Jump to content

[θέατρο] Νυχτα ραδιο-φόνων


tik-tak

Recommended Posts

Νυχτα ραδιο-φόνων

ΣΑΤΙΡΑ του Νίκι Σίλβερ

Σκηνοθ.: Γ. Κακλέας. Παίζουν: Ελ. Ράντου, Β. Χαραλαμπόπουλος, Φ. Μουρατίδης, Λ. Σακκά, Κ. Αποστολάκης, Ορφ. Αυγουστίδης.

Μετάφρ.: Ελ. Ράντου. Σκην.: Μ. Παντελιδάκης. Κοστ.: Γ. Σεγρεδάκης.

Απρόσμενοι ρόλοι και γενναιόδωρες ερμηνείες, γοργή, κεφάτη σκηνοθεσία σε ρυθμούς βιντεοκλίπ, «ξεσηκωτικό» μουσικό soundtrack. Ένα ευφυώς παρανοϊκό έργο για τη σύγχρονη κοινωνική, ιδεολογική, σεξουαλική και διαπροσωπική παραζάλη και μια παράσταση «με καρδιά», απλόχερα επικοινωνιακή, «φιλική» και προσιτή ακόμη και στο κοινό που είναι αμύητο στο θέατρο.

από το αθηνόραμα

θέατρο Διανα

Ιπποκράτους 7, 2103626596

Απογ: Κυρ. 6.30 μ.μ., Βραδ: Τετ., Πέμ., Παρ., Σάβ., Κυρ. 9.30 μ.μ.,

€ 23, 20, φοιτ.: € 17.

Διάρκεια: 120'.

πρόγραμμα: 5 €

Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το εργο ως γλυκόπικρη σαρκαστική κωμωδία με θέμα τον ...καταναλωτισμό σε όλα τα επίπεδα :από τα σκουπίδια ως και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ενα έξυπνο κείμενο με καυστικό χιούμορ: πίσω απο τις κωμικοτραγικές καταστάσεις κρύβονται εικόνες της σύγχρονης ζωής:σκουπίδια, τηλεσκουπίδια, ψευτοκουλτουρα, επαναστάτες χωρίς αιτία, συμβιβασμοί ,βολέματα, μοναξιά, φαστφουντ αισθημάτων, αλλά και διεκδικήσεις : διεκδικήσεις ονείρων, ελευθερίας ,καλύτερης ζωής , αγκαλιας...ναι , αγκαλιας...εσεις σήμερα κερδίσατε τις 4 αγκαλιες που σας αναλογουν;

Το έργο ειχε εντονες διακυμάνσεις: στις δραματικές κορυφώσεις ξεπετάγονταν αστείες ατάκες για να πυροδοτήσουν εκρηκτικά γέλια .

Βρεθήκαμε οι θεατές να παρακολουθούμε ακροβατικά συναισθημάτων: από το γέλιο στο μειδίαμα, απο τη συγκίνηση στο δάκρυ.

Η παράσταση ήταν άρτια, είχε γρήγορο ρυθμό, ωραία μουσική, αξιόλογες ερμηνείες απο τους ηθοποιούς .

Ηταν σπιντάτη με δομή περα απο την κλασική: η μια σκηνή/ιστορία έμπαινε στην άλλη , οι πρωταγωνιστές έβγαιναν στο «περιθώριο του έργου» για να συστηθούν...Ωραία , μοντέρνα , φρέσκια προσέγγιση και απόδοση.

Ειναι στο πνέυμα των θεατρικών παραστάσεων που μας έχει παρουσιασει τα τελευταία χρόνια η Ελ. Ράντου.

Αν σας άρεσαν εκείνες οι παραστάσεις («μαγειρεύοντας με τον Ελβις», «μαμα μην τρέχεις» ) , η σκηνοθεσία τους , η «τρέλα» τους , η ισορροπία ανάμεσα στην κωμωδία και το μελόδραμα, δεν έχετε παρά να δειτε και αυτό το εργο...φροντίστε εγκαίρως για τα εισιτήρια,γιατί εξαντλούνται (βάζουν και καρέκλες στους διαδρομους)----καλύτερα να επιλέξετε τις πρωτες σειρές και να ντυθείτε κάπως ελαφρά, γιατί κάνει ζέστη...

