Jump to content

[αγροτικό] μπορεί να δηλωθεί πριν ,κατά τη διάρκεια,μετά της ειδίκευσης ή/και ποτέ


bromptonista

Recommended Posts

Από http://www.ypyp.gr/G...arm6/farm6.html , το επίσημο site του Υπουργείου Υγείας:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Αναστέλλουμε την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου των γιατρών για ειδίκευση και μόνο, σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες, που αναφέρονται στο Π.Δ. 415/94, όπως τροποποιήθηκε με το 147/97 όμοιο και στο Π.Δ. 204/98, εκτός από την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής, για την οποία οι γιατροί απαλλάσσονται.

Η διάρκεια της αναστολής ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της ειδίκευσης των γιατρών.

Οι γιατροί μπορούν να τοποθετούνται για την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου πριν την τοποθέτηση για ειδίκευση, στα ενδιάμεσα στάδια αναμονής τους ή υποχρεωτικά στο τέλος της ειδίκευσης.

Από τη δημοσίευση της παρούσας, παύουν να ισχύουν το α΄ εδάφιο της παρ.1, το β΄ της παρ.3 του κεφ.Α-ΙV και η παρ.5 του κεφ.Β της Α9γ/38800/20-11-1998 Υπουργικής Απόφασης.

Οι κυρώσεις που προβλέπονται στην παρ.9 της αριθμ.πρωτ. Υ10γ/126893/27-12-2002 Υπουργικής Απόφασης δεν ισχύουν για τους γιατρούς οι οποίοι αποδεδειγμένα βάσει απόφασης, τοποθετούνται για ειδίκευση.

Κάθε αντίθετη με την παρούσα απόφαση διάταξη, παύει να ισχύει.

Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και η ισχύς της θα αρχίσει ένα μήνα μετά τη δημοσίευσή της.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 58
  • Created
  • Last Reply

Σχετική απόφαση και η http://www.ypyp.gr/GR/farmgr/farm7/farm7.html

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

1. Απαλλάσονται της υποχρέωσης της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν.Δ. 67/68

« Περί λήψεως μέτρων δια την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της υπαίθρου» (ΦΕΚ 303/τ. Α΄/68) οι αποφοιτήσαντες ή αποφοιτώντες εκ των ιατρικών σχολών ημεδαπής ή αλλοδαπής οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Α΄έτος αυτών μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 1989-1990.

2. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Μετά τη συνάντηση εκπροσώπων του Σ.Φ.Ι.Α. με το Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας η σχετική απόφαση τροποποιήθηκε ως εξής (αντιγράφω από http://www.ypyp.gr/GR/farmgr/farm6/farm6.html )

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Θέμα: «Εφαρμογή της αριθμ. 73202/28-7-2003 Υπουργικής Απόφασης Αναστολής Εκπλήρωσης Υπηρεσίας Υπαίθρου»

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1041/Β΄/28-7-03 η 73202/28-7-03 Υ.Α. περί αναστολής εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου.

Α. ΓΕΝΙΚΑ

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι γιατροί στην εκπλήρωση υπηρεσίας υπαίθρου και να βελτιωθεί η διαδικασία αναμονής τους στα διάφορα στάδια της ειδίκευσής τους αναστέλλεται η υποχρέωση της υπηρεσίας υπαίθρου για ειδίκευση σε όλες τις ειδικότητες πλην της Γενικής Ιατρικής για την οποία οι γιατροί απαλλάσσονται.

Οι γιατροί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για σειρά προτεραιότητας στην Ειδικότητα που τους ενδιαφέρει με κριτήριο την περίοδο κτήσης πτυχίου ή αναγνώρισης πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ, χωρίς να προσκομίζουν βεβαίωση υπηρεσίας υπαίθρου και πιστοποιητικό στρατιωτικής κατάστασης τύπου Α.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για ειδικότητα και οι γιατροί που έχουν ήδη τοποθετηθεί για να εκπληρώσουν την υπηρεσία υπαίθρου.

