Jump to content

[μη αποδοχή διορισμού] Τι συνέπειες εχει η αρνηση αγροτικού ,ενω εχεις επιλεχθεί;


AMPALOS

Recommended Posts

αν δεν κανεις αγροτικο,τι συνεπειες μπορεις να εχεις?

παντως ειδικοτητα κανεις και το πιθανοτερο με τις αναμονες που υπαρχουν να παραγραφεις αν το αφησεις για μετα.

Τι γινεται ομως αν εκανες τη βλακεια να δηλωσεις,να το πιασεις και να μην πας,για λογους που σε αναγκαζουν πχ να πρεπει να μεινεις αθηνα για καποιυς μηνες?

τι μπορει να σου κανουν?

Απο ο,τι ρωτησα μηδενιζεσαι. Υπαρχει τροπος να μη μηδενιστεις σε αυτη την περιπτωση?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Eπειδή και εγώ είχα διακόψει το αγροτικό στη μέση, ξέρω ότι δε μηδενίζεσαι αν επικαλείσαι 1 από τους 2 ακόλουθους λόγους:

έναρξη ειδικότητας ή στρατιωτικής θητείας (αν δεν κάνω λάθος στο δεύτερο)

.Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα μόριά σου πάνε αυτομάτως 0 και χάνεις και πλεονεκτήματα εντοπιότητας, βαθμού πτυχίου, κτλ.

Τώρα για τις συνέπειες, αμφιβάλλω αν υπάρχουν καν για τη μελλοντική σου πορεία. Όπως γνωρίζεις, από το 2003 η υπηρεσία υπαίθρου δεν είναι πλέον απαραίτητη για έναρξη οπιασδήποτε ειδικότητας και όχι μόνο ΠαθΑν, Πυρηνικής Ιατρικής, Ακτινολογίας, Κυτταρολογίας, κτλ. όπως ίσχυε μέχρι τότε. Απλά το αγροτικό είναι απαραίτητο αν θέλεις αύριο μεθαύριο να διοριστείς ως ειδικευμένος γιατρός σε δημόσια υπηρεσία. Συν το ότι στο μέλλον παίζει σοβαρά το αγροτικό να γίνει 6μηνη θητεία από 12μηνη. Βασικά πιστεύω ότι η υπηρεσία υπαίθρου δεν είναι και ό,τι πιο χρήσιμο για ένα νέο γιατρό που τελειώνει τη σχολή του. ΟΚ, μαθαίνεις κάποια πράγματα στην πράξη και αποκτάς μια στοιχειώδη αυτονομία κινήσεων, αλλά ειδικότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση. Άσε που η ιατρική που θα ασκείς είναι βασικά πρωτοβάθμια φροντίδα και η έλλειψη μέσων και διαγνωστικών εξετάσεων και στα κέντρα υγείας είναι τρομερή. Στην εφημερία αναγκάζεσαι να στηριχθείς στο ιστορικό και στη φυσική εξέταση για να αποφασίσεις αν ο ασθενής θα πάει νοσοκομείο ή σπίτι του. Ούτε γενική αίματος ούτε ακτινογραφία διαθέσιμη δεν υπάρχουν. Οπότε βασικά ο ρόλος του αγροτικού είναι αυτός του τροχονόμου ή φίλτρου. Αλλά και φάρμακα να θες να συνταγογραφήσεις για ένα χρόνιο πρόβλημα, το κράτος σε περιορίζει δίνοντάς σου τη δυνατότητα να γράφεις μόνο ένα κουτί το μήνα ως οξύ περιστατικό. Για περισσότερα, χρειάζεται γνωμάτευση ειδικευμένου γιατρού. Άρα το 95% της δουλειάς που κάνεις είναι συνταγογράφηση, δηλ. λειτουργείς ως εκτελεστικό όργανο και βάζεις σφραγίδες. Πάρα πολύ ανιαρό.

