Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Μόλις Χώρισα


Ήρα

Recommended Posts

Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου , με τους: Ζέτα Μακρυπούλια, Γιάννη Τσιμιτσέλη , Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία ΛεκάκηΗ Ηλέκτρα ετοιμάζεται να πάει με τους φίλους της στο κλαμπ που παίζει μουσική ο Πέτρος για να γιορτάσουν τα γενέθλιά της. Εκείνος, όμως, της αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή ότι θέλει να χωρίσουν, κάτι που η παρέα προσπαθεί να της ανακοινώσει... με τρόπο.-απο Αθηνοραμα.

η αληθεια ειναι οτι η ταινια εχει προμοταριστει παρα πολυ-οπως γινεται παντα με τις ελληνικες ταινιες που θυμιζουν διωρο τηλεοπτικο επεισοδιο ελληνικης τηλεορασης. εκτος της διαφημισης της απο την εκπομπη του Λαζοπουλου , ανημερα της πριεμερας της , μοιραζονταν σοκολατολακτακια :) για τους θεατες της.

οπως η αληθεια ειναι οτι εχω ακουσει αντικρουομενα σχολια απο φιλους μου, τα οποια προσωπικα τα εξηγω ως εξης-αυτοι που ειναι εξοικειωμενοι στο τηλεοπτικο χιουμορ την βρηκαν πολυ καλη και αυτοι που δεν αναλωνουν χρονο σε σιριαλ , την βρηκαν κακη και σηκωθηκαν και εφυγαν στο διαλειμμα.

σας μεταφερω την δικη μου αποψη -η αληθεια οτι δεν παρακολουθω κανενα ελληνικο σιριαλ , εδω και χρονια , με ελαχιστες εξαιρεσεις(ντρεπομαι για την φετινη μου εξαιρεση αλλα ...χμ ε ναι λοιπον !! βλεπω Μαρια η Ασχημη , emblush χιχιχι!!!)

και η αληθεια ειναι οτι αποφευγω τις ελληνικες συγχρονες ταινιες .

και η αληθεια ειναι οτι στο "Μολις χωρισα " περασα παρα πολυ ωραια!!

δε θελω να ειμαι μιζεροκουλτουροεντεχνιασμενη και να πω το κλισε " για τα ελληνικα δεδομενα καλη ηταν" , θα πω ομως οτι η ταινια ειναι ανεφικτο να απευθυνθει σε κοινο περαν του ελληνικου-τι εννοω? βλεποντας ξενες κωμωδιες , κομεντι κτλ ευκολα ταυτιζεσαι , καταλαβαινεις το χιουμορ τους , ακομη κι αν δεν μεγαλωσες στη χωρα παραγωγης τους , αμφιβαλω ομως αν μια ελληνικη κωμωδια μπορει να περασει το χιουμορ της σε ξενομεγαλωμενο κοινο.η ταινια βριθει των ελληνικων κλισε αστειων τροπων που χρησιμοποιουμε για να ξεγελαμε τα γκρι της καθημερινοτητας μας -και προς Θεου δε το γραφω καθολου υποτιμητικα αυτο , απλα πιστευω οτι κυριως το χιουμορ ενος λαου εχει να κανει με το ''DNA'' του λαου , και δεν ειναι απαραιτητο να γινει κατανοητο απο εναν ξενο με διαφορετικη κουλτουρα , χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι υποδυεστερο ,αλλα απλα διαφορετικης αντιληψης και συλληψης.

το ρεζουμε? γελασαμε , υπηρχαν στιγμες που χειροκροτησε ολοκληρο το σινεμα τις θανασιμες ατακες τις Κωνσταντινιδη , ελαφρα συγκινηθηκαμε, κατανοησαμε και αναστεναξαμε κι εμεις ευτυχισμενοι με το τελος της ταινιας.

σεναριακα? πως καθεσαι ενα βραδυ στον καναπε και βλεπεις Singles η Παρα Πεντε? ε τωρα το κανεις στο σινεμα , ενα μεγαααλο τηλεοπτικο επεισοδιο , απο τα καλα και επιτυχημενα ομως , απο αυτα που σου φτιαχνουν την διαθεση !!

οι ηθοποιοι? δε μου κανει κατι ιδιαιτερο ο Τσιμιτσελης-λυπαμαι.Η Μακρυπουλια ηταν μια πολυ ευχαριστη εκπληξη , πανεμορφη κοπελα που δε γραφει μονο καλα στην καμερα λογω παρουσιαστικου και φωτογενιας αλλα τα λεει και μια χαρα.Η Λεκακη παντα καλη , οπως και η Κωνσταντινιδου που κατ εμε εχει την ταινια στους ωμους της και το καταφερνει πολυ καλα με εναν μεγαλο κινδυνο ομως-κοπιαρει τον εαυτος της ξανα , ναι ειναι πολυ καλη στην κωμωδια αλλα μηπως τελικα παει να ταυτιστει με την τηλεπερσονα που ξερει να παιζει καλα? προσωπικα την θεωρω πολυ καλη ηθοποιο και θα μου αρεσε να την δω σε κατι διαφορετικο και πιθανον πιο δυσκολο-οχι οτι η κωμωδια δεν ειναι σοβαρη και δυσκολη υποθεση αλλα εστω σε ενα διαφορετικο ειδος κωμωδιας , οχι αυτην την τηλεοπτικη κονσερβα.