Το κίνητρο υποβολής δύο αιτήσεων για σειρά προτεραιότητας στην Ειδικότητα όπως προβλέπεται στην υπ΄ αριθμ. Α/οικ 62879/19-12-92 και Α9Γ38800/20-11-98 (κεφ. ΙΒ΄/ Εξαιρέσεις) Αποφάσεις για τους γιατρούς που υπηρετούν σε άγονα Π.Ι. εξακολουθεί να ισχύει.

Ο γιατρός από 1/8/2003 έχει το δικαίωμα υποβολής αίτησης για το προκαταρκτικό στάδιο της Ειδίκευσής του πριν την ανάληψη υπηρεσίας στο άγονο Π.Ι. Εννοείται ότι ο γιατρός που αναλαμβάνει υπηρεσία υπαίθρου σε άγονο Π.Ι. εάν παραιτηθεί προκειμένου να αναλάβει υπηρεσία για Ειδίκευση στο προκαταρκτικό στάδιο χάνει το ευεργέτημα της δεύτερης αίτησης.

Στις περιπτώσεις γιατρών (που υπηρετούν σε άγονα Π.Ι.) και τοποθετούνται για Ειδίκευση πριν την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου θα δίνεται χρονολογική παράταση τοποθέτησης – πρόσληψής τους.

Προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι γιατροί που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Δεν είναι δυνατή η ανάληψη υπηρεσίας για ειδίκευση σε περίπτωση που δεν προσκομίσουν στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα που θα τοποθετηθούν για Ειδίκευση πιστοποιητικό στρατιωτικής κατάστασης τύπου Α, από το οποίο να προκύπτει η εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων ή απαλλαγή τούτων ή ότι τελούν σε ισόχρονη της τοποθέτησής τους αναβολής στράτευσης.

Β. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Η καταχώρηση των αιτήσεων γίνεται με βάση την περίοδο κτήσης πτυχίου (για τους αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ή αναγνώρισης πτυχίου από το ΔΙΚΑΤΣΑ ( για αποφοίτους Πανεπιστημίων εκτός χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που για κάθε έτος είναι τρεις περίοδοι.

Πρώτη περίοδος Δεκέμβριος (προηγούμ. έτους) – Ιανουάριος –Φεβρουάριος – Μάρτιος.

Δεύτερη περίοδος Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος – Ιούλιος.

Τρίτη περίοδος Αύγουστος – Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος.

Είναι σαφές ότι οι αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1/8/2003 μέχρι και 29/8/2003 για Ειδικότητα σύμφωνα με τη διάταξη περί αναστολής υπηρεσίας υπαίθρου θα πρωτοκολληθούν κανονικά αλλά θα καταχωρηθούν στα μητρώα σας ανά Ειδικότητα και Νοσοκομείο με βάση το ανωτέρω κριτήριο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση αιτήσεων για την ίδια Ειδικότητα και το ίδιο Νοσοκομείο όπου τα συνυποβαλλόμενα πτυχία εμπίπτουν στην ίδια χρονική περίοδο, απαιτείται κλήρωση σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία.

Γ. ΚΛΗΡΩΣΗ

Η κλήρωση θα διενεργηθεί το ταχύτερο δυνατό μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αφού αναρτηθεί ανακοίνωση στις Νομαρχίες ,στην οποία θα προσδιορίζεται η ημερομηνία και η ώρα της κλήρωσης προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Την κλήρωση θα συνοδεύει πρακτικό το οποίο θα υπογράφει ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Υγείας.

Είναι επιθυμητό να μονογράφεται το πρακτικό και από ενδιαφερόμενους που παρίστανται.

