Jump to content

[TAINIOKΡΙΤΙΚΗ] Brokeback Mountain


Remy Fincher

Recommended Posts

"Brokeback Mountain" emstar emstar emstar emstar emstar

Του Ανγκ Λι

Με τους Χιθ Λέτζερ, Τζέικ Τζίλεενχαλ, Μισέλ Γουίλιαμς, Άνν Χάθαγουεϊ, Λίντα Καρντελλίνι κ.α.

Στο Γουαϊόμινγκ του 1963 δυο νεαροί γελαδάρηδες, ο Ίνις (Λέτζερ) και ο Τζακ (Τζίλεενχαλ) προσλαμβάνονται να φυλάξουν ένα κοπάδι πρόβατα στους πρόποδες του Μπρόουκμπακ Μάουνταιν. Ανάμεσά τους θα αναπτυχθεί μια δυνατή φιλία που θα μετεξιλιχθεί σε παθιασμένη ερωτική σχέση. Η σχέση αυτή, απόκρυφη και καταραμένη εν τη γενέσει της, θα κρατήσει σχεδόν είκοσι χρόνια περνώντας μέσα από σαράντα κύματα...

Η αγάπη είναι δύναμη της Φύσης. Γιατί στο πρώτο της σκίρτημα είναι σα σεισμός που ταρακουνά συθέμελα το είναι. Γιατί είναι σαν άνεμος, που παρασέρνει το σώμα και την ψυχή σε κόσμους πρωτόγνωρους μα και οικείους, κόσμους γεμάτους τρυφερότητα, στοργή, παρηγοριά και ηδονή. Γιατί είναι σα βράχος βουνού, που στέκεται αγέρωχα ανίκητος από το χρόνο και τους ανθρώπους. Γιατί είναι σα νερό, που δε χάνεται, παρά αλλάζει συνεχώς μορφές, πότε ρυάκι και πότε νεροποντή. Γιατί είναι και σα φωτιά όμως, που άλλοτε ζεσταίνει νωχελικά, άλλοτε σιγοκαίει τρεμάμενη μπροστά στο ψύχος της μοναξιάς και άλλοτε αναζωπυρώνεται και σα μια γλυκιά κόλαση "καίει και λυτρώνει".

Μπορώ να στύψω το μυαλό μου μέχρι το πρωί προσπαθώντας να βρω το "λάθος", την ατέλεια, το ελάττωμα στο "Brokeback Mountain" και να μη βρω απολύτως τίποτα. Πρώτον είναι πανέμορφο. Τελεία. Ο Λι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την άγρια, τραχειά ομορφιά της βορειοαμερικάνικης, ορεινής υπαίθρου, η οποία αναδεικνύεται και κάνει κάθε πλάνο να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Δεύτερον έχει ένα σενάριο που διατηρεί τη μεστότητα του πρωτότυπου και δεν πλατειάζει, δεν περιέχει νοηματικά άλματα και ταυτόχρονα είναι κάτι παραπάνω από λειτουργικό, χαρακτηρίζεται από δύναμη, οξύτητα και ρομαντισμό όλα σε αξιοθαύμαστα ισορροπημένες αναλογίες. Έπειτα έχει ένα έξοχο καστ με μπροστάρηδες το πρωταγωνιστικό ζευγάρι: ο Λέτζερ είναι απλώς σπαρακτικός στο ρόλο του ανασφαλούς, macho και κατά βάθος ευαίσθητου Ίνις, ενώ ο ώριμος Τζίλεενχαλ προσεγγίζει τον παθιασμένο Τζακ Τουίστ με το ζήλο ενός ταλαντούχου νεαρού ηθοποιού που κέρδισε επάξια τον πρώτο του σημαντικό ρόλο. Η φωτογραφία κόβει την ανάσα, η μουσική του Σανταολάγια με τον κάντρυ λυρισμό της επενδύει θαυμάσια κάθε ίντσα του φιλμ. Τέλος ο Λι διηγείται την ιστορία του με σύνεση, χωρίς υστερίες και προκλητικότητα, ούτε όμως με ακαδημαϊσμό και "ευπρέπεια".

