Jump to content

I'm so tired with all this...,


veterinarian

Recommended Posts

Ορκίστηκα το καλοκαίρι του '02.Δίπλα μου-λέγοντας τον όρκο-ήταν διάφορα περίεργα άτομα που άκουγαν σε ονόματα όπως γιος καθηγητή, κόρη καθηγήτριας, ανιψιά κλινικάρχη κτλ. Δεν φαίνονταν να γνωρίζουν πολλά από ιατρική.Μετά έμαθα πως τα περισσότερα από αυτά μιλούσαν άπταιστα ως δεύτερη γλώσσα σερβοκροάτικα και άλλες εξωτικές γλώσσες.Τα είχαν λέει φέρει από το Ανατολικό μπλόκ.Πρέπει μάλλον να ήταν πολύ καλοί.

Μαζί ήταν και μερικά άτυχα παιδιά γνωστών και πλούσιων οικογενειών της Θεσ/νίκης, που δυστυχώς έπασχαν από ανίατες ασθένειες, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας και λευχαιμία.Τα λυπήθηκα και έβγαλα το συμπέρασμα πως το χρήμα δεν είναι το παν.Με εντυπωσίασε παρόλα αυτά το ροδοκόκκινο χρώμα στα μάγουλα τους.Έμοιζαν με κω..μάγουλα μικρού παιδιού. Συμπέρανα πως η ιατρική έχει προοδεύσει.

Βρήκα και πήρα αγροτικό μετά από κόπο σε 5 μήνες.Είχα λίγα μόρια σε σχέση με αυτούς από το δικατσά.Με συμβούλεψαν να παντρευτώ Ρωσίδα με 5 παιδιά, μπας και αυξήσω τα μόρια. Αρνήθηκα επίμονα ο ηλίθιος!

Το μέρος ήταν απόμερο, κρύο και άδειο από ανθρώπους χωρίς ακράτεια ούρων. Έμαθα όμως να παίζω καλό μπουρλότο με τους γέρους στο ΚΑΠΗ.Συνήθως κέρδιζα επειδη έπασχαν από Αλτζχάιμερ, αν και αναγκαζόμασταν να παίζουμε την ίδια παρτίδα ξανά και ξανά.Μετρούσα τους μήνες μέχρι να τελειώσει για να δηλώσω ειδικότητα.

3 μήνες πριν τελειώσω εμφανίστηκε ο νόμος Στεφανή. Έμοιαζε με δακτυλική χωρίς ξυλοκαίνη ή 24ωρη κολονοσκόπηση από τυφλό που πάσχει από Πάρκινσον.Έβαλα τα χαρτιά μου στην τύχη, επειδή δεν μας έλεγαν πόσοι είχαν δηλώσει.Αργότερα έμαθα πως πολλοί ήξεραν και τα έβαλαν εκεί που έπρεπε.Όλοι οι διπλανοί μου στην ορκωμοσία ξεκινούσαν το '04 ή αρχές του '05. Εγώ στις αρχές του ΄06.Δεν περίμενα την κλήρωση.Ήξερα πως θα βγω τελευταίος. Οι προβλέψεις δεν διαψεύστηκαν-κληρώθηκα τελευταίος. Σημείωσα νοερά να χρησιμοποιήσω αυτές μου τις δυνάμεις στις κληρώσεις του Τζόκερ.

Περίμενα 2 χρόνια μέχρι να ξεκινήσω.Έκανα μερικές απόπειρες για μεταπτυχιακό αλλά απέτυχαν. Στη συνέντευξη μου ξεκαθάρισαν ευγενικά και σταθερά πως χωρίς αποτρίχωση και γόβα στιλέτο αποκλείεται.Έτσι εξηγείται πως και κείνη η κοπέλα που μερικοί την φώναζαν "μήτρα" έκανε μεταπτυχιακό, διδακτορικό και ήταν μέσα σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα.Αποφάσισα να αλλάξω τη φρασεολογία μου. Από δω και στο εξής δεν θα λέω "έκανε πίπ.." αλλά "έκανε κινήσεις καριέρας".

