Jump to content

Τελειώνοντας τη σχολή: τα πρώτα βήματα μετά το πτυχίο.


tik-tak

Recommended Posts

Τελειώνοντας τη σχολή : τα πρωτα βήματα μετά το πτυχίο.

θα προσπαθήσουμε όλοι μαζι να φτιαξουμε ενα περιεκτικό οδηγό για θέματα όπως κλεισιμο καρτελας, ορκωμοσία,

αγροτικό,αδεια ασκησης επαγγελματος,εγγραφη σε ΙΣ, επιλογές μετά το πτυχιο κοκ,

Θέματα που δεν πρεπει να πρωτοαντικρύζουμε με τη λήψη του πτυχίου.

Των φρονίμων τα παιδιά....

καποια εχουν αναπτυχθεί εκτενώς στην ενότητα "Τελειωμένοι",αλλά εδω στον οδηγό μας

θα υπάρχει μικρή αναφορα και συνδεση (υπο μορφή λινκ) με την αντιστοιχη ενότητα.

Σε κάθε ετος , υπάρχει το προσχεδιο:

Μπειτε να διατυπώσετε τις απορίες και να παρετε τις απαντησεις!

Αυτό εδώ το τοπικ θα είναι κλειδωμενο, θα μαζευει τις πληροφορίες από τις απαντησεις στις απορίες σας και όταν ολοκληρωθεί θα είναι ο οδηγός!

Ξεκινάααααμε;;;;;

περιεχόμενα: (καντε κλικ)

#2 πέρασα και το τελευταίο μου μάθημα !

#3 Ορκωμοσία

#4 Κλήρωση για σειρά δήλωσης- Δικαιολογητικά

#5 Αναζήτηση αναμονών ιατρικών ειδικοτήτων

#6 Δήλωση ειδικότητας

#7 ειδικότητες

#8 ειδικότητες ενιαίας τοποθέτησης

#9 άδεια άσκησης επαγγέλματος

#10 προεγγραφή στο ΤΣΑΥ και εγγραφή στον Ιατρικό Συλλογο και ολοκλήρωση εγγραφής στο ΤΣΑΥ

#11 Αγροτικό

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πέρασα και το τελευταίο μου μάθημα!

Ανοιγμα/Κλεισιμο καρτέλας

Μόλις περάσεις το τελευταίο σου μάθημα, πας στην κεντρική γραμματεία για το "Ανοιγμα" ή "Κλεισιμο" της καρτέλας, όπως συνηθίζεται να λεγεται:
Ζητάς συνοπτική βαθμολογία (τρεχουσα βαθμολογία) για να ελέγξεις αν αναγράφονται στο τελος αυτής
αριθμός υποχρεωτικών: 49
αριθμός επιλεγομένων: 12

Σου την εκτυπώνουν στη Μηχανοργάνωση.

Όταν αναγράφονται αυτοί οι αριθμοί, τότε μπορείς να ορκιστείς!!!

[Πλέον, η διαδικασία ελέγχου του αριθμού των περασμένων μαθημάτων γίνεται μέσω του my-studies.]


Πηγαίνεις στην υπεύθυνη για τις ορκωμοσίες στην κεντρική γραμματεία προσκομίζοντας :

  1. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
  2. Φοιτητική Ταυτότητα
  3. Πάσο
  4. Φοιτητικό βιβλιάριο (όποιος έχει)
  5. Παράβολο 10,5 € για την εκδοση του παπύρου (δεν παίρνεις τον πάπυρο άμεσα, αλλά σε 6 μηνες με την προσκόμιση του λευκού δελτίου/απόδειξης που σου δίνουν) [το παράβολο το παίρνεις από τη γραμματεία, στο 2ο όροφο]
  6. Την τρέχουσα (που σου έχουν εκτυπώσει από τη Μηχανοργάνωση)

και συμπληρώνεις κάποιες αιτήσεις.
Σου δίνουν και τον όρκο.


- αν στην τρέχουσα βαθμολογία φαινεται μικρότερος αριθμός στα παραπανω μαθήματα, φροντίζεις να παίρνεις διαδοχικές τρέχουσες βαθμολογίες μεχρι να διαπιστώσεις οτι εχουν μεταφερθεί οι βαθμοί σε όλα τα μαθήματα.

- Ελέγχεις αν ο βαθμός έχει περαστεί στο my-studies.

Σε περίπτωση που εχεις την υποψία οτι ο βαθμός εχει παρααργήσει να παει στην κεντρική γραμματεία (μπορεί να είναι θέμα καθαρά γραφειοκρατικό ή μπορεί -στη χειρότερη των περιπτωσεων- να εχει χαθεί ή να εχει περαστει λανθασμένα ως ανεπιτυχής), τότε ειδοποιείς την κεντρική γραμματεία, την υπεύθυνη για τα θέματα πτυχίου, και επικοινωνείς άμεσα με την έδρα του μαθήματος και συνεχίζεις να παρακολουθείς τις εξελίξεις.

- Αν εχεις παρει περισσότερα επιλεγόμενα, τότε κατά το "κλεισιμο της καρτέλας", πάνω στην τρέχουσα, διαγράφεις τα επιπλέον επιλεγόμενα που επιθυμείς μεχρι να φτάσεις στον αριθμό επιλεγομένων: 12.
Το ποια επιλεγόμενα θα κρατήσεις ειναι δικό σου θέμα. Καποιοι επιλέγουν με βαση το βαθμό, γιατί τους ενδιαφέρει ο μεσος όρος, ενώ καποιοι επιλέγουν με βαση το αντικείμενο του μαθήματος, γιατί τους ενδιαφέρει ή γιατί σκέπτονται για εξωτερικό, μεταπτυχιακό πάνω στο αντικείμενο αυτού του μαθήματος κοκ

Αν έχεις περασμένα περισσότερα από 12 μαθήματα επιλογής και για να μην ψάχνεις εκείνη την ώρα, καλύτερα να έχεις σημειωμένα κάπου τα μαθήματα επιλογής που ΔΕ θες να υπολογιστούν στο μέσο όρο, ώστε να τα βρεις εύκολα και να τα διαγράψεις στην τρέχουσα.


βαθμός πτυχίου ως 6,5: Καλώς
6,5-8,5 : Λίαν Καλώς
>8.5 : Άριστα






τηλέφωνα υπεύθυνου για θέματα πτυχίου στην κεντρική γραμματεία: 210-7462042 και 210-7462047

Τροποποιήθηκε από Sunny
update διαδικασιών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ορκωμοσία

Πότε ορκίζομαι;

Μολις εχεις όλοκληρώσει το "κλεισιμο της καρτέλας" (περασμένα 61 μαθηματα) είσαι ετοιμος να ορκιστείς.
Ορκωμοσίες υπάρχουν μετά από κάθε εξεταστική περίοδο (5 το χρόνο).
Η ημερομηνία ανακοινώνεται από την κεντρική γραμματεία.
Αναρτάται ανακοινωση εξω στους πίνακες ανακοινώσεων και στην ιστοσελιδα της κεντρικής γραμματείας: Γραμματεία Ιατρικής Σχολής Αθηνών - Ορκωμοσίες.

