Jump to content

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΙΚΑ ΣΤΟ ΕΣΥ


cardio

Recommended Posts

Συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζει κάποιος, τι γίνεται με τους ειδικεύομενους στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων των ιδρυμάτων ΙΚΑ στο ΕΣΥ. Αναφέρομαι στο εξής παράδειγμα: έστω ότι το Χ νοσοκομείο ΕΣΥ έχει καρδιολογική κλινική που δίνει 10 θέσεις για ειδικότητα και το Ψ νοσοκομείο ΙΚΑ έχει αντίστοιχη κλινική που δίνει άλλες τόσες θέσεις. Με τη συγχώνευση θα υπάρχει πλέον μόνο μία κλινική που θα δίνει 20 θέσεις για ειδικότητα ή τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν και θα λειτουργούν ως δύο ανεξάρτητες κλινικές? Επίσης αν υποθέσουμε ότι ισχύει η πρώτη εκδοχή, αυτοί που είναι ήδη στη λίστα αναμονής του ΙΚΑ, μπαίνουν κάτω από αυτούς του νοσοκομείου του ΕΣΥ ή ισχύει η ημερομηνία δήλωσης (απόλυτο μπάχαλο)? Δυστυχώς δεν είχα το χρόνο να πάω στη νομαρχία Αθηνών να ρωτήσω από κοντά κι ως γνωστόν δεν απαντάνε ποτέ στα τηλέφωνα!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 192
  • Created
  • Last Reply

Είτε μετά τη συνένωση δημιουργηθεί μία είτε δύο κλινικές το θέμα με τους ειδικευόμενους και τη λίστα δεν έχει διαφορά.

Από τη στιγμή της συνένωσης θα υπάρχει μία λίστα μόνο για το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Όσο αφορά τις δύο ήδη υπάρχουσες λίστες αυτές παραμένουν όπως και πριν.

Ιατρός θα διορίζεται στο νοσοκομείο από την αντίστοιχη λίστα που είχε τοποθετηθεί ο παραιτηθείς συνάδελφος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μην ξεχνάς φίλε cardio πως στα σχέδια εκτός τις συγχωνεύσεις υπάρχει και η μείωση θέσεων.

Εφόσον οι θέσεις θα λαμβάνονται μετά από επιτυχία στις εξετάσεις θα είναι εύκολη διαδικασία, θα εκπληρώνουν την άσκησή τους στην ειδικότητα 1000 συνάδελφοι και θα προκηρύσσονται μέσω εξετάσεων 500 (ως παράδειγμα αναφέρω τα νούμερα).

Εφόσον παραμείνουν οι λίστες το σκεπτικό κάποιων είναι:

Με την ψήφιση σχετικού νόμου από την ημερομηνία ψήφισης ή από την 1/1/2012 (ενδεικτική ημερομηνία) θα φεύγει ο πρώτος ιατρός από το νοσοκομείο και δε θα τοποθετείται ο πρώτος από τη λίστα, όταν θα φεύγει ο δεύτερος θα τοποθετείται ο πρώτος από τη λίστα αναμονής, όταν θα φεύγει ο τρίτος θα τοποθετείται ο δεύτερος στη λίστα, όταν θα φεύγει ο τέταρτος δε θα τοποθετείται κανείς κ.ο.κ. σε 3 αποχωρήσεις θα τοποθετούνται 2. Αυτό μέχρι να μειωθούν οι θέσεις κατά το 1/3 των σημερινών οργανικών θέσεων.

Σε κλινικές εργαστήρια που οι θέσεις είναι λιγότερες των 3 μπορεί να μην υπάρξει μείωση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

το 1ο ΙΚΑ εχει 29 θεσεις ειδικευομενων παθολογιας και το σισμανογλειο 19... δηλαδη πλεον το σισμανογλειο θα εχει ...48 ???

μπορει να γινει ΑΜΕΣΑ μειωση των θεσεων ειδικευομενων???