Από δουλειά τίποτα.Ακόμη και το να βγάζω τρίχες από 40άρες κομμώτριες σε ινστιτούτο, δεν μου κάθεται.Χρειάζεται και εκεί συστατική επιστολή.Κατά περίεργο τρόπο άλλοι βρίσκουν καλύτερες δουλειές πιο εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.Είδα συνάδελφο που πήρε πτυχίο 1 χρόνο αργότερα και χωρίς αγροτικό να δουλεύει ως ελεγκτής. Έδειχνε να μην ξέρει τι είναι το Mesulid, αλλά φαίνεται ο τρόπος που βαρούσε τη σφραγίδα πρέπει να ήταν ιδιαίτερος.Αποφάσισα να ξεκινήσω εξάσκηση και 'γω.Ουδέν αποτέλεσμα όμως. Ή το'χεις ή δεν το'χεις.

to be continued..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το 'χεις, το 'χεις! Το γραπτό εννοώ....Περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια, αν και τα ξέρουμε, τα περάσαμε κι εμείς...

emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

..."Έμοιαζε με δακτυλική χωρίς ξυλοκαίνη ή 24ωρη κολονοσκόπηση από τυφλό που πάσχει από Πάρκινσον.".

to be continued..

Ζωγραφίζεις αρχηγέ!!! emrockonemrockonemrockonemband

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

2 χρόνια περίμενα. Ένιωθα σαν το πρωταγωνιστή του διαφημιστικού του Jack Daniels χωρίς τα μούσια και τη μπάκα. Μία από τις φίλες μου ήταν στην ίδια κατάσταση. Τα'φτιαξε όμως με γιο καθηγητή και ξένοιασε. Μ'ένα μαγικό τρόπο κατάφερε να ξεκινήσει διδακτορικό, να δουλέψει και να μπει υπεράριθμη. Αναθεώρησα τις απόψεις μου για τις ελλ. παροιμίες. Τελικά όντως σέρνει καράβι. Της είπα να με βοηθήσει. Mε γνώρισε στην κόρη του καθηγητή. Ξύπνησαν μέσα μου ένδοξες στιγμές της επανάστασης. Εδώ χρειαζόταν ένας ήρωας - τόσο καλή ήταν. Παραδέχτηκα πως ήμουν δειλός. Προσπαθούσα να συνεφέρω τον παίχτη επί μία εβδομάδα. Λύγισε ο γίγαντας!

Συνέχισα τη ζωή του φοιτητή. Μοναδικό μου μέλημα ήταν να μαθαίνω την ερωτική ζωή αυτής που θα έπαιρνα τη θέση. Με τη γκαντεμιά που είχα θα έμενε έγκυος από κανένα τουρκόγυφτο και θα πήγαινα πίσω άλλα 2 χρόνια. Ευτυχώς έπεσα σε τσ..λάρα. Ευχαρίστησα το θεό και τα Trojan.

Επιτέλους η θέση άνοιξε! Θυμάμαι ακόμη την πρώτη εργάσιμη μέρα εκεί. Επειδή κράτησε μισή ώρα. Δεν φημίζομαι άλλωστε για τη μνήμη μου. Οι συνειδικευόμενοι φαίνονταν καλά παιδιά, της εκκλησίας. Δηλαδή όχι ο τύπος μου. Δεν πειράζει είπα. Εδώ ήρθα για να μάθω.

Μετά τον πρώτο μήνα έμαθα όλα τα κουτσομπολιά του νοσοκομείου. Ποιος με ποια και με ποιο τρόπο. Με πλησίασε η κλασσική νυμφομανής για να με καλοσωρίσει. Το είχε κάνει άλλωστε για όλους. Αποφάσισα να μην εντρυφήσω στη αφροδισιολογία-λοιμωξιολογία και την απέφυγα. Τώρα μου ρίχνει δολοφονικά βλέμματα. Ο σαβουρογάμ.. της κλινικής κουνάει αποδοκιμαστικά το κεφάλι του και μουρμουράει ‘’ Ω καιροί, Ω ήθη’’.

Από ιατρική δεν έμαθα ευτυχώς πολλά. Οι περισσότεροι επιμελητές δεν ξέρουν τι είναι το πρωτόκολλο. Ο νους τους πάει αλλού. Δεν διατίθεμαι να τους βγάλω από αυτή τη γλυκιά νιρβάνα. Καλύτερη από όλους είναι μια Ρωσοπόντια επιμελήτρια Α’. Προσπαθεί να τους πείσει όλους πως πάσχουν από ανίατες ασθένειες με μικρό χρόνο επιβίωσης. Τους ψήνει έτσι να μην κάνουν εισαγωγή. Την τελευταία φορά της υπενθύμισα πως μιλούσε σε 40χρονο με γαστρεντερίτιδα. Δεν έδειξε να την πτοεί. Συνέχισε να του λέει πως πρέπει να ζήσει τη ζωή του όσο μπορεί, με Imodium 2x3, έξω από το νοσοκομείο.