Επίσης, στο πρόγραμμα ορκωμοσιών του ΕΚΠΑ.
Καλούνται οι φοιτητές να φροντίσουν να "κλεισουν την καρτέλα τους" μεχρι 2-3 ημέρες πριν την ημερομηνία της τελετής.


Πού ορκίζομαι;

H κεντρική γραμματεία παρέχει τις πληροφορίες για την ημερα, την ώρα και τον τοπο διεξαγωγής της τελετής (υπάρχει και στο πρόγραμμα ορκωμοσιών του ΕΚΠΑ). Συνήθως γίνεται πρωινές ώρες (κατά τη Δευτέρα-Τετάρτη) στο Πρυτανείο, Πανεπιστημιου 30. Μπορεί να γίνει και αλλού πχ ΝΑΒΟ.
Οι ορκιζόμενοι πηγαίνουν εκεί 1 ώρα νωρίτερα, ακουν τις οδηγίες, κρατούν τους όρκους τους, φορουν τις τηβέννους (αν το επιθυμουν) , φωτογραφιζονται κοκ
Η τελετή ξεκινά με την εισοδο του πρυτάνεως/αντιπρυτάνεως, προέδρου της σχολής και των ορκιζομένων.
Η διάρκειά της ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των ορκιζομένων. Αν οι ορκιζόμενοι ειναι πολλοι χωρίζονται σε δυο βάρδιες.
Κατά την τελετή της ορκωμοσίας, ο πτυχιούχος δεν παραλαμβάνει τίποτα.

Επικυρωμένα αντίγραφα του πτυχίου παραλαμβάνει από την κεντρική γραμματεία στις 3μμ. Αυτό γίνεται για να εχουν κλεισει οι νομαρχίες και να δηλώσουν όλοι την επομένη.
Τον πάπυρο θα τον παραλάβεις 6 μήνες μετα, επιδεικνύοντας το λευκό χαρτάκι του παράβολου.


όρκος Ιπποκράτους

"Ορκίζομαι στον Απόλλωνα τον Ιατρό και στον Ασκληπιό και στην Υγεία και στην πανάκεια και σ΄ όλους τους Θεούς επικαλούμενος την μαρτυρία τους, να τηρήσω πιστά κατά τη δύναμη και την κρίση μου αυτό τον όρκο και το συμβόλαιό μου αυτό. Να θεωρώ αυτόν που μου δίδαξε αυτή την τέχνη ίσο με τους γονείς μου και να μοιραστώ μαζί μου τα υπάρχοντά μου και τα χρήματά μου αν έχει ανάγκη φροντίδας.

Να θεωρώ τους απογόνους του ίσους με τ΄ αδέλφια μου και να τους διάξω την τέχνη αυτή αν θέλουν να τη μάθουν, χωρίς αμοιβή και συμβόλαιο και να μεταδώσω με παραγγελίες, οδηγίες και συμβουλές όλη την υπόλοιπη γνώση μου και στα παιδιά μου και στα παιδιά εκείνου με δίδαξε και στους άλλους μαθητές που έχουν κάνει γραπτή συμφωνία μαζί μου και σ΄ αυτούς που έχουν ορκισθεί στον ιατρικό νόμο και σε κανέναν άλλο και να θεραπεύω τους πάσχοντες κατά τη δύναμή μου και την κρίση μου χωρίς ποτέ, εκουσίως, να τους βλάψω ή να τους αδικήσω. Και να μη δώσω ποτέ σε κανένα, έστω κι αν μου το ζητήσει, θανατηφόρο φάρμακο, ούτε να δώσω ποτέ τέτοια συμβουλή. Ομοίως να μη δώσω ποτέ σε γυναίκα φάρμακο για ν΄ αποβάλει. Να διατηρήσω δε τη ζωή μου και την τέχνη μου καθαρή και αγνή. Και να μη χειρουργήσω πάσχοντες από λίθους αλλά ν΄ αφήσω την πράξη αυτή για τους ειδικούς. Και σ΄ όποια σπίτια κι αν μπω, να μπω για την ωφέλεια των πασχόντων αποφεύγοντας κάθε εκούσια αδικία και βλάβη και κάθε γενετήσια πράξη και με γυναίκες και με άνδρες, ελεύθερους και δούλους. Και ό,τι δω ή ακούσω κατά την άσκηση του επαγγέλματός μου, ή κι εκτός, για τη ζωή των ανθρώπων, που δεν πρέπει ποτέ να κοινοποιηθεί, να σιωπήσω και να το τηρήσω μυστικό. Αν τον όρκο μου αυτό τηρήσω πιστά και δεν τον αθετήσω, είθε ν΄ απολαύσω για πάντα την εκτίμηση όλων των ανθρώπων για τη ζωή μου και για την τέχνη μου, αν όμως παραβώ και αθετήσω τον όρκο μου να υποστώ τα αντίθετα από αυτά".



όρκος πτυχιούχου ιατρικής σχολής

"Του πτυχίου της Ιατρικής αξιωθείς, όρκον ομνύω προ του Πρυτάνεως και του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής και πίστιν καθομολογώ τήνδε: Από του ιερού περιβόλου του σεπτού τούτου τεμένους των Μουσών εξερχόμενος κατ΄ επιστήμην βιώσομαι, ασκών ταύτην δίκην θρησκείας εν πνεύματι και αληθεία. Ούτω χρήσιμον εμαυτόν καταστήσω προς άπαντας τους δεσμένους της εμής αρωγής, και εν πάση ανθρώπων κοινωνίας αεί προν ειρήνην και χρηστότητα ηθών συντελέσω, βαίνων εν ευθεία του βίου οδώ, προς την αλήθειαν και το δίκαιον αποβλέπων και τον βίον ανυψών εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της σοφίας. Ταύτην την επαγγελίαν επιτελούντι είη μοι, συν τη ευλογία των εμών καθηγητών και πεφιλημένων δασκάλων, ο θεόν εν τω βίω βοηθός".

Τροποποιήθηκε από Sunny
ενημέρωση/προσθήκη links
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κλήρωση για σειρά δήλωσης- Δικαιολογητικά


Κλήρωση για σειρά δήλωσης στην ειδικότητα για τις νομαρχίες Αθηνών και Πειραία

Μία μέρα πριν την ορκωμοσία δίνεται σε μέλη του ΣΦΙΑ ονομαστικός καταλογος με αυτούς που προκειται να ορκιστούν την επομένη.
Συγκαλείται συνέλευση και κει πραγματοποιείται κλήρωση μεταξύ αυτών που θα ορκιστούν για την ανάδειξη της σειράς, που θα δηλώσουν στις νομαρχίες Αθηνών και Πειραιά. Η κληρωση αυτή γίνεται για να μην υπάρχουν διαξιφισμοί και καχυποψία.
Τα αποτελέσματα της κλήρωσης στέλνονται στις νομαρχίες και τα άτομα δηλώνουν την επομένη της ορκωμοσίας με τη σειρά που κληρώθηκαν.
Η κλήρωση αφορά μόνον τις νομαρχίες Αθηνων και Πειραιά.
Αν κάποιος προκειται να δηλώσει σε αλλη νομαρχία, δεν τον αφορά η κλήρωση. Πάει και δηλώνει ανεξάρτητα.




