Jump to content

Η κατάσταση στην Ιατρική Αθήνας πρέπει να αλλάξει.


pavlos005

Recommended Posts

Κατά τη γνώμη μου η κριτική που γίνεται στον Κο Σακκά είναι λανθασμένη με την έννοια πως του ζητείται να απολογηθεί για τις πράξεις του συνόλου των μελών ΔΕΠ. Αυτό είναι ανεδαφικό όπως το να ζητείται από ένα φοιτητή να απολογηθεί για τις πράξεις όλων των φοιτητών. Προφανώς,ο Κος Σακκάς φέρει μία προσωπική ευθύνη, αλλά μου φαίνεται ανούσιο να αναλωθεί όλη η συζήτηση σε αυτό. Αν και δεν τον γνωρίζω προσωπικά, μου φαίνεται αξιέπαινη η προσπάθεια του να επικοινωνήσει με νέους συναδέλφους, όποια και εάν είναι τα κίνητρά του, ακόμα και για πιθανή αναζήτηση ψήφων - η αναζήτηση ψήφων δεν είναι κατ' αναγκη κακή. Για να μη μακρυγορώ επιπλέον, οι ελληνικές ιατρικές σχολές πάσχουν κατ'εμέ βασικά στα εξής:

-μεγάλος όγκος φοιτητών διαφόρων ταχυτήτων

-συμμετοχή φοιτητών στις κρίσεις των μελών ΔΕΠ (ενισχύει κομματικές εξαρτήσεις και εκβιασμούς)

-σύστημα πολλών καθηγητών ανά έδρα (αποδυναμώνει την ύπαρξη καθορισμένης μεθόδου διδασκαλίας)

-διαδικασία ανάδειξης λεκτόρων (ασαφής και αδιαφανής σε πολλές περιπτώσεις)

-σχέση ιδιοκτησίας του διδάσκοντος με το κάθε μάθημα (είτε είναι ξεπερασμένο, είτε δεν πατάει άνθρωπος, θα το πάρει μαζί του στη σύνταξη)

-απουσία κεντρικής διαχείρησης για ένα ισόρροπο πρόγραμμα σπουδών με αποτέλεσμα οι νέοι ιατροί να υστερούν σε πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις γενικής ιατρικής.

Χαίρομαι που βλέπω τέτοιες απόψεις από φοιτητές.

Δυστυχώς οι απόψεις των φοιτητών προβάλονται μόνο μέσα από τις κομματικές γραμμές. Και γι ' αυτό έχουν το στοιχείο της αντιπαράθεσης και όχι της σύνθεσης.

Έτσι και τα μέλη ΔΕΠ, ακόμα και αυτά που θέλουν να κάνουν κάτι, βλέπουν τους φοιτητές απέναντι. Και κάθονται στον εφησυχασμό τους. Αφήνουν την διαχείρηση, σε αυτούς οι οποίοι "τα βγάζουν πέρα", δηλαδή διαπλέκονται, με τους φοιτητοπατέρες.

Μπορούμε νομίζω να κάνουμε μια προσπάθεια, να δείξουμε ότι υπάρχει και κάτι άλλο. Το κοινό μας σπίτι που λέγεται Ιατρική Σχολή, η οποία μπορεί να γίνει καλύτερη, για όλους μας.

Παύλος Σακκάς

ΥΓ το Σαββάτο έδωσα μια διάλεξη στην Οδοντιατρική. Αξίζει τον κόπο να πάτε να δείτε τα αμφιθέατρά τους. Δίπλα μας είναι. Δεν υπάρχει ούτε μολυβιά σε έδρανο!

Αυτοί είναι από άλη φυλή;

Αν πάτε να το δείτε, θα ντρέπεστε να λέτε ότι είστε φοιτητές της Ιατρικής.

Και να φανταστήτε, ότι οι περισσότεροί τους, απέτυχαν να μουν στην Σχολή μας!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 313
  • Created
  • Last Reply

Αξιότιμε Κύριε Σακκά,

Δεν πάει προσωπικά για εσάς προφανώς, αφού δε σας γνωρίζω αλλά πραγματικά η κατάσταση μου προκαλεί το γέλωτα (ή τον κλαυθμό, όπως το πάρει κανείς):

Όταν οι ίδιοι Καθηγητές που βρίσκονται στο "Μαγαζάκι":

- Δεν κρίνονται ποτέ και από κανέναν.

- Είναι μόνιμοι και δεν έχουν το φόβο της απόλυσης.

- Ανεβαίνουν τις βαθμίδες επειδή "χρονίζουν" 25-30 χρόνια στο Παν/μιο, επειδή π.χ. πριν 30 χρόνια έγιναν 'κατά λάθος' λέκτορες.

- Πολλοί έχουν στα τόσα χρόνια τους πενιχρό βιογραφικό. Π.χ. στα 25 χρόνια να έχουν 25 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, και να μην έχουν ασχοληθεί ούτε με τις μισές, αλλά να έχουν μπει λόγω της θέσης τους στην κλινική. Και φυσικά το βιογραφικό τους από την άλλη να είναι πλούσιο σε "εγχώρια κόπρανα", γιατί φυσικά "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει" σε αυτή την περίπτωση. Ακριβώς γιατί εν τέλει το βιογραφικό δεν μετρά, αφού δεν κρίνονται παρά μόνο από την "αρχαιότητά" τους. Γι'αυτό και λέγονται και "Δεινόσαυροι" άλλωστε, δεν είναι τυχαίος ο συνειρμός. Ενώ τόσοι νέοι άνθρωποι με 10πλάσια βιογραφικά και αξία μένουν έξω.

- Ίσως όχι τόσο στα χρόνια σας, αλλά τώρα, εάν δεν είσαι συγγενής κάποιου από το μαγαζάκι, δεν μπαίνεις μέσα σε αυτό, παρά μόνο εάν ξοδέψεις απίστευτα χρόνια (π.χ. να είσαι 30 χρόνια καθηγητής στο εξωτερικό και να γυρίσεις στα 60 σου για να γίνεις καθηγητής στην Αθήνα, για να μην μπορούν να σε αμφισβητησουν... Οπότε τι να το κάνεις? Αποτυχία πλήρης!)

- Όταν βρίσκουν ένα σωρό τεχνάσματα/δικαιολογίες για να μην δέχονται νέους αξιόλογους ανθρώπους από το εξωτερικό, π.χ. με τεράστιο βιογραφικό σε σχέση με τους κριτές τους. Π.χ. Άνθρωπος με 50 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις να βάζει για το βαθμό του Λέκτορα ή του Επίκουρου και να τον κόβουν με δικαιολογητικά π.χ. του "στυλ" ότι "δεν έχει γράψει Ελληνικά papers, άρα είναι "εκτός Ελληνικής πραγματικότητας" (που όλοι ξέρουμε πώς γράφονται τα Ελληνικά papers, και ότι αξίζουν λιγότερο από ένα χαρτί τουαλέτας). Και στη θέση αυτού του ανθρώπου να προσλαμβάνουν κάποιον που ήταν 4-5 χρόνια επιστημονικός συνεργάτης στην κλινική, έχοντας μηδαμινό ακαδημαϊκό έργο (αλλά "σημαντικό κλινικό έργο" = να κουβαλάει την τσάντα του Καθηγητή). Και η επιτροπή που τον κρίνει να απαρτίζεται από π.χ. Αναπληρωτές Καθηγητές με 20-30 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις στα 30 χρόνια καριέρας. Ας γελάσω.

- Όταν κόβουν το δρόμο σε ο,τιδήποτε αξιόλογο επειδή δεν το γουστάρουν, είτε από φόβο, είτε από κόμπλεξ, είτε από συμφέροντα έχοντας βολευτεί όλοι αυτοί και οι οικογένειές τους. Και αυτοί έχω παρατηρήσει ότι είναι οι ΠΡΩΤΟΙ που φωνάζουν για να αλλάξουν τα πράγματα. Οι πιο μεγάλοι υποκριτές!

Αξιότιμε, κύριε Σακκά, μακάρι να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Που να κρίνουν τους Πανεπιστημιακούς τους και να έχουν επίπεδο. Ας φύγει το μονοπώλιο του Δημοσίου στην εκπαίδευση, και τότε ξανασυζητάμε για αλλαγή. Όταν ο ιδιώτης θα προσλαμβάνει τους πραγματικά καλύτερους, και όχι τους ρεμπεσκέδες/συγγενείς/άχρηστους και πάσης φύσεως γλύφτες, κλπ. Γιατί ο ιδιώτης ενδιαφέρεται να έχει επίπεδο. Το Δημόσιο ΟΧΙ. Τότε να δούμε όταν θα υπερσκελισθεί το Δημόσιο μαγαζάκι από κάτι άλλο και ο ασθενής-πελατάκι θα πηγαίνει να τον δει ο Καθηγητής του ιδιωτικού πανεπιστημίου και όχι του Δημοσίου "μαγαζιού". Όταν τότε καθιερωθεί στη συνείδηση του απλού λαού ότι ο καλός γιατρός που θα τον κάνει καλά, δεν συνάδει απαραίτητα με την ιδιότητα του Καθηγητή (όπως άλλωστε είναι στις ΗΠΑ, που το "Ακαδημαϊλίκι" αμοίβεται 50% κάτω από τον ιδιωτικό τομέα, και οι Καθηγητές ούτε που τους ενδιαφέρει να προσελκύσουν πελατάκια επειδή είναι Καθηγητές, αλλά το "Ακαδημαϊλίκι" το κάνουν γιατί το γουστάρουν. Και κρίνονται φυσικά.) Εδώ κάποιος μπαίνει στο "μαγαζάκι" για έναν τίτλο που θα τον βοηθήσει να προσελκύσει "πελατάκια" και να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του στα μάτια του απλού κόσμου που δε γνωρίζει. Όχι γιατί τον ενδιαφέρει πραγματικά το "Ακαδημαϊλίκι".

Ας σταματήσει το ακαδημαϊκό μονοπώλιο από το Δημόσιο και ας έρθουν οι τόσοι αξιολογότεροι άνθρωποι από το εξωτερικό που τώρα βρίσκουν τις πόρτες κλειστές από τους άχρηστους ιθαγενείς Δεινόσαυρους του "Ιερατείου". Τότε ας μιλήσουμε για αλλαγή, γιατί και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο θα αναγκαστεί να ακολουθήσει, αλλιώς θα υποχωρήσει υπό το βάρος της Σαπίλας του. Μέχρι τότε, ας κάτσουμε στ'αυγά μας. Και εσείς, και εμείς, και όλοι μας.

Ευχαριστώ.

ΥΓ. Όσο για τους φοιτητοπατέρες, και τους "φοιτητές με άποψη", αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι φοιτητές δεν δικαιούνται να έχουν άποψη για το ποιος είναι κατάλληλος για να γίνει Καθηγητής/Πρύτανης/Πρόεδρος Σχολής, κλπ. Ποια λογική έχει αυτό? Πού αλλού, σε ποιο πολιτισμένο Κράτος, το έχετε δει αυτό γραμμένο? Αυτοί οι "φοιτητές με άποψη" που λέτε, εξ'ορισμού το ξέρουν πολύ καλά αυτό, και αρνούνται να χάσουν το χρόνο και την ενέργειά τους για να κάτσουν να ασχοληθούν με αυτόν τον παραλογισμό. Φυσικά και θα επιλέξουν να μην ασχοληθούν με τα κόπρανα και σίγουρα δεν τους ενδιαφέρει να καταντήσουν αργόσχολοι λαμογιο-φοιτητοπατέρες. Γιατί απλά αυτοί οι άνθρωποι με κρίση, αντιλαμβάνονται τον παραλογισμό και δεν δέχονται να αναλωθούν σε αυτόν. Ενδιαφέρονται στο να αναλωθούν σε πράγματα που θα τους κάνουν καλύτερους γιατρούς και επιστήμονες. Και παρεπιπτόντως, κάποιοι από αυτούς τους "φοιτητές με άποψη", που θα προκόψουν γιατί είναι αξιόλογοι και εργατικοί, μεθαύριο ίσως να σας χτυπήσουν την πόρτα για να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση, ούτε καν αυτό δεν θα τολμήσουν, σε αντίθεση με τους "προκομμένους φοιτητοπατέρες" από τους οποίους αυτή τη στιγμή εξαρτάσθε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Αυτή η συζήτηση την ξεκίνησα, γιατί ενόψη των εκλογών για Πρόεδρο της Σχολής μας, που θα γίνουν τον Ιούνιο, προσπαθώ να επικοινωνίσω με φοιτητές, όχι μέσα από τις κατεστημένες κομματικές γραφιοκρατίες.
Τρεις επισημάνσεις και τίποτα παραπάνω, αφού δεν μπορώ να εκφέρω και την πιο ρεαλιστική άποψη για το ελληνικό πανεπιστήμιο, αφού δεν στάθηκα τυχερός να το γνωρίσω.

