Jump to content

Συνεδρίασε η Επιτροπή Προσλήψεων


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της κοινής Επιτροπής Προσλήψεων που συγκροτήθηκε από μέλη που πρότειναν η ΟΕΝΓΕ και το Υπουργείο Υγείας.

Ακολουθεί αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα του μέλους της Επιτροπής Σάκη Παπαδόπουλου.

---------------------------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22-4-09 η πρώτη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και της ΟΕΝΓΕ με σκοπό την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3754/09 για:

α) τον καθορισμό των αναγκών προλήψεων 2.000 νέων γιατρών (1500 ειδικευμένων και 500 ειδικευόμενων) στα νοσοκομεία όλης της χώρας

β) την υποβολή προτάσεων για τη λειτουργία των ΤΕΠ και την κατάρτιση νέων προτύπων εφημέρευσης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν:

- Εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας:

  • Ο κ. Β. Ριζάς, Γεν. Γραμματέας Δημ. Υγείας του Υπουργείου
  • Η κ Δ. Τσαγδή, Γεν. Διευθύντρια Υγείας του Υ.Υ. και Κ.Α.
  • Ο κ. Ν. Μπεχράκης, Υποδιοικητής 1ηςΥΠΕ Αττικής
  • Ο κ. Π. Γκολφινόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικού του Υ.Υ. και Κ.Α.
  • Ο κ. Π. Μπαλαούρας, Υπάλληλος του Υ.Υ. και Κ.Α.

- Εκ μέρους της ΟΕΝΓΕ:

  • Ο κ. Σ. Παπαδόπουλος
  • Η κ. Ο. Κοσμοπούλου
  • Ο κ. Δ. Βαμβακόπουλος
  • Η κ. Μ. Ζάκκα
  • Ο κ. Αθ. Ντάνης

Διαπιστώθηκε ότι:

1. Απαιτείται επιτάχυνση της συγκέντρωσης των στοιχείων για τις ανάγκες των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε νέες προσλήψεις. Το Υπουργείο Υγείας θα αποστείλει νέο έγγραφο στις ΥΠΕ στο οποίο θα ζητείται η κατεπείγουσα αποστολή του οργανογράμματος , των κρίσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, του συστήματος εφημέρευσης και των προτάσεων για νέες προσλήψεις.

2. Οι Διοικήσεις των ΥΠΕ οφείλουν να προχωρήσουν στην κατάρτιση των πινάκων για τη συγκρότηση των Συμβουλίων Προσλήψεων- Κρίσεων και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων οφείλουν να συγκροτήσουν τα Συμβούλια Κρίσης.

3. Η ιεράρχηση των 2000 προσλήψεων απαιτεί προτεραιότητες. Συζητήθηκε η αναγκαιότητα πρόταξης του σχεδιασμού για την κατανομή 500 θέσεων ειδικευόμενων. Παράλληλα να συγκεντρωθούν όλες οι προτάσεις για να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι ΜΕΘ, να μην υπάρχει καμία κλινική- τμήμα με λιγότερους από 3-4 γιατρούς και να στελεχωθούν πλήρως οι κλινικές-τμήματα που συμβάλλουν στην κάλυψη των επειγόντων περιστατικών.

4. Η λειτουργία αυτοτελών ΤΕΠ και η κατάρτιση νέων προτύπων εφημέρευσης ανά Υγειονομική Περιφέρεια θα απασχολήσουν την Επιτροπή σε επόμενη συνεδρίαση.

5. Το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει άμεσα να εξασφαλίσει τις πιστώσεις για τν κάλυψη των 2000 νέων θέσεων.

6. Η ερμηνευτική εγκύκλιος για την εφαρμογή του Ν. 3754/09 θα αποσταλεί άμεσα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, αν και η εφαρμογή του νόμου περιλαμβάνει αυτονόητες υποχρεώσεις που δεν απαιτούν περαιτέρω διευκρινήσεις. Η αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ κατέστησε σαφές ότι η ημερανάπαυση των ειδικευόμενων γιατρών μετά ενεργό εφημερία δεν απαιτεί παράταση του χρόνου ειδικότητάς τους.

7. Οι κρίσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα πρέπει να επιταχυνθούν από τα σημερινά ΣΚΕΟΠΝΙ.

8. Η Κοινή Επιτροπή θα συμπληρωθεί και από εκπροσώπους των παρατάξεων της ΟΕΝΓΕ που δεν συμμετέχουν έως σήμερα (εφόσον το επιθυμούν) καθώς και από την εκπρόσωπο του Συντονιστικού Αθήνας, κ Μ. Κουρή.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου μετά δύο εβδομάδες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.