Δικαιολογητικά για δήλωση ειδικότητας

Για τη δήλωση ειδικότητας στις νομαρχίες απαιτούνται:
- επικυρωμένο (φωτο)αντίγραφο πτυχίου*
- επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
- 2 αιτήσεις που συμπληρώνονται στη νομαρχία

και παραλαμβάνει έναν αριθμό πρωτοκόλλου
Για τη νομαρχία της Αθήνας και Πειραιά, την επόμενη μερα θα δει και το ονομά του στις λίστες αναμονής.


*η κεντρική γραμματεία, μετά την τελετή της ορκωμοσίας, στις 3 μμ, δίνει 3 επικυρωμένα αντιγραφα πτυχίου.

Για δήλωση ειδικότητας στη νομαρχία
(καλύτερα να δώσει καποιος επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αυτού του αντιγράφου πτυχίου και να κρατά αυτά τα αντιγραφα πτυχίου που δίνει η γραμματεία , γιατί για την εκδοσή τους απαιτείται κάθε φορά αιτηση στη γραμματεία και μεσολαβεί χρόνος περίπου 1 εβδομάδας.)

(Πλέον, αρκεί η απλή φωτοτυπία του αντίγραφου του πτυχίου και της αστυνομικής ταυτότητας.)


-- για όσους ενδιαφέρονται για αγροτικό, αφού βγάλετε την άδεια ασκησης επαγγέλματος από τη νομαρχία, να κάνετε εγκαιρα αιτήσεις στη γραμματεία για έκδοση του "πιστοποιητικού πτυχιουχου", ένα χαρτί στο οποίο αναγράφεται ο βαθμός πτυχίου (βλ.παρακάτω: δικαιολογητικά για αγροτικό)

Τροποποιήθηκε από Sunny
ενημέρωση
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αναζήτηση αναμονών ιατρικών ειδικοτήτων



* για αναζητήσεις την αναμονή στην ειδικότητα που σ'ενδιαφέρει, μπορείςνα ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω τοπικ:
Χάρτης της Ελλάδος για αναζήτηση αναμονών ιατρικών ειδικοτήτων

* μια σφυγμομέτρηση μεταξύ των μελών του ΓΜ για το χρόνο αναμονής τους:
Χρόνοι αναμονής

* Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ :
Αναζήτηση αναμονών

* Απαντησεις σε απορίες θα βρείτε εδώ :
χάρτης θεμάτων
Δήλωση ειδικότητας- Δικαιολογητικά-Απορίες



ένας τροπος για να βρεις την αναμονή σου στο περίπου είναι
1)να επικοινωνείς με το γραφείο προσωπικού του νοσοκομειου που σ'ενδιαφέρει
(κάποια από τα τηλέφωνα αυτά φαινονται στην ιστοσελιδα του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ )
και ρωτάς για την ειδικότητα που σε ενδιαφέρει πόσες θέσεις ειδικευομένων δίνει και πότε
τελειώνουν αυτοι που είναι διορισμένοι. Τα καταγράφεις .
2) Από τις ιστοσελίδες των νομαρχιών (και όπου δεν εχει ιστοσελίδες , τότε παίρνεις τηλεφωνο στη νομαρχία)
βλέπεις πόσοι ειναι σε αναμονή και για πόσο χρονο δήλωσε ο καθένας (πλήρη ή τμήμα )
3) Ο πρωτος διορισμένος που θα φύγει (η πρωτη θέση που θα αδειάσει) ειναι για τον πρωτο σε αναμονή , η 2η για το
δευτερο κοκ
4) Αντιστοιχίζεις τις θέσεις , οταν εκκενώνονται κάθε φορά , με αυτούς που βρίσκονται στη λίστα αναμονής μεχρις να
φτασεις στο δικό σου (υποθετικό ή πραγματικό) νουμερο .Αυτή ειναι λίγο -πολύ η ημερομηνία που θα ξεκινήσεις.

πχ
εστω οτι υπάρχουν 3 θέσεις στο νοσοκομείο για ειδικότητα παθολογίας (Θ1,Θ2, Θ3) και 4 σε αναμονή (Α1,Α2,Α3,Α4), οπότε εσύ θα είσαι (ανάλογα με τη σειρά κληρωσης/δηλωσής σου) ο 5ος στην αναμονή.

Θ1 φευγει 9/2010
Θ2 φευγει 4/ 2011
Θ3 φευγει 8/2014

οι σε αναμονή εχουν δηλώσει οτι θελουν:
Α1 πληρη
Α2 2 χρόνια
Α3 1 χρόνο
Α4 2χρόνια

ο Α1 θα παει στη Θ1 και θα φυγει περίπου 9/2015 ,αρά η Θ1 εκκενώνεται 9/2015
ο Α2 θα παει στη Θ2 και επειδή θελει 2 χρόνια θα φύγει 4/2013 , οπότε η Θ2 εκκενώνεται 4/2013 (πριν από την εκκένωση της Θ3)
ο Α3 θα πάει στη θεση Θ2 ,αφού εκκενώνεται νωρίτερα ,και επειδή θέλει ένα χρόνο η θέση Θ2 εκκενώνεται στις 4/2014
ο Α4 θα πάει ατη θέση Θ2 ,αφού πάλι αυτή εκκενώνεται νωρίτερα από τη θέση Θ3 ,ο Α4 θελει 2 χρόνια, οπότε η θέση Θ2 εκκενώνεται στις 4/2016
εσύ, που θα είσαι στη λίστα αναμονής ο Α5, θα πας στη θεση που εκκενώνεται πρωτη , οπότε στο συγκεκριμένο παράδειγμα ειναι η Θ3 που εκκενώνεται στις 8/2014

κάπως ετσι βγαινει στο περίπου η αναμονή συνδυάζοντας τα στοιχεία που βλεπεις στο σαιτ και αυτά
που συλλέγεις από τηλέφωνα ή πηγαίνοντας ο ιδιος στη νομαρχία.Σε αυτούς τους υπολογισμούς δεν λαμβανονται
υπόψιν οι ανακλήσεις και οι εγκυμοσύνες, η ολοκλήρωση του αγροτικού και οι τυχον αναρρωτικές αδειες, απεργίες κτλ

[Για Αθήνα:

  1. πας εδώ: http://www.patt.gov.gr/edms/listes_anamonis.php
  2. διαλέγεις νοσοκομείο και ειδικότητα
  3. στο Status ξε-τσεκάρεις τα 4 κάτω
  4. στην επόμενη σελίδα, βλέπεις πόσες θέσεις δίνει το νοσοκομείο και πόσοι είναι διορισμένοι
  5. κοιτάζεις πότε διορίστηκε ο καθένας (στη στήλη "Πρωτόκολλο διορισμού") και πόσο χρόνο θα κάνει, οπότε υπολογίζεις στο περίπου πότε θα φύγει για να πάει ο επόμενος. Κάπως έτσι, βρίσκεις πότε θα διοριστείς εσύ αν καταθέσεις αύριο την αίτησή σου και θα είσαι ο επόμενος στην αναμονή. (Με μια επιφύλαξη για την ψυχιατρική, αν και γίνεται πλέον ενιαία τοποθέτηση.)]


