Jump to content

Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική από το ΕΚΑΒ


FKLDS

Recommended Posts

Με αφορμή τη νέα προκήρυξη του ΕΚΑΒ για την εκπαίδευση γιατρών στην Ε.Π.Ι. (http://www.ekab.gr/ekpaideysh.html) θα ήθελα να ρωτήσω:

1)Αξίζει κανείς να το παρακολουθήσει?

2)Επειδή βλέπω ότι είναι διάρκειας ενός έτους και περιλαμβάνει 400 ώρες διδασκαλίας με 15 απουσίες στο θεωρητικό μέρος και καμία στα φροντιστηριακό και πρακτικό, αν κάποιος κάνει αγροτικό στην ίδια πόλη ή μέρος της ειδικότητας θα μπορεί να το παρακολουθήσει??

Όποιες απαντήσεις καλοδεχούμενες.Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αξιζει να το παρακολουθησεις!!! Εννοειται!!! Ειναι πααααααααρα πολυ ενδιαφερον και πολυ χρησιμο το προγραμμα που εχουν. Εχω κανει αντιστοιχο προγραμμα στην σχολη, ως μαθημα ελευθερης επιλογης. Τρομερη εμπειρια!!! Ειδικα τα πρακτικα!!! Στο συνιστω ανεπιφυλακτα!!!

Το οτι κανεις αγροτικο ειναι ενας λογος παραπανω για να γεμισεις εποικοδομητικα τον χρονο σου!!! Μπορεις να τα παρακολουθησεις, αν ζητησεις αδεια απο τον Διευθυντη του ΚΥ. Συμφωνα με τον νομο δικαιουσαι καποιες ημερες εκπαιδευσης. Δεν θυμαμαι ποσες ειναι συνολο. Νομιζω υπαρχει οριο.

Κοιταζοντας λιγο την ιστοσελιδα, τα κριτηρια επιλογης των υποψηφιων μου φανηκαν λιγο ...οτι να ναι! :splats: Αν εισαι ειδικευμενος παιρνεις 40 μορια, αν εισαι ανειδικευτος παιρνεις 0 (!!!), αν εισαι κατω απο 35 χρονων παιρνεις 20 μορια, αν εισαι 40 χρονων παιρνεις 10 ... τρελα αξιοκρατικα κριτηρια!!! Τελικα τα περισσοτερα μορια θα τα συμπληρωσουν οι 30χρονοι ειδικευμενοι!!! :splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομίζω το συγκεκριμένο πρόγραμμα σου δίνει επιπλέον μόρια για πρόσληψη σαν γιατρός σε μονάδα του ΕΚΑΒ (αν και προτιμούν ειδικευμένους που το έχουν παρακολουθήσει)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εγω που επικοινωνησα με εκαβ θεσ.νικης μου ειπαν πως περνας απο συνεντευξη η οποια ειναι τον νοεμβριο και τα μαθηματα δεν εχουν ενα στανταρ χρον διαστημα που αρχιζουν. παντως ναι,αξιζει τον κοπο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και εγώ επικοινώνησα με ΕΚΑΒ Ηρακλείου και το μόνο που μου είπαν είναι πως τα μαθήματα είναι απογευματινά.Τα υπολοιπά θα τα μάθω μόλις πάω να καταθέσω τα χαρτιά μου.Και πάλι ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις. :):):)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η συνέντευξη είναι το Νοέμβριο.Τα θεωρητικά μαθήματα (2 φορές την εβδομάδα,απόγευμα) αρχίζουν τον Ιανουάριο και όχι το Μάρτιο όπως γινόταν μέχρι και το 2005.Τον Ιούνιο σταματούν τα θεωρητικά και αρχίζει το πρακτικό μέρος (200 ώρες).Το Δεκέμβριο δίνεις εξετάσεις και παίρνεις το χαρτί.

Σημείωση 1:Παίρνουν απουσίες (νομίζω μέχρι 5 στα θεωρητικά δικαιολογούνται)

Σημείωση 2:Καθώς συμπλήρωνα το βιογραφικό - αίτηση,είχα την εντύπωση πως δίνουν βάρος στην προϋπηρεσία (Ελπίζω να κάνω λάθος μπας και με πάρουν... :wub: )

Αυτά...Καλή τύχη σε όσους το δηλώσουν!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η προϋπηρεσία μετράει ως κριτήριο παρα πολύ,αλλά το σημαντικότερο κριτήριο είναι το βύσμα και εδω...έκανα τα χαρτιά μου στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης πριν 2 χρόνια (Μαρτιος 2005) και ήμουν 3ος αναπληρωματικός emno στην τελική επιλογή με προϋπηρεσία 1χρόνο αγροτικό+2,5 χρόνια ειδικότητα ενώ πήραν άτομα που γνωρίζω ,τα οποία μόλις είχαν ξεκινήσει στην ειδικότητα.

Το κλειδί ήταν η συνέντευξη,στην οποία ενώ με συνοπτικές διαδικάσίες μου είπαν "είναι προφανές το ενδιαφέρον σας για την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική",με βαθμολόγησαν με 28/40(για την συνέντευξη) ενώ τα βύσματα πήραν όλα 40/40 στην συνέντευξη......φέτος θα ξανακάνω τα χαρτιά μου γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την χρησιμότητα όσων μαθαίνει κανείς στο Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΕΚΑΒ.

Οποιος λοιπόν έχει βύσμα ,είναι σίγουρο πως θα περάσει!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Nα πας για τον παρακατω λογο:

Aνακοινωθηκε απο τον Γιαννοπουλο τον υφυπουργο τον Οκτβωβριο στην Κρητη στον συνεδριο Επειγουσας το Ευρωπαικο οτι θα γινει και στην Ελλαδα η ειδικοτητα Επειγοντολογιας. Αυτοι οι γιατροι θα επανδρωνουν τα τμηματα ΤΕΠ.

Αυτοι που εχουν το ΕΠΙ- εγω το εχω εμεινα πολυ ευχαριστημενη - θα εχουν το προβαδισμα για διορισμο.

Προς το παρον οι διορισμοι γινονται πεντακαθαρα με το μεσον και τιποτα δεν λαμβανεται υποψην εαν δεν εχεις μεσον. Οτι μαζευουμε το μαζευουμε in case.... δηλαδη αν βρουμε καποια ευκαιρια να βρουμε καπου καποια θεση με αξιοκρατικα μεσα. Στο ΕΣΥ οι μεγαλυτεροι αλητες ειναι στις επιτροπες που δινουν τις θεσεις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Πέρα από τα μόρια, παίζει μεγάλο ρόλο και η ειδικότητα.

Δίνουν προτεραιότητα σε αναισθησιολόγους και χειρουργούς και ακολουθούν όσοι μπορούν λόγω ειδικότητας να κάνουν εντατικολογία (καρδιολόγοι, παθολόγοι κλπ). Αν από αυτούς περισέψει κάτι ακολουθούν οι υπόλοιποι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.