Ο λόγος όμως που πάρα πολλοί συνάδελφοι κάνουν το αγροτικό πιστεύω ότι είναι η έλλειψη άμεσης προοπτικής γαι έναρξη ειδικότητας και οι μεγάλες αναμονές. Ε πώς θα περάσει ο χρόνος και πώς θα υπάρξει μία στοιχειώδης οικονομική ανεξαρτησία μετά την αποφοίτηση;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία του να γίνει προαιρετικό το αγροτικό. ήδη όσιοι έχουν έτος εγγραφής μέχρι το 95 δεν υποχρεούνται να κάνουν αγροτικό. (κάθε έτος η ημερομηνία αυτή μετακινείται 1 έτος μπροστά) μέχρι να πάρει κάποιος ειδικότητα θα έχει φτάσει και η δική του σειρά έτους εγγραφής και δεν θα χρειάζεται πλέον να προσκομίσει το χαρτί εκπλήρωσης υπηρεσίας υπαίθρου για να διοριστεί.

καθώς οι θέσεις στα αγροτικά θα καλυφθούν από γενικούς ιατρούς γίνεται προαιρετική η υπηρεσία του ανειδικευτου ιατρού εκεί για βιοποριστικούς λόγους κυρίως και λιγότερο εκπαιδευτικούς.

για κάθε λόγο πλην της έναρης ειδικότητας μηδενίζεται και ξεκινάν να μετράνε τα μορια από τη στιγμή της παραίτησής σου (1 μόριο για κάθε δίμηνο ανεργίας)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

γιατί ούτως ή άλλως είναι θέμα χρόνου να καταληφθούν όλες οι θέσεις από τους γενικούς ιατρούς. Το πρώτο βήμα είναι ότι πλέον είναι προαιρετικό, κάποιοι ιατροί με βάση τη χρονιά εγγραφής στο πανεπιστήμιο απαλάσονται τελείως και κάποια στιγμή οι νέοι ιατροί δεν θα κάνουν καθόλου αγροτικό...

το αγροτικό συνήθως αποτελούσαι τροχοπέδη μόνο για τις άγονες ειδικότητες πχ παθολογοανατόμοι που κάναν πλήρη ειδικότητα χωρίς να κάνουν αγροτικό και μετά επρεπε να κάνουνα γροτικό πριν διορισθούν μόνιμοι (αν και πάλι έπιανα μια θέση και με απόσπαση στη συνέχεια εργάζονταν στο παθολογοανατομικό του νοσοκομείου) ενώ όλες οι άλλες ειδικότητες που προαπαιτούσαν το αγροτικό δεν επηρέαζαν μετά τους υποψηφίους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

σημαντικη πληροφορια AMANDA.Εμενα μου ειπαν οτι μηδενιζεσαι ολωσδιολου και πλεον οποτε και να δηλωσεις,εστω και μετα 10ετια τα μορια σου ειναι μηδεν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εγώ αυτή την πληροφορία έχω. και έχω γνωστούς που παραιτήθηκαν λόγω διορισμού και στην συνέχεια χτυπήσαν άγονο όχι γιατί είχαν πίεση για το ειδικό κομμάτι (το είχαν ήδη δηλωμένο) απλώς πλέον είχαν τα μόρια και το επίδομα των 500 ευρώ δεν είναιε υκαταφρόνητο.

και για τα μηδέν μόρια πάλι αυτό που γνωρίζω είναι ότι μηδενίζονται αλλά από εκεί και μετά ξαναρχίζουν από το μηδέν (χωρίς όμως εντοπιότητα κτλ μόνο με το κάθε 2 μήνες 1 μόριο)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

Bundy, αν δεν το θελεις το αγροτικο, μην το δηλωσεις!!! Σιγουρα θα υπαρχει καποιος αλλος που θα θελει να παει εκει και θα ειναι κριμα να το χασει απο εσενα, που θα το παρεις και δεν θα πας!