Όλοι έδειξαν να χαίρονται με την εμφάνιση μου. Γρήγορα κατάλαβα και το λόγο. Αποφάσισαν να μου χαρίσουν λεφτά. Σε είδος εφημερίας. Τους άρεσαν οι τέλειοι αριθμοί και μού'δωσαν 10. Συγκινήθηκα από τη μεγαλοσύνη τους. Εφημερεύω μαζί με επιμελητή που είναι μέσα. Πολύ μέσα όμως - στα στρώματα του εφημερίου. Νομίζω πως δεν πρέπει να ξέρει που βρίσκεται το ΤΕΠ. Πέρασε να δει πως τα πάω. Έκανα εισαγωγή εγκεφαλικό. Άλλαξε το Ringers με D/W 5% και έδωσε Adalat 5 υπογλώσσια. Προσπάθησα να του εξηγήσω πως θα μας φέρνουν τσιγάρα και καφέ στις Φυλακές Διαβατών που θα μας βάλουν και να μην ανησυχεί.Δεν το'πιασε. Ευτυχώς πέρασε το πλούσιο στήθος της νοσοκόμας από μπροστά του & έφυγε τρέχοντας για το εφημερίο. Την επομένη ξεκίνησε συζήτηση μετά από πρόταση του για να μπεί NOVA στο εφημερείο. Το εγκεφαλικό την σκαπούλαρε.

Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκα στο Διοικητή. Είναι μικρότερος από μένα. Άρχισε ένα λογύδριο για το νοσοκομείο και τον ίδιο. Άφησα να εννοηθεί πως ξέρω πρόσωπα και πράγματα από τους πολιτικούς του φίλους στο κόμμα. Με κέρασε καφέ και εξέφρασε την επιθυμία του να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος. Έκανα νοερή σημείωση να θυμηθώ τι του είπα και να θυμηθώ να ψηφίσω. Αργότερα έμαθα πως πηδάει μια νοσοκόμα. Μετά έμαθα πως δεν ήταν ο μόνος.

to be continued..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Mε γνώρισε στην κόρη του καθηγητή. Ξύπνησαν μέσα μου ένδοξες στιγμές της επανάστασης. Εδώ χρειαζόταν ένας ήρωας - τόσο καλή ήταν. Παραδέχτηκα πως ήμουν δειλός. Προσπαθούσα να συνεφέρω τον παίχτη επί μία εβδομάδα. Λύγισε ο γίγαντας!

H ιατρική θέλει θυσίες…ορίστε αφού δεν τις κάνεις πώς να πας μπροστά… και μετά απορείς…βόλεψε το κοριτσάκι να βολευτείς και εσύ…άσε που υπάρχουν και οι χαρτοσακούλες… :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

επειδη ο χωρος της λογοτεχνιας μαρεσε παντα,αν θες νανταλλαξουμε δειγματα της δουλειας μας μπας και κερδιζουμε ετσι τουλαχιστον τους καφεδες και τις μπυρες μας γιατι δεν το βλεπω να προκοβουμε στον χωρο της υγειας....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

παιδιά η ιατρική θέλει τόσες θυσίες που σε φτάνει στο όριο της τρέλας. Γι'αυτό να περνάτε καλά την υπόλοιπη μέρα, να γελάτε δυνατά και να έχετε καλή παρέα. Έτσι θα περάσουν τα πέτρινα χρόνια της ειδικότητας κ της εργασιακής ανασφάλειας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

H ιατρική θέλει θυσίες…ορίστε αφού δεν τις κάνεις πώς να πας μπροστά… και μετά απορείς…βόλεψε το κοριτσάκι να βολευτείς και εσύ…άσε που υπάρχουν και οι χαρτοσακούλες… :P

Χαρτοσακούλες??? Χάθηκαν οι μαξιλαροθήκες? :P

παιδιά η ιατρική θέλει τόσες θυσίες που σε φτάνει στο όριο της τρέλας. Γι'αυτό να περνάτε καλά την υπόλοιπη μέρα, να γελάτε δυνατά και να έχετε καλή παρέα. Έτσι θα περάσουν τα πέτρινα χρόνια της ειδικότητας κ της εργασιακής ανασφάλειας.

