Jump to content

Η νέα σύνθεση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Με απόφαση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ορίστηκαν τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Η σύνθεση του ΚΕΣΥ αποτελείται από τους:

1. Καλοκαιρινό Εμμανουήλ, Χειρουργό, Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), ως εκπρόσωπο του Π.Ι.Σ., με αναπληρωτή του τον Παπαπαναγιώτου Παναγιώτη, Βιοπαθολόγο.

2. Αλεξανδρόπουλο Κων/νο, Ψυχίατρο, Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), ως εκπρόσωπο του Π.Ι.Σ., με αναπληρωτή του τον Κορμά Παναγιώτη, Ορθοπαιδικό.

3. Παγώνη Ματίνα, Παθολόγο, ως εκπρόσωπο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), με αναπληρωτή της τον Μπασκόζο Ιωάννη, Ενδοκρινολόγο.

4. Κατσίκη Αθανάσιο, Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (E.O.O.), ως εκπρόσωπo της E.O.O.), με αναπληρωτή του τον Χασάπη Ευστράτιο, μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

5. Βαγιωνά Δημήτριο, Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), ως εκπρόσωπο του Π.Φ.Σ. με αναπληρωτή του τον Αντωνόπουλο Χρήστο.

6. Βιρβιδάκη Κυριάκο, Δήμαρχο Χανίων, ως εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), με αναπληρώτριά του την Μπελώνη - Αράπη Παναγιώτα, Δημοτικό Σύμβουλο Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

7. Μπατάκη Νικόλαο, ως εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.), με αναπληρωτή του τον Φερέτη Αθανάσιο.

8. Γκουλιούμη Θεοχάρη, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), ως εκπρόσωπο της ΠΑΣΕΓΕΣ, με αναπληρωτή του τον Σκουλαρίκη Φώτη, Οικονομολόγο, Υπάλληλο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών.

9. Μαργαρώνη Κωνσταντίνο, ως εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), με αναπληρωτή του τον Φραγκούλη Κωνσταντίνο.

10. Κόλλια Παναγούλα, ως εκπρόσωπο των κάτωθι αναφερομένων φορέων:

α. Ένωση Ελλήνων Χημικών

β. Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων

γ. Ένωση Ελλήνων Φυσικών

δ. Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

με αναπληρωτή της τον Τομαρά Ιωάννη, ομοίως.

11. Μπούρο Δημοσθένη, Καθηγητή Ιατρικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Παν/μίου Θράκης, ως εκπρόσωπο των Ιατρικών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της Χώρας, με αναπληρωτή του τον Ζώρα Οδυσσέα, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

12. Δημητρακόπουλο Ιωάννη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως εκπρόσωπο των Οδοντιατρικών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της Χώρας, με αναπληρωτή του τον Παπαδογεωργάκη Νικόλαο, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

13. Μαράκο Παναγιώτη, Καθηγητή στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως εκπρόσωπο των Φαρμακευτικών Τμημάτων των Α.Ε.Ι. της Χώρας, με αναπληρωτή του τον Ρούσση Βασίλειο, Καθηγητή στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ιδίου Πανεπιστημίου.

14. Χόρτη Νίκο, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ως εκπρόσωπο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αναπληρώτριά του την Τσιόπου Μαρία, Νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

15. Σκουτέλη Δημήτριο, Πρόεδρο της Ένωσης Νοσηλευτών-ριών Ελλάδος (E.Ν.Ε.), ως εκπρόσωπο της E.Ν.Ε., με αναπληρωτή του τον Πιστόλα Δημήτριο.

16. Δάγλα Αριστείδη, Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Νοσηλευτών-ριών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.), ως εκπρόσωπο της E.Ν.Ε., με αναπληρωτή του τον Μπίζα Λάμπρο.

17. Πλοίαρχο (ΥΙ) Μενούτη Βασίλειο ΠΝ του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, ως εκπρόσωπο των Υγειονομικών Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, με αναπληρωτή του τον Ταγματάρχη (ΥΙ) Κολιό Μιχαήλ του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ.

