Jump to content

[TAINIOKΡΙΤΙΚΗ] Η Εποχή των Παγετώνων: Η Απόψυξη


Recommended Posts

"Ice Age 2: The Meltdown" emstar emstar emstar emstar, 5

Του Κάρλος Σαλντάνια

Με τις φωνές των Ρέι Ρομάνο, Τζων Λεγκουιζιάμο, Ντένις Λίρρυ, Σων Γουίλιαμ Σκοτ, Κουήν Λατίφα κ.α.

Η ανορθόδοξη παρέα των Μάνυ, Σιντ και Ντιέγκο επιστρέφει σε νέες περιπέτειες, όταν η εποχή των Παγετώνων που τους έφερε κοντά τελειώνει απότομα και τη διαδέχεται η... Απόψυξη. Οι τρεις φίλοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την κοιλάδα όπου ζούσαν και να φτάσουν σε ένα ύψωμα, όπου η ορμητική παλίρροια δε θα μπορεί να τους φτάσει. Στην πορεία θα γνωρίσουν μια άλλη αλλόκοτη οικογένεια: τον Κρας και τον Έντυ, δυο πόσουμ και την Έλι, ενα μαμούθ με κρίση ταυτότητας. Εν τω μεταξύ και παρά την επικείμενη καταστροφή ο λυσσαλέος αλλά τρισχαριτωμένος σκίουρος Σκρατ κυνηγάει μετά μανίας βελανίδια...

"Σίκουελ"= ουσιαστικοποιημένο επίθετο, που πάνω από όλα εκφράζει την απροκάλυπτη επιθυμία των executives του Χόλλυγουντ να αρμέξουν όσο περισσότερο μπορούν από κάθε δυνατό franchise- αγελάδα.

"Αξιοπρεπή σίκουελ"= όταν στα σίκουελ εμπλέκονται ταλαντούχοι άνθρωποι που προσπαθούν να τα "σώσουν"- σπάνια περίπτωση

"Καλά σίκουελ"= σίκουελ στα οποία το στόρυ δεν είναι απλώς ένα πρόσχημα για να γυριστούν, αλλά μια επέκταση της παλιάς πλοκής ή, ακόμη καλύτερα, μια ολότελα καινούρια ιστορία που εξερευνά ακόμη περισσότερο τους χαρακτήρες και τις σχέσεις τους. Σπανιότερα.

"Σίκουελ αντάξια/ καλύτερα από το πρωτότυπο"= σίκουελ που σε κάνουν να νιώθεις ακριβώς όπως ένιωθες όταν έβλεπες τον προκάτοχό τους, να χαίρεσαι που ξαναβλέπεις τους "παλιόφιλους" ήρωες, να βυθίζεσαι στην πραγματικότητά τους και να αγωνιάς για την τύχη τους στις απρόβλεπτες τροπές που παίρνει η ιστορία τους.

Όπως μάλλον θα έχετε καταλάβει από τη βαθμολογία, το "Ice Age 2" ευτύχησε (και εμείς μαζί του) να ανήκει στην τελευταία κατηγορία.

Θα ήταν ανούσιο έως και ανόητο να αναφερθούμε σε continuity errors ή υπερβολές στη δράση σε μια ταινία με ήρωες προϊστορικά ζώα που μιλάνε. Έτσι, η μόνη μου ένσταση είναι ότι το επιμύθιο του είναι κάπως πιο παιδικό και ίσως λίγο αφελές - τα μαθήματα ανθρωπιάς και συγχώρεσης από ένα ζώο αντικαθίστανται από τον έρωτα, την αντιμετώπιση του φόβου και φυσικά τη φιλία. Εν τούτοις αυτή η "Εποχή" δεν έχει σε τίποτα άλλο να ζηλέψει την προηγούμενη: εκθαμβωτικό animation, θεότρελους αλλά και έξοχα ανθρωπόμορφους χαρακτήρες, μια πλοκή που παρακάμπτει με ευστροφία την προβλεψιμότητα, χιούμορ ξεκαρδιστικό για όλες τις ηλικίες και ζεστασιά ικανή να λιώσει και την πιο... παγωμένη αδιαφορία. Προσθέστε τα εξωφρενικά αστεία παθήματα του αξιολάτρευτου, θεοπάλαβου, πεινάλα Σκρατ, ένα φινάλε εντυπωσιακά αγωνιώδες και ένα happy end που το περιμένεις, όχι γιατί είναι αναμενόμενο, αλλά επειδή θέλεις ολόψυχα να συμβεί και έχετε μια λιχουδιά 80κάτι λεπτών για πολλαπλά, άκρως ευχάριστα viewings. Αν συνεχίσουν έτσι, τότε ακόμη και το "Ice Age 12" είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο...

Υ.Γ. Ένα ακόμη σάουντρακ προς αγορά (θα ξεπαραδιαστούμε στο τέλος) με αποκορύφωμα τους τίτλους τέλους, τον ύμνο του Σιντ ( :P ) και το τραγούδι των πεινασμένων γυπών "Food, glorious food"... :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το κορυφαιο κινουμενο σχεδιο!!! :D

το ειδα και το χαρηκα τοοοοσο πολυ!

ολος ο κινηματογραφος ειχε λυθει στα γελια!

δε ξερω τι λενε για τα σικουελς,αυτο ηταν παντως κορυφαιο..

emgoal

το μονο σιγουρο ειναι οτι κανεις δεν ηθελε να φυγει οταν τελειωσε!

και ο Σκρατς με το βελανιδι του!τι μορφη...

:antegeia:

:lol:

:wub:

post-1295-1145548942.jpg

post-1295-1145549314.jpg

post-1295-1145549487.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ταινία αυτή είναι μέσα στις τρεις κορυφαίες της χρονιάς!

Δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν ολόκληρο κινηματογράφο να χτυπιέται κάτω από τα γέλια...

Φυσικά, ο Σκρατ είναι το αποκορύφωμα, ειδικά στο σκετσάκι που κλείνει την ταινία.

Ελπίζω το DVD να έχει κάποια έξτρα ταινία με το Σκρατ, όπως το Going nutty στο Ice Age 1.

Μην τη χάσετε!!! :Pemgoal

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κι εμένα μου άρεσε πολύ...Όντως είχε πολύ γέλιο και το θετικό της είναι ότι έχει αστεία σκηνικά για όλες τις ηλικίες...Ακόμα και για ζευγαράκια λίγο πριν το γάμο ... :wub::P Να πάτε να πάτεεεε!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.