Με κάλυψες απόλυτα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το δυσκολοτερο ειναι να συνειδητοποιησει καποιος οτι η ιατρικη δεν ηταν ποτε αυτο που πραγματικα σου αρεσε και μπηκες απλα στο χορο εχοντας αυταπατες περι επαγγελματικης, κοινωνικης και οικονομικης αποκαταστασης. Και αυτο νομιζω, μετα απο συζητησεις με συναδελφους, δεν ειναι και σπανιο... emblush

Ε, τοτε πραγματικα υπαρχει ακομα μεγαλυτερο προβλημα emhelpemhelpemhelp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ορκίστηκα το καλοκαίρι του '02.Δίπλα μου-λέγοντας τον όρκο-ήταν διάφορα περίεργα άτομα που άκουγαν σε ονόματα όπως γιος καθηγητή, κόρη καθηγήτριας, ανιψιά κλινικάρχη κτλ. Δεν φαίνονταν να γνωρίζουν πολλά από ιατρική.Μετά έμαθα πως τα περισσότερα από αυτά μιλούσαν άπταιστα ως δεύτερη γλώσσα σερβοκροάτικα και άλλες εξωτικές γλώσσες.Τα είχαν λέει φέρει από το Ανατολικό μπλόκ.

Εγω ελπιζω η ..τουλαχιστον θελω να ελπιζω πως -οπως ειχε πει ενα παιδι εδω μεσα και το κρατησα- ο καλος δεν χανεται.Θα ξεχωρισει -ισως λιγο αργοτερα μα θελω να ελπιζω πως θα ξεχωρισει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Την επόμενη μέρα έβρεχε. Έτρεξα να γραφτώ στο ΤΣΑΥ. Μια πολύ εξυπηρετική υπάλληλος με κατατόπισε. Μου ζήτησε όλων των ειδών τα χαρτιά. Μ’έστειλε ως την Καστοριά για ένα παλιόχαρτο. Της τηλεφώνησα από το Νυμφαίο. Έτσι που πάει σε λίγο περνάω σύνορα της λέω. Δεν χρειάζεται, απαντά. Έκανα ένα μικρό λάθος λέει. Από τα νεύρα μου αποφάσισα να ταΐσω τις αρκούδες. Καμιά δεν πλησίασε. Έφαγα μισό κιλό φιστίκια μόνος. Λύσσαξα απ’το αλάτι.

Είχε έρθει η ώρα του ιατρικού συλλόγου. Η μεγάλη ταμπέλα απ’έξω έλεγε Ιατρ. Σύλλογος. Και η μικρή από κάτω πάω για ψώνια, επιστρέφω αμέσως. Δεν έλεγε όμως που. Ανακάλυψα μετά από εβδομάδες ότι εννοούσε Βουλγαρία. Η μοναδική υπάλληλος είναι γυναίκα γιατρού στο νοσοκομείο. Όλοι θέλουν να της μοιάσουν. Για χρόνια δουλεύει 1 εβδομάδα και πληρώνεται για ένα χρόνο. Παίρνει και αναρρωτικές όμως. Όταν ήταν έγκυος πήρε 1,5 χρόνο άδεια. Υπέθεσα πως γέννησε μεγάλο μοσχάρι.

Ξεκίνησε και η δουλειά. Μεγάλη ρουτίνα. Περνάμε τα εργαστηριακά και γράφουμε εξιτήρια. Από το πολύ γράψιμο, δεν ξέρω τι γράφω. Χθες έγραψα «συνιστάται γυναικολογική εκτίμηση» σ’ένα 70χρονο. Χαμογελώντας ήρθε και μου είπε πως είμαι ο μόνος γιατρός που κατάλαβε το πρόβλημα του. Είδα την γυναίκα του και κατάλαβα. Του άρπαξα το χαρτί από το χέρι και το διόρθωσα. Το χαμόγελο έσβησε αμέσως.

Το εργαστήριο έδωσε πάλι λανθασμένες τιμές στα Νάτρια. Γίνανε 12 εισαγωγές για υπονατριαιμία. Έγινε στέρηση ύδατος για ένα 24ωρο. Κοράκιασαν οι ασθενείς για νερό. Δεν τους βλέπω να ξανάρχονται.

Μαλώσαμε οι παθολόγοι με τους γυναικολόγους. Αυτοί θέλουν να εφημερεύουν 10 μέρες, εμείς όχι. Φοβούνται μην κάνουμε καταγγελία. Δεν τους κακίζω. Στην εφημερία τους ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα. Μια φορά πήγε να γεννήσει κάποια και την στείλανε Θεσ/νίκη. Από τότε δεν ξανατόλμησε καμιά να το ξανακάνει. Και τους πηγαίνουν κάθε μέρα γλυκά. Ο ειδικευόμενος εκεί έβαλε 15 κιλά σε 6 μήνες. Μοιάζει ήδη με διαβητικιά εγκυμονούσα. Δεν τόλμησε όμως να κάνει φασαρία. Με είχαν ξυπνήσει χθες στην εφημερία 4 φορές. Το μάτι μου γυάλιζε. Ήμουν με μία ώρα ύπνο. Ήταν όλες ΝΦΔιάρες. Έκανα σε όλες δαχτυλική.