1.Υπάρχει πιστεύω καλύτερος τρόπος να προσεγγίσει ένας καθηγητής τους φοιτητές του, από το να γράφει σε ένα forum συνομιλώντας με άγνωστα άτομα.

2.Το ότι σκεφτήκατε να προσεγγίσετε τους φοιτητές σας ενόψει εκλογών είναι αρκετά λυπηρό και άκρως επικίνδυνο.

3. Αξιότιμε κύριε καθηγητά, πολλάκις έχω κατηγορηθεί σε αυτό το forum για τις επισημάνσεις μου στα ορθογραφικά λάθη. Ας κατηγορηθώ ακόμα μία φορά, αλλά δεν μπορώ να βλέπω ανορθόγραφα κείμενα από μορφωμένους ανθρώπους που θέλουν να λέγονται επιστήμονες και μάλιστα καθηγητές.

Αναστάσιος Θεοδωρίδης

Ζητώ συγγνώμη για το off topic post μου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1.

Μπορει καποιος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μας απαριθμησει ΥΠΕΥΘΥΝΑ ολες τις περιπτωσεις στις οποιες οι συνδικαλιστες ψηφιζουν εκ μερους του συνολου των φοιτητων?

Eχω ξανακανει πολλακις την ερωτηση και εδω και εξω σε συνδικαλιστες και μη,ποτε δεν πηρα υπευθυνη,ολοκληρωμενη απαντηση.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΝΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΕΙ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΜΕ????

Koβω το κεφαλι μου οτι οι 8 στους 10 φοιτητες δε γνωριζουν.

Ας μας πειτε εσεις κυριε Σακκα που οντας πανεπιστημιακος χρονια και καιρους γνωριζετε

κι αν δεν ειστε σιγουρος για το συνολο τους,φροντιστε να μαθετε και ενημερωστε μας,

ας μας πει καποιος συνδικαλιστης,μελος του φορουμ,

ας μας πει ενας οποιοδηποτε φοιτητης που γνωριζει.

Αλλα αυτος που θα παρει το λογο,να απαντησει ολοκληρωμενα και υπευθυνα.

Προφανως ψηφιζουν για προεδρο της σχολης,

ηξερα οτι ψηφιζαν και για πρυτανη,αλλα αυτο αν δεν απατωμαι,ειχα ακουσει οτι θα αλλαζε απο φετος.

Αλλαξε;

Σε ποιες αλλες περιπτωσεις οι "εκπροσωποι" μας ψηφιζουν εκ μερους ολων των φοιτητων;;;

ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

Για να ξερουμε συγκεκριμενα τι γινεται,ποια ακριβως η δυναμη των συνδικαλιστων και ποια ακριβως η αλληλεξαρτηση με τους καθηγητες

κι οχι να μιλαμε γενικως και αοριστως.

Το γενικως και αοριστως ειναι αυτο που σκοτωνει κατ επαναλειψη τη γατα.

2.

Κυριε Σακκα,παραδεχεστε οτι εν οψει εκλογων ανοιξατε το topic.

Για να μη λεμε μισολογα και αοριστολογιες,οι ερωτησεις ειναι εξης:

α.Κατεβαινετε για προεδρος;;

β.Αν δεν κατεβαινετε ο ιδιος,ποιοι ειναι οι υποψηφιοι και ποιον υποστηριζετε;;;

3.

Κυριε Σακκα,ειστε αναπληρωτης καθηγητης.

ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΠΟΤΕ?

Γιατι απο το περασμα απο την κλινικη σας ουδεποτε σας συναντησα,παρα μονο τη μερα της εξετασης ;;

Πολυ καλα κανατε και μπηκατε εδω να επικοινωνησετε με τους φοιτητες σας αλλα η πρωτη προσεγγιση θα επρεπε να γινεται στην κλινικη σας και η προσπαθεια να συμπληρωνεται απο αυτο το φορουμ η απο αλλες πρωτοβουλιες σας.Οχι να ειστε ΑΦΑΝΤΟΣ στην κλινικη και μετα,δια μαγειας,να διακτινιζεστε απο την καρεκλα σας σε ενα φοιτητικο φορουμ, χωρις να υπαρχει τιποτα αλλο ενδιαμεσα.Καταλαβαινετε οτι προσβαλλει νοημοσυνες μια τετοια τακτικη.

Εχω το προγραμμα ασκησης φοιτητων της ομαδας μου μπροστα μου.

Δε βλεπω πουθενα το ονομα σας ουτε στις διαλεξεις ουτε στα επι μερους τμηματα.

Αν δε διδασκετε,προς τι ο τιτλος σας;

Ποσα μελη ΔΕΠ εχει η εδρα σας;Ποσα εξ αυτων διδασκουν αρα ειναι ουσιαστικα απαραιτητα;

Γιατι μας πασαρετε στους επιμελητες;;

Εσεις τι κανετε;Πως διακαιολογειτε τους μισθους και τους τιτλους σας ως δασκαλων;;;;

Ποια η ερευνητικη σας δυναμικη;

4.

Κυριε Σακκα,μπηκατε εδω,μιλησατε για

μια σχολή ραμένη στις ανάγκες των μελών ΔΕΠ και όχι στις απαιτήσεις των φοιτητών μας.
και ζητησατε εκσυγχρονισμο.

Σας απηυθυνα εσας προσωπικα ενα αναλυτικοτατο ποστ σχετικο με το e-class και την εδρα σας.

Γιατι απαξιωσατε να σχολιασετε ο,τιδηποτε επ αυτου;;;

Τοσο ασημαντο σας φαινεται το εν λογω θεμα;

Απ οτι φαινεται καλο ειναι το διαδικτυο για επικοινωνια με τους φοιτητες προ εκλογικης περιοδου

αλλα κακο το διαδικτυο οταν προκειται για εξυπηρετηση της εκπαιδευτικης διδασκαλιας,σωστα;Οι πραξεις σας αυτο λενε.

Αφου παρα τη διψα σας για εκσυγχρονισμο και παρα το ζηλο σας για σχολες ραμμενες στις απαιτησεις των φοιτητων, δεν ασχολειστε με το e class(δουλευομαστε μεταξυ μας...),φροντιστε προσωπικα,τουλαχιστον!,απο δω και περα η γραμματεας της εδρας σας να ειναι καθ ολα εξυπηρετικοτατη κι οταν πρεπει να πει και κατι παραπανω απο το "Περαστε δηλωστε.Περαστε δειτε τον πινακα ανακοινωσεων."

Εχουμε κανει δυο κλινικες στον οροφο της γραμματειας σας,Ψυχιατρικη και Νευρολογια.

Γνωριζουμε πολυ καλα τον φορτο-θου Κυριε...- εργασιας της και ξερουμε οτι εχει απειρο χρονο στη διαθεση της να δεχεται δηλωσεις σε εξετασεις τηλεφωνικα οπως και να εχει μια λιστα αλφαβητικη μπροστα της και να λεει τηλεφωνικα τους βαθμους,εφοσον καποιος φοιτητης το ζητησει.Να το κανει λοιπον!Αλλες εδρες το κανουν.Τοσο αργοσχολες ειναι εκεινες οι εδρες;

Η σχολη στην οποια ειστε καθηγητης,επιτρεπει την υπαρξη μεταφορεων και επι πτυχιω φοιτητων περαν των κανονικων.

Ο μεταφορεας εχει μαθηματα,ο επι πτυχιω μπορει να δουλευει η

μπορει να εχει επιστρεψει σπιτι του εκτος Αθηνων και να ερχεται για τις εξετασεις,δε μπορειτε να απαιτειτε απο αυτον να ερθει προσωπικα στο Αιγινητειο η στο ΚΑΤ η στο Αττικο για να δηλωσει για εξεταση η να δει το βαθμο του.

5.

ortho,γενικως τα λες μια χαρα,

δε συμφωνω ομως με το απο που κι ως που οι φοιτητες να κρινουν καθηγητες.

Η εκπαιδευτικη διαδικασια αφορα πανω απ ολα τον εκπαιδευτη και τον εκπαιδευομενο!!

Τα 2 αυτα ατομα ειναι που καλουνται να χορεψουν το tango.

Ο εκπαιδευομενος ξερει καλυτερα απο τον οποιοδηποτε αν ασχολειται μαζι του ο εκπαιδευτης και κατα ποιο τροπο ασχολειται.

Μακαρι καποτε να αρχιζε μια διαδικασια αξιολογησησης των καθηγηταδων στα ελληνικα uni

και μακαρι στα πλαισια της αξιολογησης να δινοταν σωστα δομημενα ερωτηματολογια σε καθε φοιτητη ξεχωριστα, οι απαντησεις των οποιων να λαμβανονταν σοβαρα υποψιν μεταξυ αλλων,στην κριση του καθε εκπαιδευτη απο ανωτερα κλιμακια.Θα σου λεγα εγω τοτε αν ο καθε καθηγητης μας το επαιζε ιστορια η ηταν αφαντος.

Τhanks for "listening".

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ortho,γενικως τα λες μια χαρα,

δε συμφωνω ομως με το απο που κι ως που οι φοιτητες να κρινουν καθηγητες.

Η εκπαιδευτικη διαδικασια αφορα πανω απ ολα τον εκπαιδευτη και του εκπαιδευομενο!!

Τα 2 αυτα ατομα ειναι που καλουνται να χορεψουν το tango.

Ο εκπαιδευομενος ξερει καλυτερα απο τον οποιοδηποτε αν ασχολειται μαζι του ο εκπαιδευτης και κατα ποιο τροπο ασχολειται,

μακαρι καποτε να αρχιζε μια διαδικασια αξιολογησησης των καθηγηταδων στα ελληνικα uni

και μακαρι στα πλαισια της αξιολογησης να δινοταν σωστα δομημενα ερωτηματολογια σε καθε φοιτητη ξεχωριστα, οι απαντησεις των οποιων να λαμβανονταν σοβαρα υποψιν μεταξυ αλλων,στην κριση απο ανωτερα κλιμακια του καθε εκπαιδευτη.Θα σου λεγα εγω τοτε αν ο καθε καθηγητης μας το επαιζε ιστορια και ηταν αφαντος.

Θα διαπιστώσεις ότι συμφωνούμε, αν προσέξεις το εξής: Άλλο ο φοιτητής να δίνει feedback για τον Καθηγητή του ΑΝΩΝΥΜΑ (όπως γίνεται στο εξωτερικό) και αν το feedback των φοιτητών δεν είναι καλό, τότε να εγκαλείται ο Καθηγητής από το Πανεπιστήμιο και να υπάρχουν συνέπειες, που μπορεί όταν υπάρχει χρόνιο πρόβλημα να φτάσουν ακόμη και στην παύση, και ΑΛΛΟ οι φοιτητές να έχουν λόγο στο ποιος θα γίνει Πρύτανης/Πρόεδρος/Καθηγητής. Δεν μπορεί το φοιτητόπουλο να κρίνει την 30χρονη ακαδημαϊκή πορεία κάποιου ανθρώπου και τι έχει προσφέρει στην επιστήμη. Το τελευταίο μόνο στο Γελλάδα συμβαίνει. Π.χ. δεν είναι δυνατόν το παιδί του Γυμνασίου να κρίνει αν ο υποψήφιος Καθηγητής της Φυσικής π.χ. μπορεί να προσληφθεί από το Σχολείο. Μπορεί να κρίνει εάν είναι σωστός διδάσκων, με ανώνυμο feedback στο διευθυντή του Σχολείου, ώστε ο τελευταίος να αποφασίσει την τύχη του πρώτου. Αυτό, φυσικά. Αλλά ακόμη, κατ'αναλογία, νοείται το γυμνασιόπαιδο να έχει λόγο στο ποιος θα γίνει Διευθυντής στο Σχολείο του και ο κάθε Καθηγητής-υποψήφιος που βάζει τα χαρτιά του για Διευθυντής, να εξαρτάται από το γυμνασιόπαιδο?? Τι ανήκουστα και γελοία πράγματα είναι αυτά???!!! Η αποθέωση του παραλογισμού και της ξεφτίλας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα διαπιστώσεις ότι συμφωνούμε, αλλά πρόσεξε το εξής: Άλλο ο φοιτητής να δίνει feedback για τον Καθηγητή του ΑΝΩΝΥΜΑ (όπως γίνεται στο εξωτερικό) και αν το feedback των φοιτητών δεν είναι καλό, τότε να εγκαλείται ο Καθηγητής από το Πανεπιστήμιο και να υπάρχουν συνέπειες, που μπορεί όταν υπάρχει χρόνιο πρόβλημα να φτάσουν ακόμη και στην παύση,

αυτο ακριβως ειπα

Δεν μπορεί το φοιτητόπουλο να κρίνει την 30χρονη ακαδημαϊκή πορεία κάποιου ανθρώπου και τι έχει προσφέρει στην επιστήμη.

