Jump to content

Νέα κανονιστική για την υπηρεσία υπαίθρου (Φ.Ε.Κ. 70/τεύχος Β' της 21/1/2009)


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Προκειμένου να επιταχυνθεί τόσο η συχνότερη προκήρυξη θέσεων όσο και η έκδοση των αποτελεσμάτων ορίζουμε ότι:

Μεταξύ ισοβαθμούντων με βαθμό πτυχίου ΑΡΙΣΤΑ ή Λ. ΚΑΛΩΣ με ίδια ημερομηνία κτήσης πτυχίου προηγείται ο έχων τον μεγαλύτερο κατ΄ απόλυτο αριθμό βαθμό. Για την επιλογή γιατρών που απέκτησαν πτυχίο σε χώρα της Ε.Ε., η βαθμολογία θα πρέπει να αποδεικνύεται από τα προσκομιζόμενα εμπροθέσμως δικαιολογητικά και να είναι σύμφωνη με την αντιστοιχία βαθμολόγησης της ημεδαπής, άλλως λογίζεται:

Όπου ελήφθη ως Λ. ΚΑΛΩΣ με τον βαθμό 6,5

Όπου ελήφθη ως ΑΡΙΣΤΑ με τον βαθμό 8,5

Σε κάθε άλλη περίπτωση ισοβαθμίας που δεν προκύπτει επικρατέστερος γιατρός για την κάλυψη θέσης, ενεργείται κλήρωση για την επιλογή.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τρεις περιπτώσεις:

α) Την περίπτωση να έχουν τα ίδια μόρια συνάδελφοι με ΔΟΑΤΑΠ με πράξη αναγνώρισης την 5/10/2006 και συνάδελφοι απόφοιτοι ελληνικού πανεπιστημίου που ορκίστηκαν 5/10/2007 (αλησμόνητες εποχές).

Επικρατέστερος είναι αυτός που έχει τον μεγαλύτερο βαθμό (πτυχίου για τους συναδέλφους της ημεδαπής και πράξης ΔΟΑΤΑΠ για τους συναδέλφους του εξωτερικού).

β) Την περίπτωση να έχουν τα ίδια μόρια συνάδελφοι από 1/1/2007 και να είναι απόφοιτοι ιατρικών σχολών Ρουμανίας.

Επικρατέστερος είναι αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου.

Το ίδιο συμβαίνει και με συναδέλφους απόφοιτους ιατρικών σχολών Βουλγαρίας.

γ) Την περίπτωση να έχουν τα ίδια μόρια συνάδελφοι από 1/1/2007 και να είναι απόφοιτοι ο ένας από Ρουμανία και ο άλλος από Βουλγαρία.

Στην περίπτωση αυτή γίνεται κλήρωση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

VII. 1. Με τις διατάξεις του αρθρ. 23του ν. 3730/2008 ΦΕΚ 262 / Α΄ / 2008 καθιερώνεται δωδεκάμηνη η υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου για τους υπόχρεους γιατρούς και έχει αναδρομική ισχύ από 16 – 04 – 2008. Γιατροί που είχαν τοποθετηθεί από 16 – 04 – 2008 με τις διατάξεις του ν. 3580 / 2007 (ΦΕΚ 134 τ. Α΄/18 – 06 – 2007) για 3μηνη προεκπαίδευση και εξάμηνη υπηρεσία υπαίθρου που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να προσαρμοστούν με τις νέες διατάξεις, μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου εντός δέκα πέντε ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας στα νοσοκομεία.

Όποιος δεν επιθυμεί να συνεχίσει το αγροτικό και να απολυθεί στους 12 μήνες κάνει αίτηση και τη στέλνει στο υπουργείο (τμήμα αγροτικών) όπου αναφέρει πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει το αγροτικό.

Όσο αφορά τη λέξη "αντικειμενικούς λόγους" γράφτηκε για τον απλούστατο λόγο ότι σε ένα επίσημο έγγραφο η διατύπωση θα έπρεπε να είναι αυτή.

Δεν είναι ανάγκη να εξηγείτε τους λόγους. (π.χ. έναρξη ειδικότητας, μεταπτυχικές σπουδές).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η άδεια δυστυχώς παραμένει 15 ημέρες αφού αυτό ορίζει ο νόμος. Μπορεί να αλλάξει μόνο με τροπολογία του νόμου

Στην Παράγραφο VII.2 προστέθηκε η πρόταση πως η παράταση στο αγροτικό δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 12 μήνες (όπως ήταν ο παλιός νόμος, το οποίο δεν είχαν περάσει στο νέο νόμο).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όσοι έχουν κάνει αίτηση παράτασης και έχει εγκριθεί πριν την ψήφιση του νόμου για το 12μηνο αγροτικό και συμπληρώνουν τη θητεία τους αυτές τις ημέρες δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν με παράταση. Αν θέλουν να συνεχίσουν μετά την ολοκλήρωση του εννεαμήνου θα πρέπει να ολοκληρώσουν 12μηνο ώστε να λάβουν βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Ν.Π.

ΤΜΗΜΑ: Γ΄

Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17

Πληροφορίες: Λ. Παναγιωτόπουλος

Ταχ. Κώδικας: 101 87

Τηλέφωνο : 210 8254429

ΘΕΜΑ : Τρόπος , διαδικασία , καθορισμός κριτηρίων τοποθέτησης γιατρών (υπόχρεων η μή) υπηρεσίας υπαίθρου σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις:

1. Του Ν.Δ. 67/68 άρθρ.1 παρ.1 και 8 (ΦΕΚ 303 τ. Α')

2. Του Ν. 1397/83 άρθρ.14 παρ.1(ΦΕΚ 143τ. Α').