Τα λεφτά είναι καλά. Ξεκίνησα με 5000€ και μετά από ενάμιση μήνα έχω τέσσερις. Αν υπολογίζω σωστά μέχρι να βγει ο χρόνος θα μου έχουν τελειώσει όλα. Το λέω με τρόπο στους δικούς μου. Δεν το βλέπω να την γλιτώνει το χωράφι. Τους νοιάζει μόνο να με δουν παντρεμένο. Φυσικά με γιατρό. Που και που πετάνε και κανένα όνομα για πιθανό προξενιό. Την τελευταία φορά έκανα να πατήσω ένα μήνα και τα κόψανε τώρα

Η ερωτική μου ζωή βελτιώνεται. Έβαλα ADSL γραμμή. Και ξένοιασα. Να θυμάμαι όμως να αλλάζω χέρι. Σε λίγο ο δεξιός τρικέφαλος θα μοιάζει με του Σβαρτσενέγκερ. Είμαι όμως τυχερός στις εφημερίες. Κάθε φορά που εφημερεύω τυχαίνουν όλο μικρές και όμορφες που γδύνονται σε χρόνο dt. Όλοι βάζουν πια μαζί μου εφημερίες. Ο λιγούρης της Κλινικής μ’έχει συνέχεια από δίπλα. Ούτε για κατούρημα δεν μπορώ να πάω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω ελπιζω η ..τουλαχιστον θελω να ελπιζω πως ο καλος δεν χανεται.Θα ξεχωρισει -ισως λιγο αργοτερα μα θελω να ελπιζω πως θα ξεχωρισει.

Πως ειναι δυνατον να το πιστευει κανεις αυτο? Πως ακριβως θα ξεχωρισει?Αν περιμενει 5-7 χρονια σε μια λιστα αναμονης χωρις να εξασκει το επαγγελμα του χανει καθε ανθρωπος τη διαθεση του για διαβασμα, αλλα ακομη και αν καποιος ειναι τοσο καλος και επιμελης και ενημερωνεται συνεχεια και προσπαθει, πως ακριβως θα φανει οτι ειναι καλος και ποτε? Στα 35-40 του οταν θα εχει τελειωσει την ειδικοτητα και θα υπαρχουν χιλιαδες αλλοι γιατροι με την ιδια ειδικοτητα στην ιδια γειτονια?? Η μηπως θα ψαξει καποια θεση στο Δημοσιο Συστημα Υγειας οπου εκει υπαρχει παντα χωρος?

Ας μην κοροιδευομαστε και ο καλος χανεται και ο κακος κρυβεται ευκολα.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ καλό….θα πρότεινα να μαζέψει ο καθένας τις εμπειρίες του να τις περιγράψει με γλαφυρό τρόπο…να τα χωρίσετε ανά κεφάλαια…ανά χώρα…και να το πάτε σε έναν καλό εκδοτικό οίκο.

Μπορεί να μην βγάλετε χρήματα από την ιατρική αλλά από την συγγραφή σίγουρα…και μόνο γιατροί να το αγοράσουν…ορίστε ..47.000 αντίτυπα..

Χαρτοσακούλες??? Χάθηκαν οι μαξιλαροθήκες? :P

Για να το λες κάτι θα ξέρεις… :P:splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

olizyz, καλη η ιδεα σου :) ...αλλα την προλαβε αλλος πριν πολλα χρονια emarright The house of God (New York 1978) απο τον ψυχιατρο (δεν ειναι τυχαιο! :P) και Δ/ντη της ψυχιατρικης κλινικης του Harvard (τοτε τουλαχιστον), Samuel Shem (ψευδωνυμο του Stephen J. Bergman). Λενε πως οι ειδικευομενοι στις Η.Π.Α αναφερονται σε αυτο ως "η βιβλος". :rolleyes: Οποιος το διαβασει, θα καταλαβει πως δεν εχουν αλλαξει και πολλα στην ψυχολογια του ειδικευομενου τοτε και εκει με το εδω και τωρα. emdots

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν το γνώριζα…θα του ρίξω μια ματιά κάποια στιγμή… την δική μας εκδοχή θα την κάνουμε κάποιος πιο χιουμοριστική…