Δ. ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις των γιατρών που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης Υ10γ/οικ.62278/03 αναστολής εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου και αφορούν

1. τους γιατρούς που θα ολοκληρώσουν την υποχρέωση υπηρεσίας υπαίθρου μέσα στον Αύγουστο, 2. τους γιατρούς που υποβάλλουν αίτηση για το δεύτερο στάδιο της ειδικότητας και 3. τους γιατρούς που θα υποβάλλουν αίτηση για την ανάληψη υπηρεσίας άγονου Π.Ι. θα καταχωρούνται κανονικά, σύμφωνα με τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία υποβολής τους, καθ΄ όλη τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Αιτήσεις που θα υποβάλλονται μετά την 1/9/2003/ θα καταχωρηθούν στα μητρώα μετά τις αιτήσεις της μεταβατικής περιόδου, σύμφωνα με τις ισχύουσες προ της παρούσης εγκυκλίου διατάξεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Συνεχίζει να ισχύει ό,τι ίσχυε με βάση τα παραπάνω. Βάζεις τα χαρτιά σου για ειδικότητα και χωρίς αγροτικό. Επαναλαμβάνοντας λοιπόν το κείμενο του Υπουργείου, υπάρχει αναστολή της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου μέχρι το πέρας της ειδίκευσης.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και κατόπιν, μπορείς να μην κάνεις και ποτέ αγροτικό αν δε θες να δουλέψεις στο Δημόσιο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Θα μπορεί να δουλέψει στο Δημόσιο ΑΝ κάνει αγροτικό. Δεν απαγορεύεται σε κανένα πολίτη μέλους της ΕΕ να κάνει τα χαρτιά του και να κάνει αγροτικό.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καταρχήν, το αγροτικό είναι 12 μήνες + το τρίμηνο στο Νοσοκομείο.

Επίσης, αν ψάξεις καλά-καλά (λέμε τώρα) στη σελίδα του Υπουργείου Υγείας για τα αγροτικά, θα δεις ότι η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει για τους 50χρονους γιατρούς: τώρα πχ όσοι έχουν ξεκινήσει την Ιατρική πριν το 1990 δε χρειάζεται να κάνουν αγροτικό.

http://www.ypyp.gr/GR/farmgr/farm7/farm7.html

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

1. Απαλλάσονται της υποχρέωσης της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν.Δ. 67/68

« Περί λήψεως μέτρων δια την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της υπαίθρου» (ΦΕΚ 303/τ. Α΄/68) οι αποφοιτήσαντες ή αποφοιτώντες εκ των ιατρικών σχολών ημεδαπής ή αλλοδαπής οι οποίοι έχουν εγγραφεί στο Α΄έτος αυτών μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 1989-1990.

2. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεν υπάρχει νομίζω κανένα εμπόδιο στη διακίνηση εργαζομένων με το αγροτικό. Σε άλλες χώρες ζητούν λαγούς και πετραχήλια μόνο και μόνο για να γραφτείς στον ιατρικό σύλλογο! emevlogies

Δε θα σου ζητήσει κανείς να κάνεις τρίμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση, μόνο υπηρεσία στο Δημόσιο για 12 μήνες, για να διεκδικήσεις στη συνέχεια μόνιμη θέση στο Δημόσιο. Και μπορείς να πας πχ σε μια μονάδα τεχνητού νεφρού ή σε κάποιο νοσοκομείο (υπάρχουν κι εκεί θέσεις αγροτικού). Χώρια που τους ειδικευμένους τους παίρνουν με απόσπαση στο Νοσοκομείο κατευθείαν, ιδίως αν έχουν ειδικότητα που δεν έχει το νοσοκομείο.

Το πλέον κλασικό παράδειγμα ειδικευμένου που κάνει αγροτικό είναι οι Κύπριοι απόφοιτοι ιατρικής, οι οποίοι αν και μπαίνουν κατευθείαν για ειδικότητα με βάση τις διακρατικές συμφωνίες πρέπει να κάνουν αγροτικό για να δουλέψουν γενικά στην Ελλάδα (και όχι μόνο στο δημόσιο) και πάλι με βάση τις διακρατικές συμφωνίες. Παίρνουν μια θέση σε Κέντρο Υγείας ή Π.Ι. και με το που παρουσιάζονται τους παίρνουν στο Νοσοκομείο και τους βάζουν να χειρουργούν ή να κάνουν εξωτερικά ιατρεία (προσοχή: όχι επείγοντα, τακτικά!).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