3. Του Ν. 1579/85 άρθρ.4 παρ. 2 (ΦΕΚ 217 τ. Α'.)

4. Του Ν. 1759/88 άρθρ.54 παρ.1 (ΦΕΚ 50 τ. Α').

5. Του Ν. 1963/91 άρθρ.20 παρ.3 (ΦΕΚ 138 τ. Α')

6. Του Ν. 2194/94 αρθρ. 5 παρ.1 (ΦΕΚ 34 τ. Α").

7. Του Ν. 2519/97 αρθρ. 26 (ΦΕΚ 165 τ. Α').

8. Του Ν. 2646/98 αρθρ. 28 (ΦΕΚ 236 τ. Α').

9. Του Ν. 2716/99 αρθρ. 24 παρ.10 (ΦΕΚ 96 τ. Α'), του Ν. 2737/99 άρθ.21 παρ.4 (ΦΕΚ 174 τ. Α') & του Ν. 3580/2007 αρθρ. 21 παρ. 3Α (ΦΕΚ 134 τ. Α')

10. Του Ν. 3730 / 2008 αρθρ. 22 & 23 ΦΕΚ 262 / Α΄ / 23 – 12 – 2008.

11. Του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα που κυρώθηκε με το όρθρο πρώτο του Π. Δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ 98 τ. Α')

12 Του Π. Δ/τος 95/2000 Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας (ΦΕΚ 76 τ. Α1).

13. Της αριθ. Γ. Π. οικ. 125558/2007 απόφασης «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και του δικαιώματος υπογραφής εγγράφων «Με εντολή Υπουργού» στους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (ΦΕΚ 1962 τ. Α')

14. Τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης στην ύπαιθρο

15. Το γεγονός ότι με την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Αποφασίζουμε

Καθορίζουμε παρακάτω την διαδικασία τοποθέτησης γιατρών σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία για την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ν.δ. 67/1968:

Ι.

1. Οι θέσεις Κ. Υ. και Π.Ι. προκηρύσσονται πέντε (5) μήνες πρίν την αποχώρηση του γιατρού που υπηρετεί. Η προκήρυξη των κενών θέσεων αναρτάται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και στην ιστοσελίδα www.yyka.gov.gr

2.Οι γιατροί που έχουν ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, έχουν προτεραιότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2519 / 1997. Εφαρμογή κριτηρίων γίνεται μόνο όταν υποβληθούν για την ίδια θέση περισσότερες της μιάς αιτήσεις γιατρών της ίδιας κατηγορίας.

3. Κάθε ενδιαφερόμενος ήτοι Γενικός γιατρός, με Θητεία ή υπόχρεος έχει δικαίωμα υποβολής μιάς και μόνο έντυπης αίτησης, στην οποία δηλώνει μέχρι δύο προτιμήσεις. Οι θέσεις επιλογής καθορίζονται στην αίτηση με τον κωδικό του Κ. Υ. ή του Π. Ι όπως αυτοί αναγράφονται στην προκήρυξη. Σε περίπτωση όμως κατά την οποία δεν αναγράφεται ο κωδικός, αλλά η ονομασία του Κ.Υ. ή του Π.Ι. η αίτηση γίνεται αποδεκτή. Η αίτηση συνοδεύεται με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε φωτοτυπία, και υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ενδιαφερομένου ως προς την ακρίβεια αυτών. Η κατάθεση ανακριβών ή ανεπαρκών στοιχείων επιφέρουν την απόρριψη της αίτησης.

4. Η αίτηση μπορεί να αποσταλεί και με express συστημένη επιστολή μέχρι την λήξη της προκήρυξης. Ως ημερομηνία υποβολής λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία κατάθεσης του σχετικού φακέλου στα ΕΛΤΑ ή σε ιδιωτικό ταχυδρομείο (courier). Στην περίπτωση αυτή ο ενδιαφερόμενος δεν έχει δικαίωμα υποβολής ένστασης σε οφειλόμενα υπαιτιότητά του λάθη.

5. Απαραίτητη για τους άρρενες γιατρούς είναι η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή η νόμιμη αναβολή από το στρατό (τουλάχιστο για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης).

Εάν δεν πληρούνται τα προαναφερόμενα οι αιτήσεις δε θα γίνονται δεκτές.

ΙΙ.

1. Η επιλογή των γιατρών για την τοποθέτηση τους σε κενές και κενούμενες θέσεις, γίνεται με αυστηρή βαθμολογική σειρά, όπως αυτή προκύπτει από τα παρακάτω κριτήρια και την αντίστοιχη βαθμολόγηση που προκύπτει από αυτά.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΒΑΘΜΟΣ

α. Ημερομηνία κτήσης πτυχίου: ανά δίμηνα συμπληρωμένο 1

β. Βαθμός πτυχίου

Άριστα 2

Λίαν καλώς 1

γ. Για πτυχία πανεπιστημίων της Ε.Ε. που δεν έχουν αναγνωριστεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΔΟΑΤΑΠ θα υπάρχει η εξής αντιστοιχία:

72 μέχρι 94/110 (Θεωρ. Λ. ΚΑΛΩΣ) 1

95 μέχρι 110/110 (Θεωρ. ΑΡΙΣΤΑ) 2

δ. Για πτυχία Πανεπιστημίων της αλλοδαπής εκτός Ε.Ε. και προκειμένου να καθοριστεί η βαθμολογία που προκύπτει από αυτά, ως προς την αντίστοιχη των ελληνικών πτυχίων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν σχετική βεβαίωση από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.

