Jump to content

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ι.Σ.Α. κατά Ο.Π.Α.Δ.


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Προς κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που εδρεύει στους Αμπελόκηπους Αττικής, οδός Σεβαστουπόλεως αρ. 113 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΑΤΑ

Του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μακεδονίας αρ. 8, και εκπροσωπείται νόμιμα.

--------------------------------------

Επειδή, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 11 του Β.Δ. 11-10/7-11-1957 σκοπός των Ιατρικών Συλλόγων είναι μεταξύ άλλων η εναρμόνιση και προστασία των ηθικών και οικονομικών συμφερόντων των μελών τους καθώς και η εποπτεία για την πιστή τήρηση των νόμων και κανονισμών που αφορούν στα δικαιώματα των ιατρών.

Επειδή, έχουμε κατ’ επανάληψη προβεί ενώπιον σας σε διαμαρτυρίες για την απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής των οφειλομένων αμοιβών για ιατρικές πράξεις, τις οποίες οι ιατροί που έχουν συμβληθεί με τον ΟΠΑΔ, έχουν ήδη πραγματοποιήσει στα πλαίσια της σύμβασης τους για την παροχή υπηρεσιών τους στους ασφαλισμένους σας.

Επειδή το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. στην από 18.12.2008 συνεδρίασή του, σε συνέχεια της από 22.11.2008 συνόδου των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων, αποφάσισε, λόγω της μη ικανοποίησης του αιτήματος των ιατρών για άμεση καταβολή του συνόλου των οφειλομένων ιατρικών αμοιβών από τον ΟΠΑΔ, να κληθούν όλα τα μέλη του, που έχουν συνάψει σύμβαση με τον Ο.Π.Α.Δ., να προβούν από 1.1.2009 σε αναστολή της εκτέλεσης των συμβάσεων τους με τον Ο.Π.Α.Δ.

Για τους λόγους αυτούς, και με ρητή επιφύλαξη παντός εν γένει δικαιώματος μας,

Σας προσκαλούμε να προβείτε

Α) σε άμεση εξόφληση των οφειλομένων μέχρι σήμερα ιατρικών αμοιβών από τον ΟΠΑΔ προς τους ιατρούς.

Β) σε οριστική λύση του προβλήματος της άμεσης καταβολής των οφειλομένων ιατρικών αμοιβών μέσω τραπέζης.

Γ) σε υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους όρους παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του Δημοσίου με τον Π.Ι.Σ. και τους Ιατρικούς Συλλόγους με αναπροσαρμογή των κατώτερων τιμών των ιατρικών πράξεων.

Σας δηλώνουμε ότι από 1.1.2009 οι ιατροί – μέλη του Ι.Σ.Α. που έχουν συνάψει σύμβαση με τον ΟΠΑΔ θα αναστείλουν την εκτέλεση αυτής, θα εξακολουθήσουν δε να δέχονται τους ασφαλισμένους του Ο.Π.Α.Δ. στα ιατρεία τους εισπράττοντας από τους ίδιους τις προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές του Ο.Π.Α.Δ. και χορηγώντας αντίστοιχα Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να παραδώσει την παρούσα κατά του ΟΠΑΔ, οδός Μακεδονίας αρ. 8, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσης αυτής.

Για το Εξωδίκως Δηλών Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Σωτήριος Ρηγάκης Γεώργιος Ελευθερίου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.