18. Μπραβάκο Νικόλαο, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγωγής Υγείας και Πληροφόρησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αναπληρώτρια την Πολυχρονοπούλου-Ρούτση Αγγελική, Προϊσταμένη Τμήματος στη Διεύθυνση Φαρμάκων και Φαρμακείων.

19. Κατσικάρου Σταυρούλα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αναπληρωτή της τον Κουφάκη Αντώνιο, Προϊστάμενο Τμήματος στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας.

20. Αμπατζόγλου Θεόδωρο, Διοικητή του Ι.Κ.Α.-Τ.Α.Μ., με αναπληρωτή του τον Κυρζόπουλο Δημήτριο, Υποδιοικητή του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.

21. Παπαγεωργόπουλο Ελευθέριο, Διοικητή του Ο.Γ.Α., με αναπληρωτή του τον Ζαχαράκη Κωνσταντίνο, Υποδιοικητή του Ο.Γ.Α.

22. Δρ. Σερέτη Ανδρέα, Διευθυντή Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», με αναπληρωτή του τον Βέργαδο Ιωάννη, Αναπληρωτή Καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».

23. Δρ. Δατσέρη Ιωάννη, Διευθυντή Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με αναπληρωτή του τον Λιονή Χρήστο, Αναπληρωτή Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

24. Σελβιαρίδη Παναγιώτη, Καθηγητή Νευροχειρουργικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», με αναπληρωτή του τον Μαυρέα Βενετσάνο, Καθηγητή Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

25. Λαοπόδη Βασίλη, Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), ως εκπρόσωπο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., με αναπληρωτή του τον Γιαννόπουλο Γεώργιο, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

26. Γιόγιακα Βασίλη, Νομάρχη Θεσπρωτίας, ως εκπρόσωπο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, με αναπληρωτή του τον Δακή Γεώργιο, Νομάρχη Κοζάνης.

27. Κρεμαστινού Τζένη, Καθηγήτρια του Τομέα Δημόσιας και Διοικητικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), ως εκπρόσωπο της Ε.Σ.Δ.Υ., με αναπληρωτή της τον Κοντό Βασίλειο, Καθηγητή του Τομέα Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Ε.Σ.Δ.Υ.

28. Φωτεινόπουλο Γεώργιο, Νομικό, Πρόεδρο του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

H θητεία των μελών του ΚΕΣΥ είναι τριετής.

http://www.yyka.gov.gr/ministry/grafeio-typoy/deltia-typoy/2009/dekembrios-2009/orismos-melon-kentrikoy-symboylioy-ygeias-apo-tin-ypoyrgo-ygeias-

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με απόφαση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου ορίστηκαν τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Η σύνθεση του ΚΕΣΥ αποτελείται από τους:

6. Βιρβιδάκη Κυριάκο, Δήμαρχο Χανίων, ως εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), με αναπληρώτριά του την Μπελώνη - Αράπη Παναγιώτα, Δημοτικό Σύμβουλο Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Ο ανηψιός του Μητσοτάκη φλερτάρει το ΠΑΣΟΚ

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=87416&cid=6

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συγκροτήθηκε το νέο ΚΕΣΥ, τι έγινε στην πρώτη συνεδρίαση

Με αναφορές -αλλά και επιλογή προσώπων- που απευθύνονται στα αντανακλαστικά όσων συνδέθηκαν με την θεσμοθέτηση του ΕΣΥ στη χώρα μας απ' την υπουργό Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου έγινε χτες η συγκρότηση του νεοδιορισθέντος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

«Είναι ένα ιστορικό θεσμικό όργανο, το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την πολιτική υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση η υπουργός Υγείας παρουσιάζοντας και τη συγκρότηση του ΚΕΣΥ ως αποδεικτικό οτι για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «η υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα».

Το ΚΕΣΥ συστήθηκε με το νόμο 1278/1982 ως «συμβουλευτικό όργανο σε θέματα δομής και λειτουργίας του συστήματος υγείας». Στην αρχή ήταν υποχρεωτική η σύμφωνη γνώμη του ΚΕΣΥ σε μείζονος ζητήματα υγείας αλλά στη συνέχεια καταργήθηκε αυτή η υποχρέωση.