2. Ως ημερομηνία κτήσης των πτυχίων αλλοδαπών γιατρών που αποκτούν την Ελληνική υπηκοότητα λογίζεται η ημερομηνία διαγραφής των από την σειρά προτεραιότητας που κατείχαν για τοποθέτηση προς ειδίκευση ή από της ημερομηνίας παραίτησής τους από την θέση που είχαν τοποθετηθεί ως ειδικευόμενοι αλλοδαποί υπότροφοι.

3. Ως ημερομηνία κτήσης των πτυχίων Ελλήνων υπηκόων από γέννησή τους, που απέκτησαν πτυχίο εκτός χωρών - μελών της Ε.Ε, λογίζεται η ημερομηνία έκδοσης της σχετικής πράξης αναγνώρισης του πτυχίου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ, για δε τους πτυχιούχους ιατρικών σχολών χωρών-μελών της Ε. Ε. από την ημερομηνία κτήσης του πτυχίου τους, εφόσον είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας ένταξης της χώρας στην Ε.Ε., άλλως από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ, ή την ημερομηνία ένταξης της χώρας στην Ε.Ε, αν δε διαθέτουν την προαναφερόμενη αναγνώριση

4. Ως ημερομηνία κτήσης των πτυχίων για τους αλλοδαπούς γιατρούς που απόκτησαν την ελληνική ιθαγένεια, λογίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης πολιτογράφησής τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΙΙΙ.

1. Γιατροί που έχουν ιθαγένεια Κράτους – Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατέχουν τίτλο ειδικότητος που τον απέκτησαν στο εξωτερικό επιτρέπεται να διορίζονται σε κενές ή κενούμενες θέσεις σε Κ.Υ. και Π. Ι. εάν: α) δεν έχουν τύχει απαλλαγής της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου ως αλλοδαποί και β) έχουν υποχρέωση να εκπληρώσουν την υπηρεσία υπαίθρου στην Ελλάδα. Απαραίτητη προϋπόθεση διορισμού τους είναι η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας και ιατρικής ορολογίας η οποία βεβαιώνεται από το Κ.Ε.ΣΎ. Στην προκειμένη περίπτωση η βεβαίωση της Ελλ. Γλώσσας και ιατρικής ορολογίας δεν απαιτείται για γιατρούς: α) που είναι απόφοιτοι Ελληνικών Πανεπιστημίων, β) έχουν αποκτήσει τίτλο ειδικότητας στην Ελλάδα, γ) έχουν πιστοποιητικό ευδόκιμης άσκησης τουλάχιστο έξι (6) μηνών βεβαιούμενο από το κατά νόμο αρμόδιο όργανο ελληνικού νοσοκομείου όπου είχαν τοποθετηθεί με απόφαση ως υπεράριθμοι αλλοδαποί για ειδίκευση και τέλος δ) έχουν πράξη αναγνώρισης του πτυχίου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή τον ΔΟΑΤΑΠ.

2. Για τους ομογενείς γιατρούς από Βόρειο Ήπειρο, Ιμβρο, Τένεδο και Κωνσταντινούπολη, ο υπολογισμός των βαθμών ως προς την κτήση του πτυχίου τους, λογίζεται από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής πράξης αναγνώρισης του πτυχίου τους από τον ΔΟΑΤΑΠ., για δε τις περιπτώσεις των ομογενών αυτών γιατρών που κατέχουν πτυχία Ιατρικών σχολών χωρών μελών της Ε.Ε, από την ημερομηνία που προβλέπεται στο εδαφ. 3 της παρ. ΙΙ. της παρούσας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας επικρατέστερος είναι ο υποψήφιος με την προγενέστερη ημερομηνία κτήσης πτυχίου.

3 Σε κάθε περίπτωση ισοβαθμίας γιατρών για την ίδια θέση επιλέγεται ο γιατρός με την προγενέστερη ημερομηνία κτήσης πτυχίου.

3α) Προκειμένου να επιταχυνθεί τόσο η συχνότερη προκήρυξη θέσεων όσο και η έκδοση των αποτελεσμάτων ορίζουμε ότι:

Μεταξύ ισοβαθμούντων με βαθμό πτυχίου ΑΡΙΣΤΑ ή Λ. ΚΑΛΩΣ με ίδια ημερομηνία κτήσης πτυχίου προηγείται ο έχων τον μεγαλύτερο κατ΄ απόλυτο αριθμό βαθμό. Για την επιλογή γιατρών που απέκτησαν πτυχίο σε χώρα της Ε.Ε., η βαθμολογία θα πρέπει να αποδεικνύεται από τα προσκομιζόμενα εμπροθέσμως δικαιολογητικά και να είναι σύμφωνη με την αντιστοιχία βαθμολόγησης της ημεδαπής, άλλως λογίζεται:

Όπου ελήφθη ως Λ. ΚΑΛΩΣ με τον βαθμό 6,5

Όπου ελήφθη ως ΑΡΙΣΤΑ με τον βαθμό 8,5

Σε κάθε άλλη περίπτωση ισοβαθμίας που δεν προκύπτει επικρατέστερος γιατρός για την κάλυψη θέσης, ενεργείται κλήρωση για την επιλογή.

4. Σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού, ή παραίτησης πρίν από την συμπλήρωση της υποχρεωτικής προεκπαίδευσης ή την υπηρεσία υπαίθρου, οι γιατροί δεν έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης, αλλά διορίζονται και τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση ή συμπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου σε κενά Κ.Υ. και Π. Ι. κατά την κρίση της υπηρεσίας.

ΙΙΙΙ.

1. Γιατροί με ΘΗΤΕΙΑ (μη υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου του ν.δ. 67/1968), μπορούν να διεκδικούν με αίτηση τους θέση μόνο από την ειδική προκήρυξη για κενά μονοθέσια Π.Ι. και Κ.Υ. νησιών στα οποία δεν λειτουργούν Νοσοκομεία και έχουν προτεραιότητα τοποθέτησης σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι για τις θέσεις με Θητεία και ο επικρατέστερος από πλευράς μορίων έχει ολοκληρώσει ένα τουλάχιστον χρόνο με Θητεία, επιλέγεται ο αμέσως επόμενος που δεν έχει προϋπηρεσία με θητεία.

2. Ο υπολογισμός των μορίων για τους ανωτέρω γιατρούς γίνεται με τον ίδιο τρόπο που ισχύει και για τους υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου γιατρούς.

3. Σε περίπτωση μη αποδοχής του διορισμού ή διακοπής της νέας θητείας τους πριν την ολοκλήρωση της, εφαρμογή έχει το εδαφ. 4 Της παρ. ΙΙΙ της παρούσας.

4. Οι γιατροί μη υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου (με θητεία) μπορούν να διεκδικούν θέσεις, εφόσον έχουν αναμονή για ειδικότητα για χρονικό διάστημα πλέον του έτους. Για τους γιατρούς αυτούς δεν ισχύει η υποχρέωση τρίμηνης προεκπαίδευσης.

5. Οι Γεν. γιατροί, με θητεία ή υπόχρεοι που τοποθετούνται, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία, υποχρεούνται με την εμφάνισή των στα νοσοκομεία υποδοχής να προσκομίζουν πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα των προβλεπόμενων δικαιολογητικών. Τα νοσοκομεία φέρουν την ευθύνη για τον έλεγχο των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών από του γιατρούς και υποχρεούνται άμεσα να ενημερώνουν την Δ/νση Προσωπικού Τμήμα γ΄ για:

Την εμπρόθεσμη ανάληψη υπηρεσίας κάθε γιατρού, την ακριβή ημερομηνία ανάληψης, καθώς και τυχών παράλειψη προσκόμισης δικαιολογητικών (διευκρινίζουμε ότι όπου αυτό υφίσταται είναι αδύνατη η ανάθεση καθηκόντων)

V.

1. Αμοιβαία μετάθεση μετακίνηση οποιασδήποτε ανωτέρω κατηγορίας γιατρών, που υπηρετούν σε Κ. Υ. η Π. Ι. δεν επιτρέπεται.

2. Σε περίπτωση μη αποδοχής της τοποθέτησης από τον επικρατέστερο για συγκεκριμένη θέση γιατρό, που υποβάλει υπεύθυνη δήλωση εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Υπηρεσία προβαίνει άμεσα στην τοποθέτηση του επόμενου υποψήφιου.

VI.

1. Η προκήρυξη θέσεων για διάθεση γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου σε πλοία δύναται να ανακοινώνεται και έκτακτα, όταν παρίσταται ανάγκη. Για τις θέσεις αυτές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και γιατροί που έχουν υποβάλει αίτηση για την τακτική προκήρυξη. Σε περίπτωση που επιλεγούν σε θέση των δύο προκηρύξεων, έχουν δικαίωμα επιλογής και υποχρεούνται εντός τριών (3) ημερών από την έκδοση των αποτελεσμάτων της έκτακτης προκήρυξης να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνουν την προτίμησή τους. Στην μη επιλεγείσα θέση τοποθετείται ο αμέσως επόμενος από πλευράς μορίων γιατρός. Οι ανωτέρω θέσεις προκηρύσσονται ταυτόχρονα και για μη υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου (με θητεία) γιατρούς. Αποκλείονται οι γιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής.

2. Η με αριθμ. Υ10γ/ οικ. 95770 / 20 – 10 – 2008 Κ.Υ.Α. απόφαση - τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. Υ10γ/69899/30 -5 -2006 (ΦΕΚ 785Β') όμοιας με θέμα: Εφαρμογή απαιτήσεων για τη διάθεση ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (Αγροτικών) σε πλοία εξακολουθεί να ισχύει

VII.

1. Με τις διατάξεις του αρθρ. 23του ν. 3730/2008 ΦΕΚ 262 / Α΄ / 2008 καθιερώνεται δωδεκάμηνη η υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου για τους υπόχρεους γιατρούς και έχει αναδρομική ισχύ από 16 – 04 – 2008. Γιατροί που είχαν τοποθετηθεί από 16 – 04 – 2008 με τις διατάξεις του ν. 3580 / 2007 (ΦΕΚ 134 τ. Α΄/18 – 06 – 2007) για 3μηνη προεκπαίδευση και εξάμηνη υπηρεσία υπαίθρου που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να προσαρμοστούν με τις νέες διατάξεις, μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου εντός δέκα πέντε ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας στα νοσοκομεία.

