Jump to content

Κλαίει η Θεσσαλονίκη... (ΜΟΥΣΕΣ - Αγγελική Ηλιάδη)


Recommended Posts

Μια νύχτα μαγείας ζήσαμε χτες ακολουθώντας το "φανατικό" του μαγαζιού Λευτέρη σε άλλη μια εξόρμηση στις ΜΟΥΣΕΣ εν χορώ...

Το μαγαζί δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από παλιά, που εμφανιζόταν ο Χρήστος Πάζης. Αλλά όσο ο άψυχος χώρος έχει μείνει απαράλλαχτος (αμφιλεγόμενης αισθητικής...), τόσο το έμψυχο δυναμικό έχει κάνει άλματα τεράστια.

aggelikiiliadi01.jpgΚΛΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που έχασε από τα γαμψά της νύχια αυτό το αγγελούδι, αυτό το θέμα, αυτή τη μ...(εεε, σύνεση, προσοχή, ηρεμία, κρύο ντους, επιστρέφουμε για να τελειώσουμε το άρθρο.

Τα σχόλια του φιλοθεάμονος κοινού (που ασφαλώς δεν έχει παραλείψει να τιμήσει δεόντως τη Δέσποινα, το Πεγκάκι, την Κοκκίνου, τη θεά Καίτη και βεβαίως την Αννούλα κλπ κλπ στο παρελθόν) ήταν τα εξής:

"Είμαι ερωτευμένος..."

"Τώρα έχω λόγο να τελειώσω την ιατρική... Να γίνω μεγαλογιατρός (Foustanos Corporation) και να πάρω μια τέτοια! Όχι μια τέτοια, ΑΥΤΗΝ την τέτοια!"

Αυτό το παιδί είναι βέβαιο ότι έχει πολύ μέλλον. Τραγούδησε και "Το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου" και μας έστειλε όλους...

Με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια λοιπόν, ανοίγουμε εδώ το μεγάλο κεφάλαιο Αγγελική Ηλιάδη. Ετοιμαστείτε για βιογραφικό και φωτογραφίες (δυστυχώς χάλια κινητού...) από Μούσες! :cry:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αγγελική Ηλιάδη: "Τη μοναξιά φοβάμαι"

26 Σεπτεμβρίου 2003

Η Universal Music με χαρά σας παρουσιάζει την Αγγελική Ηλιάδη, μια νέα τραγουδίστρια που σίγουρα δεν θ' αφήσει κανέναν ασυγκίνητο με τη γνήσια λαϊκή φωνή της.

Ποια είναι όμως η Αγγελική Ηλιάδη; Η Αγγελική γεννήθηκε στην Αθήνα ενώ από πολύ μικρή έμαθε ν' αγαπά το λαϊκό τραγούδι μια και είχε «δασκάλα» τη γιαγιά της που δεν είναι άλλη από τη μεγάλη κυρία του λαϊκού μας τραγουδιού, την κυρία Καίτη Γκρέυ!

Η πρώτη φορά που τραγούδησε μπροστά σε κοινό ήταν το 1995, σε πολύ μικρή ηλικία, στο Posidonio, όπου εμφανιζόταν μαζί με τον Άγγελο και τον Στέλιο Διονυσίου.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Νότης Σφακιανάκης, η Νατάσσα Θεοδωρίδου, ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Δέσποινα Βανδή, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος κ.α.

Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο «Τη μοναξιά φοβάμαι» και περιλαμβάνει δώδεκα λαϊκά τραγούδια σε μουσική του Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους του Πάνου Φαλάρα, του Κοσμά και της Εβίτας Μπουρμά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το αφιέρωμα του αθηνόραμα.gr στις Μούσες:

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΕΣ

δυνατό ξεκίνημα

Φορτσάτοι μπήκαν στο χορό Γιάννης Τάσσιος και Αγγελική Ηλιάδη, και όλα δείχνουν ότι οι Μούσες θα κρατήσουν τα γλέντια ψηλά. Εδώ, τα σύγχρονα σουξέ αφήνουν χώρο και για τα διαχρονικά.