Επισης, θα ειναι κριμα να μεινουν οι κατοικοι της περιοχης ακαλυπτοι, χωρις ιατρο για κανα 3μηνο-4μηνο, επειδη εσυ σκεφτεσαι ανωριμα και οι αγροτικοι ιατροι της ιδιας περιφερειας να πρεπει να καλυπτουν και αυτην την περιοχη!! Μην σκεφτεσαι εγωιστικα λοιπον. Δηλωσε το και πηγαινε (!!!) ή μην το δηλωσεις καθολου!!!

Να σκεφτομαστε λιγακι τις επιπτωσεις των πραξεων μας πανω στους αλλους. Δεν ειναι κακο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

συμφωνω και επαυξανω.

Επισης αν δεν κανω λαθος μετα επιλεγεις απο συγκεκριμενη λιστα αγροτικων ιατρειων που συνηθως ειναι τα πιο αζητητα και οχι οποιο θες εσύ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σιγουρα θα υπαρχει καποιος αλλος που θα θελει να παει εκει και θα ειναι κριμα να το χασει απο εσενα, που θα το παρεις και δεν θα πας!

Δε νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα. Γι'αυτό και η αίτηση άρνησης γίνεται εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ώστε να πάρει τη θέση ο αμέσως επόμενoς σε μόρια. Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με.

Το θέμα είναι - τι συνέπειες μπορεί να έχω.

edit:

Από το cso:

Σε περίπτωση ακύρωσης της αίτησης μετά την λήξη της προθεσμίας της προκήρυξης και εφόσον είναι επικρατέστεροι για τις κενές και κενούμενες θέσεις που επιλέγουν ή μη αποδοχής του διορισμού ή διακοπής της τρίμηνης υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή διακοπής της ετήσιας υπηρεσίας υπαίθρου, σε επόμενη διεκδίκηση θέσεων σε Κ.Υ. και Π. Ι. δεν έχουν δικαίωμα επιλογής αλλά διορίζονται τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση ή συμπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεών τους σε κενά Π.Ι. και Κ.Υ. τα οποία κρίνει η Υπηρεσία ότι πρέπει να καλυφθούν.

Οι ανωτέρω κυρώσεις δεν ισχύουν για γιατρούς που κατέχουν τίτλο ειδικότητας στους οποίους σε περίπτωση ακύρωσης της αίτησης μετά τη λήξη της προθεσμίας της προκήρυξης και εφόσον είναι επικρατέστεροι για τις κενές και κενούμενες θέσεις που επιλέγουν ή μη αποδοχής του διορισμού τους, αφαιρούνται πέντε (5) βαθμοί και σε περίπτωση διακοπής της ετήσιας υπηρεσίας υπαίθρου αφαιρούνται οκτώ (8) βαθμοί.

και αυτό που έλεγα:

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε περίπτωση που υποβληθεί αίτηση μη αποδοχής διορισμού από τον επικρατέστερο γιατρό η Υπηρεσία προχωρεί στον αμέσως επόμενο υποψήφιο γιατρό για την ίδια θέση και σε διάστημα δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Προσπαθω - τελικα - να αποσυρω την αιτηση που εκανα τελος Αυγουστου για αγροτικο (αυτη που περιμενουμε ακομα τα αποτελεσματα) αλλα .. δεν μου το επιτρεπει το υπουργειο γιατι θα χασω λεει τα μορια μου.

Η κατασταση εχει ως εξης: μεσα σεπτεμβριου εκανα κατι αιτησεις για ειδικοτητα στην Αγγλια και εδω και 3 βδομαδες ξεκινησα παλι δουλεια εδω.