αυτο προφανως και ειναι ανηκουστο.

απλως ηθελα να τα διαχωρισεις.το εκανες,ο διαχωρισμος ειναι σαφης πλεον,οποτε ειμαστε οκ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπέρα,

για μια ακόμη φορά η κοινότητα των φοιτητών κ νέων ιατρών με εκπλήσσει με την άγνοιά της για τα θέματα λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Επι μήνες γινόντουσαν καταλήψεις για ένα νομοσχέδιο που μάλλον κανένας δεν ασχολήθηκε να διαβάσει. Αν κάποιος δεν γνωρίζει το παρακάτω κ βρισκόταν σε ελληνικό πανεπιστήμιο το 2006, πρέπει να σκεφτεί γιατί. Σε απλά ελληνικα:

Παλιός νόμος πλαίσιο: Οι φοιτητές συμμετέχουν στην εκλογή προέδρου τμήματος και πρύτανη σε ποσοστό 80% επί του συνόλου των μελών ΔΕΠ. Για κάθε 10 μέλη ΔΕΠ ψηφίζουν και 8 εκλέκτορες των φοιτητών. Τους φοιτητές εκπροσωπούν μέλη των φοιτητικών παρατάξεων ανάλογα με τα ποσοστά που πήραν στις φοιτητικές εκλογές. (Αν η ΠΚΣ είχε 50% στις εκλογές θα είχε και 4 εκλέκτορες στο παράδειγμά μας).

Νέος νόμος: Οι φοιτητές διατηρούν το ποσοστό συμμετοχής. Αλλάζει ο τρόπος συμμετοχής. Γίνονται εκλογές με φοιτητική κάλπη και συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι φοιτητές. Οι εκλέκτορες βγαίνουν αναλογικά. (Έτσι αν ο κ Σακκάς πάρει 25% στις εκλογές αυτές θα έχει δύο ψήφους από τους φοιτητές).

Οι όροι του παιχνιδιού άλλαξαν. Πριν έπρεπε το σχήμα να πείσει την εκάστοτε ΔΑΠ/ΠΑΣΠ/κλπ για να έρθουν μαζικά οι ψήφοι. Τώρα πρέπει να πουλήσει το παραμύθι στο σύνολο των φοιτητών.

κ Σακκά,

douz point για την επιλογή σας να εμφανιστείτε στο forum σαν ο ρομαντικός καθηγητής που θέλει να αλλάξει το κατεστημένο. Περιφέρεστε σε επικίνδυνα λημέρια, εδώ η ανωνυμία επιτρέπει στον κόσμο να τα λέει έξω από τα δόντια. Η πλειονότητα θα γράψει ένα οργισμένο ποστ στο οποίο θα βρίσει μπροστά σε καθηγητή, σιγά τα ωά. Μην εμφανιστεί κανείς κ βγάλει τα εν οίκω εν δήμω να φοβάστε.

Ελπίζω κάποιο από τα ξεφτέρια που παρακολουθούν να ειδοποιήσει το αντίπαλο σχήμα κ να έχουμε θέαμα.

Ώρα καλή.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΓ. Όσο για τους φοιτητοπατέρες, και τους "φοιτητές με άποψη", αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι φοιτητές δεν δικαιούνται να έχουν άποψη για το ποιος είναι κατάλληλος για να γίνει Καθηγητής/Πρύτανης/Πρόεδρος Σχολής, κλπ. Ποια λογική έχει αυτό? Πού αλλού, σε ποιο πολιτισμένο Κράτος, το έχετε δει αυτό γραμμένο? Αυτοί οι "φοιτητές με άποψη" που λέτε, εξ'ορισμού το ξέρουν πολύ καλά αυτό, και αρνούνται να χάσουν το χρόνο και την ενέργειά τους για να κάτσουν να ασχοληθούν με αυτόν τον παραλογισμό. Φυσικά και θα επιλέξουν να μην ασχοληθούν με τα κόπρανα και σίγουρα δεν τους ενδιαφέρει να καταντήσουν αργόσχολοι λαμογιο-φοιτητοπατέρες. Γιατί απλά αυτοί οι άνθρωποι με κρίση, αντιλαμβάνονται τον παραλογισμό και δεν δέχονται να αναλωθούν σε αυτόν. Ενδιαφέρονται στο να αναλωθούν σε πράγματα που θα τους κάνουν καλύτερους γιατρούς και επιστήμονες. Και παρεπιπτόντως, κάποιοι από αυτούς τους "φοιτητές με άποψη", που θα προκόψουν γιατί είναι αξιόλογοι και εργατικοί, μεθαύριο ίσως να σας χτυπήσουν την πόρτα για να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση, ούτε καν αυτό δεν θα τολμήσουν, σε αντίθεση με τους "προκομμένους φοιτητοπατέρες" από τους οποίους αυτή τη στιγμή εξαρτάσθε.

Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους "Καθηγητο-πατέρες", και κάθε λογής "-πατέρες". Ο Συνδικαλισμός απ'όπου και αν προέρχεται, πάντα έχει ως αποτέλεσμα τον ευτελισμό. Αντί να κρίνεται κάποιος αντικειμενικά, με βάση το επιστημονικό-ακαδημαϊκό Έργο του, και τι έχει προσφέρει στην Επιστήμη, που αυτό και ΜΟΝΟ θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο για κάποιον που φιλοδοξεί να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα, έρχονται οι Συνδικαλιστές και τα διαλύουν όλα. Γι'αυτό δε βρίσκει προκοπή αυτός ο τόπος. Γιατί ο χρόνος που έχει κάποιος είναι πεπερασμένος. Αν δώσει κάτι σε έναν τομέα, θα αφαιρέσει κάτι από άλλον. Γιατί για να είναι κανείς Συνδικαλιστής και να αφιερώνει την ενέργειά του εκεί, σημαίνει ότι δεν την αφιερώνει εκεί που θα έπρεπε.

Ακαδημαϊκός Δάσκαλος και Συνδικαλιστής μαζί, κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ.

Αποτελούν αντίθετες έννοιες (αποδεδειγμένα στα πολιτισμένα Κράτη).

Τέλος, να ξεκαθαρίσω πάλι ότι δε γνωρίζω ποιος είστε, και δεν μιλώ επί προσωπικού, απλά με αφορμή αυτό το θέμα προβαίνω σε κάποιες διαπιστώσεις προερχόμενες από κάποια μικρή γνώση και εμπειρία μου, σε συνδυασμό με την κοινή λογική, την οποία δυστυχώς δε φαίνεται να ασπάζεται σχεδόν κανείς (εκούσια ή ακούσια) στο Γελλαδιστάν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αντε και πιστεψαμε το ανιδιοτελές των προθέσεων, κυριε Σακκα.

Δε μας είπατε τι προτάσεις έχετε για την βελτίωση της κατάστασης στη σχολή μας, και πως έχετε σκοπό να τις κάνετε πράξη, ξεκινώντας από την έδρα σας;

Χωρίς εφαρμόσιμες προτάσεις δε βλέπω το λόγο να συζητάμε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΓ. Όσο για τους φοιτητοπατέρες, και τους "φοιτητές με άποψη", αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι φοιτητές δεν δικαιούνται να έχουν άποψη για το ποιος είναι κατάλληλος για να γίνει Καθηγητής. Ποια λογική έχει αυτό? Πού αλλού, σε ποιο πολιτισμένο Κράτος, το έχετε δει αυτό γραμμένο? Αυτοί οι "φοιτητές με άποψη" που λέτε, εξ'ορισμού το ξέρουν πολύ καλά αυτό, και αρνούνται να χάσουν το χρόνο και την ενέργειά τους για να κάτσουν να ασχοληθούν με αυτόν τον παραλογισμό. Φυσικά και θα επιλέξουν να μην ασχοληθούν με τα κόπρανα και σίγουρα δεν τους ενδιαφέρει να καταντήσουν αργόσχολοι λαμογιο-φοιτητοπατέρες. Γιατί απλά αυτοί οι άνθρωποι με κρίση, αντιλαμβάνονται τον παραλογισμό και δεν δέχονται να αναλωθούν σε αυτόν. Ενδιαφέρονται στο να αναλωθούν σε πράγματα που θα τους κάνουν καλύτερους γιατρούς και επιστήμονες. Και παρεπιπτόντως, κάποιοι από αυτούς τους "φοιτητές με άποψη", που θα προκόψουν γιατί είναι αξιόλογοι και εργατικοί, μεθαύριο ίσως να σας χτυπήσουν την πόρτα για να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση, ούτε καν αυτό δεν θα τολμήσουν, σε αντίθεση με τους "προκομμένους φοιτητοπατέρες" από τους οποίους αυτή τη στιγμή εξαρτάσθε.

Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους "Καθηγητο-πατέρες", και κάθε λογής "-πατέρες". Ο Συνδικαλισμός απ'όπου και αν προέρχεται, πάντα έχει ως αποτέλεσμα τον ευτελισμό. Αντί να κρίνεται κάποιος αντικειμενικά, με βάση το επιστημονικό-ακαδημαϊκό Έργο του, και τι έχει προσφέρει στην Επιστήμη, που αυτό και ΜΟΝΟ θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο για κάποιον που φιλοδοξεί να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα, έρχονται οι Συνδικαλιστές και τα διαλύουν όλα. Γι'αυτό δε βρίσκει προκοπή αυτός ο τόπος. Γιατί ο χρόνος που έχει κάποιος είναι πεπερασμένος. Αν δώσει κάτι σε έναν τομέα, θα αφαιρέσει κάτι από άλλον. Γιατί για να είναι κανείς Συνδικαλιστής και να αφιερώνει την ενέργειά του εκεί, σημαίνει ότι δεν την αφιερώνει εκεί που θα έπρεπε.

Ακαδημαϊκός Δάσκαλος και Συνδικαλιστής μαζί, κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ.

Αποτελούν αντίθετες έννοιες (αποδεδειγμένα στα πολιτισμένα Κράτη).

Τέλος, να ξεκαθαρίσω πάλι ότι δε γνωρίζω ποιος είστε, και δεν μιλώ επί προσωπικού, απλά με αφορμή αυτό το θέμα προβαίνω σε κάποιες διαπιστώσεις προερχόμενες από κάποια μικρή γνώση και εμπειρία μου, σε συνδυασμό με την κοινή λογική, την οποία δε φαίνεται να ασπάζεται σχεδόν κανείς (εκούσια ή ακούσια).

Δεν συμμετέχει καποιος φοιτητης στις εσωτερικές εκλογές της καθε εδρας για το ποιος θα γινει κθηγητης ή λκετορας κτλ ακαδημαϊκα θεματα.

Μονο στα διοικητικά(Προεδρικες εκλογες) και τις αποφασεις των ΔΣ. Το ξεκατίνιασμα της καθεκλινικής ειναι "προσωπικό τους θεμα". (αν και οσα λες ισχυουν στο επακρο σχετικα με το "μαγαζακι" και τις φατρειες που διαδεχονται ανα εδρα..ασχετα αν δεν βαλαμε εμεις οι φοιτητητες το χερακι μας σε αυτο το μπαχαλο...:D)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@ signlan

Ακόμη και η συμμετοχή των φοιτητών στα διοικητικά είναι άτοπη. Είναι αδιανόητο να υπάρχει η οποιαδήποτε είδους εξάρτηση ανάμεσα σε καθηγητές και φοιτητές. Πέραν της ακαδημαϊκής σχέσης δεν νοείται άλλη. Είναι ανήκουστο, Καθηγητής που θέλει να γίνει Πρύτανης ή Πρόεδρος να αναγκάζεται να γλύφει τους φοιτητάκο-πατέρες. Και δεν φταίει εκείνος όταν ζει στο Γελλαδιστάν όπου ο παραλογισμός οδηγεί στον ευτελισμό των αξιών σε όλο του το μεγαλείο.