2. Σε Κ.Υ η Π.Ι. που προβλέπονται περισσότερες της μίας θέσεις, δύναται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης να παραταθεί ο χρόνος παραμονής των υπηρετούντων, μέχρι της οριστικής κάλυψης του συνόλου του θέσεων που προβλέπονται και όχι περισσότερο από δώδεκα (12) μήνες.

3. Βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου κατά την κρίση της Υπηρεσίας δύναται να χορηγηθεί στις παρακάτω περιπτώσεις:

α) Σε περίπτωση που μετά την συμπλήρωση έντεκα ( 11 ) και πλέον μηνών πραγματικής υπηρεσίας υπαίθρου χορηγηθεί σε γιατρό που υπηρετεί, αναρρωτική (για σοβαρό λόγω) άδεια η οποία βεβαιώνεται από την Α/θμια Υγειονομική επιτροπή και αυτή καλύπτει τον υπόλοιπο μέχρι την εκπλήρωση χρόνο. Αποδεσμεύεται έτσι η θέση και υλοποιείται η τοποθέτηση και ανάληψη υπηρεσίας του επόμενου γιατρού.

β) Σε περίπτωση που γιατροί διέκοψαν την υπηρεσία υπαίθρου πριν από την δημοσίευση του ν. 3730/2008 ΦΕΚ 262 / Α΄ / 2008 και είχαν συμπληρώσει την τρίμηνη προεκπαίδευση σε νοσοκομείο και εξάμηνη υπηρεσία υπαίθρου σε Κ.Υ. ή Π. Ι.

γ) Σε γιατρούς που τοποθετήθηκαν για συνέχιση και ολοκλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου μετά την 16 – 04 – 2008 και ολοκλήρωσαν την ενεάμηνη υπηρεσία υπαίθρου προ της δημοσίευσης του ν. 3730/2008.

δ) Σε περίπτωση που ο υπολειπόμενος για την συμπλήρωση της προβλεπόμενης υπηρεσίας υπαίθρου χρόνος είναι μικρότερος των δεκαπέντε ημερών.

4. Σε περίπτωση που γιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου λάβει άδεια που υπερβαίνει τις τριάκοντα (30) ημέρες για πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών, κύησης και λοχείας, η θέση προκηρύσσεται και τοποθετείται άλλος γιατρός ως υπεράριθμος σε προσωποπαγή θέση που συνιστάται με την απόφαση τοποθέτησής του. Η θέση αυτή καταργείται με την ολοκλήρωση του χρόνου υπηρεσίας υπαίθρου του προηγούμενου αγροτικού γιατρού, οπότε και ο διορισμένος σε προσωποπαγή θέση γιατρός λαμβάνει την κενωθείσα θέση για το χρονικό διάστημα που του υπολείπεται για την ολοκλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου (Ν. 3730/2008 ΦΕΚ 262 / Α΄ / 2008 )

5. Κατά την διάρκεια της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου οι γιατροί μπορούν να λάβουν μέχρι κα δέκα πέντε (15) ημέρες κανονική άδεια.

6. Η τρίμηνη προεκπαίδευση των υπόχρεων στον παθολογικό και χειρουργικό τομέα δύναται ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου που υπάγεται το Κ.Υ. η το Π.Ι. να πραγματοποιηθεί και μετά το πρώτο τρίμηνο της δωδεκάμηνης υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, μέχρι και τρεις (3) μήνες πριν τη λήξης αυτής. (ν. 3730/2008 ΦΕΚ 262 / Α΄ / 2008 ).

Κάθε άλλη προηγούμενη ρύθμιση παύει να ισχύει.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με έναρξη ισχύος από την δημοσίευσή της.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ. ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ

ΒΑΣ. ΡΙΖΑΣ

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

(Με απόδειξη)

1. Όλα τα νοσοκομεία

2. Όλες τις Υ.Π.Ε

3. Όλες τις Νομαρχ. Αυτ/σεις Δ/νσεις Υγείας

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

1. Γρ. κ. Υπουργού

2. Γρ. Υφυπουργού Υγείας κ. Παπαγεωργίου

3. Γρ. Γεν. Γραμμ. Υγείας κ. Ριζά

4. Γρ. Γεν. Δ/ντριας Υγείας

5. Δ/νση Προσωπικού Ν.Π. Τμήμα γ΄ (10)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@Τάσος: Διάβασα κ ξαναδιάβασα αυτό το σημείο της κανονιστικης και κατάλαβα το ίδιο με αυτό που λες. Πήρα, εντουτοις, τηλέφωνο στο υπουργείο κ μου είπαν πως αυτό ισχύει και για αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων, ότι δηλαδή χρειάζεται κατάθεση βαθμού κατ' απόλυτο αριθμό. Το θέμα είναι πως η Ιατρική Αθήνας δίνει πτυχία μόνο με χαρακτηρισμό. Το έθεσα σαν πρόβλημα κ η μόνη απάντηση που πήρα είναι ότι όλοι οι απόφοιτοι Αθήνας θα θεωρηθεί ότι έχουν βαθμό 6,5 ή 8,5 (για καλώς δν ξέρω τι παιζει). Εκτοτε, σπευσαμε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί-απ'οσα έμαθα,δεν ειμαι Αθηνα, έστειλα άλλον-πανζουρλισμος στη γραμματεια της σχολής με αποφοίτους που ζητουσαμε αναλυτική ή βεβαίωση όπου να αναγράφεται βαθμολογία μας, αν και παραδοσιακά η σχολή δεν έδινε (μη με ρωτάς γιατί). Κάποιοι πήραν αμέσως και σε αλλους ζητήθηκε να κάνουν αίτηση κ να περάσουν από βδομάδα (??η προκηρυξη έληγε τη Δευτερα, δεν είχε δοθει η παραταση).