Επιθυμω, λοιπον, να αποσυρω τα χαρτια μου

1) για να μην χασω τα κοντα 20 μορια που εχω πια (μονο και μονο στην περιπτωση που θελησω να το κανω στο μελλον)

2) για να μην αφησω το χωριο κενο αφου σιγουρα θα το θελει περισσοτερο ο επομενος απο μενα στον αριθμο των μοριων

Ρωτησα ομως στο υπουργειο και ειπαν οτι αν το κανω τωρα ΧΑΝΩ τα μορια μου - οποτε ας παρακαλαω να μην το παρω (πώς αλλαζουν οι καιροι ε)

Φανταζομαι οτι τα εχουν ετοιμα τα αποτελεσματα και βαριουνται να τα ξαναφτιαξουν αν αποσυρω εγω την αιτηση μου - και στην περιπτωση που η αποσυρση αυτη σημαινει επηρεασμο των αποτελεσματων.

Φυσικα δεν καταλαβαινει το ηλιθιο υπουργειο οτι αν εγω το παρω και πολυ απλα δεν παω θα μεινει το χωριο κενο για 1 χρονο περιπου (2 μηνες να ερθει ο διορισμος, 1 μηνας καθυστηρηση παραλαβης του, παραλαβη του και 15 μερες να παρουσιαστω -που δεν, επιστροφη του στο υπουργειο, 1,5 μηνας να ξαναπροκηρυχθει, 3 μηνες να βγουν τα αποτελεσματα κ.ο.κ.)

Πώς μπορω ρε παιδια να μη χασω τα μορια μου?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

9. Σε περίπτωση ακύρωσης της αίτησης μετά την λήξη της προθεσμίας της προκήρυξης και εφόσον είναι επικρατέστεροι για τις κενές και κενούμενες θέσεις που επιλέγουν ή μη αποδοχής του διορισμού ή διακοπής της τρίμηνης υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή διακοπής της ετήσιας υπηρεσίας υπαίθρου, σε επόμενη διεκδίκηση θέσεων σε Κ.Υ. και Π. Ι. δεν έχουν δικαίωμα επιλογής αλλά διορίζονται τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση ή συμπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεών τους σε κενά Π.Ι. και Κ.Υ. τα οποία κρίνει η Υπηρεσία ότι πρέπει να καλυφθούν.

Οι ανωτέρω κυρώσεις δεν ισχύουν για γιατρούς που κατέχουν τίτλο ειδικότητας στους οποίους σε περίπτωση ακύρωσης της αίτησης μετά τη λήξη της προθεσμίας της προκήρυξης και εφόσον είναι επικρατέστεροι για τις κενές και κενούμενες θέσεις που επιλέγουν ή μη αποδοχής του διορισμού τους, αφαιρούνται πέντε (5) βαθμοί και σε περίπτωση διακοπής της ετήσιας υπηρεσίας υπαίθρου αφαιρούνται οκτώ (8) βαθμοί.

Αυτά είναι γραμμένα στους καθορισμούς κριτηρίων.Δες το ΕΔΩ

Σύμφωνα με αυτό,αφού δεν είσαι ειδικός,δεν χάνεις μόρια.Το μόνο που χάνεις είναι το δικαίωμα επιλογής σε επόμενη φορά που θα δηλώσεις αγροτικό.Επειδή τα πράγματα είναι πολύ ρευστά όμως και τώρα τελευταία γίνονται παρανομίες στο συγκεκριμένο υπουργείο,θα σου πρότεινα να κάνεις μία πρωτοκολλημένη ερώτηση στο υπουργείο για το θέμα σου και οφείλουν να σου απαντήσουν μέσα σε 15 ημέρες.

Δες και ΕΔΩ στη σελίδα 4 το 9 και το 4.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ασχετο , αλλα Dr Takis , τα μορια νομιζω οτι τα χανεις .Η μονη περιπτωση στην οποια δεν τα χανεις ,. ειναι πριν αρχισει η προσμετρηση των μοριων και η αποφαση για το ποιος παιρνει ποιο αγροτικο.Το ξερω γιατι το εχω ρωτησει κι εγω στις υπαλληλους εκει στο υπουργειο.