Με την ίδια λογική, θα έπρεπε τα γυμνασιόπαιδα να έχουν λόγο για το ποιος θα γίνει Διευθυντής του Σχολείου τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@ signlan

Ακόμη και η συμμετοχή των φοιτητών στα διοικητικά είναι άτοπη. Είναι αδιανόητο να υπάρχει η οποιαδήποτε είδους εξάρτηση ανάμεσα σε καθηγητές και φοιτητές. Πέραν της ακαδημαϊκής σχέσης δεν νοείται άλλη. Είναι ανήκουστο, Καθηγητής που θέλει να γίνει Πρύτανης ή Πρόεδρος να αναγκάζεται να γλύφει τους φοιτητάκο-πατέρες. Και δεν φταίει εκείνος όταν ζει στο Γελλαδιστάν όπου ο παραλογισμός οδηγεί στον ευτελισμό των αξιών σε όλο του το μεγαλείο.

Μα γιατι το λες αυτο...:D

Συμφωνω σε ολα.Απλη διευκρινηση ηταν..οχι διορθωση του τροπου σκεψης.(αλλα με προλαβαν οι γνωστες των πραγματων.Εγω ειμαι ασχετη)

κ.Σακκά,

οταν ερθει η ωρα να ψηφίσετε προεδρο θα σας προτεινα να σκεφτειτε ποιος ειναι ο πιο αποστασιοποιημενος.Ολοι εχουν υποστηρικτες.Εμπιστευτειτε ισως εκεινον που ειναι ηπιων τονων και μοιαζει να θελει να ορθωσει λίγο αναστημα αλλα τον σνομπαρουν.Ολοι εχουν ενα χρωμα απο πισω τους.Ασχετα με τις δικες σας πολιτικες πεποιθησεις και το χρωμα που υποστηριζετε, ριξτε μια ματια στον υποψηφιο.(μην γελατε..δεν γινεται ετσι συνηθως...)

(τι καθομαστε και συζηταμε...ελεος...

Εξω τα κομματα απο τις σχολές-λιγη λογική και τσιπα στους ακαδημαϊκους-και στην τελική, αυτο το ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ...εκμεταλευτειτε το να σκεφτεστε χωρις προσωπικές σκοπιμοτητες αλλα ελευθερα, για το καλο της ακαδημαϊκής κοινοτητας...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Παλιός νόμος πλαίσιο: Οι φοιτητές συμμετέχουν στην εκλογή προέδρου τμήματος και πρύτανη σε ποσοστό 80% επί του συνόλου των μελών ΔΕΠ.Για κάθε 10 μέλη ΔΕΠ ψηφίζουν και 8 εκλέκτορες των φοιτητών. Τους φοιτητές εκπροσωπούν μέλη των φοιτητικών παρατάξεων ανάλογα με τα ποσοστά που πήραν στις φοιτητικές εκλογές.

Νέος νόμος: Οι φοιτητές διατηρούν το ποσοστό συμμετοχής. Αλλάζει ο τρόπος συμμετοχής.Γίνονται εκλογές με φοιτητική κάλπη και συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι φοιτητές.

@πτωμα,

αφου πηρες το λογο απαντησε και σ αυτο για να ειναι ξεκαθαρα τα πραματα,διαφορετικα παλι μισοδουλειες κανουμε.

Ξερεις for sure οτι οι συνδικαλιστες εκτος της εκλογης προεδρου και πρυτανη,δε συμμετειχαν σε καμια αλλη ψηφοφορια που εχει να κανει με καθηγηταδες emquestion

Ειναι σημαντικο,καταρχην,να ξεκαθαριστει,επιτελους,αυτο.

Εγω δεν ξερω.Εξου και ρωτησα πανω,εξου και ξαναρωταω.

Γιατι αν δε συμμετειχαν σε τιποτα αλλο και ολη τους η δυναμη και τα νταλαβερια με τους καθηγητες ειχαν να κανουν με αυτες τις 2 ψηφοφοριες (?????????) ,τοτε σημαινει οτι εχουν ερθει τα πανω κατω και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι.

Τα προσωπα συνδικαλιστες απο τη μια δεχθηκανε σοβαρο πληγμα κι απο την αλλη ο καθε καθηγητης με βλεψεις προεδραρας και πρυτανη+οι αυλικοι του θα πρεπει απο δω και περα,θελουν-δε θελουν,να απασχολουνται και με την εικονα που δινουν στη μαζα των φοιτητων κι οχι αποκλειστικα στα προσωπα 5-10-30 ατομων που αποτελουν την αφροκρεμα των κομματων και ψηφιζαν μεχρι τωρα.

Ο νεος νομος ειναι νομος Γιαννακου.Σωστα?Kαι απο ποιο ακαδημαικο ετος τεθηκε σε εφαρμογη;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο δρόμος που διάλεξες pavlos005, αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσβατος και είναι προφανές ότι θα τα ακούσεις για όλους (φταις δεν φταις).

Όταν σε καλοσώρισα, δεν γνώριζα ότι υπήρχε σκοπιμότητα και πίστεψα ότι θα γίνει διάλογος και ότι από αυτόν μπορεί να προκύψει κάτι εποικοδομητικό. Νομίζω ότι διαψεύστηκα. Εξάλλου, από ό,τι φαίνεται, τα συναισθήματα που έχουν συσσωρευτεί από τη μια πλευρά είναι τέτοια, που θα πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη υπομονή για να αντέξεις.

Ένας ανοιχτός διάλογος όλων των πλευρών (φοιτητών, ακαδημαϊκών και όχι μόνον – διότι λόγο έχουν οι ειδικευόμενοι, οι αγροτικοί καθώς και άλλοι) είναι απαραίτητος για να προκύψει κάποτε μια συνεννόηση και μια συμφωνία. Χωρίς αυτόν ποτέ δεν θα γίνει τίποτα και τα πράγματα θα χειροτερεύουν.

Ο Ortho, περιγράφει πολύ γλαφυρά την κατάσταση (μια από τις διαστάσεις της όμως, διότι υπάρχουν και άλλες) και σωστά χαρακτηρίζει τους συνδικαλιστές. Προβληματίζομαι όμως με μερικές τοποθετήσεις του διότι χωρίς συνδικαλιστές (ή καλύτερα εκπροσώπους) η συζήτηση των προβλημάτων και η διεκδίκηση αιτημάτων είναι αδύνατη. Κάποιοι πρέπει να παίζουν αυτό το ρόλο αλλά πρέπει να τον παίζουν σωστά (ή όσο γίνεται σωστά). Αντίθετα, η ανυπαρξία ΛΟΓΙΚΩΝ διεκδικήσεων επιτρέπει στην «άλλη πλευρά» να κάνει ό,τι θέλει.

Και όταν λέμε διεκδικήσεις, εννοούμε την έγκαιρη παράδοση συγγραμμάτων («συνδικαλιστικό» πρόβλημα που δεν έχει λυθεί από το 1974), το e-class που αναφέρει η Σηλια, την πρόσβαση σε ηλεκτρονικά (πλέον) συγγράμματα και βιβλιοθήκες, τον προγραμματισμό της εκπαίδευσης, την επίβλεψη και, σε γενικές γραμμές, όλα όσα έχουν σχέση με την ποιότητα της εκπαίδευσης και την καριέρα του νέου γιατρού.

Και εδώ κάνω μια παρένθεση για να πω στον tasostheodoridis ότι δεν έχει δίκιο που λέει ότι δεν έχει λόγο επειδή δεν σπούδασε σε Ελληνικό πανεπιστήμιο. Ως πολίτης (και ως εν δυνάμει χρήστης των υπηρεσιών υγείας – αν και σου εύχομαι να μακροημερεύσεις χωρίς να χρειαστεί) οφείλεις να είσαι ενήμερος για την ποιότητα της εκπαίδευσης και την κατάσταση στις υπηρεσίες υγείας (και όχι μόνο) και υποχρεούσαι να έχεις άποψη - όχι μόνο για σένα αλλά και για τους δικούς σου ανθρώπους.

Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πόσο πίσω είμαστε και πόσο μεγάλη προσπάθεια θα χρειαζόταν για να πλησιάσουμε έστω και λίγο τις άλλες χώρες (ευτυχώς σήμερα υπάρχει το internet και με μερικά κλικ παρακολουθείς τι συμβαίνει στο άλλο μέρος του πλανήτη) αλλά, Ortho, αν κανείς δεν κάνει τίποτα (και περιμένουμε να παγώσει η κόλαση όπως λες), τότε κανένα πανεπιστήμιο και καμία κοινωνία δεν πρόκειται να αλλάξουν από μόνα τους (και btw, το σύνθημα του forum υπό αυτό το πρίσμα είναι προσχηματικό – έτσι για να υπάρχει). Επίσης, επειδή ανέφερες το ιδιωτικό πανεπιστήμιο σαν λύση, αναρωτιέμαι το ποιος θα το έφτιαχνε; Αν οι μόνοι που μπορούν να κάνουν κάποιο βήμα σήμερα είναι οι υπάρχοντες επιχειρηματίες του χώρου, τότε άστο καλύτερα.

Και για να μην μακρηγορώ και κουράζω, καλό θα ήταν να προκληθεί ένας ανοιχτός διάλογος χωρίς σκοπιμότητες (και φυσικά διαρκής και όχι εν όψει εκλογών). Για να προχωρήσει όμως χρειάζεται η καταγραφή (=συστηματοποιημένη λίστα -#-) προβλημάτων όχι μόνο από τους φοιτητές αλλά και από το ΔΕΠ (διότι και αυτοί θα έχουν θέματα να θέσουν – π.χ. αντιγραφές, παρουσίες κλπ.) και από κάθε εμπλεκόμενο (π.χ. ειδικευόμενοι, αγροτικοί κλπ.). Αν κάποιος έχει δει τέτοιες λίστες τότε, ας μας τις δείξει και θα ομολογήσω ότι έχω κάνει λάθος (και θα ντραπώ γι’ αυτό). Επίσης, αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση χωρίς συγκεκριμένη λίστα θεμάτων, τότε πάω πάσο.

ΥΓ

-#- Τα ποστ της Σήλια είναι πρώτης τάξεως υλικό για ενσωμάτωση σε λίστα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

τελικα κυριε Σακκα ειχα δικαιο,

ερχονται εκλογες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

γιαυτο κανατε το ανοιγμα αυτο

λετε δεν εχετε κομματικη στηριξη και αλλα μπλα μπλα μπλα...

μια ερωτηση μονο,αναπληρωτης πως γινατε?????????????

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν μπορώ να εκφέρω και την πιο ρεαλιστική άποψη για το ελληνικό πανεπιστήμιο, αφού δεν στάθηκα τυχερός να το γνωρίσω.

Και εδώ κάνω μια παρένθεση για να πω στον tasostheodoridis ότι δεν έχει δίκιο που λέει ότι δεν έχει λόγο επειδή δεν σπούδασε σε Ελληνικό πανεπιστήμιο. Ως πολίτης (και ως εν δυνάμει χρήστης των υπηρεσιών υγείας – αν και σου εύχομαι να μακροημερεύσεις χωρίς να χρειαστεί) οφείλεις να είσαι ενήμερος για την ποιότητα της εκπαίδευσης και την κατάσταση στις υπηρεσίες υγείας (και όχι μόνο) και υποχρεούσαι να έχεις άποψη - όχι μόνο για σένα αλλά και για τους δικούς σου ανθρώπους.
Δεν είπα πως δεν έχω λόγο να πάρω μέρος στη συζήτηση, αλλά πως δε μπορώ να εκφέρω ρεαλιστική άποψη για το ελληνικό πανεπιστήμιο, αφού δεν στάθηκα τυχερός να το γνωρίσω ως φοιτητής.

shlia....και πάλι emrespect

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@ Aterpos

Φίλε Aterpos, ο σχολιασμός σου είναι πάντα με τις καλύτερες των προθέσεων, και πάντα δίνει χρήσιμα εναύσματα για γόνιμη συζήτηση. Απλά πιστεύω ότι βλέπουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Αντιλαμβάνομαι ότι θα ήταν όμορφο να έχουμε ελπίδα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα και ότι ο κόσμος θα γίνει κάποτε ιδανικός. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που υπάρχουν τώρα στο Πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα. Όπως και αυτοί που υπάρχουν σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, π.χ. αυτοί που υπάρχουν στη Βουλή και μας κυβερνούν... Μην ξεχνάμε ότι όλα είναι μικρογραφία της Κοινωνίας άλλωστε.