Αξιοπρόσεκτα ειναι τα κείμενα και οι ορισμοί εννοιών που υπάρχουν στο προγράμμα.Κρίμα που δεν έχω βρεί ποιος τα έχει επιμεληθεί αυτά...αξίζουν να διαβαστούν γιατι μεταφέρουν σκέψεις που έχουμε κάνει ή που θα ...έπρεπε να έχουμε κάνει.

«Τρεις πυροβολισμοί κι ένας φόνος κι έξι πρόσωπα μπλέκονται σε μια νυχτερινή περιπέτεια.ο δράστης ειναι γνωστός,το θύμα όμως; ή μήπως το θύμα ειναι γνωστό και ο δράστης αγνωστος;το έργο με συνεχεις ανατροπές πυροδοτεί ενα απίστευτο ξεκαθάρισμα λογαριασμών , ανθρωπων με μπερδεμένες συχνότητες κάτω από τις τρυφερες μελωδιες μιας ραδιοφωνικής λάιβ εκπομπής....»

"..ειναι ένα έργο που μοιάζει μια νύχτα μανιοκατάθλιψης..."

απόσπασμα απο το πρόγραμμα

3,5 / 5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Δεν ηταν αναλογο των προσδοκιων μου... emconfused

Οι ερμηνιες ηταν πολυ καλες, εκτος απο της Ραντου. Δεν αγγιζει ομως πολυ την ελληνικη πραγματικοτητα...ξενοφερτο σεναριο, ξενοφερτα προτυπα και ο αντικατοπτρισμος μιας κοινωνιας παρακμιακης και θεσμικα φθαρμενης. Κεντρικο στοιχειο ηταν τα "σκουπιδια"! Οι συλλεκτες συναισθηματικων σκουπιδιων, σκουπιδιων-ανθρωπων που ως μονη χρηση πλεον εχουν το γεμισμα του κενου της μοναξιας των ανικανοποιητων και κορεσμενων "κοινωνικα καταξιωμενων"!

Το θεατρο ηταν γεματο!

Εμενα παντως... με εριξε περισσοτερο ψυχολογικα! :huh:

...ευτυχως που ειχα καλη παρεα!!! :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλες ερμηνειες, πρωτοποριακο, "μοντερνο" σκηνικο (γεματο σκουπιδια!- τι πιο επικαιρο!), το οποιο βρισκοταν σε συνεχη κινηση, οπως και οι ηθοποιοι. Αυτα μ'εκαναν να επικεντρωσω την προσοχη μου στην πλοκη (αμεση σχεση-συμβιωση-μεταξυ υλικων και "ανθρωπινων" σκουπιδιων, εξαγορα της αγαπης με το χρημα, φλογιτσα ελπιδας εκει που ολα ειναι τελειωμενα...) και να μη βαρεθω ουτε μια στιγμη. "Περναει" βαθυτερα μηνυματα και προβληματισμους της σημερινης κοινωνιας κι επιτελους ασχολειται με τα πραγματικα προβληματα του σημερινου ατομου...

Το μονο που δε μ'αρεσε ειναι η χρησιμοποιηση υβριστικων εκφρασεων, αλλα αυτο ειναι ενα δικο μου "κολλημα" με τις θεατρικες παραστασεις γενικα... :cool05:

Neurodiab μου, μην απογοητευεσαι καλο μου, θα σε παω εγω σε κωμωδιες χαλαρες, να μη σου μεινει αντερο απ'το γελιο!!! και χωρις προβληματισμους!!! Αρκετα προβληματιζομαστε απο την καθημερινοτητα... emsmurf

Α! παρε και μια emhug ...τωρα σου χρειαζονται αλλες τρεις για σημερα!!! :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.