Jump to content

κλινική πρακτική σε ελληνικό νοσοκομείο για ειδικευόμενους του εξωτερικού


pegasus

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Πρώτη μου δημοσίευση εδώ αλλά με πολλά ερωτήματα!

Είμαι ειδικευόμενη της Ουρολογίας στην επαρχία του Κεμπέκ στον Καναδά σε αγγλο-γαλλικό σύστημα και έχω τελειώσει και το πτυχείο Ιατρικής εδώ. Ενδιαφέρομαι να έρθω για 4 βδομάδες σε ελληνικό νοσοκομίο να κάνω αυτό που λέμε εδώ clinical rotation (κλινική εξάσκηση υποθέτω πως λέγεται) στην ουρολογία επειδή ήθελα να δω πως λειτουργεί το σύστημα υγείας στην Ελλάδα από κοντά, να μάθω την ορολογία (ειδικά των εργαλείων) και να δω ποιες είναι οι συνήθειες και οι πρακτικές που χρησιμοποιούντα στην Ελλάδα. Ξέρω πως κάποιοι συνειδικευόμενοι μου το έχουν κάνει σε κάποια γαλλικά νοσοκομεία όπως και σε αμερικάνικα.

Τι θέλω να μάθω από έσας τώρα...

Ξέρετε/έχετε δει ποτέ ξένους ειδικευόμενους να κάνουν κάτι τέτοιο σην Ελλάδα; Δέχονται ξένους περιστασιακούς ειδικευόμενους και, αν ναι, ποια κριτήρια πρέπει να πληρούν; Γνωρίζετε μήπως την διαδικασία;

Και τέλος, ποιό νοσοκομείο φημίζεται πιο πολύ για το ουρολογικό τμήμα και στο οποίο οι καθηγητές ή ειδικοί είναι το πιο διατεθειμένοι για διδασκαλία και διαθέσιμοι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αν δεν έχετε απαντηση σε όλα αυτά αλλά ξέρετε πως θα μπορούσα να το ψάξω καλύτερα, πείτε μου! Περιμένωντας τις απαντήσεις σας, σας εύχομαι ένα ευχάριστο σ-κ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι πανεπιστημιακές ουρολογικές είναι 2 στο Στο

Σισμανογλειο και στο Λαικό νοσοκομείο. Εγώ ως φοιτήτρια ήμουν στο Λαικό και νομίζω πως είχε τα περισσότερα περιστατικά και επείγοντα. Έχω καλές εντυπώσεις από την κλινική και θα σου πρότεινα να τους ρωτήσεις για να μάθεις λεπτομέριες καθώς δεν ξέρω να σε βοηθήσω. Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση σου εκεί θα απευθυνόμουν. Πάντως θα είσαι η μόνη κοπέλα καθώς δεν υπάρχουν γυναίκες ειδικεύομενες. Καλή τύχη!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δεν έχεις απαίτηση πληρωμής και πας απλά για να παρακολουθήσεις και τους βοηθήσεις κιόλας, δε φαντάζομαι να σου πουν και όχι!! Εγώ Σισμανόγλειο που ήμουν ευχαριστημένος ήμουν (σα φοιτητής μιλάμε)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σας ευχαριστώ! Θα το ψάξω το θέμα κοιτάζοντας τις ιστοσελίδες των νοσοκομείων που προτείνετε. :)

ΥΓ: Πάντως δε με τρομάζει να είμαι μειονότητα... ειδάλλως δεν θα είχα επιλέξει αυτή την ειδικότητα! χεχε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε ενδιαφέρει μόνο η Αθήνα; Πολύ καλή ουρολογία έχει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο διευθυντής Σοφικίτης ήταν faculty στην αμερική, και έχει κάνει ειδικότητα στην Ιαπωνία, έλληνες ειδικευόμενοι της κλινικής πηγαίνουν στην Ιαπωνία, γενικά το κλίμα ευνοεί διεθνείς ανταλλαγές - συνεργασίες. email nsofikit@cc.uoi.gr

Η διαδικασία είναι μονόπλευρα απλή. Απλά πηγαίνεις και μιλάς ή στέλνεις ένα email στον διευθυντή ότι είσαι ειδικευόμενη και θες να κάνεις ένα μήνα στην κλινική του ως επισκέπτης ιατρός. Όλα εξαρτώνται από τον διευθυντή. Αν αυτός πει το ναι είσαι ΟΚ.