Πρόεδρος ο Ανδρέας Σερέτης και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δατσέρης

Το ΚΕΣΥ αποτελείται από 28 μέλη και χτες στην πρώτη συνεδρίασή του εξέλεξε ως πρόεδρο το γιατρό Αντρέα Σερέτη και αντιπρόεδρο το Γιάννη Δατσέρη, Διευθυντή του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στον Ευαγγελισμό. Επίσης εξέλεξε ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τον Μανώλη Καλοκαιρινό πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, το γιατρό Νίκο Μπατάκη, ως εκπρόσωπο της της ΓΣΕΕ και τον Βασίλη Λαοπόδη, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ψηφοφορία για το προεδρείο του ΚΕΣΥ

Το ενδιαφέρον είναι ότι στη μυστική ψηφοφορία που έγινε ο Μανώλης Καλοκαρινός πήρε τις πιο πολλές θετικές ψήφους (27 υπέρ και με 1 λευκή ψήφο). Ακολούθησαν : Νίκος Μπατάκης με 26 υπέρ και 2 λευκές. Ανδρέας Σερέτης και Βασίλης Λαοπόδης με 25 υπέρ και 3 λευκές και Γιάννης Δατσέρης 21 υπέρ και 7 λευκές.

Τι είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κυριάκος Στριγγάρης

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κυριάκος Στιγγάρης εκδήλωσε τη διάθεση συνεργασίας με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτάσσοντας την ανάγκη για θεσμοθέτηση του πλαισίου όσον αφορά το καθεστώς των ιδιωτικών τραπεζών για τα βλαστοκύτταρα, την εκπαίδευση των γιατρών, την εξειδίκευση των ειδικοτήτων των γιατρών και το αρχείο των νεοπλασιών.

Το βιογραφικό του νέου προέδρου του ΚΕΣΥ Ανδρέα Σερέτη

Ο Ανδρέας Σερέτης είναι παλιό στέλεχος στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΣΥ.

Έχει μείνει γνωστή η θυελλώδης αποπομπή του από πρόεδρος του Λαϊκού νοσοκομείου στις 8.1.1988 όταν διαφώνησε δημόσια με τη συντηρητικότερη στροφή της -τότε- κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα τις προθέσεις της για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών. Μάλιστα ο Ανδρέας Σερέτης είχε επισημοποιήσει την υποχρεωτική παραίτησή του απ' το ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 με το τραγούδι «Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία» -μνήμες που ανασύρθηκαν χτες με την ευχή να μην σταλούν ξανά ίδια μηνύματα στην εξουσία....

Ο Ανδρέας Σερέτης γεννήθηκε στη Πάτρα το 1944. Είναι απόφοιτος Ιατρικής σχολής Αθηνών με ειδικότητα Νευροχειρουργικής στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Εσωτερικός Βοηθός Νευροχειρουργικής ΚΑΤ 1980-1985. Επιμελητής Β Νευροχειρουργικής ΚΑΤ 1985-1988. Επιμελητής Α Νευροχειρουργικής Ασκληπιείο Βούλας 1988-1996. Διευθυντής Νευροχειρουργικής Θριάσιο Νοσοκομείο 1996-2003. Διευθυντής Νευροχειρουργικής Γ.Ν.Α Γ. Γεννηματάς από το 2003. Μετεκπαίδευση στην Πανεπιστημιακή Κλινική στο Malburg της Γερμανίας 1989-1990. Διατριβή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος 4 Ιατρικών εταιρειών. Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας 2003-2005. Πολλαπλές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά.