γνωρίζει κανείς (amanda?) έγκυρα αν απαιτείται βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικού) για να ξεκινήσεις ειδικότητα (διορισμός) ή έχει καταργηθεί;

ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

γνωρίζει κανείς (amanda?) έγκυρα αν απαιτείται βεβαίωση εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικού) για να ξεκινήσεις ειδικότητα (διορισμός) ή έχει καταργηθεί;

ευχαριστώ

χρειαζεται μονο για διορισμο στο ΕΣΥ και αυτο μονο αν εχεις γραφτει πρωτο ετος μετα το 1995. Ειδικοτητα ξεκινας κανονικα χωρις αγροτικο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν έχεις κάνει αγροτικό όμως, το προσκομίζεις το χαρτί στη νομαρχία όταν πας για ειδικότητα, μαζί με το χαρτί της τρίμηνης εκπαίδευσης. Μην αλλάξει ο νόμος στα μέσα της ειδικότητας (μην ξεχνάμε: αναστέλλεται!) και σε απολύσουν ενώ έχεις κάνει αγροτικό...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι εννοεις αναστελλεται?

είναι υποχρεωτικό -για τις πιο πολλές ειδικότητες- αλλά επιλέγεις πότε θα το κάνεις

( πριν, στη μέση ή μετά την ειδικότητα )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τι εννοεις αναστελλεται?

αναστέλλεται σημαίνει ότι δεν απαλλάσεσαι από την υποχρέωση να κάνεις αγροτικό, απλά σου δίνεται η δυνατότητα να το κάνεις αργότερα, ακόμη και μετά το τέλος της ειδικότητας.Αν δε θες να διοριστείς στο ΕΣΥ ή να κάνεις σαν ιδιώτης συμβάσεις με ταμεία μπορείς να μη το κάνεις ποτέ, αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος από τώρα για το τί θα κάνεις στο μέλλον και να κλείσεις κάποιες πόρτες?Γι΄αυτό όλοι το κάνουμε, άλλωστε με τέτοιες αναμονές που θα βρεις αυτές τις συνθήκες και το μισθό αλλού?

ΥΓ.ρε Σαράντο μή τρομάζεις τα παιδιά...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ευχαριστώ όλους. να διευκρινίσω: στο νοσοκομείο ζητάνε βεβαίωση εκπλήρωσης σύμφωνα με ένα (παλαιό,προφανώς) έντυπο. αλλά έμαθα ότι ο νόμος άλλαξε και μπορείς να διοριστείς χωρίς να έχεις κάνει αγροτικό, ισχύει αυτό;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ευχαριστώ όλους. να διευκρινίσω: στο νοσοκομείο ζητάνε βεβαίωση εκπλήρωσης σύμφωνα με ένα (παλαιό,προφανώς) έντυπο. αλλά έμαθα ότι ο νόμος άλλαξε και μπορείς να διοριστείς χωρίς να έχεις κάνει αγροτικό, ισχύει αυτό;

ναι, διορίζεσαι κανονικά αφού πλέον δεν είναι απαραίτητη η εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου για την έναρξη της ειδικότητας.Εγώ προσωπικά γνωρίζω πολλά παιδιά που έχουν ξεκινήσει ειδικότητα χωρίς να έχουν κάνει αγροτικό.Βέβαια αν το έχεις κάνει προσκομίζεις το πιστοποιητικό στο γραφείο προσωπικού έτσι ώστε να αφαιρεθεί το τρίμηνο από το χρόνο που θα υπηρετήσεις και πιθανώς να υπολογιστούν τα χρονοεπιδόματά σου κλπ (για αυτό δεν είμαι βέβαιος αφού είναι διαφορετική η σύμβαση του αγροτικού από αυτή της ειδικότητας).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν δε θες να διοριστείς στο ΕΣΥ ή να κάνεις σαν ιδιώτης συμβάσεις με ταμεία μπορείς να μη το κάνεις ποτέ, αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος από τώρα για το τί θα κάνεις στο μέλλον και να κλείσεις κάποιες πόρτες?

