Jump to content

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ, 3/11/2008


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Συνήλθε σήμερα το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Γιατρών Αθήνας και Πειραιά. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα ακόλουθα Νοσοκομεία: Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ερυθρό, Αττικόν, Μεταξά, Ευαγγελισμό, Σισμανόγλειο, 401 ΣΝ, Παίδων Αγία Σοφία, Θριάσιο, Πατησίων, 1ο ΙΚΑ, ειδ/όμενοι Θ.Κλ.Αλεξάνδρα, Πολυκλινική, Κρατικό Αθήνας, Σωτηρία, Ελπίς, Ιπποκράτειο, Λαϊκό, ΨΝΑ, Δρομοκαϊτειο, Αγία Όλγα.

Επισημάνθηκαν τα εξής:

1. Το συντονιστικό εκπροσώπων γενικών συνελεύσεων γιατρών νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά χαιρετίζει τους χιλιάδες γιατρούς που συμμετέχουν στις νοσοκομειακές συνελεύσεις ψηφίζοντας και υπογράφοντας αγωνιστικές αποφάσεις, δηλώνοντας έτσι τη διάθεσή τους να αγωνιστούν τόσο για το παρόν και μέλλον της δωρεάν δημόσιας περίθαλψης όσο και για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αμοιβών, επαγγελματικής προοπτικής και επιστημονικής εξέλιξης. Η αποφασιστικότητα αυτή για λύσεις εδώ και τώρα έχει αποκτήσει μια ανέλπιστα μεγάλη δυναμική με αποφάσεις από τα κάτω, αυτές των μαζικών νοσοκομειακών συνελεύσεων, σηματοδοτώντας τη γέννηση ενός νέου νοσοκομειακού κινήματος απαλλαγμένου από τα βαρίδια των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Ενός κινήματος που κοντά στα άλλα απαιτεί «ποτέ πια αποφάσεις πριν από μας και πίσω από τη πλάτη μας», που απαιτεί να παίρνουν οι ίδιοι οι γιατροί όλες τις αποφάσεις για θέματα που τους αφορούν και όχι κάποιοι «εκπρόσωποι» εκλεγμένοι πριν από χρόνια.

2. Το συντονιστικό δηλώνει ότι θέληση και του νέου γύρου των νοσοκομειακών συνελεύσεων Αθήνας – Πειραιά είναι η ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων που τέθηκαν από το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (7-6-08) με βάση τα οποία διεκδικούμε κλαδική σύμβαση.

3. Το συντονιστικό καταγγέλλει σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς την απαράδεκτη στάση του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΙΝΑΠ που όχι μόνο εξακολουθούν να μη λαμβάνουν υπ’ όψη τους τις αποφάσεις συνελεύσεων 21 νοσοκομείων, αλλά τις τελευταίες μέρες σε τουλάχιστον 2 (δύο) περιπτώσεις (Α. Κυριακού και Αλεξάνδρα) προσπάθησαν ανοικτά να αποτρέψουν αγωνιστικές αποφάσεις, παραπλανώντας και κηρύσσοντας την αδράνεια και τον εφησυχασμό. Τέτοιες ενέργειες όπως είναι προφανές ενισχύουν τον αντίπαλο, και μάλιστα σε κρίσιμες μέρες διαπραγματεύσεων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος δεν έχουν ακόμη υλοποιήσει ως όφειλαν ούτε την απόφαση του ΔΣ (13-10-08) για μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Η στάση αυτή είναι ιδιαίτερα προκλητική, πολύ περισσότερο με δεδομένο ότι η θητεία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έχει λήξει εδώ και 5 (πέντε) μήνες. Οι κύριοι αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα (και ευτυχώς) ΕΙΝΑΠ είναι οι χιλιάδες γιατροί των νοσοκομειακών συνελεύσεων και όχι το από 2ετίας εκλεγμένο προεδρείο. ΕΙΝΑΠ είναι ο αγώνας και η αξιοπρέπεια και όχι η αδράνεια και η υποταγή. Έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ μόνο μία τελευταία «προσφορά» μπορεί να κάνει προς ους αγωνιζόμενους γιατρούς αν θέλει να περισώσει έστω και την έσχατη στιγμή το κύρος του ιστορικού σωματείου : να παραιτηθεί και να προκηρύξει άμεσα εκλογές.

4. Το συντονιστικό δηλώνει ότι για τη νομική στήριξη της προσπάθειάς μας θα προχωρήσει εφόσον χρειαστεί σε κατάθεση προειδοποιητικής δήλωσης – αναφοράς προς όλους τους αρμόδιους όπου θα επισημαίνονται συγκεκριμένα τόσο οι αστικές ευθύνες σε περίπτωση εντολής για υπέρβαση ωραρίου πριν την υπογραφή κλαδικής σύμβασης όσο και οι ποινικές ευθύνες λόγω έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο σε περιπτώσεις κατάθεσης προγραμμάτων με ελλιπή σύνθεση. Θα δώσει σχετικές έγγραφες νομικές οδηγίες σε όλους τους θιγόμενους ιατρούς. Επίσης, καλεί τις νοσοκομειακές συνελεύσεις να αρχίζουν να προετοιμάζουν (με εξιτήρια στους χρόνιους ασθενείς, αναστολή των τακτικών ιατρικών πράξεων κλπ) την κατάσταση εφ’ όσον υπάρξει αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση. Το συντονιστικό διαμηνύει τόσο σε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς όσο και στα αρμόδια όργανα της πολιτείας ότι πρέπει να θεωρείται αυτονόητο πως στην περίπτωση αυτή την αντιμετώπιση όλων των επειγόντων περιστατικών στο λεκανοπέδιο θα την αναλάβουν τα νοσοκομεία εκείνα που τυχόν δεν θα έχουν συμμετάσχει στο συντονιστικό με εκπροσώπους τους και θα έχουν καταθέσει πλήρη προγράμματα εφημεριών.

5. Το συντονιστικό εκφράζει την αλληλεγγύη του για άλλη μια φορά στις κινητοποιήσεις που ήδη πραγματοποιούν ή εξαγγέλλουν νοσοκομειακές συνελεύσεις για τα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού (Αττικό, Νίκαια).

6. Το συντονιστικό καλεί όλες τις νοσοκομειακές συνελεύσεις σε επαγρύπνηση έτσι ώστε να συζητήσουν άμεσα ό,τι ειπωθεί αύριο στη συνάντηση Υπουργείου Υγείας-διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ.

7. Το συντονιστικό καλεί όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά στη στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 10πμ-2μμ και στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Θα δοθεί επιτόπου συνέντευξη τύπου από το συντονιστικό.

Νέα συνάντηση του συντονιστικού την Τρίτη 4/11/08, ώρα 7.00 μμ, στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ : ΜΙΣΘΟΥΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΩΡΑΡΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/11/08, ΩΡΑ 10.00π.μ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.