Δηλαδή, αν ζητησουμε την ίδια θεση με συνάδελφο που ορκιστηκαμε την ίδια μέρα κ έχουμε τα ίδια μόρια, τι γίνεται? Κλήρωση?

Επιπλέον το βρίσκω χαζό να μιλάω με εκπρόσωπο του Υπουργείου (ζήτησα κάποιον να μου δώσει διευκρινήσεις για την προκήρυξη) και να μου λέει"έχετε εσείς καμιά ιδέα για το τι να κάνουμε?" Το τελευταίο το αναφέρω μόνο ως ευτράπελο... συνέβη κ αυτό... αλλά, μην τρελαθούμε... εχουν δει τα ματάκια μας κ ακούσει τα αυτάκια μας από το ΥΥΚΑ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο βαθμός (ακέραιος-δεκαδικός) θα μετρήσει μόνο σε περίπτωση που έχουν τα ίδια μόρια οι συνάδελφοι ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ.

Όταν δεν μπορεί να γίνει σύγκριση (π.χ. μεταξύ ρουμάνικου και ιταλικού πτυχίου, βουλγάρικου και ρουμάνικου, εληνικού και βουλγάρικου κ.α.) θα γίνεται κλήρωση.

Αυτό συνέβει γιατί θέλουνε να αποφύγουν τις πολλές κληρώσεις που έγιναν στο παρελθόν. Κάτι όμως που δε νομίζω να ξανασυνέβαινε λόγω του ότι οι περισσότερες (90%) κληρώσεις έγιναν μεταξύ απόφοιτων Ρουμανίας και Βουλγαρίας με την αυτόματη αναγνώριση οι οποίοι είναι ελάχιστοι πλέον.

Οι ιδέες που έχουμε......ήταν πολλές και τους τις δώσαμε. Το θέμα είναι πως μερικοί δε γνωρίζουν και θέλουν να περάσει το δικό τους.

Δεν αναφέρομαι ούτε στην κα Παπανότη, αλλά ούτε στον κ Παναγιωτόπουλο που πράγματι είναι γνώστες του αντικειμένου τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο βαθμός (ακέραιος-δεκαδικός) θα μετρήσει μόνο σε περίπτωση που έχουν τα ίδια μόρια οι συνάδελφοι ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ.

Kαι πάλι όμως κάπου πρέπει να αναγράφεται αυτός ο βαθμός , και όπως ανέφερε ο συνάδελφος ( τουλάχιστον στην Αθήνα ) πουθένα στο πτυχίο δεν αναγράφεται αριθμητικός βαθμός , παρα μόνο χαρακτηρισμός.

Τι περιμένουν ; Να στείλουμε αναλυτική βαθμολογία ή να γράψουμε με στυλό το βαθμό μας πάνω στο πτυχίο....για αυτό

2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου (όπου θα αναγράφεται αριθμητική βαθμολογία), ή βεβαίωση ΔΟΑΤΑΠ (όπου ξενόγλωσσο πτυχίο απαραίτητα και μετάφραση).
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για τους συναδέλφους απόφοιτους ελληνικού πανεπιστημίου θα ισχύει ότι και πριν.

Αυτό το κάνανε μόνο και μόνο για να αποφύγουν τις κληρώσεις μεταξύ "αυτόματων αναγνωρισμένων" αν και πλέον δεν έχουν μείνει πολλοί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για τους συναδέλφους απόφοιτους ελληνικού πανεπιστημίου θα ισχύει ότι και πριν.

Αυτό το κάνανε μόνο και μόνο για να αποφύγουν τις κληρώσεις μεταξύ "αυτόματων αναγνωρισμένων" αν και πλέον δεν έχουν μείνει πολλοί.

Κοίτα, από τη στιγμή που δεν αναφέρει με σαφήνεια ότι δεν ισχύει για αποφοίτους ελληνικού πανεπιστημίου αλλά ούτε και ότι ισχύει, νομίζω ότι στο τέλος θα παιχτουν πολλές αλχημείες... αλλού κληρώσεις, αλλού σύγκριση βαθμών... κ αυτό θα επιφέρει ενστάσεις και καθυστερήσεις. Σήμερα, ματαια προσπαθούσα να βγάλω γραμμή... Αν κάποιος το καταφέρει (θα δοκιμάσω κι αυριο) ας ζητησει επίσημη θέση κι ανακοίνωση της διευκρίνησης.