Αν το πρόγραμμά σου, όμως, στον Καναδά, για να σου αναγνωρίσει αυτό τον μήνα, χρειάζεται competencies, curriculum, systems-based learning και άλλα τέτοια διαδικαστικά, και χρειάζεται όλα αυτά να τα αποδείξει η κλινική στην Ελλάδα στην οποία θα είσαι ως επισκέπτης ιατρός...μμμμμ δεν ξέρω αν κάποιος διευθυντής θα μπει στην διαδικασία της χαρτούρας να στα συμπληρώσει. Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά αν ο διευθυντής δεν έχει πρόβλημα και δεν βαριέται να κάνει την χαρτούρα του Καναδά, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Μερικά tips

1. Οι γιατροί παίρνουν φακελάκια. Δλδ χρηματίζονται επιπλέον από τον μισθό που έχουν από το δημόσιο νοσοκομείο για να κάνουν την επέμβαση.

2. Δεν υπάρχουν computers. Σχεδόν πουθενά. Κουβαλάς τις ακτινογραφίες στο χέρι. Και κατεβαίνεις στο εργαστήριο να πάρεις τα εργαστηριακά τυπωμένα. Ο φάκελος ασθενούς είναι χειρόγραφος, τα vital signs, I&O κρέμονται από το κρεβάτι του ασθενούς

3. Σε κάποιες κλινικές χρειάζεται να παίρνεις τα εργαστηριακά μόνος σου, εννοώ να παίρνεις αίματα και ουροκαλλιέργειες κλπ για lab tests. Και να βγάζεις καρδιογραφήματα κλπ κλπ

4. Οι γιατροί δουλεύουν 5 μέρες την εβδομάδα. Το σαββατοκύριακο είναι off εκτός αν έχουν εφημερία

5. Όταν φεύγεις από το νοσοκομείο δεν είναι κρύο και ερημιά. Έχει ωραίοτατα λαό έξω, να ανοίξει το μάτι σου και η ψυχή σου βρε αδερφέ :D

ΥΓ Γιαααα να κάνω και το προξενιό μου. Μέχρι πρότινος ο σοφικίτης ήταν ανύπαντρος, είναι μεγάλος αλλά δεν είναι τύπου χούφταλο. Καμιά 45 εκεί γύρω. Γιαααα σκέψου το. Και αν δέσει το greek προξενιό περιμένω προσκλήσεις :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ! :) Και φυσικά δε με ενδιαφέρει μόνο Αθήνα! Όσο για τα τιπς:

1. Αυτό δυστυχώς το έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές...

2. Ούτε εδώ όλα τα νοσοκομεία έχουν ψηφιακή πληροφορία για το αρχείο των ασθενών. Και τώρα που είμαι σε νοσοκομείο που τα έχει όλα ηλεκτρονικά έχω κακομάθει!

3. Αυτό είναι που λέμε πολυσχιδής δράση.

4. Νορμαλ καταστάσεις

5. Α γειά σου!

ΥΓ: Ο μπαμπάς μου είναι 49 ετών... ε τώρα δε λέει το προξενιό που μου προτείνεις, τι νομίζεις κι εσύ; :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΓ: Ο μπαμπάς μου είναι 49 ετών... ε τώρα δε λέει το προξενιό που μου προτείνεις, τι νομίζεις κι εσύ; :P

47 ειναι ο Σοφικιτης!

http://medlab.cs.uoi.gr/medicalschool/viografiko_gr.asp?id=67

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μερικά tips

1. Οι γιατροί παίρνουν φακελάκια. Δλδ χρηματίζονται επιπλέον από τον μισθό που έχουν από το δημόσιο νοσοκομείο για να κάνουν την επέμβαση.

Αυτά είναι ψεύδη και συκοφαντίες. Όλα αυτά έχουν σταματήσει με τη νέα κυβέρνηση Παπαντρέο και τη νέα Υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακο- φτού! Ξενογιαννακομαρκοπαπαδολαμπροεχειακοματριανταφυλλοπούλου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μέχρι να μπορέσει κανεις να το πει νεράκι αυτό το κατεβατό που έγραψες, ίσως να έχει γίνει.. (εμ τέτοιος γλωσσοδέτης, τους αφήνει κάποιο χρόνο! :P )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αααχ κρίμα...αλλά όπως είδαμε δεν τον ήθελε και η pegasus...της έπεφτε συνομίληκος του μπαμπά. Πάντως σοβαρά είναι καλά για να πας. Βέβαια, τα Γιάννενα χρυσά, άγια, κουκλίστικα αλλά...δεν έχει θάλασσα (να τα λέμε). Επομένως για σκέψου το για κάπου που να κάνεις και τα μπανάκια σου, παράλληλα με την εκπαίδευση βεβαίως βεβαίως.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο μπαμπάς μου είναι 49 ετών

Νωρίς νωρίς παντρεύονται και κάνουν παιδιά στον καναδα βλέπω...Όχι ότι είναι κακό να κάνεις παιδί από τα 24, αλλά συνήθως οι άντρες το καθυστερούν λιγάκι.