Ανάκληση (από 6 μήνες ως 3 χρόνια) μπορεί να ζητήσει κάποιος όταν του ερθει ο διορισμός εφοσον ειναι ειδικευόμενος σε νοσηλευτικό ιδρυμα (εσωτερικού ή εξωτερικού), ειναι σε άγονο αγροτικό ή ειναι μεταπτυχιακός/διδακτορικός ή είναι στο στρατό . Όταν "ολοκληρωθεί" η ανακλησή του θα βρεθεί πρωτος στη λίστα αναμονής και θα του στειλουν από τη νομαρχία χαρτιά διορισμού για την πρωτη θέση που θα ανοιξει.
Κάποιοι θα κάνουν κανονικά όλο το χρόνο που εχουν δηλώσει ενώ καποιοι άλλοι, επειδή εχουν αναγνωρίσει τμήμα ή όλην την ειδικότητα λόγω ειδίκευσης στο εξωτερικό, θα διαγραφουν ή θα κάνουν λιγότερο χρόνο απ'αυτό που είχαν πρωτοδηλώσει.
βλ.Ανακληση διορισμού

Με την εγκυμοσύνη, αν ζητηθεί από το διευθυντή της κλινικής, μπορεί να διοριστεί σε προσωποπαγή θέση ο 1ος στη λίστα αναμονής.
Όταν επανέλθει η μητέρα ειδικευμόμενη , ο διορισμένος σε προσωσοπαγή θέση εξακολουθεί να συνεχίζει,αλλά
δεν προσλαμβάνεται άλλος από τη λίστα μεχρις ότου να επανέλθουν οι θέσεις στον αριθμό που προβλέπεται από το νοσοκομείο.(Στο πχ μας οι θέσεις ειναι 3)
Δηλαδη , οι θεσεις προσωρινά αυξάνονται πχ κατά μία (λόγω μίας εγκυμονούσας) και κατοπιν γίνονται ετσι οι διορισμοί από τους υπόλοιπους στη λίστα αναμονης , ωστε να επανέλθει ο αριθμός θέσεων σε αυτες που είχε το νοσοκομείο.

βλ. Διορισμός σε προσωποπαγή θέση
καταργήθηκε!!!

Τροποποιήθηκε από Sunny
ενημέρωση link / προσθήκη παραδείγματος για Αθήνα
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δήλωση ειδικότητας

* Αν η ειδικότητα που θέλεις να δηλωσεις είναι ενιαίας τοποθέτησης

(πχ μικροβιολογία, παιδιατρική, γενική ιατρική) καταθέτεις μια δήλωση σε νοσοκομείο που δίνει πλήρη ειδικότητα και μπορείς να καταθέσεις και μια επιπλέον δήλωση σε άλλο νοσοκομείο, που δίνει μικρότερο χρόνο άσκησης οπουδήποτε στην Ελλαδα (πχ 2 χρόνια)
Όταν σου έρθει ο διορισμός για το νοσοκομείο, που δίνει μικρότερο χρόνο άσκησης, μπορείς ή να τον αρνηθείς [οπότε ο διορισμός παει στον επόμενο από σένα και συνεχίζεις να περιμένεις για το διορισμό στο νοσοκομείο για την πλήρη χρόνο] ή τον αποδέχεσαι και ξεκινάς την ειδικότητα και όταν σου έρθει ο διορισμός στο νοσοκομείο που δίνει την πλήρη, πηγαίνεις και συνεχίζεις σε αυτό για το χρόνο της ειδικότητας που σου απομένει.
Δηλαδή: 2 δηλώσεις (μία σε πλήρη και μία σε νοσοκομείο με λιγότερο χρόνο άσκησης), που τρέχουν παράλληλα.

Εξαιρεση αποτελουν: η παθολογία και γενική χειρουργική, οπου καταθέτεις μία μόνο δήλωση.
Στην περίπτωση αυτων των 2 ειδικοτήτων, μπορείς να κάνεις απευθείας δήλωση σε νοσοκομείο που δίνει πλήρη χρόνο άσκησης ή να κάνεις μια πρωτη δήλωση σε νοσοκομείο, που δίνει λιγότερα χρόνια (πχ 1,2,3 χρονια) και όταν σου ερθει ο διορισμός σε αυτό, δηλώνεις εκ νεου σε νοσοκομείο, που δίνει περισσότερο από το πρωτο νοσοκομείο χρόνο ή που δίνει πλήρη.
Δηλαδή: 1 δήλωση τη φορά

βλ.
Ενιαία τοποθέτηση στην ειδικότητα



* Αν η ειδικότητα που θέλεις εχει 2 μέρη: ένα γενικό μερος και ένα ειδικό

(πχ.καρδιολογία: με γενικό μερος 2 χρόνια παθολογίας και 4 χρόνια καρδιολογίας, γυναικολογία :με γενικό μερος 1 χρόνο χειρουργικής και 4 χρόνια γυναικολογίας), τότε:
κάνεις μία δήλωση πρωτα για το γενικό μερος σε νοσοκομείο που παρεχει ίσο ή περισσότερο χρόνο από αυτόν που απαιτειται για την ειδικότητά σου (δηλαδή αν απαιτείται 1 χρονος γενικού μερους μπορείς να δηλώσεις νοσοκομειο οπουδήποτε στην Ελλάδα που δίνει από ένα χρόνο ως και πλήρη. Το πού θα δηλώσεις εξαρτάται από τα κριτήρια που εχεις πχ αναμονή, τόπος κτλ) και όταν ερθει ο διορισμός σε αυτό, τότε κάνεις δήλωση για το ειδικό μερος.

Οι δηλώσεις για το ειδικό μερος μπορούν να είναι 2:
μία σε νοσοκομειο που δίνει πλήρη χρόνο του ειδικού μερους και μία σε νοσοκομείο που δίνει λιγότερο χρόνο ειδικού μερους, οπουδήποτε στην Ελλάδα.


Όταν ερθει ο διορισμος για το νοσοκομείο που δίνει μερικό χρόνο ειδικού μερους, μπορείς να τον αρνηθείς ή να τον αποδεχτείς και να πας κάνοντας όσο χρόνο από το ειδικό μερος προλάβεις μεχρι να ερθει ο διορισμός για το νοσοκομειο που δίνει τον πλήρη χρονο.

πχ
αν καποιος θελει καρδιολογία, δηλώνει πρωτα για τα 2 χρόνια παθολογίας (ειναι το γενικό μερος) σε καποιο νοσοκομειο που δίνει τουλάχιστον 2 χρόνια παθολογίας και όταν του ερθει ο διορισμός στην παθολογία ,τότε δηλώνει για το ειδικό μέρος της καρδιολογίας (μέχρι 2 δηλώσεις).