Η νέα σεζόν για τις Μούσες ξεκίνησε χωρίς τον Χρήστο Πάζη, πάντα όμως με τον Γιάννη Τάσσιο και με ενίσχυση από την Αγγελική Ηλιάδη. Την Αγγελική -τυγχάνει και εγγονή της Καίτης Γκρέυ- την είχαμε γνωρίσει πριν από λίγα χρόνια σε νεολαϊκό σχήμα στην Πλάκα, πλάι στον Γεράσιμο Ανδρεάτο. Αργότερα την κέρδισε η Θεσσαλονίκη και η κλασική ατμόσφαιρα πίστας, το γλέντι που λέμε -άλλωστε η φωνή της κινείται άνετα σ' αυτό το κλίμα.

Τον Γιάννη Τάσσιο, που είναι και το πρώτο όνομα, τον έχoυμε προσέξει εδώ και χρόνια. Αρχικά σε προγράμματα στο Ποσειδώνιο -τότε μας είχε κάνει εντύπωση η ευχέρειά του στους "βυζαντινούς δρόμους" ή, αν θέλετε, οι ethnic δυνατότητές του. Αργότερα, σε ένα πρόγραμμα στο Bio Bio, τον είχαμε ακούσει σε ένα όχι γνωστό κομμάτι του Νταλάρα, με δύσκολα γυρίσματα που απαιτούσε φωνή και τεχνική -το είχε αποδώσει εκπληκτικά. Έτσι, πάντα πιστεύαμε ότι πρέπει κάποτε να φανεί. Αυτό έχει πλέον συμβεί τα τελευταία χρόνια στις Μούσες, παράλληλα με κάποια δισκογραφία και προσωπικά σουξέ -αν και, κάθε τραγουδιστής που θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του καθημερινού γλεντιού, θυσιάζει κάπως το καλλιτεχνικό του δυναμικό. Έτσι, στο κέντρο είναι βέβαιο ότι θα γλεντήσει κανείς, δεν θα έχει όμως την ευκαιρία να τον απολαύσει ακριβώς ως ερμηνευτή -αν λάβουμε υπόψη και την γκαζωτή ηχοληψία που χρησιμοποιούν τα περισσότερα hot places. Παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα στην πρεμιέρα του και πιστεύουμε πως ήδη ο ήχος θα έχει στρώσει. Η δική μας εμπειρία όμως ήταν μάλλον δυσάρεστη.

Ο Κώστας Σερέτης παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο, καθώς η φωνή του συμπληρώνει το σύγχρονο λαϊκό άκουσμα σε συχνότητες Πλούταρχου-Ρέμου. Μαζί και ο Ριβέρα, που δίνει και το απαραίτητο ποπ-ροκ στοιχείο, όταν πρέπει να ακουστούν και τα "καλοκαιρινά ραντεβού πάνω στο σώμα" της.

Λίγο μπαλέτο στο πρώτο πρόγραμμα, που γαρνίρει π.χ. την πρώτη εμφάνιση της Αγγελικής, και προπάντων τα πολύ αισθησιακά της φορέματα (που... έκαψαν άντρες και ζήλεψαν γυναίκες στην πρωτεύουσα του Βορρά) δίνουν και μια λάμψη στην αρχή. Κάτι που χαρακτηρίζει το πρόγραμμα είναι η κατά κάποιον τρόπο αποφυγή του ποπ λαϊκού και η έμφαση στο πιο λαϊκό στυλ ή έστω το ethnic -το "Μασάι" ή το χιτ της Σερτάμπ π.χ. είναι πιο κοντά στο πνεύμα, παρά ένα πιο light της Βανδή ή της Βίσση.

Βέβαια η ενορχήστρωση είναι μέσα στο γνωστό fusion hard rock & ethnic, και όταν π.χ. ο Τάσσιος λέει το "Κάνε κάτι να χάσω το τρένο", η ορχήστρα οργιάζει σε beat με πολύ φαζ και υπόγεια acid διάθεση. Του πάει, όπως και το ανδαλουσιάνικο στυλ Ταγγέρης στο "Για σένα εγώ πεθαίνω".