Αληθεύει κάτι τέτοιο;καλά,για την περίπτωση διορισμού στο ΕΣΥ είναι γνωστό ότι προαπαιτείται το αγροτικό αλλά για να πάρεις ταμείο ως ελευθερος επαγγελματίας πρώτη φορά το ακούω...!!!! Παρακαλώ τα φώτα σας(AMANDA)..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βρε παδιά ξαναρωτώ είναι έγκυρο οτι πρέπει να έχεις κάνει αγροτικό για να πάρεις άσφαλ. ταμείο ως ελεύθερος επαγγελματίας;;;pls κανένας που να ξέρει; :wacko:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βρε παδιά ξαναρωτώ είναι έγκυρο οτι πρέπει να έχεις κάνει αγροτικό για να πάρεις άσφαλ. ταμείο ως ελεύθερος επαγγελματίας;;;pls κανένας που να ξέρει; :wacko:

απο οτι ξερω οχι.

αν θελεις διορισμο μονο.

ως ελευθερος επαγγελματιας κανεις οτι θελεις

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ναι, διορίζεσαι κανονικά αφού πλέον δεν είναι απαραίτητη η εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου για την έναρξη της ειδικότητας.Εγώ προσωπικά γνωρίζω πολλά παιδιά που έχουν ξεκινήσει ειδικότητα χωρίς να έχουν κάνει αγροτικό.Βέβαια αν το έχεις κάνει προσκομίζεις το πιστοποιητικό στο γραφείο προσωπικού έτσι ώστε να αφαιρεθεί το τρίμηνο από το χρόνο που θα υπηρετήσεις και πιθανώς να υπολογιστούν τα χρονοεπιδόματά σου κλπ (για αυτό δεν είμαι βέβαιος αφού είναι διαφορετική η σύμβαση του αγροτικού από αυτή της ειδικότητας).

τι ισχυει τωρα

1. το να κανεις ειδικοτητα ειναι τελείως άσχετο με το θεμα του αγροτικού πλέον. Το μόνο σημείο στο οποίο συναντούνται αυτά είναι στην περίπτωση του άγονου όπου αν έρθει σε κάποιον ο διορισμος ενώ ειναι στο αγονο αν παραιτηθεί θα πρέπει να αποσυρει την δευτερη αίτηση (εκτος αν ειναι σε σπαστη ειδικοτητα οποτε με την αναληψη της θεσης στο προκαταρκτικο σταδιο με την τελευταια αλλαγη του νομου κανει 2 αιτησεις για κυρια ειδικοτητα)

2. παρολα αυτα όταν πας στο 1 κομματι ειδικοτητας αν εχεις κανει τριμηνο προσκομιζεις την βεβαιωση για αφαιρεθει 1 τριμηνο απο την διαρκεια εκπαιδευσης.

3. δεν δημιουργειται κανενα προβλημα στον εκπαιδευομενο αν δεν εχει κανει ειδικοτητα. αν εχει κανει καποιος ένα κομματι αγροτικου ή ολο καλο ειναι να προσκομιζει τηνβεβαιωση για να υπολογιζεται το χρονοεπιδομα. χρονοπιδομα - αυξηση δινεται μολις συμπληρωθει 1 χρονος υπηρεσιας και μετα στον 3..5..κτλ (σε ολα τα μονα χρονια) και υπολογιζεται η αυξηση.