Εξαιρεση αποτελούν όσοι εχουν πάρει αγονο αγροτικό, οι οποιοι μπορουν να δηλώσουν ταυτόχρονα για το γενικό και το ειδικό μερος και οι δηλώσεις αυτές να τρέχουν παράλληλα.

βλ.
Δήλωση ειδικού μέρους




* Αν η ειδικότητα που θέλεις εχει 3-4 μέρη (πχ ψυχιατρική, νευρολογία, φυσική ιατρική)

Πλέον γίνεται ενιαία τοποθέτηση (βλ. πιο κάτω).

(άρθρο 25/ παρ. 8)
"Προκειμένου περί ειδικοτήτων για τη λήψη των οποίων απαιτούνται περισσότερα από δύο στάδια ειδίκευσης, επιτρέπεται μετά την τοποθέτηση στο 1ο στάδιο, η υποβολή μιας αίτησης για καθένα από τα επόμενα στάδια ειδίκευσης. Σε κάθε περίπτωση, προηγούνται στη σειρά κατάταξης, όσοι ιατροί κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, έχουν διοριστεί στο πρώτο στάδιο και αναμένουν διορισμό στο δεύτερο, καθώς και όσοι έχουν διοριστεί στο δεύτερο και αναμένουν διορισμό στο τρίτο, με κριτήριο την ημερομηνία διορισμού τους στο 1ο και 2ο στάδιο αντίστοιχα."


αναμένεται νεος νόμος.
συζήτηση επί του θέματος στο ΓΜ: http://www.greekmeds...06

Τροποποιήθηκε από Sunny
διόρθωση για ενιαία τοποθέτηση
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ειδικότητες


Χειρουργικές:

με ενιαία τοποθέτηση:
Αναισθησιολογία (5 έτη)
Οφθαλμολογία (4 έτη)
Χειρουργική (6 ετη)


με γενικό- ειδικό μέρος:
Αγγειοχειρουργική (γενικό μέρος: 3 έτη γενική χειρουργική , ειδικό μέρος: 4 έτη)
Μαιευτική-Γυναικολογία (γενικό μέρος: 1 έτος γενική χειρουργική , ειδικό μέρος: 4 έτη)

Ορθοπαιδική (γενικό μέρος: 1 έτος γενική χειρουργική , ειδικό μέρος: 5 έτη)
Ουρολογία (γενικό μέρος: 1 έτος γενική χειρουργική , ειδικό μέρος: 4 έτη)

Πλαστική χειρουργική (γενικό μέρος: 2 έτη γενική χειρουργική , ειδικό μέρος: 4 έτη)
Χειρουργική Θώρακος (γενικό μέρος: 3 έτη γενική χειρουργική , ειδικό μέρος: 4 έτη)

Χειρουργική Παίδων (γενικό μέρος: 3 έτη γενική χειρουργική , ειδικό μέρος: 4 έτη)
Ωτορινολαρυγγολογία (γενικό μέρος: 1 έτος γενική χειρουργική , ειδικό μέρος: 4 έτη)

με γενικό και 2/3 ειδικά μέρη:
Νευροχειρουργική (γενικό μέρος: 6 μήνες γενική χειρουργική,ειδικό μέρος: 6 μήνες νευρολογία,ειδικό μέρος: 4 έτη νχ)


***********************************************************************************************************************************

Παθολογικές:

με ενιαία τοποθέτηση:
Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία (4 έτη)
Γενική Ιατρική (4 έτη)
Ιατρική Εργασίας (4 έτη)
Κοινωνική Ιατρική (4 έτη)
Παθολογία (5 έτη)
Παιδιατρική (4 έτη)
Πνευμονολογία (5 έτη)

Νευρολογία

Ψυχιατρική

Παιδοψυχιατρική

Φυσική Ιατρική Αποκατάσταση (από εδώ)


με γενικό- ειδικό μέρος:
Αιματολογία (γενικό μέρος: 2 ετη παθολογία ή παιδιατρική, ειδικό μέρος: 4 έτη)
Αλλεργιολογία (γενικό μέρος: 2 ετη παθολογία ή παιδιατρική, ειδικό μέρος: 3 έτη)

Γαστρεντερολογία (γενικό μέρος: 2 ετη παθολογία, ειδικό μέρος: 4 έτη)
Δερματολογία (γενικό μέρος : 1 έτος παθολογία, ειδικό μέρος : 3 έτη)
Ενδοκρινολογία (γενικό μέρος : 2 έτη παθολογία, ειδικό μέρος: 4 έτη)
Καρδιολογία (γενικό μέρος: 2 ετη παθολογία, ειδικό μέρος: 4 έτη)

Νεφρολογία (γενικό μέρος: 2 ετη παθολογία, ειδικό μέρος: 4 έτη)
Παθολογική Ογκολογία (γενικό μέρος: 3 ετη παθολογία, ειδικό μέρος: 3 έτη)
Ρευματολογία (γενικό μέρος: 2 ετη παθολογία, ειδικό μέρος: 4 έτη)



με γενικό μέρος και 2/3 ειδικά μερη:
Νευρολογία (γενικό μέρος: 9 μήνες παθολογίας, ειδικό μέρος: 6 μήνες ψυχιατρικής ,ειδικό μέρος: 45 μήνες νευρολ)
Παιδοψυχιατρική (6 μήνες νευρολογία, 18 μήνες ψυχιατρική ενηλικων, 2,5 έτη παιδοψ)
Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση ( 6 μήνες παθολογία, 6 μήνες νευρολογία, 6 μήνες ορθοπαιδική, 3,5 χρόνια φυσιατρικής)
Ψυχιατρική ( 6 μήνες παθολογία, 1 χρόνος νευρολογία, 3,5 χρόνια ψυχ)

[Πλέον γίνεται ενιαία τοποθέτηση - κλικ]

***********************************************************************************************************************************

Εργαστηριακές:


με ενιαία τοποθέτηση:
Ακτινοδιαγνωστική (5 έτη)
Κυτταρολογία (5 έτη)
Μικροβιολογία-Ιατρ.Βιοπαθολογία (5 έτη)
Παθολογική Ανατομική (5 ετη)

με γενικό-ειδικό μερος:




*********************************************************************************************************************************

με την ιατροδικαστική τι γίνεται;;;
την πυρηνική ιατρική;;;;

Τροποποιήθηκε από Sunny
ποιες ειδικότητες έχουν πλέον ενιαία τοποθέτηση
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ειδικότητες με ενιαία τοποθέτηση


Ενιαία τοποθέτηση
σημαίνει ότι ενώ για την ολοκλήρωση της ειδικότητας απαιτείται παρακολούθηση σε διάφορα τμήματα-κλινικές, κάνεις μόνο 1 αίτηση για όλη την ειδικότητα και μετά το νοσοκομείο σε στέλνει διαδοχικά σε κάθε απαιτούμενο τμήμα.