Ήδη από την πρώτη εμφάνιση της Αγγελικής έχουμε τα πρώτα "κρούσματα" χορού κι ύστερα από τις πρώτες λεζάντες του Τάσσιου η αίθουσα είναι στο πόδι όλη τη νύχτα, με τους τραγουδιστές ακούραστους να κρατάνε το energy. Κορυφαία φάση όταν πέφτουν οι hard λαϊκοί δυναμίτες: "Είσ' αμαρτωλή", "Παντρεμένοι κι οι δυο", "Χαμένο κορμί", "Την βαρέθηκε η ψυχή μου", όπως και τα "Θέλεις να πεθάνω", "Γλυκέ μου τύραννε", "Μα ό,τι κι αν γίνει" ή "Γκρέμισ' τα, γκρέμισ' τα", "Ποια θυσία". Με τον κόσμο πάντα να χορεύει ασταμάτητα.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Εγγυημένο γλέντι με Γιάννη Τάσσιο, στυλ hot place στη συνολική του αντίληψη ο χώρος, αλλά σε πιο λαϊκές συχνότητες. Εξηγούμαστε: δεν είναι τόσο το προφίλ του κοινού που το προτιμά όσο το attitude του σέρβις· θέλει λίγο πιο πολύ class...

Χάρης Καλογερόπουλος - Νίκος Τσάκαλος

Ιnfo

ΜΟΥΣΕΣ Συγγρού 253, 2109425601. Ποτό στο μπαρ € 10, φιάλη ουίσκυ € 120 απλή, € 130 σπέσιαλ κομπλέ, κρασί € 60 κομπλέ. Ανοιχτά κάθε μέρα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από το πέρασμά της στο σχήμα του Γερ.Ανδρεάτου στις "Θάλασσες" στην Πλάκα:

aggeliki_iliadi_thalasses.jpg

Συμμετοχή στην ταινία: ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (1998)

Σκηνοθεσία

Σταύρος Τσιώλης

Οι βιοτέχνες μπατζανάκηδες Πάνος (Γιάννης Ζουγανέλης) και Μιχάλης (Αργύρης Μπακιρτζής) ξεκινούν από την βιομηχανική ζώνη Θεσσαλονίκης, γεμάτοι ενθουσιασμό, για τη Θάσο όπου παραθερίζουν οι οικογένειές τους. Κατά την διαδρομή όμως, η φευγαλέα γνωριμία με μια μικρή ντηζέζ διακόπτει το ταξίδι τους. Ανήσυχος ο τρίτος μπατζανάκης Αντώνης (Σάκης Μπουλάς), που έχει επιφορτισθεί την φροντίδα τριών οικογενειών, σπεύδει να τους παραλάβει. Αλλά αλίμονο!..

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης

Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Καψούρος

Μουσική: Νίκος Ζέρβας

Ηχοληψία: Πάνος Παπαδημητρίου

Μοντάζ: Κώστας Ιορδανίδης

Μιξάζ Ήχου: Κώστας Βαρυμποπιώτης

Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου

Ηθοποιοί: Γιάννης Ζουγανέλης (Πάνος) Αργύρης Μπακιρτζής (Μιχάλης) Σάκης Μπουλάς (Αντώνης) Αγγελική Ηλιάδη Έμιλυ Παπαχρήστου Κατερίνα Λούρη Εύη Καλατζή

Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου STEFI SA Αλέκος Παπαγεωργίου Odeon SA Σταύρος Τσιώλης ΕΡΤ 1

Format:35 mm

Χρώμα:Έγχρωμη

Διάρκεια:87 λεπτά

Ηχος:Dolby SR

1998

1:1.66

Ελληνική

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και τέλος, οι χάλια φωτό από τη χτεσινή βραδιά (μη βαράτε! ένα κακόμοιρο T610 είχα ο φτωχός!)

aggeliki_iliadi_mouses1.jpg

aggeliki_iliadi_mouses2.jpg

aggeliki_iliadi_mouses3.jpg

aggeliki_iliadi_mouses4.jpg

aggeliki_iliadi_mouses5.jpg

aggeliki_iliadi_mouses6.jpg

aggeliki_iliadi_mouses7.jpg

aggeliki_iliadi_mouses8.jpg

aggeliki_iliadi_mouses9.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δηλώνω πλήρη άγνοια για τις συγκεκριμένες δηλώσεις.....

μόνο αυτό έχω να πω.....

:Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou: :Iloveyou:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Γραψτε τιποτα για την Αγγελικη Ηλιαδη ωρε παιδια...

Εμενα παντως απο τις πιτσιρικες που εχουν σκασει μυτη πιο καλη μου φαινεται η Μαριαντα Πιεριδη.

Υ.Γ. Το refer που εχει βγει απο κατω απο τις υπογραφες μας τι ειναι;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΓ. απάντηση: όταν επιτέλους δουλέψει, θα σας πούμε!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.