Jump to content

Chest Compressions Emphasized in New Heart Association Guidelines on CPR


pro

Recommended Posts

The American Heart Association has updated its 2005 guidelines on cardiopulmonary resuscitation and emergency cardiac care. For CPR, the guidelines newly emphasize chest compressions because of their importance for survival. Among the changes, published in Circulation:



  • The order of CPR is now C-A-B (compressions, airway, breathing) instead of A-B-C for everyone except newborns. The first cycle should include 30 compressions before rescue breaths.
  • "Look, listen, and feel" is no longer recommended.
  • Compressions for adults should be at least (instead of up to) 2 inches and performed at a rate of at least 100 per minute.
  • Untrained bystanders should perform compression-only CPR (previous guidelines did not address untrained bystanders separately).
  • Emergency cardiac treatments no longer recommended include routine atropine for pulseless electrical activity/asystole, cricoid pressure (with CPR), and airway suctioning for all newborns (exception for those with obvious obstruction).
  • New sections address post-arrest care, care for children with cardiac arrest and specific congenital heart defects, and follow-up for children or young adults with sudden, unexplained cardiac death.

Circulation guidelines Table of Contents

Comparison chart of major changes (pdf)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστούμε πολύ pro, για αυτή την πολύ χρήσιμη ανακοίνωση για όλους τους Ιατρούς, όλων των Ειδικοτήτων.

Αν εφαρμοστούν σωστά οι οδηγίες, θα σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές!

Ιδιαίτερη προσοχή στους Παιδίατρους και στους Νεογνολόγους! Άλλαξαν πολύ οι οδηγίες αντιμετώπισης...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μιας που τεθηκε το ζητημα, και παντα το ειχα απορια, ξερει κανεις τους λογους που AHA & ERC εκδιδουν ξεχωριστες οδηγιες καθε φορα?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο κάθε Οργανισμός από τους δύο, κρίνοντας ο καθένας ξεχωριστά τα αποτελέσματα διαφόρων μελετών, εκδίδει και τα δικά του guidelines. Οι Κατευθυντήριες οδηγίες του 2005 για την CPR μεταξύ AHA και ERC δεν είχαν ιδιαίτερες διαφορές, πλην μίας: ο AHA πρότεινε το ABC σε κάθε περίπτωση, ενώ το ERC, πρότεινε την άμεση εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων μετά το collapse (εκτός στην περίπτωση arrest σε παιδιά). Από όσο είδα, όμως, στα guidelines του 2010 ο AHA αναγνωρίζει τη σημασία των θωρακικών συμπιέσεων κατά τη διάρκεια της CPR, προτείνοντας την εφαρμογή τους εξ' αρχής (αν κάνω λάθος, διορθώστε με. Έριξα απλά μια κλεφτή ματιά, δεν διάβασα τα guidelines... Είναι και η ημέρα τέτοια! ;)), δίνοντας έμφαση στον χρόνο που χάνεται για την διαπίστωση ή όχι της αυτόματης αναπνοής. Λίγο πολύ δηλαδή, προσεγγίζει έτι περαιτέρω τα guidelines του ERC... Αύριο που θα διαβάσω και τα δύο, πιθανώς να μπορέσω να κάτσω να γράψω πιο αναλυτικά τις όποιες αλλαγές δημιουργήθηκαν...!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και για να γίνω πιο σαφής στην απάντησή μου στην ερώτηση του ανωτέρω συμφορουμίτη (είπαμε, είναι η ημέρα τέτοια!), ο κάθε Οργανισμός κρίνει με βάση διαφορετικές μελέτες και την εμπειρία (όσο παράλογο ή αντιεπιστημονικό κι αν ακούγεται αυτό! Και για να αποφύγω τυχόν παρεξηγήσεις ή σχόλια, ψάξτε για τυχόν τεκμηριώσεις στη χορήγηση επινεφρίνης ή ατροπίνης κατά τη διάρκεια της CPR...). Όπως φαίνεται, όμως, τελικά οι κατευθυντήριες οδηγίες τείνουν να γίνουν ίδιες παγκοσμίως... (είπαμε, αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη, γιατί δεν διάβασα τα νέα guidelines κανενός Οργανισμού... Μια κλεφτή ματιά έριξα...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Thanks, ουτε εγω τα ειδα αναλυτικα ακομη αλλα αυτο που δεν καταλαβα ποτε ειναι γιατι δεν καθονται και οι 2 μαζι να βγαλουν κοινες οδηγιες και να μαζεψουν μεγαλυτερα νουμερα για τις μελετες, μεγαλυτερη εμπειρια και απο τις 2 ηπειρους κτλ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάρτο λογικά... Οι μελέτες τι είναι...? - Δημοσιεύσεις... - Οι δημοσιεύσεις τι είναι...? - Αναγνώριση... - Η αναγνώριση τι είναι...? - Εξέλιξη... - Η εξέλιξη τι είναι...? - Λεφτά...