Εάν, ας υποθέσουμε, ότι εν μία νυκτί στο Πανεπιστήμιο θα μπορούσαν να φύγει το 100% των Δεινόσαυρων που προανέφερα και να μπουν νέοι, που αξίζουν πραγματικά, που έχουν κοπιάσει, που δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, που οι γονείς τους δεν είναι γιατροί, και που έχουν αξιόλογο βιογραφικό και κλινικό έργο π.χ. στο εξωτερικό, ούτε εκπρόσωποι θα χρειαζόταν να υπάρχουν, ούτε συνδικαλιστές, ούτε φοιτητο-πατέρες, ούτε κανείς. Όταν ένας Δεινόσαυρος είναι "μπάστακας" για 30 χρόνια, γιατί είναι μόνιμος και δεν κρίνεται ποτέ, και βολεύει τους δικούς του, ανεβαίνει τις βαθμίδες επειδή είναι χρόνιος άχρηστος, τότε είναι γεγονός βέβαιο ότι η αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει. Ας χτυπιούνται 10,000 "εκπρόσωποι" μαζί ταυτόχρονα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες το χρόνο... Αυτός ο Δεινόσαυρος, πέραν αυτών, με τη φυσική του παρουσία κατέχει μία θέση καίρια που θα μπορούσε να έχει κάποιος νέος, με τα χαρακτηριστικά που προείπα, καθιστώντας την αλλαγή αδύνατη. Οι διάδοχοί του, οι οποίοι καταλαμβάνουν τις θέσεις με τον ίδιο τρόπο, είναι σαν αυτόν. Τόσες φορές δεν έχει επαναληφθεί αυτή η ιστορία? Τόσα χρόνια, δεν την έχουμε εμπεδώσει? Ό,τι και να γίνει, πρώτα θα παγώσει η Κόλαση, και μετά θα δούμε άσπρη μέρα. Εάν δεν αλλάξει ριζικά το σύστημα, τότε όσους "εκπροσώπους" και να έχουμε, δεν θα γίνει τίποτα. Οι "λογικές" λύσεις που αναφέρεις είναι όνειρο θερινής νυκτός. Όταν το κακό διαιωνίζεται και δεν χτυπάται στη ρίζα του. Όσο και να χτυπιέται το 0.00001% των συνδικαλιστών που έχουν πραγματικά αγνές προθέσεις.

Εάν τα πράγματα γινόντουσαν ιδανικά, δηλαδή να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο νέα άτομα, π.χ. από το εξωτερικό, με αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς κόμματα, γονείς Καθηγητάδες/Διευθυντάδες/γιατρούς, κλπ, να απολυθούν οι "αιώνιοι" Δεινόσαυροι, να αξιολογούνται ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως συνέχεια, κλπ, τότε τα πράγματα θα ήταν όπως στο εξωτερικό που οι πάσης φύσεως "εκπρόσωποι" ή συνδικαλιστές, καταντούν περιττοί. Γιατί πλέον το σύστημα δεν θα τους ανέχεται. Τώρα, ας τους λουστεί (και αυτούς!).

Bottom line: Όσο δεν αλλάζουν ριζικά οι κανόνες της εμπλοκής, οι εμπλεκόμενοι θα τους ακολουθούν πιστά για να επιζήσουν. Δεν τους παίρνει αλλιώς. Όταν αλλάξουν τελείως οι όροι του παιχνιδιού, τότε θα αλλάξει και η ποιότητα των παικτών.

Φίλε Aterpos, θέλεις αλλαγή? Ας αλλάξουν τα πράγματα από τη ρίζα τους. Δεν νομίζω ότι είναι εφικτό. Είναι σα να λέμε π.χ. να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που μας κυβερνούν. Ή τα 2 ονόματα οικογενειών που ανεχόμαστε στην πολιτική επί 55 χρόνια! Αλλά τα θέλει ο ποπούλης μας..

Όσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα τα κάνει. Ας γίνουν. Επειδή στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, τουλάχιστον ας γίνει κάτι το οποίο θα το ανταγωνιστεί, και τότε ίσως το κάνει και αλλάξει με τη βία. Ο ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ τον καταναλωτή. :)

ΥΓ. Κατά τα άλλα, ο κύριος Σακκάς, τον οποίο δεν γνωρίζω, έδειξε θάρρος με το να ποστάρει εδώ επώνυμα. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς τον γνωρίζετε προσωπικά, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να μας δώσει κάποιες περαιτέρω εξηγήσεις για τις προθέσεις του που τον οδήγησαν να ποστάρει στο φόρουμ ακριβώς προ εκλογών, καθώς και να κάνει κάποιο σχολιασμό πάνω σε αυτά που ειπώθηκαν (και μετά τις εκλογές, αφού κατά τη διάρκειά τους μάλλον θα είναι απασχολημένος). Τέλος, η συζήτηση αυτή φίλοι μου δεν πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθεί στον κύριο Σακκά (ο οποίος σε αντίθεση με κάποιους άλλους τουλάχιστον τόλμησε, ασχέτως με τα κίνητρα που μπορεί άλλωστε να εξηγήσει ο ίδιος). Τι νόημα έχουν οι προσωπικές επιθέσεις παντός τύπου? Βγάζουν πουθενά?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε ακαδημαϊκό επίπεδο τον κο Σακκά δεν είχα την (τύχη;) να τον γνωρίσω. Σε συνδικαλιστικό επίπεδο, θυμάμαι τις μνημειώδεις συνεδριάσεις της Ένωσης Μελών ΔΕΠ Ιατρικής, επί της απεργίας της ΠΟΣΔΕΠ πριν από αρκετά χρόνια για το νόμο Παπαδόπουλου, το ασυμβίβαστο, τις τρίγωνες τυρόπιτες κλπ.

Επομένως, είναι (μάλλον) αλήθεια ότι δεν έχετε ιδιαίτερη σχέση με κομματικές παρατάξεις στη σχολή κ. Σακκά, και ότι έχετε αγωνιστεί σθεναρά για να υπερασπιστείτε τα συμφέροντά σας και των υπολοίπων καθηγητών της ιατρικής. Αυτό που δεν ξέρω, και μάλλον θα ήταν ενδιαφέρον για όλους μας να μάθουμε, είναι τι έχετε κάνει για τους φοιτητές αυτής της σχολής τόσα χρόνια...

ΥΓ: Συμφωνώ με Τάσο ότι την εποχή που ο Firefox έχει αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο (και) στα ελληνικά, αυτά που διαβάζουμε είναι αστεία...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ ενδιαφέρον και αυτό το άρθρο του αναπλ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Φ. Αλικαρίδη, στο οποίο απαντάει και ο αναπλ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κύριος Σακκάς

Παραθέτω άρθρο του αναπλ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Φ. Αλικαρίδη, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» στις 16-12-2007 καθώς και την απάντηση του Παύλου Σακκά, επίσης αναπλ. Καθηγητή της ίδιας σχολής και Προέδρου του Συλλόγου ΔΕΠ της.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΑΣ – "ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ" ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


		  Φ. Αλικαρίδης*


		  Η περίπτωση των Ζωνιανών και ότι αυτή εκφράζει, φαίνεται ότι δεν είναι μια ειδική και ξεκομμένη από την Ελληνική πραγματικότητα κατάσταση, αλλά αντίθετα ότι διατρέχει ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό της χώρας.


		  Η Δημοκρατία δεν μένει εδώ.

		  Στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας τα θέματα της συναλλαγής, της διαπλοκής, της ευνοιοκρατίας και των πιέσεων είναι η ζοφερή καθημερινή πραγματικότητα. Το πλαίσιο μέσα στο οποίο εκτρέφονται τα φαινόμενα αυτά είναι η ανυπαρξία δημοκρατικών δομών, συλλογικής λειτουργίας και διαφάνειας και οι εξαρτημένες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές σχέσεις. Παράλληλα η έκπτωση των αξιών και η άμβλυνση των ηθικών αντιστάσεων και της ιστορικής μνήμης, που χαρακτηρίζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, οδηγούν στην καταρράκωση κάθε έννοιας δικαίου και αξιοκρατίας. Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι με συμπεριφορές προσβλητικές και απάνθρωπες προς ασθενείς, συνεργάτες και φοιτητές και δάσκαλοι που ολόκληρη τη χρονιά δεν δίδαξαν ούτε μια ώρα σε φοιτητές, ανακηρύσσονται σε «δασκάλους της χρονιάς». Ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα παραχωρείται ως αντάλλαγμα ακαδημαϊκών υποχρεώσεων του παρελθόντος ή υποσχέσεων του μέλλοντος. Αμφιθέατρα αφιερώνονται και παίρνουν το όνομα καθηγητών αμφισβητούμενης ακαδημαϊκής προσφοράς ή και καταδικασμένων για συνεργασία με τη Χούντα. Συνδικαλιστικά όργανα νομιμοποιούν «το φακελάκι» ως φυσική απόρροια των πραγματικά χαμηλών μισθών των πανεπιστημιακών γιατρών.


		  Η περιπέτεια της υγείας του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, αποκάλυψε σε όλη της την έκταση τις αρχές, το ήθος, την ποιότητα αλλά ακόμη και την επιστημονική ανεπάρκεια και τις σχέσεις αλληλοσπαραγμού ορισμένων Πανεπιστημιακών Δασκάλων.


		  Συναλλαγή, διαπλοκή, ευνοιοκρατία.

		  Οι εκλογές των ακαδημαϊκών οργάνων είναι συνήθως προσυμφωνημένες από το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών Ιατρικής Αθήνας, την ΕΚΙΠΑ (Ένωση Καθηγητών Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών), με συμμετοχή ενός και μόνο υποψηφίου. Και εκεί που απαιτείται και η φοιτητική συμμετοχή αυτή αποτελεί δυστυχώς αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ υποψηφίων και συνδικαλιστών φοιτητών. Το αντάλλαγμα είναι η «διευκόλυνση» στις τμηματικές εξετάσεις, ή κατά προτεραιότητα επιλογή για ειδικότητα, η επιλογή για διδακτορικό ή για μια πανεπιστημιακή θέση του ΝΔ 407/80. Ας σημειωθεί ότι για την επιλογή υποψηφίων διδακτόρων ή για την κατάληψη μιας θέσης διδάσκοντα του ΝΔ 407/80 δεν εφαρμόζεται κανένα κριτήριο πέρα από την προσωπική «συνέντευξη» του υποψηφίου. Ο σύλλογος των μελών ΔΕΠ ο οποίος θα μπορούσε να αντισταθεί σε αυτόν τον εκμαυλισμό συνειδήσεων είναι εντελώς απαξιωμένος αφού δίνει την εντύπωση ότι, αν δεν ελέγχεται, συμπορεύεται πλήρως με την ΕΚΙΠΑ. Οι κατά καιρούς πρόεδροι του συλλόγου είναι συγχρόνως υποψήφιοι για εξέλιξη στην βαθμίδα του καθηγητή γεγονός που αντικειμενικά αμβλύνει τις αντιστάσεις τους και τους περιορίζει σε ρόλο απλού διαμεσολαβητή.


		  Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν υφίστανται συλλογικές διαφανείς διαδικασίες, ο κάθε καθηγητής είναι απόλυτος μονάρχης στην κλινική ή στο εργαστήριο που διευθύνει. Ελάχιστοι τολμούν να εναντιωθούν στην απόφαση ή έστω να εκφράσουν άλλη άποψη από αυτήν που εκφράζει ο Διευθυντής. Το τίμημα της αντίστασης είναι η ακαδημαϊκή καθήλωση και η περιθωριοποίηση τους από την ομάδα της κλινικής ή του εργαστηρίου. Δεδομένου δε ότι ο γιατρός και ιδιαίτερα ο κλινικός πρέπει να είναι επιστημονικά μάχιμος, η περιθωριοποίηση του αυτή σημαίνει τον επιστημονικό αλλά και τον επαγγελματικό του θάνατο.