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βρίσκω τέλεια ιδέα να γράφουν τα μέλη του site μας τα απομνημονεύματά τους!Όντως είναι τόσο διεφθαρμένα τα πράγματα πλέον στην ιατρική,όπως και σε όλα τα άλλα επαγγέλματα.Ο καθένας όμως ανάλογα με την ποιότητά του χαρακτήρα του κάνει τις επιλογές του,σίγουρα αν αποφασίσεις να έχεις ένα αξιοπρεπές επίπεδο θα ζοριστείς.Όμως είναι καλύτερο να ζοριστείς παρά να ξεπουληθείς!Μην το βάζεις κάτω συνάδελφε veterinarian!Νομίζω πως είσαι λίγο άτυχος ως προς τους συναδέλφους που έτυχες να έχεις!Ως φοιτήτρια ήμουν σε κλινικές αρκετά σοβαρές,με σωστούς γιατρούς,με ήθος!Δεν είναι όλοι σκάρτοι ή τουλάχιστον δεν πρέπει ούτε καν να τους βλέπεις και να μην παρακολουθείς αυτά που κάνουν!Πρέπει να στρίβεις και να κοιτάς τους σωστούς!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Την επόμενη μέρα έβρεχε. Έτρεξα να γραφτώ στο ΤΣΑΥ. Μια πολύ εξυπηρετική υπάλληλος με κατατόπισε. Μου ζήτησε όλων των ειδών τα χαρτιά. Μ’έστειλε ως την Καστοριά για ένα παλιόχαρτο. Της τηλεφώνησα από το Νυμφαίο. Έτσι που πάει σε λίγο περνάω σύνορα της λέω. Δεν χρειάζεται, απαντά. Έκανα ένα μικρό λάθος λέει. Από τα νεύρα μου αποφάσισα να ταΐσω τις αρκούδες. Καμιά δεν πλησίασε. Έφαγα μισό κιλό φιστίκια μόνος. Λύσσαξα απ’το αλάτι.

Είχε έρθει η ώρα του ιατρικού συλλόγου. Η μεγάλη ταμπέλα απ’έξω έλεγε Ιατρ. Σύλλογος. Και η μικρή από κάτω πάω για ψώνια, επιστρέφω αμέσως. Δεν έλεγε όμως που. Ανακάλυψα μετά από εβδομάδες ότι εννοούσε Βουλγαρία. Η μοναδική υπάλληλος είναι γυναίκα γιατρού στο νοσοκομείο. Όλοι θέλουν να της μοιάσουν. Για χρόνια δουλεύει 1 εβδομάδα και πληρώνεται για ένα χρόνο. Παίρνει και αναρρωτικές όμως. Όταν ήταν έγκυος πήρε 1,5 χρόνο άδεια. Υπέθεσα πως γέννησε μεγάλο μοσχάρι.

Ξεκίνησε και η δουλειά. Μεγάλη ρουτίνα. Περνάμε τα εργαστηριακά και γράφουμε εξιτήρια. Από το πολύ γράψιμο, δεν ξέρω τι γράφω. Χθες έγραψα «συνιστάται γυναικολογική εκτίμηση» σ’ένα 70χρονο. Χαμογελώντας ήρθε και μου είπε πως είμαι ο μόνος γιατρός που κατάλαβε το πρόβλημα του. Είδα την γυναίκα του και κατάλαβα. Του άρπαξα το χαρτί από το χέρι και το διόρθωσα. Το χαμόγελο έσβησε αμέσως.

Το εργαστήριο έδωσε πάλι λανθασμένες τιμές στα Νάτρια. Γίνανε 12 εισαγωγές για υπονατριαιμία. Έγινε στέρηση ύδατος για ένα 24ωρο. Κοράκιασαν οι ασθενείς για νερό. Δεν τους βλέπω να ξανάρχονται.

Μαλώσαμε οι παθολόγοι με τους γυναικολόγους. Αυτοί θέλουν να εφημερεύουν 10 μέρες, εμείς όχι. Φοβούνται μην κάνουμε καταγγελία. Δεν τους κακίζω. Στην εφημερία τους ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα. Μια φορά πήγε να γεννήσει κάποια και την στείλανε Θεσ/νίκη. Από τότε δεν ξανατόλμησε καμιά να το ξανακάνει. Και τους πηγαίνουν κάθε μέρα γλυκά. Ο ειδικευόμενος εκεί έβαλε 15 κιλά σε 6 μήνες. Μοιάζει ήδη με διαβητικιά εγκυμονούσα. Δεν τόλμησε όμως να κάνει φασαρία. Με είχαν ξυπνήσει χθες στην εφημερία 4 φορές. Το μάτι μου γυάλιζε. Ήμουν με μία ώρα ύπνο. Ήταν όλες ΝΦΔιάρες. Έκανα σε όλες δαχτυλική.