Π.χ. για την αναισθησιολογία απαιτείται συνολική άσκηση 5 ετών. Από αυτά:
30 μήνες αναισθησία στις βασικές χειρουργικές ειδικότητες (γενική χειρουργική, ουρολογία, ορθοπεδική, ΩΡΛ/γία, κ.λπ.)
3 μήνες καρδιολογία
3 μήνες πνευμονολογία
3 μήνες μαιευτική αναισθησία
3 μήνες αναισθησία στη θωρακοχειρουργική
3 μήνες αναισθησία στη νευροχειρουργική
3 μήνες παιδοαναισθησία
6 μήνες μονάδα εντατικής θεραπείας
3 μήνες επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική (ΕΚΑΒ)
3 μήνες κατ' επιλογήν ιατρείο πόνου ή καρδιοχειρουργική αναισθησία.

Όποιος θέλει να κάνει αναισθησιολογία κάνει αίτηση για την ειδικότητα αυτή και το νοσοκομείο φροντίζει να περάσει από όλα τα απαραίτητα στάδια (δεν δηλώνει δηλ κ καρδιολογία, πνευμονολογία κλπ)

Ειδικότητες που γίνονται με ενιαία τοποθέτηση είναι η ακτινολογία, η αναισθησιολογία, η γενική ιατρική, η παιδιατρική, η οφθαλμολογία, η πνευμονολογία (πιθανώς να ξεχνάω κάποιες). Για τις ειδικότητες αυτές μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα 2 αιτήσεις (μια σε νοσοκομείο που να δίνει πλήρη κ η άλλη σε νοσοκομείο που δίνει μερική). Συνήθως τα νοσοκομεία που δίνουν πλήρη ειδικότητα βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις.

Η παθολογία και η γενική χειρουργική γίνονται επίσης με ενιαία τοποθέτηση, αλλά έχεις το δικαίωμα να κάνεις μόνο 1 αίτηση κάθε φορά.


Αν θέλεις να γίνεις παθολόγος
- ή θα κάνεις 1 αίτηση σε νοσοκομείο που δίνει πλήρη παθολογία (5 χρόνια) και θα πας μόνο εκεί
- ή θα κάνεις αρχικά αίτηση σε νοσοκομείο που δίνει μερική (από 1 μέχρι 3 χρόνια δίνουν) και όταν ανοίξει η θέση σου, τότε θα κάνεις αίτηση κ σε νοσοκομείο που δίνει πλήρη ώστε να συνεχίσεις εκεί


(από το μέλος Christie)

Στο εξής: Σύμφωνα με το Νόμο υπ’ αριθ. 3918/2011 (ΦΕΚ 31/1-3-2011 τ.Α', άρθρο 67) η άσκηση στις ειδικότητες Νευρολογία, Ψυχιατρική, Παιδοψυχιατρική και Φυσική Ιατρική Αποκατάσταση γίνεται με ενιαία τοποθέτηση στην ειδικότητα. (από εδώ)

Τροποποιήθηκε από Sunny
προσθήκη πληροφοριών
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αδεια άσκησης επαγγέλματος από τις Νομαρχίες

Μετά την ορκωμοσία και τη δηλωση ειδικότητας σειρά εχει η εκδοση άδειας ασκησης επαγγέλματος. Αυτη εκδίδεται από τις νομαρχίες, στις οποιες υπάγεται ο δημος μονιμης κατοικίας.
Επικοινωνήστε με τη νομαρχια που σας ενδιαφέρει για να πληροφορηθείτε για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Για τη νομαρχία Αθηνών δειτε παρακάτω.
Ο χρόνος που μεσολαβεί για την εκδοση άδειας ποικίλει από νομαρχία σε νομαρχία. Ο μεσος χρόνος είναι από 15-25 μέρες.
Με την παραλαβή της άδειας μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα, βλ επόμενο ποστ.



Νομαρχία Αθηνων :

Δικαιολογητικά:

1) Αίτηση προς τη Δ/νση Υγιεινής (παρέχεται εκεί)
2) Αντίγραφο Πτυχίου
α) Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού από ΜΗ Κράτος της ΕΕ. (ισοτιμία του πτυχίου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ και το πτυχίο της αλλοδαπής με επίσημη μετάφραση) ΦΕΚ 856/8-1-86
β) Για πτυχιούχους από Κράτη της ΕΕ (Αντίγραφο πτυχίου, Πιστοποιητικό άσκησης Κρατικής εξέτασης) που προβλέπεται από το αρ. 3 της οδηγίας 93/16 της 5/4/ 93 της ΕΕ., βεβαίωση από την Αρχή του τόπου ότι το πτυχίο τους και το πιστοποιητικό είναι σύμφωνα με τήν οδηγία 93/16 της 5ης/4/93 της ΕΕ. Ολα τα ανωτέρω επισήμως σφραγισμένα από την Αρχή του τόπου προέλευσης(σφραγίδα APOSTILLE) και μεταφρασμένα από το Υπουργείο Εξωτερικών

3) Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Α’ ή για τους υπηρετούντες βεβαίωση κατατάξεως ή για τους Στρατιωτικούς ιατρούς φύλλο Μητρώου
4) Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου τύπου Α’ (3μήνου ισχύος)
5) Πιστοποιητικό γεννήσεως ή επικυρωμένη φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας
6) Δύο φωτογραφίες
7) Ένα παράβολο των 8 Ευρώ από Δημόσιο Ταμείο ---> από εφορία
8) Έντυπο παράβολο χαρτοσήμου 30 Ευρώ από Δημόσιο Ταμείο---> από εφορία
9) Ένα χάρτινο ντοσιέ με λάστιχο
10) Για τους ομογενείς που δεν είναι γραμμένοι στα μητρώα Δήμου ή Κοινότητας: άδεια εργασίας & άδεια παραμονής
11) Για τους αλλοδαπούς μη ΕΕ
α) Άδεια εργασίας
β) Άδεια παραμονής
γ) Άδεια αμοιβαιότητας από το Υπουργείο Εξωτερικών.