σουμα? περασαμε καλα ,πολλες αστειες ατακες και σκηνες-φοβερες οι μοδιστρικες ιδεες της μαμας !!- και καθαρα αστειες , οχι απο αυτες τις επιθεωρησιακου τυπου μαγκοβωμολοχιες , ενα ευχαριστο ,κεφατο, τσαχπινικο διωρο που δεν προσφερει πολλα για αναλυση μετα ,το βλεπεις , γελας , το ξεχνας.σαν τηλεοραση. :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Υπαρχει ενας και μοναδικος λογος να δεις αυτην την "ταινια": μετα απο αυτο ο,τι πατατα ειδες ή προκειται να δεις θα ωχρια και δεν θα χτυπας την κεφαλα σου για την τζαπα ωρα και τα τζαπα λεφτα που εδωσες. Τα μοναδικα γελια ηταν γελια απελπισιας για την απουσια σεναριου, χιουμορ και εστω μια καποιας αληθοφανειας. Στη σαλατα βαλτε μια Μακρυ(κα)πουλια στο ρολο χαζοχαρουμενης ξανθιας που ειναι 6,5 χρονια με τον Τσιμιτσελη... τον και καλα-θεο dj ο οποιος την χωριζει την ημερα των γενεθλιων της τηλεφωνικα γτ κατα βαθος ειναι καλο παιδι και μονογαμικος και μονο εαν χωρισει θα μπορει να του σηκωθει με μια γκομενα που του την πεφτει (Σισσυ Χρηστιδου). Μια φιλη παρταλω και μια φιλη εξισου χαζοχαρουμενη με την Μακρυ(κα)πουλια ολοκληρωνουν το τριο Στουτζες... Μετα ειναι η Ελισαβετ Κωνσταντινιδη στο ρολο της μαμας που δεν ξερω τι ρολο εξυπηρετει, ενας φιλος των κοριτσιων γκαραζιερης που πηδαει οποια και οποιον κλαιει γτ κι αυτος ειναι ευαισθητο και καλο παιδι και δεν μπορει... Στη μεση της ταινιας σκαει μυτη η Μπακοδημου και κανει ενα τεταρτο παρουσιαση ταπερ!! Εαν αντεξεις τις βαρβατες ΕΦ δοσεις μαλακιας της ταπεργουερ και δεν κοψεις τις φλεβες σου με λαδοκολλα θα δεις τον πονο του χωρισμου οταν η Ζετα μαθαινει οτι ο καλος της την σουταρε. Κανει αυτο που θα εκανε καθε γυναικα. Φοραει ενα μαυρο ξωπλατο, τραγουδαει ρεμιξ "γτ μ' αφησες μ' ενα μωρο στην κοιλια/χωρις παπουτσια και γυαλια" κι αλλα τετοια ευγενη... Μετα βαφει τους τοιχους της κρεββατοκαμαρας ενα blueblack και γδυνει τον pizza-boy... Εναν υπερ-θεο... τον οποιο πεταει μεσα στη μπανιερα κι αντι να του βγαλει τα ματια συνεχιζει να βγαζει κορωνες.... Οσο για το ανατρεπτικο-ταχα-μου-δηθεν φιναλε τι να πεις? Τ' αφηνω για εκπληξη!! :anavwfwties:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ήρα πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου για το χιούμορ.

Κατά την γνώμη μου, το ρήχο ή εύκολο χιούμορ πράγματι μένει στα όρια της χώρας του - κυρίως είναι αυτό σαν του Λαζόπουλου ή των ελληνικών κωμωδιών των 60ς ας πούμε που κοροϊδεύει χαρακτήρες που από μόνοι τους είναι χαζοι (κάτι ούφο τραγουδίστριες τις περνάει από κόσκινο - δεν ξέρω όμως αν σατίρισε τις απίστευτες μπαρούφες του Θεοδωράκη (π.χ. οι ΗΠΑ φοβούνται την Ελλάδα), μιλάω με επιφύλαξη γιατί δεν μένω ελλάδα).

Η σάτιρα και η ειρωνία από την άλλη έχουν επίσης σύνορα, αλλά όχι εθνικά - κυρίως έχουν να κάνουν με την καλλιέργεια και την ευφυΐα του θεατή.Δεν μπορώ να φανταστώ έναν αγράμματο αμερικάνο να πιάνει το χιούμορ των κοεν ή έναν αντίστοιχο βρετανό των monty python ή σέρβο τον κοστουρίτσα.

Για τα ελληνικά σήριαλ είμαι ο τελευταίος που μπορεί να εκφέρει γνώμη, αλλά όταν ήμουν ελλάδα τα χριστούγεννα είδα 2-3 φορές αυτό με τον αστυνόμο μπέκα και μου φάνηκε αρκετά καλό.Οι κωμωδίες βέβαια είναι σαβούρα.

Άλλο πάντως το σήριαλ, άλλο ο κιν/φος.

Οι αμερικάνοι π.χ. παρόλο που στον κιν/φο δεν τραβάει και πολύ η ομάδα, είναι χιλιόμετρα μπροστά σε σήριαλ.

Οι ευρωπαίοι από την άλλη έχουν (είχαν;) σημαντικότατα επιτεύγματα στον κιν/φο (άπιαστα για ΗΠΑ), αλλά τα σήριαλ τους είναι εντελώς της πλάκας με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αριστούργημα. 0/10 Κλαίω τα 8,50(!) ευρώ μου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.