		  Οι εκλογές σε θέσεις ΔΕΠ και ιδιαίτερα στη θέση του καθηγητή είναι συνήθως το αποκορύφωμα της συναλλαγής, των πιέσεων και της διαπλοκής. «Τα κριτήρια» που έχουν ορισθεί εξωθεσμικά από την ΕΚΙΠΑ καταστρατηγούνται συνεχώς και χρησιμοποιούνται μόνο για τους ανεπιθύμητους. Η διδακτική ικανότητα και το κλινικό έργο των υποψηφίων ουδέποτε ελέγχεται και λαμβάνεται ουσιαστικά υπόψη. Το αποτέλεσμα είναι κάποιες διευθύνσεις κλινικών να βρίσκονται σε χέρια άριστων ερευνητών σύμφωνα με τα τεκμήρια, οι οποίοι όμως αμφισβητούνται ως προς την επάρκεια τους ως κλινικοί γιατροί. Υποψήφιοι σε καθεστώς ομηρίας υποχρεώνονται να περιμένουν χρόνια για την εισηγητική έκθεση, εκβιαζόμενοι ότι αν επιμείνουν η εισήγηση θα είναι αρνητική, ή «πείθονται» να αποσυρθούν με ή χωρίς ανταλλάγματα που άλλοτε υλοποιούνται και άλλοτε όχι. Μεθοδεύσεις, πιέσεις και υποσχέσεις μεταξύ των εκλεκτόρων είναι η συνήθης πρακτική, ενώ από το παιχνίδι δεν φαίνεται να εξαιρούνται ούτε τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών.


		  Και η οικογενειοκρατία καλά κρατεί.

		  Γιοι, κόρες, ανίψια, γαμπροί, κουμπάροι, σύζυγοι, όλοι έχουν την θέση τους σʼ αυτό το πανηγύρι. Σύμφωνα με μαθηματικό υπολογισμό μέλους της ΕΚΙΠΑ ένας στους δύο καθηγητές της σχολής φροντίζει για την διαδοχή του από συγγενικό του πρόσωπο. Οι θέσεις ανταλλάσσονται, εναλλάσσονται, κληρονομούνται ή προικοδοτούνται χωρίς να επιστρέφονται με το διαζύγιο. Αλλά και η διαπλοκή με την πολιτική ηγεσία έχει και αυτή την θέση της. Θέσεις προκηρύσσονται και καταλαμβάνονται από Υπουργούς και πρώην Υπουργούς ενώ προκηρύσσονται ακόμη και θέσεις για να καταληφθούν από μελλοντικούς υπουργούς ώστε να χρησιμοποιήσουν τον Ακαδημαϊκό τίτλο για την πολιτική τους σταδιοδρομία.


		  Η ανθυγιεινή κατάσταση της Ιατρικής Σχολής Αθήνας

		  Σε αυτή την ανθυγιεινή καθημερινή πραγματικότητα προστίθεται το θεσμικό πλαίσιο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ωθεί τους διδάσκοντες να επενδύσουν στην εκπαίδευση για την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη. Το εκπαιδευτικό έργο αποτελεί πάρεργο και σε πολλές περιπτώσεις πραγματοποιείται από ειδικευόμενους γιατρούς, ενώ οι φοιτητές έχουν αποδεχθεί ως φυσική κατάσταση την αδιαφορία ή και την απουσία των μελών ΔΕΠ από τα μαθήματα και τις κλινικές. Τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αντί να αποτελούν κέντρα εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου έχουν μετατραπεί σε κέντρα εξυπηρέτησης της ιδιωτικής πελατείας των Πανεπιστημιακών γιατρών, η δε παρουσία των φοιτητών σε αυτά κρίνεται τουλάχιστον ως ενοχλητική.


		  Ο αριθμός των συγγραμμάτων που χορηγούνται στους φοιτητές, πολλά από τα οποία δεν χρησιμοποιούνται, είναι στα όρια της νομιμότητας και η τιμή των μεταφρασμένων ξενόγλωσσων δυσανάλογα μεγάλη σε σύγκριση με την τιμή του πρωτοτύπου. Το γιατί και το ποιος καρπώνεται αυτή την διαφορά είναι προς διερεύνηση.


		  Η σιωπή δεν είναι χρυσός

		  Η κατάσταση αυτή δεν χαρακτηρίζει προφανώς το σύνολο των Πανεπιστημιακών της Ιατρικής Σχολής όπως και η κατάσταση στα Ζωνιανά δεν χαρακτηρίζει όλους τους κατοίκους τους. Η αφωνία όμως και η ανοχή η οποία καταδείχθηκε στην περίπτωση των κατοίκων των Ζωνιανών και η οποία αφορούσε αγρότες και κτηνοτρόφους δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται μέσα σε μια Πανεπιστημιακή Σχολή όπου υποτίθεται ότι βρίσκεται η επιστημονική και η πνευματική ηγεσία της χώρας. Η σιωπή δεν μπορεί να είναι χρυσός για ακαδημαϊκούς δασκάλους οι οποίοι διαμορφώνουν τις συνειδήσεις της νέας γενιάς.


		  * Πανεπιστημιακός, Ιατρική Σχολή Αθήνας


		  Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» στις 16-12-2007
————————————————————————
Και η -όχι και τόσο πειστική κατά τη γνώμη μου- απάντηση:
Η Ιατρική Σχολή Αθηνών δεν είναι Ζωγιανά.

		  Η Αυγή στις 16/12/07 φιλοξένησε άρθρο του κ Αλικαρίδη, στο οποίο ο συγγραφέας, αφού εξέθετε όλα τα στραβά που συμβαίνουν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, παραλλήλιζε την Σχολή με τα γνωστά Ζωγιανά. Συμφωνώ με τον συντάκτη στα περισσότερα από αυτά που καταμαρτυρεί για την Σχολή μας, όμως η ισοπεδωτική λογική του δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστη. Ειδικά όταν παραλληλίζεται η μεγαλύτερη και καλύτερη Ιατρική Σχολή της χώρας, πρώτη στις προτιμήσεις των μαθητών και των γονέων τις τελευταίες δεκαετίες, με μια κοινωνική νησίδα όπου το μέγεθος της εγκληματικότητας συγκλόνισε την κοινή γνώμη της χώρας μας, η κριτική ξεπερνά κάθε όριο.


		  Το να επιδιώκει κάποιος να διορθώσει τα κακώς κείμενα, είναι υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη. Το να απαξιώνει όμως ότι καλό γιατί μπορεί να κρύβει και αρνητικές πτυχές, είναι ίδιον είτε ενός εκ πεποιθήσεως γκρινιάρη είτε ενός αθεράπευτα ρομαντικού, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να βρει την ουτοπία. Συνήθως βέβαια και τα δύο χαρακτηριστικά συμπίπτουν στους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι οδηγούνται στην ασφάλεια του περιθωρίου, από όπου λιθοβολούν ότι κινείται.


		  Επιτέλους πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι η ουτοπία είναι ένας χώρος φανταστικός στον οποίο δυστυχώς δεν ευδοκιμεί το ζώον άνθρωπος. Όσες φιλότιμες προσπάθειες έγιναν για την δημιουργία ουτοπικών χώρων, η ιστορία έδειξε ότι κατέληξαν σε καταστάσεις που δικαίως μπορούν να παραλληλιστούν με τα Ζωγιανά, αφού προηγουμένως θυσιάστηκαν τα όνειρα και οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.


		  Η στείρα κριτική όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά δικαιώνει όσους καραδοκούν να κάνουν τους «σωτήρες». Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση της Ιατρικής, υπάρχουν πολλοί που προετοιμάζουν το έδαφος για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών, απαξιώνοντας τα δημόσια ΑΕΙ.


		  Η Ιατρική Σχολή Αθηνών παρά τα προβλήματα που αναμφισβήτητα αντιμετωπίζει, εντούτοις αποτελεί την ατμομηχανή του Πανεπιστημίου στην έρευνα. Εξάλλου παράγει τους περισσότερους γιατρούς, από όλες τις Ιατρικές σχολές της Ευρώπης και είναι υπερήφανη για την ποιότητα των αποφοίτων της. Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι απόφοιτοί μας, όπου στο εξωτερικό συνεχίσουν την καριέρα τους, διαπρέπουν. Αισθάνομαι ότι αποτελεί τιμή μου να διδάσκω σε αυτή την Σχολή και υποχρέωσή μου την τιμή αυτή να την υπερασπίζομαι.


		  Παύλος Σακκάς

		  Αναπληρωτής Καθηγητής

		  Πρόεδρος Συλλόγου ΔΕΠ Ιατρικής Αθηνών
Τα παραπάνω θα τα βρείτε ΕΔΩ μαζί με σχόλια που παραθέτονται από κάτω. Κάποια από αυτά που βρήκα ενδιαφέροντα:
#  Νίκος λέει:

Ιανουαρίου 13, 2008 σε 12:27 μμ


Το μοναδικό επιχείρημα του προέδρου της Ιατρικής Σχολής είναι γνωστό και έωλο. Λέει, και σωστά, ότι η Ιατρική Σχολή είναι “πρώτη στις προτιμήσεις των μαθητών και των γονέων τις τελευταίες δεκαετίες” και “είναι κοινή διαπίστωση ότι οι απόφοιτοί μας, όπου στο εξωτερικό συνεχίσουν την καριέρα τους, διαπρέπουν”. Η Σχολή είναι πρώτη στις προτιμήσεις των υποψηφίων επειδή είναι στην Αθήνα που έχει το μισό πληθυσμό της Ελλάδας, και οι απόφοιτοί της διαπρέπουν επειδή ούτως ή άλλως πρόκειται συνήθως για άριστους φοιτητές (μπαίνουν με βάση κοντά στο 19) που όσο χάλια και αν είναι η εκπαίδευση στη Σχολή, θα τα πάνε καλά. Πρόκειται για φαινόμενο που επαναλαμβάνεται σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα και έχω βαρεθεί να διαβάζω καθηγητές των Αθηνών να επαίρονται για το επίπεδο των αποφοίτων τους ή για τη σειρά προτίμησης που έχει η Σχολή τους, χωρίς αυτά να έχουν σχέση με το επίπεδο της Σχολής.


Μα δεν καταλαβαίνει ο κ. πρόεδρος ότι αν τα περισσότερα απ’ όσα καταμαρτυρεί στη σχολή ο κ. Αλικαρίδης είναι σωστά όπως ο ίδιος παραδέχεται, τότε θα έπρεπε να ντρέπεται και όχι να υπερηφανεύεται για τη σχολή του;
#  Λουκάς Βλάχος λέει:

	 Ιανουαρίου 13, 2008 σε 2:06 μμ


	 Οι λογικές και τα επιχειρήματα που αναπτύσσονται στις δύο επιστολές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ας παραθέσουμε μερικά από τα κύρια σημεία των επιστολών που στάθηκα περισσότερο.


	 1. Η περίπτωση των Ζωνιανών και ότι αυτή εκφράζει, φαίνεται ότι δεν είναι μια ειδική και ξεκομμένη από την Ελληνική πραγματικότητα κατάσταση, αλλά αντίθετα ότι διατρέχει ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό της χώρας (δυστυχώς έχει δίκιο κατά την ταπεινή μου γνώμη και αυτό είναι βαθειά πολιτική σκάψει που όλα τα κόμματα την παίρνουν υπόψη τους)).


	 2. Η σιωπή δεν μπορεί να είναι χρυσός για ακαδημαϊκούς δασκάλους οι οποίοι διαμορφώνουν τις συνειδήσεις της νέας γενιάς. (θέλει να πει «ακαδημαϊκούς» μάλλον)


	 Και η βαρυσήμαντη απάντηση του κ. Σακκά …..

	 1. Συμφωνώ με τον συντάκτη στα περισσότερα από αυτά που καταμαρτυρεί για την Σχολή μας αλλά …τι εκπροσωπούν οι απόψεις του «είναι ίδιον είτε ενός εκ πεποιθήσεως γκρινιάρη είτε ενός αθεράπευτα ρομαντικού, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να βρει την ουτοπία. Συνήθως βέβαια και τα δύο χαρακτηριστικά συμπίπτουν στους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι οδηγούνται στην ασφάλεια του περιθωρίου, από όπου λιθοβολούν ότι κινείται.» 


 (φαντασθείτε να μην συμφωνούσε με τις απόψεις του…) και ακόμα…


	 2. Επιτέλους πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι η ουτοπία είναι ένας χώρος φανταστικός στον οποίο δυστυχώς δεν ευδοκιμεί το ζώον άνθρωπος. 


 Όσες φιλότιμες προσπάθειες έγιναν για την δημιουργία ουτοπικών χώρων (όλα τα σωστά αλλά ουτοπικά που έγραφε ο κ. . Αλικαρίδης) , η ιστορία έδειξε ότι κατέληξαν σε καταστάσεις που δικαίως μπορούν να παραλληλιστούν με τα Ζωνιανά, αφού προηγουμένως θυσιάστηκαν τα όνειρα και οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων («ακαδημαϊκός δάσκαλος» που λέγαμε…).