Όσο το χρήμα θα κυβερνά τους ανθρώπους, τόσο δεν θα υπάρχει λογική απάντηση στην ερώτησή σου... Βέβαια, για να μην τα κάνουμε και όλα τραγικά, όπως είπα και προηγουμένως, ο κάθε Οργανισμός στηρίζεται και σε διαφορετικές μελέτες... Και, σίγουρα, όλοι οι ερευνητές δε κάνουν κάτι μόνο για το χρήμα... Και, καλώς ή κακώς, πολλές παρόμοιες μελέτες δίνουν τελείως διαφορετικά αποτελέσματα... Ψάξε πχ για την αποτελεσματικότητα της compression-only CPR... Η ερώτησή σου σίγουρα είναι λογική. Και, πίστεψέ με, την έχω κάνει κι εγώ πολλές φορές... Δυστυχώς η απάντηση μάλλον δεν είναι τόσο αγνή... Ή τουλάχιστον, δεν είναι εύκολη... Βάλε στα υπόψην σου ότι εκτός από τον AHA και το ERC, υπάρχει και το ARC (ο αντίστοιχος Οργανισμός για την Αυστραλία), που εκδίδει τα δικά του guidelines! Το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται τώρα, ε...?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δε νομιζω οτι ειναι αυτο το θεμα γιατι οι μελετες (=δημοσιευσεις) παλι θα γινονταν... Δλδ μπορει να κανει παραλληλα και ο ευρωπαιος ερευνα και ο αμερικανος, ή εναλλακτικα μπορει να γινουν πολυκεντρικες και στις δυο ηπειρους με ολα τα ονοματα μεσα, αλλα τα αποτελεσματα να μπουν μετα στο ιδιο συνολο δεδομενων, ειτε απο μονα τους ειτε ως μεταναλυσεις, απο τα οποια ολοι θα συμφωνησουν για την ορθοτερη αντιμετωπιση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σίγουρα η σκέψη σου είναι πολύ λογική... Όμως παρά το γεγονός ότι στα guidelines του ERC χρησιμοποιούνται δεδομένα και από την Αμερική (το αντίστοιχο ισχύει και για τον AHA), τελικά καταλήγουν οι δύο Οργανισμοί να εκδίδουν διαφορετικές Κατευθυντήριες οδηγίες... Δεν σου κάνει εντύπωση αυτό...? Δεν ήμουν ποτέ υπέρ της καταστροφολογίας και των θεωριών συνομωσίας, αλλά είναι δυνατόν αυτό που σκεφτήκαμε εγώ και εσύ, να μην το έχουν σκεφτεί και αυτοί τόσα χρόνια...?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προφανως υπαρχει καποια αιτια και γιαυτο ρωτησα μηπως κανενας απο εσας την γνωριζε. Απλως πραγματικα δεν μπορω εγω με το μικρο μου μυαλουδακι να σκεφτω εναν επαρκη λογο για την υπαρξη διαφορετικων οδηγιων σε ενα τοσο σημαντικο, και καθημερινο, ζητημα τη στιγμη μαλιστα που ειναι φανερο απο την παραλληλη δημοσιευση των εκαστοτε οδηγιων οτι υπαρχει καποια σχεση μεταξυ τους. Εκτος κι αν ειναι θεμα "γοητρου"... Εαν καποιος γνωριζει ή εχει ακουσει κατι, θα ηθελα να το ακουγα :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι κυριότερες αλλαγές στα guidelines του ERC του 2010 για BLS, ALS και Electrical therapies είναι οι παρακάτω:

BLS:

- Δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο. Όλοι οι διασώστες, εκπαιδευμένοι ή μη, εφαρμόζουν CPR. Compression-only CPR κατόπιν τηλεφωνικών οδηγιών.

Electrical therapies:

- Η διακοπή των θωρακικών συμπιέσεων για την εφαρμογή shock δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 5 sec.

- Στην εξωνοσοκομειακή ανακοπή, πριν το shock δεν προηγείται CPR για 2 min. (εννοείται αν υπάρχει ήδη απινιδιστής. Αν δεν υπάρχει τότε εφαρμόζεται)

- Η εφαρμογή 3 διαδοχικών shock μπορεί να γίνει σε άμεσο χρόνο μετά από καρδιακό καθετηριασμό. Επίσης σε witnessed VF/VT, όταν ο ασθενής είναι ήδη συνδεδεμένος με απινιδιστή.

ALS:

- Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη της ανακοπής.

- Η προκάρδια πλήξη αντενδείκνυται σε κάθε περίπτωση.

- Η ενδοτραχειακή οδός χορήγησης φαρμάκων πλέον αντενδείκνυται. Αν δε μπορεί να εξασφαλιστεί iv πρόσβαση, τότε τα φάρμακα χορηγούνται io.

- Η χρήση της ατροπίνης κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης ασυστολίας/PEA πλέον αντενδείκνυται.

Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα και σε EPILS και NLS.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.