Jump to content

[Θεατροκριτικη] H Πεντανοστιμη


Ήρα

Recommended Posts

Κωμωδία της Λένας Διβάνη

Σκηνοθ.: Τ. Λύγαρη. Παίζουν: Β. Κόκκα, Σπ. Περδίου, Φ. Γέμτου, Χρ. Γεωργαλής, Φ. Ριμένας, Ν. Λειαβαδάρη. Σκην.-κοστ.: Ντ. Λελούδα. Ενορχ.: Μ. Αλεξιάδης. Διάρκεια 100'

Για 2η χρονιά παρουσιάζεται, σε σύγχρονη εκδοχή, ο μύθος της Σταχτοπούτας. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, η παγκοσμίως αγαπημένη και διαχρονική νεαρή ηρωίδα είναι μια υπέροχη μαγείρισσα με ουρανόσταλτο ταλέντο στη γευσιγνωσία.-απο Αθηνοραμα

ταραταταμ ταραταταμ!!!κοκκινη κλωστη δεμενη...παραμυθι!! μα το ξερω , ολοι την ξερουν πια την Σταχτοπουτα , να μη δουμε κατι καινουριο?παμε καλε , θα ειναι εκπληξη!!

στο Τρενο στο Ρουφ, εναν πανεμορφο εικαστικα πολυ(μικρο)χωρο , που χωριζεται στο θεατρικο βαγονι ,ειναι αληθεια ενα βαγονι του παλιου τσαφ τσουφ-του μουτζουρη-διαμορφωμενο σε θεατρακι ,το εστιατοριο , ενα μπαρακι και ενα βαγονι που δεν το ειδα αλλα φιλη μου μου ειπε οτι ειναι σαν βαγονι του Orient Express , και εκει φιλοξενουνται περισσοτερο τραγουδοπαραστασεις.

απο που να ξεκινησω?πρωτη εκπληξη ο ιδιος ο χωρος-φανταζομουν οτι ενταξει σιγα μην ειναι τρενο , θα εχουν βαλει αναλογα καθισματα και θα το βαφτισαν τρενο και ομως ειναι τεσσερα αληθινα βαγονια στη σειρα , λιγο στριμωγμενα ειναι αληθεια μεσα στο θεατρακι , με την σκηνη να βρισκεται στο κεντρο και τους θεατες στα δυο ακρα του θεατροβαγονιου,σε στενοτατη επαφη ο ενας με τον αλλον! περιμενοντας στο εστιατοροβαγονι πριν αρχισει η παρασταση ,συμβαινουν διαφορα -ενας ακορντεονιστας παιζει μουσικη και ενα ουφο περιφερεται διπλα σου, προιδεαζεσαι οτι η παρασταση θα ειναι δοσμενη με φρεσκια ματια , τετοια που να επιτρεπει και να παρακινει το κοινο να συμμετασχει.

Θεατροβαγονι , οσο τοποθετεις την αφεντια στο καθισμα σου , σε ακολουθει και σε μυριζει μια περιεργη ενω μια αλλη ανακατευει τα ματζουνια της , ολοι κατσαμε? ξεκιναμε!!

ενα ουφο , σταλμενο απο τον θεο Μαμαλακη σε επικινδυνη αποστολη-να καταφερει να ξαναβαλει αγνη αγαπη στις καρδιες των ανθρωπων.

δυο κακες αδερφες , η μια ομορφη και πονηρη , η αλλη ασχημη και πονηρη , διευθυντριες ενος εστιατοριου που σερβιρουν γλωσσα πασπαλισμενη με αρωμα γαλλικο για να μην μυριζουν οι πελατες την σαπια μποχα της.

η Πεντανοστιμη , η συγχρονη Σταχτοπουτα , υπευθυνη για ολες τις δουλειες και δεκτης προσβολων, κι ομως για ολα βρισκει μια δικαιολογια.

ο παμπλουτος εκδοτης ενος περοδικου και ταυτοχρονα ¨κολλημενος¨ με την ηθικο ανταγωνισμο και ο πονηρος συνεργατης του που μιλαει την γλωσσα της εποχης.

ενας διαγωνισμος μαγειρικης τους ανακατευει αυτους και μια σουπα , ντοματοσουπα , με ενα μυστικο συστατικο , αναλαμβανει να αποκαταστησει την δικαιοσυνη της αγαπης , και ζησαν αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα!!

-μα γιατι να το δω αφου το ξερω?

-εκτος του χωρου?

για την φρεσκια ιδεα , παιρνω ενα παραμυθι , γνωστο σε ολους και το προσαρμοζω σε συγχρονα θεατρικα δεδομενα , δηλαδη ναι το επιμυθιο θα ειναι το γνωστο αλλα το πως θα φτασουμε μεχρι εκει θα ειναι μια εμπειρια νεα-το βαγονι θα χορεψει κι αυτο ,οι κακες αδερφες ειναι παρα πολυ καλες ηθοποιοι, ιδιως η ασχημη(μονο στο εργο) ,- συγγνωμη καποιος φωναζε πειναω πειναω και ξεχασαμε να παρουμε το προγραμμα για να μπορω να μεταφερω τα ονοματα των συντελεστων με την αντιστοιχιση τους στα προσωπα- γιατι η ομορφη κακια θα μπορουσε να ειναι και τραγουδιστρια , οπως και ο πονηρος συνεργατης-υποστηριζουν καταπληκτικα τους μιουζικαλιστικους ρολους τους με τις φωνες τους ,γιατι το εργο ειναι γραμμενο πολυ τρυφερα απο την Διβανη και ταυτοχρονα σε αρεκετες σκηνες γελας αυθορμητα με τις συγχρονες ατακες .και αφηνω τελευταιο το αγαπημενο μου ουφο-πολυ καλος ηθοποιος , σε δυσκολο ρολο κατα την γνωμη μου ,αλλαζει φωνες και γλωσσες ,χωρις να γινεται γελοιος στις αστειες του στιγμες .

η παρασταση εχει κινηση , χορο , τραγουδι ,φωτορυθμικα, αυτα τα συστατικα που την κανουν να φαινεται γεματη , και συγχρονως τρυφεραδα , αστεια ,ενα γλυκο νοημα ,καλους ηθοποιους , εξυπνη γραφη, συστατικα που την κανουν να ειναι γεματη.

φευγοντας δοκομαζεις με το κουταλι που σου δινουν μπαινοντας ενα μειγμα που παρασκευστηκε κατα την διαρκεια της παραστασης και ειναι πεντανοστιμο!!

σας προτεινω ανεπιφυλακτα να συνδυασετε την παρασταση με φαγητο μετα στο εστιατοριο ,η κουζινα ειναι καλη , η ποικιλια των πιατων περιοριζεται σε τεσσερα μοναχα αλλα τουλαχιστον τα τρια που δοκομασαμε ηταν γευστικοτατα και ετσι συνεχιζει λιγο το παραμυθι της τρενοεξοδου. ακομη ομως κι αν δεν εχετε ορεξη για φαγητο , το μπαρακι ειναι πολυ ιδιαιτερο και παιζει καλη μουσικη !

μια γλυκια παρασταση που φευγοντας σου αφηνει αυτην την ιδια αισθηση σαν παραμυθι που διαβαζες μικρος και ονειρευοσουν οτι ειναι αληθινο! αυτο το παραμυθι ειναι απο τα αληθινα..απολαυστε το.!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.