	 Συμπεραίνω λοιπόν ότι στη μη ουτοπική χώρα που ζούμε αναπτύσσεται ένα νέο είδος ανθρώπου «ευδοκιμεί το ζώον «Έλληνας»»…. Ας μιλήσει για τον εαυτό του και τους ομοίους του ο κ. Σακκάς, εγώ προτιμώ την ουτοπία του συναδέλφου Αλικαρίδη.


	 Σε μια άλλη στιγμή και μια ποιο «χαλαρή» διάθεση θέλησα να μιλήσω για την περίφημη «σιωπηρή πλειοψηφία» αν δεν έχετε δει το σχετικό άρθρο και θέλετε να αυτοσαρκαστούμε λίγο όλο ι διαβάστε το 


 http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=05.08.2006,id=91383148
#  rebel@work λέει:

	 Ιανουαρίου 13, 2008 σε 8:41 μμ


	 Από που κι ως που μια πανεπιστημιακή σχολή με καθεστώς «συλλογικής λειτουργίας και διαφάνειας» και απαλλαγμένη από «συναλλαγές, διαπλοκές, ευνοιοκρατία και οικογενειοκρατία» αποτελεί ουτοπία;


	 Ο Σακκάς είναι αντιφατικός, αφού κατ’αρχήν δεν αρνείται αυτά τα προβλήματα, και εξοργιστικός, αφού υπεκφεύγει με standard επιχειρήματα που μάλλον υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Κυρίως, αδυνατεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της σχολής του στην εξέλιξή της και να διαπιστώσει ότι τα προβλήματα που σταχυολόγησε ο Αλικαρίδης όχι μόνον υφίστανται, αλλά και επιδεινώνονται με το πέρασμα του χρόνου – και θα επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο αν δεν γίνει τίποτε, ενώ ο ίδιος θα μακαρίζεται με την ποσότητα και την ποιότητα των αποφοίτων της σχολής του, δηλ. το παραμύθι του μικρού και διαρκώς συρρικνώμενου ποσοστού των που διαπρέπει στο εξωτερικό.
#  silia λέει:

Ιανουαρίου 13, 2008 σε 10:16 μμ


“…πρώτη στις προτιμήσεις των μαθητών και των γονέων τις τελευταίες δεκαετίες…”

Καλά … επιχείρημα είναι αυτό; και μάλιστα Πανεποιστημιακού δασκάλου; Που ζει ο “δάσκαλος”; Δεν γνωρίζει , πως …. ποδηγετούνται οι …. προτιμήσεις;

‘Οσο για την πρώτη επιστολή , είναι … φτωχή η αντιστοίχηση της Ιατρικής Πανεπιστημιακής Κοινότητας (όχι μόνο της Αθήνας , αλλά ΟΛΗΣ) , με τα Ζωνιανά …. Με την Κόζα – Νόστρα καλύτερα , και πάλι συζητιέται ….

Και μη θαρρείτε , πως είμαι μια … “πικραμένη” από την Πανεπιστημιακή Ιατρική Κοινότητα … Κάθε άλλο . Απλά , επειδή τους γνωρίζω (το Σύστημα βασικά) από πρώτο χέρι , ένα έχω να πω :

- Ντροπή ….
#  Νέαρχος Γαλανάκης λέει:

	 Ιανουαρίου 14, 2008 σε 5:33 μμ


	 Διάβασα με μεγάλη προσοχή αυτά που έγραψαν στην αυγή τόσο ο κ Αλυκαρίδης, όσο και ο Κ Σακκάς. Ως παλαιό μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Αθηνών δηλώνω απερίφραστα ότι το δίκιο είναι με τον κ Αλυκαρίδη 100%. Θα ήθελα ακόμη να δηλώσω ότι με τον κ Αλυκαρίδη καταξιωμένο συνδικαλιστή της ανενεωτικής αριστεράς με χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Ο κ Σακκάς προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.Μήπως είδε ιατρική σχολή πουθενά της γής με τόσο υψηλό νεποτισμό, με τόσο γηρασμένο προσωπικό, με προσωπικό με τόσο χαμηλούς βιβλιομετρικούς δείκτες. Το να επαίρεται κανείς για τις επιτυχίες των πτυχιούχων της σχολής του στο εξωτερικό (δεν ξέρω αν αποτελεί δείχτη ότι το ίδρυμα κάνει καλά την δουλειά του) το θεωρώ και λιγάκι αστείο γιατί στο εξωτερικό πηγαίνουν και πετυχαίνουν οι άριστοι των αρίστων. Παιδιά που έχουν μπεί στο Πανεπιστήμιο με 19,5 και έχουν πτυχίο με βαθμό άριστα. Για την κατάσταση στην ιατρική σχολή θα μπορούσε να δει κανείς την ανάρτηση μου http://ngalanakis.blogspot.com/2007/02/blog-post.html καθώς και την δική σας

	 http://greekuniversityreform.wordpress.com/2007/09/24/Βιβλιοκριτική-Χαράλαμπου-Μουτσόπου/
#  Hannibal Ante Portas λέει:

	 Ιανουαρίου 15, 2008 σε 2:28 πμ


	 Είναι τουλάχιστον γραφικό το να ακούς τους διάφορους θεσμοφύλακες των ιατρικών μας -ενδεδυμένους των ακαδημαίκών τους χιτώνων και εν μέσω καθολικώς συγκλονισμένων ακροατηρίων για το ρημάδι το χαρτί που επιτέλους παίρνει ο γιός,το μικρανίψι ή το γειτονόπουλο – να αυτοανακηρύσσουν το ιατρικό τμήμα που “λειτουργούν” σε “καλύτερη Ιατρική Σχολή της χώρας”. Το έχω ακούσει σε διαδοχικές ορκομωσίες της ιατρικής Κρήτης και της ιατρικής Αθηνών που έγιναν με μία εβδομάδα μόλις διαφορά…

	 Καθένας άλλωστε δικαιούται του ζωτικού ψευδους του.
#  λίγο αέρα επιτέλους!! λέει:

	 Ιανουαρίου 17, 2008 σε 4:14 μμ


	 Όλα γνωστά από 20 χρόνια τώρα. Όσο περνουν τα χρόνια και πιο δυσώδη. Ο κ. Αλικαρίδης από τις πιο αισιόδοξες μορφές των φοιτητικών μας χρόνων.


	 Όσο για τους “ουτοπιστές, που θυσίασαν όνειρα και ζωές”, θα σημειώσω ότι τα όνειρά μου έχουν θυσιαστεί επί χρόνια από αυτούς που υποστηρίζει ο αντίλογος στον κ. Αλικαρίδη. Δεν ένιωσα ποτέ να “θυσιάζομαι” από αυτούς που λένε τις αλήθειες. Θυσιάσαμε το παραμύθι του καλύτερου μαθητή στις δυσωδίες και στις ανεπάρκειες. Δείτε την διεθνή κατάταξη των Πανεπιστημίων..Και από κοντά ο φοιτητικός συνδικαλισμός πότε διαπλεκόμενος και πότε να μιλά για “ξυπόλυτους ιατρούς του Μάο”..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ortho, το παραπάνω δημοσίευμα το έχω διαβάσει πριν το δημοσιεύσεις.

Προσωπικά θεώρησα πως δεν πρέπει να το δημοσιεύσω γιατί απλά "εκθέτει" τον καθηγητή κ. Σακκά, ο οποίος πέφτει σε αντιφάσεις.

Η στείρα κριτική όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά δικαιώνει όσους καραδοκούν να κάνουν τους «σωτήρες».

Εκλογές έρχονται.......οι "σωτήρες" είναι αναπόσπαστο κομμάτι των εκλογικών αγώνων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emoops

Φίλε Τάσο,

Επειδή πολλοί από εμάς δε γνωρίζουμε καθόλου τον κ. Σακκά, και αυτά που έχει ποστάρει εδώ εν όψει εκλογών δεν επαρκούν για να μάθουμε περισσότερα, γι'αυτό έκρινα σκόπιμο όταν βρήκα αυτό το ενδιαφέρον άρθρο να το ποστάρω και εδώ, μιας και έχει να κάνει άμεσα με το πραγματικό θέμα που συζητάμε εδώ, δηλαδή όχι τις εκλογές, αλλά το θέμα "Η κατάσταση στην Ιατρική Αθήνας πρέπει να αλλάξει" που άνοιξε ο κ. Σακκάς.

Κατά τα άλλα, και έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Τάσο. :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλα ορθο εγραψες!Τελος.

Κ. Σακκα,μεστος ο αντιλογος σας,γεματος επιχειρηματα και εκσυγχρονισμο οπως αλλωστε και τα ανωτερω ποστ

σας :) .

Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι που ολόκληρη τη χρονιά δεν δίδαξαν ούτε μια ώρα σε φοιτητές, ανακηρύσσονται σε «δασκάλους της χρονιάς».

για click εδω

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Μεγάρου Μουσικής απονεμήθηκε χθες στη διάρκεια ειδικής τελετής το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «Β. Ξανθόπουλος και Στ. Πνευματικός» στον καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Χαράλαμπο Ρούσσο.

Ο κ.Ρουσσος εχει δυο εδρες.Πνευμονολογικη στο Σωτηρια και ΜΕΘ στον Ευαγγελισμο.Αν κανω καποιο λαθος ας με διορθωσει καποιος.

Εχω περασει κι απο τις 2 κλινικες.

Τον κ.Ρουσσο πρωτη φορα στη ζωη μου τον ειδα στη φωτο του ανωτερω αρθρου.(Βρε μοιαζει με το Ραπτη η μου φαινεται :huh: ;Καλα μη φανταστεις και το Ραπτη απ την Τατιανα και τα χριστοδουλέικα tv show του τον ξερω.Βεβαια δεν περασα και ποτε απο εδρα του,για να μαι κ δικαιη.)

Το οξυμωρο και τραγελαφικο της υποθεσης ειναι οτι στο αρθρο το οποιο ενημερωνει τον κοσμο για την ανακηρυξη του καθηγητη σε δασκαλο της χρονιας( :blink::huh::wacko:) δεν αναφερεται καν η πνευμονολογικη κλινικη στην οποια κουτσα-στραβα γινεται δουλειτσα,

αναφερεται μονο η ΜΕΘ του Ευαγγελισμου! Κι εκει ακριβως ειναι που γελαει κι ο καθε πικραμενος (φοιτητης που περασε απο τη ΜΕΘ Ευαγγελισμου emcolgate )!

ΜΕΘ Ευαγγελισμου!Η επιτομη του σαπιζειν,γυριζοντας ωσαν την αδικη καταρα μεσα σ ενα θαλαμο με κατεσταλμενους ασθενεις για κανενα πενταωρο,καθε μερα.Να παρακαλας τον επιμελητη που εχει οριστει ως εκπαιδευτης σου γιατι οι 11 " Πανεπιστημιακοί Ιατροί

· Διευθυντής: Καθηγητής Χαράλαμπος Ρούσσος

· Αναπληρωτές Καθηγητές: Εμμανουήλ Δουζίνας, Σπυρίδων Παπίρης, Άννα Πανανή, Σπυρίδων Ζακυνθινός

· Επίκουροι Καθηγητές: Σεραφείμ Νανάς, Αναστασία Κοτανίδου, Χριστίνα Γκράτζιου, Χριστίνα Ρούτση, Αντωνία Κουτσούκου

· Λέκτορες: Θεόδωρος Βασιλακόπουλος" εχουν δουλειες :rolleyes: ,να σου δειξει-πει τιποτα και να στη λεει κανονικα στα μουτρα γιατι δεν ειναι αυτη η δουλεια του-ουτε των ειδικευομενων ειναι :D-οποτε να επαφιεσαι στην ορεξη καθε νοσηλευτριας μπας και σ δειξει τιποτις πρακτικο τουλαχιστον.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω το εξης:

Απο που κι ως που ενας καθηγητης δυο εδρες emquestion

Εχουμε ξεμεινει απο ΔΕΠ :bloodomen: και δεν το πηρα χαμπαρι emquestion

Α ξερω.Ειναι γιατι ο κ.Ρουσσος εχοντας υπο την ευθυνη του μονο μια εδρα=διευθυνση,ασκηση ιατρικης στην κλινικη,εκπαιδευση φοιτητων κ ειδικευομενων,ερευνα+ το ιδιωτικο του ιατρειο το απογευμα,ενιωθε το προγραμμα του πολυ χαλαρο οποτε ηθελε και μια δευτερη εδρα για να καλυψει τον ελευθερο χρονο του.Το γενναιόδωρο κ μεγαλόψυχο πανεπιστήμιό μας φυσικά και ανταποκρίθηκε,δε χαλάει καρδιές.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όπως βλέπετε κύριε Σακκά, υπάρχουν αρκετοί φοιτητές που έχουν παρατηρητικότητα, διαυγές πνεύμα και διάθεση δημιουργικής συζήτησης.

