Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] SILENT HILL


Recommended Posts

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Γκανς, με τους: Ράντα Μίτσελ, Σον Μπιν, Τζοντέλ Φέρλαντ, Λόρι Χόλντεν

Η Ρόουζ, θέλοντας να ερευνήσει τις εμμονές της θετής κόρης της Σάρον σχετικά με μια νεκρή πόλη που ονομάζεται Silent Hill, χάνεται μαζί της σε μια άλλη διάσταση αυτής της πόλης που κατοικείται από δαίμονες και καταραμένες ψυχές. Βασισμένο στο ομώνυμο videogame.

Άφωνος... Ομολογώ πως με τα computer games δεν τα πήγα ποτέ καλά και δεν είχα ποτέ παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι, οπότε φανταστείτε την έκπληξή μου όταν τελειώνοντας η ταινία διαπίστωσα πως είχα μόλις παρακολουθήσει έναν από τους καλύτερους τρόμους των τελευταίων ετών. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα: εικαστικά είναι πανδαισία, αν και σίγουρα το κοινό στο οποίο απευθύνεται δεν είναι όποιο κι όποιο! Αν όμως σας λέει κάτι το όνομα HR Giger, αν το black metal για σας δεν είναι μια σατανιστική βλακεία με κάτι τύπους που ουρλιάζουν αλλά μια δήλωση αισθητικής, αν το αγαπημένο σας μαγαζί ήταν το Dark Sun και αν διψάτε για τρόμο διαφορετικό από χαζομαρίτσες τύπου "Βλέπω το θάνατο σου Νο 237", τότε αυτή η ταινία είναι για σας.

Α, και αφήστε τα αθηνοράματα και τους κυριλέ κριτικούς να την κρίνουν αρνητικά επειδή είναι "νοσηρά σαδιστική". Εμάς γι' αυτό μας αρέσει!

3.5/5 και όχι 4 γιατί σε φάσεις μπορούσε να γίνει ακόμα πιο ακραίο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1. Κι εγώ το παιχνίδι δεν το ήξερα...

2. Πήγα να δω ένα θρίλερ και δεν τρόμαξα, ούτε ένιωσα να με υποβάλλει κάποια στιγμή το έργο...αυξάνοντας τον ήχο δε σημαίνει ότι τρομάζουμε κιόλας... :blink:

3. Δεν είμαι και κανα μέταλο βέβαια που λέει κι ο από πάνω, αλλά γενικά ίσως να πρέπει να είσαι για να δεις κάτι που εγώ δεν είδα.

4. Τελειώνοντας το έργο το μόνο που σκεφτόμουν ήταν : "...ε και...; " :mellow:

5. Επειδή το εισιτήριο το κέρδισα τσάμπα θα είμαι επιεικής...3/10 :splats:

Υ.Γ. ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ SCARY MOVIE!!! :P:P:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Dahlia Gillespie: Only the Dark One opens and closes the door to Silent Hill.

Directed by: Christophe Gans

Βασισμενο στο πρωτο κ δευτερο μερος του ομωνύμου video game το Silent Hill μας παιρνει από το χερι σιγα σιγα κ μας μπαζει στον χιονισμενο κοσμο μιας «στιγματισμενης πολης». Η Rose (Radha Mitchell) αποφασιζει να παρει την κορη της στον τοπο των εφιαλτικων ονειρων της αφου τα φαρμακα δε βοηθησαν.

Rose: Sharon's adopted, but I'm her mother.

Όλα ξεκινουν μ ένα ατυχημα. Το αμαξι της Rose πεφτει πανω σε κατι βραχια στην προσπαθεια της να ξεφυγει από την αστυνομικο που την κυνηγα (Laurie Holden) και να αποφυγει ένα μικρο κοριτσακι που πεταγεται από το πουθενα. Και καπως ετσι ανεβαινει η ενταση. Αλλοιωμενες μορφες, σταχτες, η μορφη του Θεριστη, η «διδυμη» ψυχη της μικρουλας Σαρον, μια κοινωνια κυνηγων μαγισσων.

Στο μεταξυ ο αντρας της Rose (Sean Bean) παει με σκοπο να βρει τη γυναικα κ την κορη του, αλλα αντι αυτου μαθαινει τι στα αληθεια συνεβη πριν 30 περιπου χρονια στο Silent Hill με αποτελεσμα την ερημωση του. Ένα εξυπνο παιχνιδισμα χρωματων, μια κινηματογραφικη απεικονιση της θεωριας του διυσμου, η σωματοποιηση των δυο εαυτων που εχουμε ολοι μας, του καλου κ του κακου, ο σκηνοθετης σαν άλλος ζωγραφος δειχνει το εφιαλτικο, καταραμενο προσωπο του Silent Hill πλαι στο ηλιολουστο ετσι που τα ορια πραγματικου και φανταστικου γινονται ένα.

Ένα εξυπνο τελος που γεννα απειρες συζητησεις για το τι στα αληθεια συνεβει που σ αφηνει να αναρωτιεσαι όπως κ η ηρωιδα Laurie Holden:

Cybil Bennet: What the fuck?! Did you see that?! What the fuck just happened?! What the fuck is going on?! :P

emstar emstar emstar emstar/5 (σε σχεση με τις υπολοιπες ταινιες τρομου, παρολο που καπου στη μεση κανει ενα μικρο μπυροκοιλι....επισης ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ-ΓΙΝΕΤΑΙ??? emoops;) )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Και άλλα παιχνίδια έχουν γυριστεί ταινία με σαφώς καλύτερα αποτελέσματα. Ανύπαρκτη ερμηνεία, ανύπαρκτο σενάριο, ανύπαρκτος τρόμος. 2/10 και πολύ είναι :splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.