Τα λεφτά είναι καλά. Ξεκίνησα με 5000€ και μετά από ενάμιση μήνα έχω τέσσερις. Αν υπολογίζω σωστά μέχρι να βγει ο χρόνος θα μου έχουν τελειώσει όλα. Το λέω με τρόπο στους δικούς μου. Δεν το βλέπω να την γλιτώνει το χωράφι. Τους νοιάζει μόνο να με δουν παντρεμένο. Φυσικά με γιατρό. Που και που πετάνε και κανένα όνομα για πιθανό προξενιό. Την τελευταία φορά έκανα να πατήσω ένα μήνα και τα κόψανε τώρα

Η ερωτική μου ζωή βελτιώνεται. Έβαλα ADSL γραμμή. Και ξένοιασα. Να θυμάμαι όμως να αλλάζω χέρι. Σε λίγο ο δεξιός τρικέφαλος θα μοιάζει με του Σβαρτσενέγκερ. Είμαι όμως τυχερός στις εφημερίες. Κάθε φορά που εφημερεύω τυχαίνουν όλο μικρές και όμορφες που γδύνονται σε χρόνο dt. Όλοι βάζουν πια μαζί μου εφημερίες. Ο λιγούρης της Κλινικής μ’έχει συνέχεια από δίπλα. Ούτε για κατούρημα δεν μπορώ να πάω.

Φίλε ένα θα σου πω.

ΧΑΡΑΜΙΖΕΣΑΙ, είσαι μεγάλο ταλέντο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έκλεισα πια δύο μήνες και ήρθε το καλοκαίρι. Αποφάσισα να κάνω dolce vita. Beach bar και Bacardi breezer μετά την δουλειά. Πήγα μετά από τριήμερη εφημερία. Ήρθαν στον Μώλο η Ρέα Τουτουτζή και κάτι άλλα μοντέλα. Όλα τα κεφάλια γύρισαν και τις κοιτούσαν. Εκτός από ένα, το δικό μου. Η υπόλοιπη παρέα μου’δωσε συγχαρητήρια για τη δύναμη χαρακτήρα που είχα. Δεν κατάλαβαν πως τον είχα πάρει εδώ και ώρα! Είδα και όνειρο.Ως και αυτά έχουν αλλάξει. Πάνε οι καλές οι μέρες με τις γκέισες και τις δίδυμες νυμφομανείς.Όλο μουστακαλήδες και μαύρους βλέπω.Και τρέχω σαν τον Κεντέρη. Ντοπαρισμένος. Αυτή τη φορά είδα πως περνούσα ουροκαθετήρα σε καλόγρια. Πρέπει να είναι καλό. Πάντως πάλι καλά που δεν είδα να τηγανίζω μπαρμπούνια.Είναι λαχτάρα.

Τελικά δεν ήταν καλό. Μούκοψαν την άδεια.Αν δω καλόγρια θα την πάρω στο κυνήγι. Δεν τη γλυτώνει η παλιογκαντέμω!

Στην παρέα είναι και ο φίλος που κάνει ειδικότητα κοντά στα σύνορα.Κάνει να δει τη Θεσσαλονίκη με το κυάλι. Στην παραλία άρχισαν να του τρέχουν τα σάλια. Γίναμε ρεζίλι.Του πάσαρα το DVD με τη Jenna. Ελπίζω να τον ηρεμήσει.Ο μόνος τρόπος να πηδήξει κάποια είναι με Zideron.Προσπάθησα να τον εμψυχώσω. Του είπα: θαγυρίσει ο τροχός , θα πηδήξει και ο φτωχός.Δεν φάνηκε να τον βοήθησε . Όλοι στην παρέα λένε πως θα πάνε στο εξωτερικό για ειδικότητα, και ακόμα εδώ είναι. Ως τώρα το μακρύτερο που έχουν πάει είναι η Σκάλα Μηχανιώνας. Δεν πειράζει, τουλάχιστον φάγαμε καλό ψάρι.Γνώρισα και μια καινούργια. Διαβάζει για να δώσει MRCP. Είναι καλό μωρό, αλλά πολύ ντεμπυντάντ. Δηλαδή το θέλει πολύ και της πάει πραγματικά πολύ, αλλά θα πρέπει να ξέρεις γαλλικά , πιάνο και μπαλέτο για να σου κάτσει.Σκέφτομαι τον εαυτό μου με στολή μπαλαρίνας και βάζω τα γέλια. Είμαι έτοιμος να τη διαολοστείλω αλλά εκείνη τη στιγμή σκύβει και το τάνγκα μαγιό γίνεται στριγκάκι. Αναθεωρώ πάραυτα. Είμαι έτοιμος να χορέψω και την λίμνη των κύκνων σε Λα μείζονα πια! Της την πέφτει και κάποιος άλλος, ειδικευόμενος χειρουργικής. Ακούω να της λέει τα χειρουργεία που έκανε και πως έσωσε τους ασθενείς από βέβαιο θάνατο, μόνος του. Ρώτησα το όνομα του. Όχι δεν ήταν ο Γιακούμπ. Αν συνεχίσει έτσι θα πηδήξω σίγουρα. Δεν με διαψεύδει. Χαιρετώ τον Ταμπάκη της Χειρουργικής, την παίρνω και φεύγουμε.

