Jump to content

USMLE step 2CK


mixmavros

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Μετά το step 1, δώσαμε και το step 2 CK.

Και πάλι είχα την τύχη να το δώσω με παρέα ένα φίλο μου. Η εξέταση ξεκίνησε με καθυστέρηση 1μιση ώρας (τελειώσαμε στις 20:00!), λόγω προβλημάτων στο Ίντερνετ.

Διάβασα 3 μήνες, σχεδόν full-time. Σε σύγκριση με το step 1, μου φάνηκε ότι βγαίνει πολύ πιο εύκολα. Έκανα τα βίντεο του Κάπλαν, σε συνδιασμό με κάποια Blueprints και 3 βιβλία στυλ first aid. Τα 3 αυτά ήταν το First Aid for step 2ck, Boards & Wards, και Master the Boards USMLE step 2ck (Dr Fischer, Kaplan). Επίσης άκουσα κ τα lectures του Dr Goljan κι έκανα και την τράπεζα του Usmleworld.

Σε γενικές γραμμές, αυτή η εξέταση μετράει τι έχεις κάνει όλα τα κλινικά χρόνια στη σχολή. Αν πχ παθολογία διάβασες Harrison, θα σε βοηθήσει (σχετικά). Τα review courses (eg Kaplan) είναι πολύ περιεκτικά, αλλά σε πάνε μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Btw, ο Καπλαν πιστεύω είναι εγγύηση γι' αυτές τις εξετάσεις. Τα blueprints διαβάζονται πιο εύκολα, αλλά δεν ήταν όσο focused ήταν ο Καπλαν (imo). Το First Aid for step 2ck είναι αξιόλογο βιβλιαράκι, να το ξεφυλλίσεις για 2-3 μέρες στην επανάληψη. Κάτι αντίστοιχο είναι και το Master the Boards USMLE step 2ck (Dr Fischer, Kaplan). Το Boards & Wards έχει σημεία που είναι πολύ καλό, είναι πιο περιεκτικό απ' τ' άλλα 2, αλλά κι αυτό σε κάποια σημεία είναι ανεπαρκές και outdated. Γενικά αν κάποιος θέλει καλό βαθμό δεν μπορεί ν' αρκεστεί στα επαναληπτικά βιβλία. Οι διαλέξεις του Dr Goljan ήταν άθλιες, λόγω ποιότητας ήχου κυρίως, αλλά και της διαθέσιμης μορφής τους (ανακατεμένες, κάποια κομμάτια διπλά κλπ). Η τράπεζα του Usmleworld εγγύηση. Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Η εξέταση είναι πάνω-κάτω όπως στο step 1 (μόνο 1 block παραπάνω). Από Αύγουστο μπαίνουν κ κάποιες άλλες μορφές ερωτήσεων, οπότε stay tuned in usmle.org. Έχει κι ένα sample εκεί με 3 blocks (με απαντήσεις) που μπορείτε να κάνετε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

παιδια μπορειτε να δωσετε καποιες πληροφοριες για το step 2CK? Ακουσα οτι το first aid δεν ειναι και τοσο καλο. Υπαρχει καποιος που να γνωριζει τι ειναι καλυτερο? καθως και ποση προετοιμασια χρειαζεται περιπου.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

By the way, those taking step 2 should try to make arrangements for step 3 asap after step 2. It is essentially the same material, only marginally more clinically oriented. I bitterly regret not having done that myself.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 10 months later...

Καλησπέρα,

Ξεκινάω τώρα το step 2 ck και προσπαθώ να επιλέξω βιβλία.

Σχετικά με τα Blueprints θυμάσαι ποια μαθήματα έκανες από εκεί?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Τα Bueprints δεν μ'εχουν ενθουσιασει προς το παρον αλλα τα συνεχιζω, το Master the Boards μ'αρεσε παρα πολυ (δεν ειναι με τιποτα πληρες αλλα αυτα που λεει σου μενουν και χρησιμευουν στις ερωτησεις). Επισης το Step-Up μ'αρεσε πολυ περισσοτερο απο το First Aid, καλυτερα οργανωμενο και πιο πληρες. Μετα απο καθε κεφαλαιο κανω και το DIT αλλα μονο σαν επαναληψη, δε λεει και πολλα πραματα.

Οντως μερα με τη νυχτα απο το Step 1, χιλιες φορες πιο ενδιαφερον και ευκολοδιαβαστο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Καλημέρα παίδες,

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία για όλους μας.

Δύο σύντομες ερωτήσεις:

1) Τα Kaplan Lecture Notes πρέπει να είναι τα latest edition? Υπάρχουν δηλαδή κρίσιμες αλλαγές μεταξύ των παλιών και των νέων;

2) Έχει κάποιος καμιά ιδέα από που μπορώ να βρω τα Kaplan Videos; Χωρίς φυσικά να αναφέρει link για να μη γίνουμε illegal.

Απ'ότι ξέρω τα έχει και στα online prep courses του Kaplan.com αλλά είναι πανάκριβα.

Θα ήμουν ευγνώμων για όποια βοήθεια γιατί έχω χαθεί... emsaddam

Ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

2 βδομαδες πριν τις εξετασεις και συμφωνω σχεδον σε ολα με τον mixmavros, σε γενικες γραμμες νομιζω αν διαβασεις καλα τα lecture notes του Kaplan, εμβαθυνεις λιγο οπου νομιζεις οτι εχεις κενα απο τις κλινικες στη σχολη, διαβασεις καλα το MTB για επαναληψη και κυριως ΛΙΩΣΕΙΣ τις ερωτησεις του uworld (και τις σωστες και τις λαθος απαντησεις), πολυ δυσκολο να εχεις προβλημα. Οταν εδινα το step 1 λογω πιεσης χρονου δεν τελειωσα το uworld, τωρα το εχω βγαλει 2-3 φορες και η διαφορα στην προετοιμασια μου ειναι χαωδης.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Εδωσα χτες και εχουν γινει καποιες αλλαγες. Δεν ειναι πια 44 ερωτησεις στανταρ τα blocks, ειχα μερικα με 42 και 43 επειδη ειχαν ερωτησεις με στατιστικες μελετες και διαφημισεις φαρμακων που παιρνουν περισσοτερη ωρα. Εχει στο uworld κατι παρομοιες, πολυ στατιστικη παντως, σε ολα τα blocks ειχε και κατι

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.