το κτιριο του 1ου ΙΚΑ θα συνεχισει να λειτουργει οπως πριν απλως πλεον θα λεγεται παραρτημα σισμανογλειου?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

για ολα εχουν γνωση οι φυλακες , μην μασατε οσοι ειναι στην λιστα δεν θα αδικηθούν , οσοι δεν εχουν μπει ακομα ας προσεξουν τι θα ισχυει μετα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Άρθρο 32-Ένταξη Νοσοκομείων Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. στο ΕΣΥ

1. Οι Υπηρεσίες Νοσοκομειακής Υποστήριξης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ εντάσσονται από τη δημοσίευση του παρόντος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ Αθήνας εντάσσεται στο Σισμανόγλειο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Αττικής.

Το 2ο Νοσοκομείο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης « Αγ. Παύλος».

Το ογκολογικό Νοσοκομείο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ Αθήνας «ΓΕ;ΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» εντάσσεται στο Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».

Το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ Αθήνας εντάσσεται στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο «Αγία Όλγα – Κωνσταντοπούλειο».

2. Μετά την ένταξη οι ανωτέρω Υπηρεσίες Νοσοκομειακής Υποστήριξης λειτουργούν ως αντίστοιχα παραρτήματα των ανωτέρω νοσοκομείων στα οποία εντάσσονται (φορείς υποδοχής). Οι ιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που υπηρετούν στις ως άνω μονάδες κατά το χρόνο ένταξης μεταφέρονται με την ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση, βαθμό και ειδικότητα που κατέχουν, στον αντίστοιχο φορέα υποδοχής. Το νοσηλευτικό, το διοικητικό, καθώς και το πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί στις ως άνω μονάδες κατά το χρόνο ένταξης, κατανέμεται μεταξύ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του φορέα υποδοχής με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ύστερα από συνεκτίμηση της αίτησής προτίμησής του. Όσοι από το εν λόγω προσωπικό μεταφερθούν στους φορείς υποδοχής μεταφέρονται με την ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση, κλάδο, βαθμό και ειδικότητα που κατέχουν στον αντίστοιχο φορέα υποδοχής. Για την υπηρεσιακή κατάσταση (άδειες, αποσπάσεις, μετακινήσεις, πειθαρχικές διαδικασίες, λύση υπηρεσιακής σχέσης κ.τ.λ.) του ανωτέρω προσωπικού, εφαρμόζονται με τα την κατά τα άνω μεταφορά του στους φορείς υποδοχής, οι διατάξεις που διέπουν το αντίστοιχο προσωπικό των φορέων αυτών. Το ίδιο προσωπικό, μετά τη μεταφορά του, μισθοδοτείται από τους φορείς υποδοχής και λαμβάνει τις αποδοχές της αντίστοιχης κατηγορίας (μισθολόγιο, επιδόματα, αποζημιώσεις κλπ) του προσωπικού αυτών. Σε περίπτωση που προκύπτουν μικρότερες συνολικές μηνιαίες αποδοχές του

προσωπικού αυτού, μετά τη μεταφορά του, η τυχόν διαφορά διατηρείται ως προσωπική μέχρι την κάλυψή της από οποιαδήποτε αύξηση των νέων αποδοχών. Το παραπάνω προσωπικό εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς που είχε πριν από τη μεταφορά του στους φορείς υποδοχής.

3. Το λοιπό, μόνιμο και με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, ιατρικό και οδοντιατρικό προσωπικό που υπηρετεί στις παραπάνω Υπηρεσίες Νοσοκομειακής Υποστήριξης, εφόσον επιθυμεί την ένταξη, μεταφέρεται με την ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση, κλάδο και ειδικότητα στους φορείς υποδοχής, που αναλαμβάνουν τη μισθοδοσία του και καταλαμβάνει ισάριθμες προσωποπαγείς

θέσεις που συστήνονται αυτοδικαίως με την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης. Η διαδικασία εξέλιξης ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το εν λόγω προσωπικό διατηρεί τις αποδοχές (μισθολόγιο, επιδόματα, αποζημιώσεις), εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα που είχε πριν από τη μεταφορά του στους φορείς υποδοχής. Σε διαδικασίες προκήρυξης πλήρωσης θέσεων ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης από τους φορείς

υποδοχής μπορούν να συμμετάσχουν και οι μεταφερόμενοι στους φορείς αυτούς ιατροί. Όσοι δεν επιθυμούν την ένταξη κατά τα ανωτέρω μεταφέρονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

4. Όλη η περιουσία (ακίνητη, κινητή, εξοπλισμός κλπ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η οποία είχε διατεθεί από αυτό για την εξυπηρέτηση του σκοπού των Υπηρεσιών Νοσοκομειακής Υποστήριξης του, περιέρχεται κατά κυριότητα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης, χωρίς την κατάρτιση συμβολαιογραφικής πράξης, η οποία μεταγράφεται ατελώς στα οικεία βιβλία του υποθηκοφυλακείου ή του κτηματολογίου.