12) Για τους Κύπριους
α) Απόφαση τοποθετήσεως τους για ειδίκευση σε Νοσοκομείο από το Υπουργείο
β) Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα δηλώνεται ότι δεν θα ασκήσουν το επάγγελμα ιατρού μετά το πέρας της ειδικότητας


[ το (4) το ζητουν οι ιδιοι υπηρεσιακώς]



Την αδεια ασκησης επαγγέλματος την φυλάμε σαν τα μάτια μας. Βγαίνει μονο μία φορά.
Δεν δίνουμε ποτέ το πρωτότυπο, αλλά βγάζουμε φωτοαντίγραφα αυτής


Δ/νση Υγιεινής κεντρικού τομέα: Λ. Αλεξάνδρας 196, Τ.Κ. 11521, Αθήνα, τηλ: 213 1600390, 213 1600391, 213 1600361
Δ/νση Υγιεινής ανατολικού τομέα: 17ο χλμ λεωφ.Μαραθώνος (ισόγειο), Παλλήνη, τηλ: 213 2005247
Δ/νση Υγείνής νοτίου τομέα: Θησεως 273 και Σόλωνος 133 (4ος όροφος), Καλλιθέα, τηλ: 213 2101207


Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

προεγγραφή στο ΤΣΑΥ και εγγραφή στον Ιατρικό Συλλογο

Αφού παραλάβουμε την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος από τη νομαρχία ηρθε η ώρα
να κάνουμε τα επόμενα βήματα: προεγγραφή στο ΤΣΑΥ για να πάρουμε Αριθμό Μητρώου και εγγραφή στον Ιατρικό Σύλλογο

[Επικοινώνησα με το ΤΣΑΥ της περιοχής μου σήμερα και μου είπαν ότι δε χρειάζεται προεγγραφή κι ότι θα κάνω κανονικά εγγραφή όταν θ' αρχίσω να δουλεύω.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας και στο ΤΣΑΥ Αθήνας χρειάζεται προεγγραφή.

Καλύτερα να επικοινωνήσετε με το γραφείο της περιοχής σας. Τηλέφωνα ΤΣΑΥ (pdf).]


προεγγραφή στο ΤΣΑΥ:

http://www.tsay.gr/

http://www.etaa.gr

Ε.Τ.Α.Α ( πρωην ΤΣΑΥ ) Αθηνας
Αχαρνών 27
Τηλ. Κέντρο: 210 8816911-17
ωρες εξυπηρέτησης: 8πμ-1μμ


πηγαίνουμε στο Ε.Τ.Α.Α (πρώην ΤΣΑΥ), στο τμήμα νεων εγγραφών και συμπληρώνουμε σε μια αιτηση τα στοιχεία μας και πληρώνουμε στο ταμείο ένα παράβολο των 0,60 ευρω.

Αποκτούμε Αριθμό Μητρώου.



ολοκλήρωση εγγραφης στο Ε.Τ.Α.Α.

Οταν θελουμε να ολοκληρώσουμε την εγγραφή (γιατί θα κάνουμε εναρξη ελευθερου επαγγέλματος ή γιατί διοριστήκαμε σε αγροτικό/ειδικότητα ή γιατί θέλουμε αυτασφάλιση) προκειμενου να αποκτήσουμε ασφαλιστικό βιβλιάριο, ξαναπηγαίνουμε στο ΤΣΑΥ προσκομίζοντας τα εξης δικαιολογητικά, στα οποια θα αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου:

  1. Βεβαιωση πρωτης εγγραφης στον Ιατρικό Συλλογο --το πρωτότυπο
  2. Βεβαίωση εργοδότη, όπου θα αναγράφεται η ημερομηνία πρόσληψης ή αντιγραφο βεβαιωσης αρμόδιας ΔΟΥ, όταν προκειται για εναρξη ελευθερου επαγγελματος, ή η αιτηση 601 (συμπληρωνεται εκεί) για αυτασφάλιση.
  3. φωτοαντίγαφο Αστυνομικής Ταυτότητας
  4. αντίγραφο πτυχίου επικυρωμένο
  5. φωτοαντίγραφο αδειας άσκησης επαγγέλματος
  6. 2 φωτογραφιες

για αυτασφάλιση, συμπληρώνεται η αιτηση 601 και χρειάζεται επιπλεον να εχετε μαζί σας το χαρτάκι με τον αριθμό πρωτοκόλλου δηλωσης για την ειδικότητα.



Εγγραφή στον Ιατρικό Συλλογο


δικαιολογητικά που απαιτούνται:
1) αντίγραφο πτυχίου
2) άδεια ασκησης επαγγέλματος
3) παράβολο από το ΤΣΑΥ
4) 2 φωτογραφίες


συμπληρώνεις μια αιτηση,πηγαίνεις στο ταμείο, πληρώνεις.
Για τον Ι.Σ.Αθηνών για τους άνεργους ιατρούς η συνδρομή για την πρωτη εγγραφή είναι 1 ευρώ περίπου. Σου δίνουν καρτα μέλους, 2 ιατρικά σήματα για το αυτοκίνητο και το βιβλιαράκι του ΕΟΦ.

ΙΣ Αθηνων
Σεβαστουπόλεως 113 (έναντι Ερυθρου Σταυρου)
τηλ 2103816404
ώρες εξυπηρέτησης: 8πμ-2μμ

Μην ξεχάσεις να πάρεις βεβαιωση πρωτης εγγραφής στον Ιατρ.Συλλογο, που
θα κατατεθεί στο ΤΣΑΥ για ολοκληρωση της εγγραφής.
(βλ.ανωθεν, δικαιολογητικά για ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ)




Τροποποιήθηκε από Sunny
ενημέρωση link / προεγγραφή
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Αγροτικό

Το αγροτικό δεν είναι υποχρεωτικό (για κάποιους). [λεπτομέρειες]
Το αγροτικό μπορεί να γίνει πριν την ειδικότητα, μεταξύ γενικού και ειδικού μέρους (κατά την αναμονή), μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας ή ποτέ.

Με την ψήφιση του Άρθρου 10 (Κεφάλαιο Γ', περί Ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου) (pdf) στις 17/12/2014 24/12/2014, ορίζεται:

ΑΡΘΡΟ 10

Πτυχιούχοι ιατρικών σχολών που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για την έναρξη της ειδικότητας, υποχρεούνται να έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου μέχρι τη χρονική στιγμή έναρξης της ειδικότητας.
Η παρούσα διάταξη έχει εφαρμογή από τη δημοσίευσή της και αφορά τίτλους σπουδών, η ημερομηνία χορήγησης των οποίων ανατρέχει στην ημερομηνία δημοσίευσης της διάταξης.
Οι διατάξεις που έχουν θεσπίσει νόμιμη απαλλαγή για τις προβλεπόμενες κατηγορίες ιατρών εξακολουθούν να ισχύουν.

Το αγροτικό είναι απαραίτητο για διορισμό στο ΕΣΥ, εκτός αν έχει δοθεί απαλλαγή
[κατά διαστηματα βγαίνει απόφαση απαλλαγής απο το αγροτικό, αναπροσαρμόζεται με το πέρασμα των χρονων.
Για φετος ισχυει η απαλλαγή όσων είχαν εγγραφεί στο πρωτο ετος ιατρικής σχολής μεχρι και το 1998-1999.
Οπότε, αν υπάρχει κάποιος που ειχε εγγραφεί στο πρωτο ετος της σχολής πχ το 1995 και διεκδικεί θεση στο ΕΣΥ, γι' αυτόν δεν ειναι απαραίτητο το αγροτικό, ενώ αν υπάρχει κάποιος ειδικευμένος που ειχε εγγραφεί το 2000 και διεκδικεί θέση στο ΕΣΥ, χρειάζεται να εχει βεβαίωση εκπλήρωσης αγροτικού]

Προκηρύξεις με τις κενές και κενούμενες θέσεις βγαίνουν κάθε 3 μήνες περίπου.
Θέσεις αγροτικού υπάρχουν και σε πλοια ακτοπλοϊας, που εχουν τα πλεονεκτήματα του αγόνου
Τα αγονα αγροτικά καθορίζονται με βάση ΦΕΚ από το υπουργείο
Το αγονο αγροτικό εκτός από το χρηματικό επίδομα αγόνου προσφέρει και τη δυνατοτητα ταυτόχρονης δήλωσης γενικού και ειδικού μέρους.