Διοικητικές δραστηριότητες του Ανδρέα Σερέτη

Πρόεδρος Δ.Σ Γ.Ν.Α Λαϊκό Νοσοκομείο 1982-1988. Μέλος Επιτροπής του Υπουργού Υγείας Π. Αυγερινού για την σύνταξη των νόμων 1278 ΚΕΣΥ-1397 ΕΣΥ. Ειδικός Σύμβουλος υπουργού Υγείας Α. Πεπονή με αποκλειστική ευθύνη την παραλαβή και λειτουργία του Θριάσιου Νοσοκομείου. Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας Θριάσιου Νοσοκομείου. Μέλος Εξεταστικής Επιτροπής για την ειδικότητα της Νευροχειρουργικής. Μέλος επιτροπής εκπαίδευσης ΚΕΣΥ.

Συνδικαλιστική δραστηριότητα: Μέλος Δ.Σ Νοσοκομειακών Γιατρών Πελοποννήσου- Δυτικής Στερεάς 1976. Πρόεδρος του Συλλόγου Επιμελητών και βοηθών του Νοσοκομείου ΚΑΤ 1980.

Γενικός Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ 1981. Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ασκληπιείο Βούλας 1994.

http://www.healthview.gr/node/16203

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απλά, για να θυμόμαστε ότι πέρασαν 5 χρόνια. Αναρωτιέμαι τί έγινε σε αυτά τα 5 χρόνια για τις προτεραιότητες που έθεσε ο τότε υπουργός Ν. Κακλαμάνης στον τέως πρόεδρο του ΚΕΣΥ.

Είδατε κάποια εξέλιξη στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των Ελλήνων ιατρών;

Δηλώσεις του 2004

πηγή: ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ, Τεύχος 93, Ιούλιος-Αύγουστος 2004, ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

(http://www.iatrikion...93/eidhseis.htm)

Νέoς πρόεδρoς στo ΚΕΣΥ

O καθηγητής Ακτινoλoγίας της ιατρικής σχoλής τoυ πανεπιστημίoυ Αθηνών Κυριάκoς Στριγγάρης είναι o νέoς πρόεδρoς τoυ ΚΕΣΥ, μετά από εισήγηση τoυ υπoυργoύ Υγείας Νικ. Κακλαμάνη και oμόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτρoπής τoυ ΚΕΣΥ.

Κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων τoυ νέoυ πρoέδρoυ τoυ ΚΕΣΥ, o υπoυργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στo νέo ρόλo πoυ θα πρέπει να διαδραματίσει πλέoν τo ΚΕΣΥ, ως τo κεντρικό επιτελικό και συμβoυλευτικό όργανo στo χώρo της Υγείας.

Ανάμεσα στις πρoτεραιότητες τoυ νέoυ πρoέδρoυ, όπως τόνισε o υπoυργός, θα πρέπει να είναι η αναδιoργάνωση τoυ ΚΕΣΥ, η oυσιαστική αναμόρφωση τoυ, αλλά και o εκσυγχρoνισμός τoυ συστήματoς εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των Ελλήνων ιατρών.

Σύμφωνα με πληρoφoρίες, η πρώτη εντoλή πoυ πήρε o κ. Στριγγάρης από τoν υπoυργό αφoρά στην εκπόνηση μελέτης για την άμεση αναπρoσαρμoγή των ιατρικών αμoιβών και πράξεων, πoυ παραμένoυν καθηλωμένες σε εξευτελιστικές τιμές από 12ετίας.

και 5 χρόνια μετά:

Δηλώσεις του 2009

.....

Τι είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κυριάκος Στριγγάρης

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ Κυριάκος Στριγγάρης εκδήλωσε τη διάθεση συνεργασίας με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτάσσοντας την ανάγκη για θεσμοθέτηση του πλαισίου όσον αφορά το καθεστώς των ιδιωτικών τραπεζών για τα βλαστοκύτταρα, την εκπαίδευση των γιατρών, την εξειδίκευση των ειδικοτήτων των γιατρών και το αρχείο των νεοπλασιών (*).

ΥΓ

1. (*) Για το αρχείο νεοπλασιών θα γράψω ολόκληρη πραγματεία για να γνωρίζει ο κόσμος κάποιες αλήθειες και γεγονότα.

2. Επιτέλους φως. Μετά από καλό καθάρισμα των αρχειοθετημένων σελίδων και επανεγκατάσταση του Firefox δουλεύει ο editor.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.