BTW, έχουν μείνει αρκετοί με αυτόματη αναγνώριση και από το λίγο που έψαξα και μπόλικοι με Αριστα, άρα και το λίαν καλώς θα είναι αριθμητικά ανεβασμένο (υποθέτω) και άρα ευνοούνται από την εν λόγω ρύθμιση... Με ενοχλεί να γίνονται όλα υπέρ αποφοίτων εξωτερικού γαμώτο... κι ενώ δεν έχω θέμα με τους συναδέλφους και πάντα λέω ότι στην τελικη τελική όλοι γιατροί είμαστε και στο ίδιο καζάνι θέλουμε να δουλέψουμε-βράσουμε, κάτι τέτοια υπογραμμίζουν αδικία εις βάρος αποφοίτων ελληνικών πανεπιστημίων κ μας βάζουν μοιραία απέναντι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αν θελουμε να στειλουμε ταχυδρομικως την αιτηση η διευθυνση ειναι αυτη που αναγραφεται στην αρχη της προκυρηξης?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αν θελουμε να στειλουμε ταχυδρομικως την αιτηση η διευθυνση ειναι αυτη που αναγραφεται στην αρχη της προκυρηξης?
Δεν μπορεί να ρωτάνε συνάδελφοι "σε ποια διεύθυνση θα στείλουμε την προκήρυξη".

http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?s=...st&p=330129 :anavwfwties::anavwfwties::anavwfwties:

Τροποποιήθηκε από tasostheodoridis
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τασο...(εχεις βαρεθει να ακους το ονομα σου ε?)τα ΚΥ περιμενουν εντολες για τις οποιες διαδικασιες απο τα αρμοδια νοσοκομεια...και το δικο μας νοσοκομειο -οπως φανταζομαι και αλλα-εμαθε για το ΦΕΚ και το 12μηνο αγροτικο οταν τους το πηγαμε εμεις και μας κοιτουσαν σαν ουφο!Κανεις δεν ξερει τι πρεπει να κανουμε για να συνεχισουμε κανονικα ως 12μηνοι!Το θελουμε αλλα μη γινει καμια στραβη...πρεπει να κανουμε αιτησεις ή ο,τι αλλο?Επισης δεν εχουμε ολοκληρωσει 9μηνο ακομη αλλα εχουμε κανει αιτησεις για παραταση η οποια βεβαια δεν εχει ξεκινησει-εχω αερα ενος μηνα μπροστα για το 9μηνο.Βοηθεια απο καποιον?Τι @#$@@# κανουμε τωρα?Κανεις αρμοδιος δεν εχει ιδεα παρολο που ειδαν και κανινιστικες και τα παντα!Ευχαριστω ε!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γράφω επώνυμα, οπότε δεν θα τολμούσα να γράψω κάτι που δεν είναι αληθές. Αύριο κιόλας θα το δούνε embluesbrother

Ο προϊστάμενος του τμήματος και η διευθύντρια του υπουργείου μου είπαν πως:

Όποιος επιθυμεί να κάνει 9μηνο, επειδή πλέον ο νόμος για το 12μηνο έχει αναδρομική ισχύ θα πρέπει να κάνει αίτηση στο υπουργείο (στη διεύθυνση που αναφέρεται στην προκήρυξη) όπου θα αναφέρει πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει το αγροτικό αλλά να ολοκληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου με το πέρας των 9 μηνών. Οι αντικειμενικοί λόγοι είναι "ειδικότητα, μεταπτυχιακό...."

Εφόσον τους πήγατε στα γραφεία προσωπικού το ΦΕΚ του Δεκεμβρίου που αναφέρει ότι όλοι που διορίστηκαν μετά την 16η Απριλίου 2009 θα κάνουν 12μηνο, πάντε τους και το ΦΕΚ του Ιανουαρίου (δυνατότητα για 9μηνο αγροτικό ή 12μηνο) να έχουν να διαβάζουν και να μαθαίνουν πως αυτό είναι στη δυνατότητα του ιατρού.

Εφόσον είδαν τα ΦΕΚ τι περιμένουν;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπέρα μετά από πολύ πολύ καιρό..!

Ακόμη μια φορά χρειάζομαι τα φώτα σας ή έστω την άποψη σας!

Αναφέρομαι στην εξής παράγραφο:

1. Γιατροί με ΘΗΤΕΙΑ (μη υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου του ν.δ. 67/1968), μπορούν να διεκδικούν με αίτηση τους θέση μόνο από την ειδική προκήρυξη για κενά μονοθέσια Π.Ι. και Κ.Υ. νησιών στα οποία δεν λειτουργούν Νοσοκομεία και έχουν προτεραιότητα τοποθέτησης σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι για τις θέσεις με Θητεία και ο επικρατέστερος από πλευράς μορίων έχει ολοκληρώσει ένα τουλάχιστον χρόνο με Θητεία, επιλέγεται ο αμέσως επόμενος που δεν έχει προϋπηρεσία με θητεία.

Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς με θητεία γνώριζα ότι εάν κάποιος που έχει ήδη υπηρετήσει δηλώσει μια θέση την οποία έχει δηλώσει έστω και ένας μόνο υπόχρεος υπηρεσίας ,τότε τη θέση λαμβάνει ο υπόχρεος. Βέβαια,αυτό ίσχυε όταν το αγροτικό ήταν 12μηνο,οπότε και ίσχυε η προϋπόθεση:

.. έχει ολοκληρώσει ένα τουλάχιστον χρόνο με Θητεία..

