Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Lady in the Water


Recommended Posts

Ο μοναχικός, καλοκάγαθος (και σποραδικά τραυλίζων) Cleve (Paul Giamatti) εργάζεται ως συντηρητής / επιστάτης σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στη Philadelphia. Η ζωή του αναλώνεται στο να κάνει μερεμέτια βοηθώντας τους κάθε-καρυδιάς-καρύδι ενοίκους, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Κάτι περίεργο όμως συμβαίνει στην πισίνα που βρίσκεται στο κέντρο της πολυ-κατοικίας. Ο Cleve σύντομα διαπιστώνει ότι μια Νύμφη της Θάλασσας (Bryce Dallas Howard), κατευθείαν από τον Μπλε Κόσμο χρειάζεται τη βοήθειά του για να επιστρέψει σ’ αυτόν. Όπως επίσης δε θα αργήσει να αντιληφθεί ότι το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από τη διάσωσή της, καθώς περίεργα, αλλόκοσμα πλάσματα απειλούν τη ζωή της Νύμφης. Όλοι οι ένοικοι θα κληθούν να βοηθήσουν σ’ αυτήν. Γιατί ο καθένας έχει έναν προορισμό σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Aπο Cine.gr

Ηθοποιοι: Paul Giamatti,Bryce Dallas Howard,M. Night Shyamalan

Σκηνοθεσια: M. Night Shyamalan

Διαβασα πολλες αρνητικες κριτικες για αυτην την ταινια,ξενες και ελληνικες,ετσι ημουν επιφυλακτικος να παω να τη δω...

Τελικα επιβεβαιωθηκε αυτο που πιστευω ακραδαντα,πως οι κριτικοι μπορουν να δωσουν μια κατευθυνση,αλλα το να μας επιβαλλουν αν μια ταινια ειναι η πατατα ή οχι δεν μπορουν να το κανουν.Συμπτωματικως (?) πανω σε αυτο κανει και ενα αρκουντως διασκεδαστικο σχολιο ο Σιαμαλαν στην ταινια του :P ...

Θα συμφωνησω με αρκετους που την ειδανε πως δεν ειναι (αλλη...) μια ταινια που συγκρινεται με την "εκτη αισθηση".Τι ειναι ομως?Ειναι ενα παραμυθι,και ως τετοια καλουμαστε να τη δουμε.Ενα παραμυθι που για να το διασκεδασουμε πρεπει να το δεχτουμε οπως ειναι,αφου και οι πρωταγωνιστες δεχτηκανε την ιστορια της Νυμφης με ελαχιστες επιφυλαξεις (για να μην πω καμια).Ειναι δυνατο σε μια συγχρονη κοινωνια να χαψουν τετοιο παραλογισμο και να μη βρεθει ενας κυνικος,εστω καχυποπτος,να κοροιδεψει?Για αυτο πιστευω πως δεν ειναι μονο η υποθεση της νυμφης παραμυθι,αλλα και η ιδια η ταινια,οι ανθρωποι της,απλα εκτυλισσεται στη συγχρονη εποχη.Αναφορικα με τα συμβολα που χρησιμοποιει ο Σιαμαλαν,το διδακτισμο,ακομη και τα εφε του πολλα μπορουν να ειπωθουν...Το σιγουρο ομως ειναι πως η ταινια εχει τη σφραγιδα του,βγαζει μια τρυφεροτητα και αισιοδοξια και,αν αφεθειτε,μπορει να σας ταξιδεψει...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα συμφωνησω με τον Αρειανο πως δεν θα πρεπει να κατευθυνομαστε απο κριτικους (ή ακομα και φιλους)στην επιλογη ενος εργου.Συχνα εχω διαφωνησει με κριτικες που εχουν "θαψει" ενα εργο ή αντιθετως το εχουν εκθειασει.

Παραυτα,για το συγκεκριμενο εργο θα αναγκαστω να συμφωνησω με τους κριτικους:το εργο,θεωρω προσωπικα πως δεν βλεπεται!Δεν βλεπεται οχι επειδη (οπως διαβασα σε κριτικες) ειναι αφελες το σεναριο,αλλα επειδη ηταν βαρετο και επαναλαμβανομενο.Δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες για το εργο για να μην το χαλασω για αυτους που επιθυμουν να το δουν τους οποιους θα συβουλευα να οπλιστουν με υπομονη και μπολικο ποπ κορν(για να ευχαριστηθειτε και κατι).Τουλαχιστον να σας προιδεασω:σασπενς μηδεν.Μονη παρηγορια:κουραγιο θα τελειωσει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

καλησπεραααα

λοιπον παιδια,εμενα μου αρεσε.

οπως ειχα τρελαθει και με το μυστικο χωριο

επιτελους,μεσα στο κλασσικο,χιλιοειπωμενο,χιλιο αωτεγραμμενο μοτιβο του χολυγουντ

ευτυχως υπαρχουν μερικοι που διατηρουν μια διαφορετικη ταυτοτητα

στην αρχη ηταν ενα αντρεπτικο ψυχολογικο θριλερ-6η αισθηση

μετα ενα βαθια κοινωνικο εργο-μυστικο χωριο

τωρα,

ενα συγρονο,προσαρμοσμενο στα μετρα της πολης, παραμυθιεξαλλου,ως τετοιο το πλασαρει,αν εμεις περιμενουμε κατι στανταρισμενο,σκοτωνουμε την οποια μαγεια διατηρει το σινεμα.

δειτε το ,με την σκεψη περα απο ρεαλιστικο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.