καλη τυχη σε ο, τι αποφασισεις

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

Αν καποιος αρνηθει τη θεση αγροτικού, παει ο επομενος που εχει εκδηλωσει ενδιαφερον ή η θεση μενει κενη? Αν ισχυει η πρωτη περιπτωση γιατι να υπαρχει ποινη?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Aν την αρνηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο πάει ο επόμενος. Αν όχι η θέση είναι ξανά στην επόμενη προκήρυξη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...

πως ακριβως γινεται αυτη η διαδικασια? μπορει να γινει κ ταχυδρομικως ή πρεπει να πας εκει?

Σε ερώτησή μου στο γραφείο αγροτικών μού απάντησαν ότι μπορεί κανείς να στείλει υπεύθυνη δήλωση και με φαξ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Aν την αρνηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο πάει ο επόμενος. Αν όχι η θέση είναι ξανά στην επόμενη προκήρυξη.

Συνχωρέστε με παιδιά αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν το έχουμε διευκρινίσει. Αν στα προσωρινά αποτελέσματα είναι κάποιος επικρατέστερος, και εντός του ορίου των 10 ημερών αρνηθεί την τοποθέτηση με υπεύθυνη δήλωση (δηλαδή ΠΡΙΝ αποσταλούν οι διορισμοί), χάνει τα μόριά του; Στην προκήρυξη το διαχωρίζει σαφώς (παράγραφος ΙΙΙ.4 και παράγραφος V.2) αλλά δεν κάνει λόγο για τις ποινές. Νομίζω είναι λογικό όποιος ανήκει στην περίπτωση V.2 να μην τιμωρείται αφού επί της ουσίας δεν παρεμποδίζει τη διαδικασία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να απαντήσω, επειδή το έκανα πριν 10 μήνες περίπου;

Λοιπόν, αν "πάρεις" το Χ αγροτικό στην προσωρινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κι εσύ έχεις αλλάξει γνώμη στο μεταξύ, μπορείς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ενστάσεων που ακολουθεί να ΜΗΝ αποδεχτείς αυτή την τοποθέτηση. Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε με τη φυσική σου παρουσία είτε με εξουσιοδότηση.

Αν αυτό γίνει εγκαίρως, στο μεν αγροτικό πηγαίνει ο πρώτος επιλαχών (αυτός που έχει τα αμέσως λιγότερα μόρια από εσένα) κι εσύ δε χάνεις τα μόριά σου.

Clear enough?

:-)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν, αν "πάρεις" το Χ αγροτικό στην προσωρινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κι εσύ έχεις αλλάξει γνώμη στο μεταξύ, μπορείς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ενστάσεων που ακολουθεί να ΜΗΝ αποδεχτείς αυτή την τοποθέτηση. Αυτό μπορείς να το κάνεις είτε με τη φυσική σου παρουσία είτε με εξουσιοδότηση.

Αν αυτό γίνει εγκαίρως, στο μεν αγροτικό πηγαίνει ο πρώτος επιλαχών (αυτός που έχει τα αμέσως λιγότερα μόρια από εσένα) κι εσύ δε χάνεις τα μόριά σου.

και την επόμενη φορά που θα θελήσεις να συμμετάσχεις σε όποια πρκήρυξη αγροτικών και αν ειναι,το υπουργείο σε στέλνει όπου θέλει αυτό κατά την κρίση του,χωρίς να έχεις εσύ το δικαίωμα επιλογής συγκεκριμένης περιοχής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup

Σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού, ή παραίτησης πρίν από την συμπλήρωση της υποχρεωτικής προεκπαίδευσης ή την υπηρεσία υπαίθρου, οι γιατροί δεν έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης, αλλά διορίζονται και τοποθετούνται εκ νέου για εκπλήρωση ή συμπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου σε κενά Κ.Υ. και Π. Ι. κατά την κρίση της υπηρεσίας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι συνάδελφοι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης σε επόμενη προκήρυξη.

Σε περίπτωση άρνησης αποδοχής της θέσης κατά την περίοδο των ενστάσεων τα μόρια παραμένουν κανονικά και έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης σε επόμενη προκήρυξη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.