Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Τα χαλάσαμε (The Break-Up)


Recommended Posts

ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΜΕ

THE BREAK-UP Κομεντί 2006 (Έγχρ.) Διάρκεια: 107'

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ, με τους: Τζένιφερ 'Ανιστον, Βινς Βον, Βίνσεντ ντ' Ονόφριο

Η Μπρουκ έχει απηυδήσει από την στάση του φίλου της Γκάρι στη σχέση τους και του ανακοινωνει ότι χωρίζουν. Συνεχίζουν όμως να μένουν στο ίδιο σπίτι, μιας και ανήκει και στους δύο, το οποίο μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη. Αυτός ο χωρισμός είναι η ευκαιρία να αποκαλυφθεί το κατά πόσο η σχέση τους ήταν ουσιαστική ή όχι.

Πολλές (και πικρές) αλήθειες για τις ανθρώπινες σχέσεις στην εποχή μας και το πόσο δύσκολο είναι να ''συναντηθούν'' δυο άνθρωποι, να καταλάβουν ο ένας τον άλλο, ακόμα και όταν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον ... (πόσο μάλλον όταν ο καθένας ασχολείται μόνο και αποκλειστικά με τον εαυτό του όπως συμβαίνει πολύ συχνότερα). Καμία σχέση με τον ''Πόλεμο των Ρόουζ'', εκτός ίσως από κάποιες αναφορές, χαριτωμένοι οι πρωταγωνιστές και ευτυχώς ανοιχτό σε κάθε ενδεχόμενο το τέλος χωρίς να πέφτει στην παγίδα του happy-end. Με λίγα λόγια, καλή τη βρήκα, τίποτα το εξαιρετικό, αλλά πολύ αληθινή, και αυτό με συγκίνησε :rolleyes:

PS: άπαιχτη η Judy Davis στο ρόλο της ιδιοκτήτριας γκαλερί ... όλα τα λεφτά :lol:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χωρίς να θέλω να φανώ γκρινιάρης ή ψευτοκουλτουριάρης, θεωρώ ότι η ταινία αυτή ήταν κάτω του μετρίου... emsleeping

Αν και σε κάποια σημεία έβγαζε γέλιο, η γενικότερη ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήταν ένας συνδυασμός αμηχανίας και ανίας... -_- Το χιούμορ δεν ήταν του επιπέδου που θα έπρεπε. Από το σενάριο απουσίαζαν οι "φονικές" ατάκες που συνήθως χαρακτηρίζουν ταινίες με αυτήν τη θεματική, ενώ και η σκηνοθεσία ήταν απλώς μια διεκπεραίωση. Οι ερμηνείες ήταν σχετικά καλές, αλλά μέχρι εκεί.

Συνοψίζοντας, μην περιμένετε να δείτε κανένα αριστούργημα, ούτε ότι θα κρατάτε την κοιλιά σας από τα γέλια. Άλλωστε, ποια εταιρεία θα έβγαζε τα "βαριά χαρτιά" της μεσούσης Μουντιάλ; emgoal

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.