εκτος απο αυτο πρεπει να υπολογιζονται και οι κρατησεις καθως ανα 5ετια αλλαζουν και αν δεν ελεγχθουν πριν καποιος ανοιξει ιατρειο το ΤΣΑΥ τα ξανακοιτα απο την αρχη και τοτε οι οποιες διαφορες εξοφλουνται εντοκα

4. αν καποιος εχει κομματι καλο ειναι σε καποιο κενο της ειδικοτητας να το τελειωσει (ουτως η αλλως θα τοψαξουν ολοι για οικονομικους λογους)

Βρε παδιά ξαναρωτώ είναι έγκυρο οτι πρέπει να έχεις κάνει αγροτικό για να πάρεις άσφαλ. ταμείο ως ελεύθερος επαγγελματίας;;;pls κανένας που να ξέρει; :wacko:

ειναι ασχετο το αγροτικο με το ελευθερο επαγγελμα

τις εισφορες σου θα τις καταβαλεις κανονικα. και μπορεις να εργαστεις ως τουριστογατρος η ειδικευμενος ελευθερος επαγγελματιας

για συμβασεις με ταμεια δεν γνωριζω να πω αν υπαρχει αυτος ο περιορισμος

εντελως ενημερωτικα για ειδικευμενους ιατρους σε πολεις που υπαρχει ανταγωνισμος παιζουν πολλα πραγματα και ενδεχομενως καποιος που εχει και αγροτικο να θεωρηθει σαν επιπλεονπροσον

σε επαρχια οπου δεν υπαρχει ανταγωνισμος θα κανουν συμβαση με οποιον βρουν ειδικα αν ειναι ομοναδικος παιδιατρος, παθολογος κτλ της περιοχης

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

28 [Β / 95] 31/01/2006 02/02/2006

"αναστελουμε την υποχρεωση υπηρεσιας υπαιθρου των γιατρων για ειδικευση και μονο..."

δηλαδη για διορισμο στο ΕΣΥ θα πρεπει να υπαρχει εκπληρωση υπηρεσιας υπαιθρου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όχι,στην περίπτωση της ειδικότητας δεν μιλάμε για διορισμό στο ΕΣΥ.Η παραπάνω διάταξη αναφέρεται σε μόνιμο διορισμό ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

τι ισχυει τωρα

1. το να κανεις ειδικοτητα ειναι τελείως άσχετο με το θεμα του αγροτικού πλέον. Το μόνο σημείο στο οποίο συναντούνται αυτά είναι στην περίπτωση του άγονου όπου αν έρθει σε κάποιον ο διορισμος ενώ ειναι στο αγονο αν παραιτηθεί θα πρέπει να αποσυρει την δευτερη αίτηση (εκτος αν ειναι σε σπαστη ειδικοτητα οποτε με την αναληψη της θεσης στο προκαταρκτικο σταδιο με την τελευταια αλλαγη του νομου κανει 2 αιτησεις για κυρια ειδικοτητα)

Αν παραιτηθεί από το άγονο, πρέπει να αποσύρει την αίτηση για το ειδικό μέρος και να ξανακάνει. Τα πλεονεκτήματα του αγόνου ισχύουν εφόσον το ολοκληρώσει κανείς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν παραιτηθεί από το άγονο, πρέπει να αποσύρει την αίτηση για το ειδικό μέρος και να ξανακάνει. Τα πλεονεκτήματα του αγόνου ισχύουν εφόσον το ολοκληρώσει κανείς.

το ιδιο πραγμα λεμε με αλλα λογια

αν πχ εγω θελω ορθοπεδικη και ειμαι σε αγονο ιατρειο και μου ερθει ο διορισμος για την χειρουργικη (εχω βαλει τα χαρτια πχ για χειρουργικη και πληρη ορθοπεδικη) πρεπει να επιλεξω

1. μενω στο αγονο, χανω την θεση στη χειρουργικη και πιανω την 1 που ελευθερωνεται αφου ολοκληρωσω την θητεια μου στο αγονο και οταν παω στην χειρουργικη καταθετω χαρτια και για τμημα)

2. παραιτουμαι απο το αγονο, διαγραφομαι απο την σειρα που εχω για πληρη ορθοπεδικη παρουσιαζομαι στην χειρουργικη και κανω με τον αριθμο πρωτοκολου της αποφασης διορισμου τοτε νεα αιτηση για τμημα και πληρη ειδικοτητα ορθοπεδικης

ειναι θεμα επιλογων

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.