Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Rocky Balboa


Born

Recommended Posts

Περιπέτεια 2006 (Έγχρ.) Διάρκεια: 112'

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε, με τους: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μπερτ Γιάνκγ, Τζέραλντιν Χιούζ

Ο μεγάλος θρύλος του μποξ Ρόκι, τριάντα χρόνια μετά την μεγάλη δόξα του, αναπολεί το παρελθόν στο εστιατόριό του, ενώ ο γιός του είναι υπερβολικά απασχολημένος με δουλειές. Η πρόταση για έναν αγώνα με τον πρωταθλητή Νίξον, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο Ρόκι για επιδείξει την αγέραστη ψυχή του.

θα ξεκινήσω με ένα παράπονο. Βρήκα την ταινία αρκετά μικρή. Όταν βγήκα από την αίθουσα, ήθελα κ άλλο κ άλλο, γιατί τελείωσε τόσο νωρίς ρε γμτ!! Βέβαια από την άλλη μπορεί να ισχυριστεί κανείς οτι απλώς απόλαυσα την ταινία κ για αυτό δεν κατάλαβα πώς τελείωσε (μμ μπορεί να έχει κ δίκιο!!)

Ποιός δεν έχει δει Ρόκυ από όσους είναι 19+ Εεεε, για να δω;;; Αν υπάρχει κάποιος τότε δικαιωματικά έχει κερδίσει τον τίτλο του φλώρου, του χλεχλέ και όλων των συναφών χαρακτηρισμών που φανερώνουν συναρπαστικό χαρακτήρα. Όποτε βλέπαμε μια από τις πολλές ροκιές, μετά δίναμε μπουνιές στο φανταστικό μας αντίπαλο, μέχρι να πέσει ξερός κάτω. Μετά βουρ στα ουφάδικα...

Ο Συλβέστερ Σταλόνε μαζί με τον Άρνι είναι τα απόλυτα είδωλα του '80, τα προιόντα της Αμερικής, τα οποία το αντίπαλο μπλοκ ποτέ μα ποτέ δεν κατάφερε να αντιπαραθέσει κάτι απέναντι τους. Όμως ο χρόνος είναι αμίληκτος, είναι γνωστό αυτό, για αυτό και οι 2 θωρούνται δεινόσαυροι.

Όταν πήγα να δω τον Ρόκυ, νόμιζα οτι θα έβλεπα κάτι σαν τον Εξολοθρευτή 3. Μια τυπική διεκπεραίωση του θρύλου, από έναν μεσήλικα-χούφταλο ηθοποιό για να βγάλει τα της συντάξεως. Ευτυχώς για τα λεφτά μου κ τη διάθεση μου έκανα λάθος. Ο Τέλυ Σταλλόνε (εεε ο Συλβέστερ ήθελα να πω) δε ντρόπιασε τον μύθο του Ράμπο, του φτωχού πλην τίμιου παιδιού, με την χρυσή καρδιά κ την άπειρη ξυλοφορτικότητα, ίσα ίσα η ταινία εμβαθύνει στον χαρακτήρα του καλούλη μποξέρ και στην στάση του για τη ζωή σε επίπεδα που προσεγγίζουν το 1ο Ρόκυ. Τα άπειρα βάρη και οι ιδρωμένες φορμίτσες ξαναβγήκαν κ αν και ακούγεται λιγάκι αστείο, δεν είναι ίσα ίσα, η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα μόλις ξαναείδαμε τον Σταλλόνε σε γουορκάουτ.

Η ταινία δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας για τη σκηνοθετική της, ούτε για τους διαλόγους της, επομένως ο ΝΜ θα έσκιζε τα ρούχα του. Διεκδικεί όμως δάφνες συναισθηματικότητας. Ο Σταλόνε μας απέδειξε οτι ο μύθος του Ρόκυ δεν πεθαίνει, μπορεί να φθείρεται, να έχει ρευματικά, λίγο μπάκα κ κρεμασμένος, αλλά είναι εδώ. Είναι σαν ένα σεντούκι που βρίσκεται τα παλιά σας αυτοκόλλητα με τις συλλογές Πανίνι. Είναι φθαρμένα, κιτρινιασμένα, η κόλλα το πιο πιθανό θα έχει φύγει,αλλά τους περιβάλλει μια φωτεινή αύρα, κάτι μαγικό, είναι η νοσταλγία μιας εποχής, αυτό θέλει να μας θυμίσει ο Σταλλ......

Απο μένα παίρνει 3,5/5 σε ποπ-κορνάκια. Άντε να δούμε κ Τζον Ράμπο

ΥΣ: Eye of the Tiger δεν έχει!!!!! :angry:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

Θελω να πιστευω οτι ειναι το τελευταιο Rocky...εεεε;

Ερωτηση:Μονο εγω ειχα ενα μικρο προβλημα με τους διαλογους ή το'χαν κι αλλοι;Καποια στιγμη δεν ηξερα αν χρειαζομουνα ελληνο-αγγλικο ή αγγλο-σταλλονικο λεξικο :splaaaats:

Πρεπει να ομολογησω οτι περιμενα πολυυυυυυυυ χειροτερα....ισως γι'αυτο τελικα να εκτιμησα την προσπαθεια του Σταλλονε να μας δειξει οτι παρολο τα χρονακια του μπορει να αντιμετωπισει εναν 30αρη!

Αυτη η μανια ομως του μποτοξ,τα φουσκωμενα σαρκωδη χειλια .....μπλιαααααχ!Θελω ρυτιδες!!!!!Δειτε ποσο ωραιοι ειναι ο Clint Eastwood και ο Morgan Freeman με τις ρυτιδες τους!!!

Τεσπα....

empopcorn για την προσπαθεια....αλλιως θα πηγαινε αλλου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.