Εφημερεύω την άλλη μέρα.Βαρέθηκα να ακούω από τις νοσηλεύτριες για τα παιδιά τους και τι μαγείρεψαν για μεσημέρι.Μόλις πιάνω τον εαυτό μου να τις λέει τη συνταγή για κόκκορα κρασάτο, ξέρω ότι κάτι δεν πάει καλά. Ευτυχώς ήρθε το περιστατικό της καλπάζουσας αγαμίας και ήρθα στα ίσια μου. Μου περιγράφει συμπτώματα που καλύπτουν τη μισή παθολογία. Κοιτάζω τον άνδρα της. Δείχνει πως του χρειάζεται ή Βιάγκρα ή Αλβανός στη δούλεψη του.Η αγάπη άργησε μια μέρα live . Σκεφτομαι να τσοντάρω και΄γω να πάρει αλβανό μπας και γλυτώσουμε από τη τρελή. Μέχρι να την πηδήξει ο φουκαράς θα μας ξανάρθει ίσαμε δέκα φορές. Σήμερα εφημερεύω με τη νέα γενική ιατρό που ήρθε. Από το πρωί έχει παρελάσει το μισό ιατρικό προσωπικό για να τη γνωρίσει. Ως και αυτή που είναι μοσχάρι το κατάλαβε.Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά το νοσοκομείο βρίσκεται σε εποχή γενετήσιου οίστρου. Σέρνουν όλοι. Ακόμη και ο επιμελητής που του αρέσουν τα αγοράκια. Τον συνάντησα στο διάδρομο. Αρχίζω να πηγαίνω τοίχο-τοίχο τώρα πια. Με πήρε τηλέφωνο η φίλη μου από τη σχολή. Κάνει εφημερίες σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όσο είναι στην αναμονή. Τάφτιαξε μ'ένα ασθενή της. Της είχε έρθει για ανεξήγητο κοιλιακό άλγος. Το άλγος έμεινε ανεξήγητο αλλά αυτόν δεν φαίνεται να τον νοιάζει. Εκεί που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, τελικά στο τέλος σηκώνει και τα πόδια. Ο ειδικός που εφημερεύει είναι πολύ χέστης. Έδωσε εντολή ότι έρχεται , να μπαίνει μέσα.Έβαλα γαστρεντερίτιδα, γαστρεντερίτιδα,και πάλι γαστρεντερίτιδα . Το επόμενο που μπήκε ήταν ζάλη, αλλά δεν γαμιέται, τόβαλα και αυτό γαστρεντερίτιδα. Την άλλη φορά θα τα γράφω με καρμπόν.

Κατέβηκα στο εφημερείο. Ο νιπτήρας ήταν βουλωμένος, το καζανάκι έτρεχε και το ψυγείο χρειαζόταν απόψυξη. Τάφτιαξα όλα. Μου 'μεινε μόνο το σφουγγάρισμα και να κάνω τα τζάμια. Και μου λέγανε πως δεν μαθαίνεις τίποτα στην ειδικότητα! Έχω να΄νοιξω βιβλίο εδώ και μήνες. Επιτέλους βλέπω το μεγάλο σχέδιο του Υπουργείου. Διαβάζεις στην αναμονή και κάνεις λάτζα στην ειδικότητα. Ομολογώ τους είχα παρεξηγήσει. Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φιλε δε παιζεσαι,συνεχισε ετσι!Πρεπει να δημοσιευσεις τα απομνημονευματα σου σε κανα περιοδικο,θα γελασει+ο τελευταιος πικραμενος.ΕΥΓΕ!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.