Από περιέργεια, γιατί τόσος πόθος να πάρεις γεύση ελλαδα?!Συνήθως για διακοπές έρχονται οι άνθρωποι όχι για να μάθουν ...ιατρική.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@xontri ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - asximi: Και παντρεμένος και με παιδί... άλλα δυο επιχειρήματα κατά για προξενιό! χεχε! :P

@notbad: Χειμώνα έλεγα να έρθω... καλοκαίρι μόνο για διακοπές στα νησιά! ;)

@conjurer: Το βρίσκω τόσο αστείο που αρκετοί Ελλαδίτες έχουν την τάση να αποθαρρύνουν την κάθε κίνηση προς Ελλάδα στους περισσότερους λες και είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο. Κανέναν άλλο λαό δεν έχω δει να κάνει έτσι (και μπορώ να σας πω πως έχω φίλους από κάθε καρυδιάς καρύδι λόγω του οτι στο Μοντρεαλ λίγο πολύ όλοι έρχονται από κάποια διαφορετική γωνιά του κόσμου). :) Για την εμπειρία και μόνο νομίζω είναι μια πολύ καλή απάντηση!

Άλλη ερώτηση: σε ιδιωτικά νοσοκομεία πάνε ειδικευόμενοι; Ξέρω πως στη Γαλλία γίνεται κάτι τέτοιο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup

What exactly are you hoping to learn during your rotation in greece that you would’nt learn in the US/western european country?Often during their training people strive to spend their time productively, learning new things...not accumulating ‘experience’(have you considered les medecins sans frontieres?gotta offer a lot more ‘experience’ working in a bona fide 3rd world country ) .Does it worry you that no greek urology trainees have answered your plea for info with enthousiasm?Clue:its not coz they wanna keep the good stuff for themselves.It might not be so worth it when you realise what you missed out during your training in comparison to the others who chose the US/ france.

@notbad: Interesting...Do’ya know how many jap trainees come over here for part of their training?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγαπητέ Conjurer,

Μ'αρέσει που απαντάς λες και γνωρίζεις τι έχω κάνει εως τώρα και με ειρωνία. Τι σε έκανε να πιστεύεις πως έχω ήδη επικοινωνήσει με καθηγητές από τις διάφορες σχολές της Ελλάδος; Επειδή όλα είναι υποθετικά ακόμη, εδώ ήταν η πρώτη φορά που έψαξα πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Το γιατί επιθυμώ (και ποτέ δεν είπα πως το ποθώ δια καώς) να έρθω στην Ελλάδα για ένα μήνα το εξήγησα στην πρώτη δημοσίευση μου και δεν έχω να δώσω άλλες εξηγήσεις. Έχουμε δικαίωμα σε ένα μήνα optional clinical rotation σε όποιο μέρος θέλουμε και ψάχνω να δω αν γίνεται στην Ελλάδα.

Κι επειδή έθιξες το θέμα των Médecins Sans Frontières, σε πληροφορώ πως για να πάρεις μέρος σε μια αποστολή τους πρέπει να είσαι έτοιμος να δεσμευτείς για 6μήνες με ένα χρόνο τουλάχιστον. Τόσο διαρκούν στο ελάχιστο οι αποστολές και χρειάζονται προσωπικό που μπορεί να αποδεσμευτεί από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους για αυτη τη χρονική διάρκεια. Όντας λοιπόν ειδικευόμενη και δεσμευμένη με ένα νοσοκομείο, δε θα μου έδιναν τη δυνατοτητα να πάρω εξάμηνη άδεια ανευ αποδοχών για να φύγω για τους MSF. Οπότε ή πριν την ειδικότητά σου κάνεις μια τέτοια κίνηση ή μετά. Κατά τη διάρκεια είναι αδύνατο (τουλάχιστον εδώ που βρίσκομαι).

Καλό κυριακάτικο απόγευμα... :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν νομιζω ότι έρχονται Γιαπωνέζοι στα Γιάννενα, από όσο θυμάμαι οι έλληνες πήγαιναν στην Ιαπωνία για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω των διασυνδέσεων του Σοφικίτη.

Η κλινική που σου πρότεινα είναι καλή. Ψάξε και παραπάνω, αλλά δεν νομίζω να απογοητευτείς εφόσον φαίνεται να έχεις συναίσθηση του πού πας. :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μ'αρέσει που απαντάς λες και γνωρίζεις τι έχω κάνει εως τώρα και με ειρωνία. Τι σε έκανε να πιστεύεις πως έχω ήδη επικοινωνήσει με καθηγητές από τις διάφορες σχολές της Ελλάδος;

I never insinuated that I know what you’ve been doing until now, and I’m sorry if my post sounded ironic coz this was not my intent.(what makes you think, that I think that you’ve contacted greek urology profs?!)

Regarding les MSF...I was only making a point.I’ll try not to read too much in the fact that you’ve already checked them out.

Any greek urology trainees out there whod be willing to swap places with pegasus ib canada (and why)?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.