5. Συμβάσεις που έχουν καταρτιστεί με συμβαλλόμενους το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τρίτους (εκμισθωτές, προμηθευτές κλπ), καθώς και με γιατρούς και οδοντιάτρους απασχολούμενους με σχέση μίσθωσης έργου, εξακολουθούν να ισχύουν έως τη λήξη τους και παράγουν δικαιώματα και υποχρεώσεις έναντι των φορέων υποδοχής που υπεισέρχονται αυτοδικαίως σε αυτές.

6. Εκκρεμείς δίκες που αφορούν τις εντασσόμενες Υπηρεσίες συνεχίζονται αυτοδικαίως στο όνομα και για λογαριασμό του νοσοκομείου, στο οποίο εντάσσονται.

7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή της διάταξης του παρόντος άρθρου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δηλαδη οσοι γιατροι του ΙΚΑ επιθυμουν υπαγονται στο ΕΣΥ ως πληρους και αποκλειστικης απασχολησης

και οσοι δεν επιθυμουν παραμενουν με συμβαση στην πρωτοβαθμια υγεια (του νεου φορεα) και

εξακολουθουν να διατηρουν τα ιδιωτικα ιατρεια τους?...η δεν καταλαβα καλα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Γνωριζει καποιος τι θα συμβει στο Β Ικα,στη Θεσσαλονικη,μετα τη συγχωνευση με τον Αγιο Παυλο?Οι κλινικες και τα εργαστηρια θα συνεχισουν να λειτουργουν στις εγκαταστασεις που βρισκονται τωρα η θα απορροφηθουν απο τα αντιστοιχα τμηματα του Αγιου Παυλου και οι ειδικευομενοι θα μεταφερθουν εκει?Γενικοτερα,γνωριζει κανεις αν οι συγχωνευσεις θα γινουν και σε λειτουργικο η απλα σε διοικητικο επιπεδο?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

επειδη οι ειδικευομενοι στα ΙΚΑ τα εχουμε παιξει τελειως αφου κανεις δεν μας λεει συγκεκριμενα τι θα γινει εχω καποιες ερωτησεις,οποιος μπορει ας απαντησει.1)η συγχωνευση με τα νοσοκομεια του ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ εμεις θα παραμεινουμε στα νοσοκομεια μας?2)αν δεν ειναι μονο διοικητικη εμεις θα εχουμε δικαιωμα προτιμησης στο που θα μεταφερθουμε η θα ειναι σε συγκεκριμενα νοσοκομεια πχ το 1ικα στο σισμανογλειο?Τελος οι οποιες αλλαγες ποτε περιπου θα γινουν πραξη?παιδια οποιος ξερει κατι ας απαντησει γιατι ειμαστε στο σκοταδι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο προηγούμενο post που αναφέρεται το άρθρο του νόμου δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο προηγούμενο post που αναφέρεται το άρθρο του νόμου δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματά σου.

Παιδια και με μας που ειμαστε σε λιστες αναμονης , τι θα γινει????

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

νικολετ θα γινει το παλιο καλο γνωστο συστημα πλημμύρα , οποιος προλαβει προλαβε , ο σώζων εαυτό σωθητω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δηλαδη οσοι γιατροι του ΙΚΑ επιθυμουν υπαγονται στο ΕΣΥ ως πληρους και αποκλειστικης απασχολησης και οσοι δεν επιθυμουν παραμενουν με συμβαση στην πρωτοβαθμια υγεια (του νεου φορεα) και εξακολουθουν να διατηρουν τα ιδιωτικα ιατρεια τους?...η δεν καταλαβα καλα?

1. Αφενος αυτο που ρωτας....

2. Αφετερου, ποιους θεωρει ως κυριο προσωπικο? Και ποιους ως λοιπο που επιλεγει αν θα μεταφερθει?(ειδικευομενοι?)