Αντί λοιπόν ευχολογιών, στη θέση σας θα τους χρησιμοποιούσα (με την καλή έννοια) για να υπάρχουν αλλαγές στο μέτρο του δυνατού, σε ό,τι περνάει από το χέρι σας, στην έδρα της Ψυχιατρικής.

Γιατί και στην Ιατρική ΑΠΘ απ'όπου αποφοίτησα, οι έδρες και καθηγητές που έμειναν στην καρδιά μας ήταν όχι εκείνοι που μας άφηναν ρέμπελους, αλλά εκείνοι που μας σέβονταν, που ενδιαφέρονταν παρά τον φόρτο εργασίας τους, που είχαν ανοιχτή την πόρτα τους στο μέτρο του δυνατού, που είχαν οργάνωση, που ανταποκρίνονταν στους ενδιαφερόμενους φοιτητές και προσπαθούσαν να μεταδώσουν τις βασικές γνώσεις στους αδιάφορους. Και για να πούμε και μια μεγάλη αλήθεια, κατά έναν παράδοξο τρόπο, όσο πιο απασχολημένοι ήταν με το έργο τους, τόσο περισσότερο χρόνο έβρισκαν για τα παραπάνω.

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα κατά τη διάρκεια της θητείας σας - ακόμα και ένας χρόνος να έχει μείνει, η αλλαγή σας, πιστέψτε με, θα εκτιμηθεί.

Με τιμή

ΑΛ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δυστυχώς, σύμφωνα με τις εώς τώρα τοποθετήσεις και απαντήσεις του, ο κ. Σακκάς δείχνει να υπερασπίζεται το κατεστημένο (του οποίου δείχνει να είναι και ισχυρό μέρος). Φαίνεται να παρουσιάζεται ως μέρος του χρονίου προβλήματος, και όχι της λύσης του. Θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν έδινε κάποια απάντηση και σε μας τους "αδαείς" φοιτητάκους-νέους ιατρούς (αφού κοπάσουν οι εκλογές και βρει χρόνο), με εμπεριστατωμένες απόψεις, χωρίς ευχολόγια και αοριστίες... Όχι δηλαδή όπως απάντησε στον κο Αλικαρίδη. Και να μας εξηγήσει γιατί αντιφάσκει τόσο στυγνά, όταν από τη μία παρουσιάζεται εδώ για να διεκδικήσει ψήφους ως ο ρομαντικός-"Σωτήρας" που θα αλλάξει τα πράγματα, αλλά από την άλλη του προκαλεί το γέλωτα η "ουτοπία" του κου Αλικαρίδη (δηλαδή: Από που κι ως που μια πανεπιστημιακή σχολή με καθεστώς «συλλογικής λειτουργίας και διαφάνειας» και απαλλαγμένη από «συναλλαγές, διαπλοκές, ευνοιοκρατία και οικογενειοκρατία» αποτελεί ουτοπία;) Δηλαδή τα Ιδρύματα του εξωτερικού που έχουν Κύρος είναι ουτοπία? Αυτό πιστεύει ο κος Σακκάς που φιλοδοξεί να καθαρίσει τον οχετό?

Όσο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ που τόσο πολεμάτε, ένας είναι ο λόγος: Γιατί να υπάρχει ανταγωνισμός στο μαγαζάκι που περιγράφει ο κος Αλικαρίδης? Εκεί φυσικά, δεν θα ήσασταν μόνιμος, αλλά το έργο σας θα κρινόταν κάθε χρόνο. (π.χ. διδακτικό, ερευνητικό -- αριθμός διεθνών PUBMED/ISI/Index medicus δημοσιεύεσεων κάθε χρόνο, κ.ο.κ...). Και όποιος δεν κάνει, αντικαθίσταται. Στυγνά. Χωρίς να υπάρχουν συνδικαλιστικά τερτίπια από κανένα. Γιατί έτσι είναι το σωστό. Τότε αλήθεια θα "πέρναγε" ο Συνδικαλισμός? Όχι κάποιος να γίνεται πριν 30 χρόνια λέκτορας και να χρονίζει για 10ετίες, κρινόμενος (και καλά) από τους ομοίους του (χρονίως βολεμένους επίσης ή συγγενείς/φίλους του).

Ο κος Αλικαρίδης λέει τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά δυστυχώς ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα, την οποία πολύ φοβούμαι ότι τίποτε γραπτό δεν είναι αρκετό για να αποτυπώσει.

ΥΓ. Και προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης/παρανόησης, ούτε στην Ελλάδα κάνω καριέρα, μένω στο εξωτερικό, δεν με ενδιαφέρει να γίνω ΔΕΠ στην Ελλάδα, ούτε conflict of interest έχω με τον ίδιο, τις εκλογές του, ούτε που τον γνωρίζω καν. Με αφορμή τον τρόπο που προσεγγίσε το φόρουμ, τον έψαξα λίγο παραπάνω στο διαδίκτυο (ουδέν κρυπτόν υπό του διαδικτύου στις μέρες μας), είδα αυτά που γράφει και αυτά σχολιάζω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Kαλα οσο διαβαζω το κειμενο Αλικαριδη και την απαντηση Σακκα τοσο βγαινω απο τα ρουχα μου.

Κ. Σακκα,με το συμπαθειο κιολας αλλα μας δουλευετε μπρος στα ματια μας ψιλο γαζι!;Δε θυμαστε το αρθρο που ειχατε γραψει ως αντιλογο στον Αλικαριδη;Δεν ξερετε οτι υπαρχει στο διαδικτυο;Πως ερχεστε και μας λετε οτι

Και κανένας δεν μιλά, για αυτό το μέγα θέμα.Είναι αλήθεια όλοι ευχαριστημένοι;

Παύλος Σακκάς

Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής

Ειλικρινά σκέφτηκα ότι δεν μπορώ πλέον να ψηφίσω ανθρώπους της συνδιαλλαγής και της διαπλοκής. Πιστεύω ότι η Σχολή μας δυστυχώς έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο.

Πρέπει να αντιδράσουμε. Και χρειάζεται να αντιδράσουμε όλοι!

Το ξέρω ότι ατό ακούγεται πολύ πολιτικάντικο, αλλά είναι η αλήθεια.

Ξεκίνησα λοιπόν μια προσπάθεια, μόνος μου να ανατρέψω, το κατεστημένο της Σχολής.

Παύλος Σακκάς

Είμαι και εγώ ρομαντικός και πιστέυω ότι θα μπορέσω να ανατρέψω το κατεστημένο της Σχολής. Τόσο ρομαντικός που πιστεύω ότι αυτό μπορώ να το πραγματοποιήσω, χωρίς την στήρξη κανενός κομματικού μηχανισμού!

Και την κίνηση αυτή την αποφάσισα μόνος μου, επειδή δεν μπορώ να ψηφίσω τους ίδιους που μας οδήγησαν την Σχολή μας σε αυτόν τον πάτο.

Και βέβαια έχετε δίκιο, ότι χρησιμοποιώ την γλώσσα των πολιτικάντιδων. Αλλά γιατί θα πρέπει να τους εκχωρίσουμε τον λόγο μας.Πήραν τον λόγο όσων ονειρεύονται και ελπίζουν και τον έκαναν ξύλινο, από την επανάληψη.

Σε αυτό το φόρουμ αναζητώ όσους πιστεύουν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει, έξω από κομματικές παρέες και διαπλοκές.

Και επειδή δεν είναι τελείως εκτός πραγματικότητας, αν δεν κάνουμε την ανατροπή, τουλάχιστον θέλω να δείξουμε ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που σκέπτονται αλλοιώς.

Παύλος Σακκάς

Το να επιδιώκει κάποιος να διορθώσει τα κακώς κείμενα, είναι υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη.Το να απαξιώνει όμως ότι καλό γιατί μπορεί να κρύβει και αρνητικές πτυχές, είναι ίδιον είτε ενός εκ πεποιθήσεως γκρινιάρη είτε ενός αθεράπευτα ρομαντικού, ο οποίος πιστεύει ότι μπορεί να βρει την ουτοπία.

Επιτέλους πρέπει κάποιοι να αντιληφθούν ότι η ουτοπία είναι ένας χώρος φανταστικός στον οποίο δυστυχώς δεν ευδοκιμεί το ζώον άνθρωπος.

Η στείρα κριτική όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά δικαιώνει όσους καραδοκούν να κάνουν τους «σωτήρες».

Παύλος Σακκάς

Αναπληρωτής Καθηγητής

Πρόεδρος Συλλόγου ΔΕΠ Ιατρικής Αθηνών

Ερχεστε,με λιγα λογια,εδω μεσα και υπονοειτε με μισολογα τα οσα ο Αλικαριδης τολμα να αναφερει ξεκαθαρα και συγκεκριμενα,

υποστηριζετε επανειλημμενως για τις εντυπωσεις,προσβαλλοντας νοημοσυνες,ότι μονος σας ξεκινατε ανατροπη(κανεναν άλλο δε βρηκατε συνοδοιπορο ηρωα Σακκα?O Aλικαριδης και αλλοι Αλικαριδηδες δε σας γεμιζουν το ματι??)

και μας καλειτε να γινουμε συναγωνιστες κ αρωγοι της προσπαθειας για αλλαγη κι εκσυγχρονισμο,ετσι γενικως και αοριστως,μη φεροντας ουτε ένα συγκεκριμενο παραδειγμα της αλλαγης και του εκσυγχρονισμου για τα οποια μιλατε.Οταν μαλιστα σας αναφερουμε συγκεκριμενα παραδειγματα,απαξιωνετε να σχολιασετε κι επιμενετε σε αοριστολογιες του αερα.Κι όλα αυτά την ιδια στιγμη που χαρακτηριζετε,ειρωνικα,σωτηρα τον Αλικαριδη και του προσαπτετε στειρα κριτικη χωρις προτασεις.

Ερχεστε και μας το παιζετε Αλικαριδης ενώ δεν ειστε.Αυτο συμβαινει εδώ περα.

Όχι απλως δεν ειστε Αλικαριδης αλλα εναντιωνεστε και στους Αλικαριδηδες απ ότι φαινεται από το αρθρο σας.

Χαρακτηριζετε με εντονα επικριτικο υφος,ρομαντικο και κοινως αφελη τον Αλικαριδη την ιδια στιγμη που ερχεστε και μας λετε αυτολεξει ότι ειστε ρομαντικος και πιστευτε ότι θα αλλαξετε το κατεστημενο της σχολης.

Μercy.

Aν ησαστε αυτος που δηλωσατε ότι ειστε κ.Σακκα,ατομα σαν τον Αλικαριδη-εννοειται απ οσο μπορω να τον γνωριζω διαβαζοντας το αρθρο του,δεν εχω κανει κ καμια διατριβη στο ατομο του-θα επρεπε να είναι αδερφια σας όχι αντιπαλοι σας,όπως είναι προφανες ότι είναι από την απαντηση σας.Περιθωριακο τον χαρακτηρισατε εμμεσως πλην σαφως.Αν ειναι δυνατον!Περιθωριακος επειδη τολμαει και λεει απλως την αληθεια!

Τελοσπαντων,δεν ξανααναφερομαι σε σας προσωπικα,είναι εμφανης η θεση μου-και χαρηκα σαν παιδι η ανοητη όταν σας ειδα να γραφετε εδώ μεσα,εξακολουθω βεβαια να χαιρομαι είναι η αληθεια,απ τ ολοτελα καλη κι η παναγιωταινα.Μακαρι να εχετε τη μαγκια να συνεχισετε να γραφετε και παρα την κριτικη που σας ασκειται.

Τελοσπαντων,δεν ξανααναφερομαι σε σας προσωπικα,με αφορμη το τοπικ αυτό όμως κι επειδη εμενα μ αρεσουν τα συγκεκριμενα πραματα κι όχι οι αοριστολογιες θελω να κατσω να γραψω όταν εχω ορεξη αλλα 2-3 ποστακια σαν εκεινο του eclass που θα δειχνουν πεντακαθαρα πως επερχεται η αλλαγη κι ο εκσυγχρονισμος με μονα οπλα 1.την καλη θεληση και 2.το ξεκαθαρισμα της βρωμιας χωρις να αλλαξει απολυτως τιποτα σε νομικο-θεσμικο πλαισιο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.