Στο αγροτικό υπάρχει τρίμηνη εκπαιδευση στο νοσοκομείο και 9μηνη υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας ή στο Περιφερειακό Ιατρείο.
Η τρίμηνη εκπαίδευση μπορεί να γίνει στην αρχή, ενδιάμεσα ή στο τέλος του αγροτικού ή να διακοπεί με απόφαση του διοικητή και να μην ολοκληρωθεί
ποτέ ανάλογα με τις αναγκες της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση του αγροτικού αναγνωρίζεται 6 μηνο παθολογίας ή χειρουργικής, που αφαιρείται από τον αντιστοιχο συνολικό χρόνο του γενικού μέρους (παθολογίας ή γενικής χειρουργικής) και 3 μήνες για οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα (πχ παιδιατρική), που δεν εχει αυτό το γενικό μερος. Η αφαίρεση αυτή γίνεται με την προϋπόθεση το τμήμα νοσοκομείου ή το ΚΥ να είναι αναγνωρισμένο προς τη χορήγηση ειδίκευσης παθολογίας/χειρουργικής.

[Με το νέο νόμο που είναι προς ψήφιση πλέον θα αναγνωρίζεται ακόμα κι αν το τμήμα νοσοκομείου ή Κ.Υ. δεν είναι αναγνωρισμένο]
Για ψυχιατρική με την ολοκλήρωση του αγροτικού αναγνωρίζεται το 6μηνο παθολογίας, οπότε μπορείς να δηλώσεις το επόμενο μέρος της ειδικότητας.
[Με το νέο νόμο περί ενιαίας ειδικότητας παύει να ισχύει και αυτό]
περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο : χαρτης θεμάτων για το αγροτικό





Υπόχρεοι Υπηρεσίας Υπαίθρου είναι οι απόφοιτοι της ιατρικής σχολής που επιθυμούν να κάνουν αγροτικό για πρώτη φορά
και αυτοί που δεν έλαβαν βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου
Ιατροί επί θητεία είναι οι απόφοιτοι της ιατρικής σχολής που έχουν κάνει έστω και μια φορά αγροτικό.




προκηρύξεις
στο τελος καθε προκήρυξης αναφέρονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους προσφατα πτυχιούχους και γι' αυτούς που δεν εχουν ξανακανει ή ολοκληρώσει αγροτικό, για όλους εκείνους δηλαδή που διεκδικουν θεσεις ιατρων υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου:
www.yyka.gov.gr
http://www.yyka.gov....grotikoi-iatroi
δηλ.

  1. αιτηση, που την παιρνεις από το υπουργείο ή την κατεβαζεις από την ιστοσελίδα του υπουργειου, οπου συμπληρωνεις τα στοιχεία σου και τις 2 5 προτιμήσεις σου σε αγροτικά ιατρεία.
  2. απλό φωτοαντιγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  3. απλό φωτοαντίγραφο αδειας ασκησης επαγγέλματος
  4. πιστοποιητικό πτυχιούχου (το ζητάς από τη γραμματεία της σχολής. Κάνεις αιτηση στη γραμματεία και συνήθως απαιτείται χρόνος 1 εβδομάδας για την εκδοσή του. Σε αυτο αναγράφεται ο ακριβής βαθμός πτυχίου)
    [+/- επικυρωμένο φωτοαντιγραφο του αντιγραφου πτυχιου...ας το εχετε μαζί]
  5. για τους αρρενες: απλο φωτοαντιγραφο στρατολογικής καταστασης τυπου Α

αποτελέσματα
- αν την ιδια θεση διεκδικεί και ενας γενικός ιατρός, τοτε τη θεση την παιρνει ο γενικός ιατρός
- αν την ιδια θεση διεκδικουν 2 ή περισσοτεροι, τη θεση την παιρνει αυτός με τα περισσότερα μορια
- αν την ιδια θεση διεκδικούν 2 ή περισσότεροι με ισα μόρια τότε τη θεση την παίρνει αυτός που εχει νωρίτερα την ημερομηνία πτυχίου
- αν την ιδια θεση διεκδικούν 2 ή περισσότεροι με ισα μορια και την ιδια ακριβως μερα κτησης πτυχίου, τοτε τη θέση την παίρνει αυτός με την υψηλότερη βαθμολογία.
- αν την ιδια θεση διεκδικούν 2 ή περισσότεροι με ισα μορια και την ιδια ακριβως βαθμολογία και μερα κτησης πτυχίου, τότε
γίνεται κλήρωση.


πώς υπολογίζονται τα μόρια:

(εχει καταργηθεί η μοριοδότητηση για εντοπιότητα, γάμο, τέκνα, συνυπηρέτηση κοκ)

1 μόριο για κάθε 2 μήνο (συμπληρωμένο), που περνά από την ημερομηνία κτησης πτυχιου και 1 μόριο για το Λιαν Καλώς και 2 μόρια για το Αριστα.


Εάν στον κατάλογο των αποτελεσμάτων το όνομά σας είναι σκιασμένο με γκρι χρώμα σημαίνει ότι έχετε πάρει θέση αγροτικού ιατρείου.

Εγγράφως θα ειδοποιηθείτε με συστημένη επιστολή μέσα σε 1,5 μήνα περίπου στη διεύθυνσή σας από το Υπουργείο Υγείας.Από τη μέρα που θα φτάσει η συστημένη επιστολή του διορισμού σας, έχετε νόμιμη διορία περίπου 10 ημερών, για να καταθέσετε τα δικαιολογητικά σας στο νοσοκομείο που θα κάνετε τρίμηνη άσκηση.

Τροποποιήθηκε από Sunny
προσθήκη Άρθρου 10, αλλαγή αριθμού προτιμήσεων
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 years later...

Συνοπτικά, η διαδικασία είναι:

  1. Κλείσιμο καρτέλας
  2. Ορκωμοσία
  3. Δήλωση ειδικότητας
  4. Πιστοποιητικό πτυχιούχου (από τη γραμματεία της σχολής - χρειάζεται για το αγροτικό)
  5. Άδεια άσκησης επαγγέλματος (στη Νομαρχία τόπου διαμονής)
  6. Προεγγραφή στο ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΑΥ) για αριθμό μητρώου [όταν είναι ν' αρχίσεις να δουλεύεις, κάνεις κανονική εγγραφή]
  7. Εγγραφή στον ιατρικό σύλλογο [παίρνεις Βεβαίωση Πρώτης Εγγραφής - την καταθέτεις στον ΕΤΑΑ για την κανονική εγγραφή]
  8. Αγροτικό
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.