3. Τι σημαινει το γεγονος οτι το προσωπικο αυτο στα νεα νοσοκομεια θα "καταλαμβάνει ισάριθμες προσωποπαγης θέσεις"? Αυτο δε σημαινει οτι οταν αποχωρησουν αυτοι, οι θεσεις θα καταργουνται?

4. Οσοι επιλεξουν να μη μεταφερθουν, πού θα υπηρετουν στο ΕΟΠΥΥ?

(Αν τα εχω μπερδεψει εντελως, ζητώ συγγνωμη)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δηλαδη αν καταλαβα καλα θα μπορουμε ειτε να παραμεινουμε στο ΙΚΑ ειτε να μεταφερθουμε στο φορεα υποδοχης.ΟΜΩΣ το ικα οταν πια θα λειτουργει ως παραρτημα του φορεα υποδοχης θα ειναι σε θεση να παρεχει χρονο ειδικευσης εχοντας ηδη υποβαθμιστει σε παραρτημα και οταν ολοι οι νομιμοι γιατροι του θα εχουν μεταφερθει στον φορεα υποδοχης?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δηλαδη αν καταλαβα καλα θα μπορουμε ειτε να παραμεινουμε στο ΙΚΑ ειτε να μεταφερθουμε στο φορεα υποδοχης.ΟΜΩΣ το ικα οταν πια θα λειτουργει ως παραρτημα του φορεα υποδοχης θα ειναι σε θεση να παρεχει χρονο ειδικευσης εχοντας ηδη υποβαθμιστει σε παραρτημα και οταν ολοι οι νομιμοι γιατροι του θα εχουν μεταφερθει στον φορεα υποδοχης?

Συνεχίζεις να μη διαβάζεις τα προηγούμενα post και βγάζεις δικά σου συμπεράσματα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

νομιμοι γιατροι
:blink:
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν το αρθρο ηταν ξεκαθαρο σε αυτα που λεει θα ημουν η μονη συναδελφος που θα ειχε αποριες,αλλα οπως φαινεται και απο τις ερωτησεις και αλλων δεν ειμαι η μοναδικη.ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις,δεν ειχα σκοπο να κουρασω,οπως και να εχει δεν προκειται να ερωτηθουμε για οσα θα γινουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τασο, απευθυνομαι σε σενα απευθειας γιατι οντως εσυ παντα μας ενημερωνεις. Διαβαζω και ξαναδιαβαζω το κειμενο. Μπορει καποιος να μου πει

-ποιο ειναι το "λοιπό, μόνιμο και με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, ιατρικό και οδοντιατρικό προσωπικό"? Δεν ειναι ειδικευομενοι αυτοι?

-για αυτους στα νοσοκομεια οπου μεταφερονται θα συσταθουν "προσωποπαγης θεσεις". Αυτο δεν σημαινει οτι θα καταργηθουν οι θεσεις οταν φυγουν αυτα τα ατομα?

Κατανοω απολυτα οτι υπαρχει νομος που προβλεπει τι συμβαινει με τους ειδικευομενους σε συγχωνευσεις αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν αλλαζει ή οτι διαταξεις καποιου νεου νομου δεν μπορει να αντικεινται σε προηγουμενο.

Ευχαριστω πολύ! Εσενα Τασο ή οποιον αλλο αφιερωσει το χρονο να μου εξηγησει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μα ο νόμος του 1998 δεν έχει καταργηθεί. Και αναφέρει στην παράγραφο 6 αναλυτικά τι γίνεται σε περίπτωση συγχώνευσης ή παύσης ενός νοσηλευτικού ιδρύματος και για όσους υπηρετούν αλλά και για όσους βρίσκονται στις λίστες αναμονής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνω απολυτα κι εχεις πολυ δικιο να επικαλεισαι το νομο που ισχυει.

Αλλα ειναι μεγαλη παρανοηση εκ μερους μου οταν διαβαζω την παραπανω φραση? Αποκλειεται να ειναι παραθυρακι για μειωση θεσεων που (οπως καταλαβα απ οσα ειπες κι εσυ παραπανω) ειναι ενδεχομενο?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα περιφερειακά ΙΚΑ δηλαδή θα γίνουν κατι σαν τα GP surgeries/κέντρα υγείας... τι θα γίνει όμως με τους ειδικούς, θα παραμείνουν ή θα πάρουν μετάταξη;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.