Τώρα λοιπόν,στην περίπτωση που κάποιος έκανε 9μηνο αγροτικό και δεδομένου ότι

2. Ο υπολογισμός των μορίων για τους ανωτέρω γιατρούς γίνεται με τον ίδιο τρόπο που ισχύει και για τους υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου γιατρούς.

.. ένας γιατρός με θητεία είναι τελικά επικρατέστερος???????

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σοφία, δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά το ερώτημά σου αλλά μπορεί και να σε βοηθήσει η απάντησή μου.

Οι "επί θητεία" δηλώνουν τα ιατρεία που έχουν δίπλα το γράμμα "Θ".

Αν κάποιος "υπόχρεος" δηλώσει κάποιο από αυτά, ακόμα και αν έχει μηδέν μόρια είναι επικρατέστερος από τον "επί θητεία".

Δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησα..... :(

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σ'αυτό ακριβώς αναφέρομαι..

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά..έχω την εντύπωση ότι αυτό που λες( και όλοι ξέραμε ως τώρα) δεν ισχύει πια.

Αν ο επί θητεία έχει συμπληρώσει τουλάχιστον ένα έτος,ακόμη και αν έχει περισσότερα μόρια, χάνει τη θέση από κάποιον που δεν έχει κάνει αγροτικό. Αυτό λέει σε ελεύθερη μετάφραση.

Αν όμως έχει κάνει 9 μήνες?

Τροποποιήθηκε από Σοφία
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εφόσον έχει πάρει βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου θεωρείται ως "επι θητεία". Οπότε δεν μπορεί να δηλώσει ως "υπόχρεος" για να συμπληρώσει το υπόλοιπο 3μηνο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είπα αυτό.. Πάει..κάποιο πρόβλημα έχω..έχασα την επικοινωνία μου με το GM και τον Τασούλη..

Έχω κάνει 9 μήνες. Ανήκω στους επι θητεία.Δηλώνω ένα αγροτικό από αυτά με το Θ μπροστά. Έχω δεν ξέρω πόσα μόρια. Ένας "υπόχρεος υπηρεσίας" δηλώνει το ίδιο με μένα.Έχω περισσότερα μόρια. Σύμφωνα με το παρακάτω,αν είχα συμπληρώσει ένα έτος αγροτικού το χάνω. Εμένα το αγροτικό μου ήταν 9μηνο! Το χάνω αν έχω περισσότερα μόρια?

1. Γιατροί με ΘΗΤΕΙΑ (μη υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου του ν.δ. 67/1968), μπορούν να διεκδικούν με αίτηση τους θέση μόνο από την ειδική προκήρυξη για κενά μονοθέσια Π.Ι. και Κ.Υ. νησιών στα οποία δεν λειτουργούν Νοσοκομεία και έχουν προτεραιότητα τοποθέτησης σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι για τις θέσεις με Θητεία και ο επικρατέστερος από πλευράς μορίων έχει ολοκληρώσει ένα τουλάχιστον χρόνο με Θητεία, επιλέγεται ο αμέσως επόμενος που δεν έχει προϋπηρεσία με θητεία.(="υπόχρεος")

Αν και πάλι δε με καταλαβαίνετε..μάλλον θα λέω βλακεία..

Τροποποιήθηκε από Σοφία
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σοφία έχεις απόλυτο δίκαιο.

Κοίτα τι έγραφε και στην προηγούμενη κανονιστική :

9. Γιατροί με θητεία (μη υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου του Ν.Δ. 67/68) μπορούν να διεκδικούν με αίτησή τους θέση μόνο από την ειδική προκήρυξη για κενά μονοθέσια Π.Ι. και Κ.Υ. νησιών στα οποία δεν λειτουργούν Νοσοκομεία. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι για τις θέσεις με θητεία και ο επικρατέστερος από πλευράς μορίων έχει ήδη ολοκληρώσει ένα τουλάχιστον χρόνο με θητεία θα επιλέγεται ο αμέσως επόμενος επικρατέστερος που δεν έχει διορισθεί ήδη μια φορά με θητεία.

Φοβάμαι πως απλά έκαναν copy paste στη συγκεκριμένη παράγραφο από την παλαιότερη κανονιστική χωρίς να αλλάξουν το χρόνο.

Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα διαφορετικό. Τη Δευτέρα ας μας απαντήσουν υπεύθυνα οι αρμόδιοι συντάκτες της κανονιστικής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όσοι έχουν κάνει αίτηση παράτασης και έχει εγκριθεί πριν την ψήφιση του νόμου για το 12μηνο αγροτικό και συμπληρώνουν τη θητεία τους αυτές τις ημέρες δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν με παράταση. Αν θέλουν να συνεχίσουν μετά την ολοκλήρωση του εννεαμήνου θα πρέπει να ολοκληρώσουν 12μηνο ώστε να λάβουν βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου.

Άρα, μετά την ολοκλήρωση του 12μηνου, θα μπορέσουν να πάρουν παράταση?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όπως ορίζει ο νόμος.....μέχρι να συμπληρώσει το ανώτερο 24 μήνες, εκτός αν διοριστεί άλλο συνάδελφος στην θέση του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπερα!

Αν καποιος αιτηθει για 9μηνη υποχρεωτικη θητεια εντος των 15 ημερων που απαιτειται, εχει το δικαιωμα να το αλλαξει

σε δωδεκαμηνο (κι εως ποτε μπορει να το ζητησει)? Εχει το δικαιωμα να ζητησει και να παρει παραταση?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.