Η άποψη ότι η ταινία είναι ένα όχημα για την έξοδο του ομοφυλοφιλικού έρωτα στο mainstream και την ολική απενοχοποίηση διαστρεβλώνει και υποβαθμίζει τόσο την καλλιτεχνική της αξία, αλλά και τα μηνύματα της. Το "Μυστικό..." είναι το χρονικό ενός αδιέξοδου έρωτα προαιώνιου και πανανθρώπινου, μιας σχέσης καταδικασμένης, όχι τόσο επειδή η φύση της ήταν κατακριτέα από την εποχή και την κοινωνία, αλλά πολύ περισσότερο επειδή ο ένας εκ των δύο απέτυχε να κατευνάσει τις φοβίες που πήγαζαν από τη σκληρή "διαπαιδαγώγησή" του και να παραδοθεί έστω και στιγμιαία στην επιθυμία του για τον άλλο. Δεν είναι η ιστορία ενός παράνομου ζευγαριού που αφορίστηκε και καταδιώχθηκε, αλλά η ιστορία ενός ανθρώπου που θυσίασε την ευτυχία και καταπίεσε την αγάπη του για χάρη της ασφάλειας και της "αξιοπρέπειας", μόνο και μόνο για να οδηγηθεί στην κατάρρευση, για να στερηθεί εν τέλει και τη μεν και τις δε και να μείνει με τις αναμνήσεις αλλά και με μια υπόσχεση, έναν όρκο: τη ζωή που του περισσεύει να την αξιοποιήσει καλύτερα. Δηλαδή, να τη ζήσει.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είναι όντως πολύ καλό. Αν μη τι άλλο παρουσιάζει και την ομοφυλοφιλία με σοβαρότητα και «ντομπροσύνη», κάτι που λείπει σε μεγάλο βαθμό σήμερα. Πιστεύω θα σαρώσει φέτος στα Όσκαρ.

empopcornempopcornempopcornempopcornempopcorn

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν την εχω δει την ταινια. Εδω στην Αγγλια επικρατει η αποψη οτι αυτη την ταινια την εχουν δει μονο ομοφυλοφιλοι και γυναικες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Την έχει δει όλη η Αγγλία με λίγα λόγια :P (νταξ, νταξ, μαλακία αστείο)

Λοιπόν, η ταινία είναι ιδιαίτερα καλογυρισμένη, οι ερμηνείες είναι σε σημεία συγκινητικές, η φωτογραφία είναι πίνακας σκέτος, αλλά...

1) Αλλά σε σημεία την βρήκα αφόρητα βαρετή. Αν υπήρχε βαθύτερο νόημα στην επιλογή αυτών των ρυθμών από τον Λι παραμένει για μένα το μεγαλύτερο μυστικό του Brokeback Mountain

2) Αλλά εάν αντί για ομοφυλόφιλοι οι κεντρικοί ήρωες ήταν αντρόγυνο, θα μιλούσαμε μάλλον για άλλη μία ρομαντική ιστορία, χωρίς πιθανώς κάτι το ξεχωριστό. Οι "γέφυρες του Μάντισον" ήταν σαφώς ένα σκαλί πιο πάνω όμως σε αυτή την κατηγορία

3) Αλλά η ταινία θα βραβευτεί ούτως ή άλλως με όλα τα όσκαρ για τα οποία έχει προταθεί. Το Χόλυγουντ θα τιμήσει την παγκόσμια gay κοινότητα, όπως στο παρελθόν τίμησε έγχρωμους, ανάπηρους και ψυχασθενείς.

Δεν υποστηρίζω ότι ήταν κακή, ούτε καν αδιάφορη. Απλά δε νομίζω ότι είναι τόσο ιδιαίτερη τελικά, ακόμα και με αυτό το θέμα.

Όχι πάνω από 3/5.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συγγνώμη..Μπορείς να αναφέρεις ποιές ταινίες εννοείς??

Και που είναι ο σύνδεσμος μεταξύ ομοφυλοφίλων και μάυρων σε σχέση με τους ανάπηρους και τους ψυχασθενείς??(οι πρώτοι είναι δυό υγιείς κοιν.ομάδες ενώ οι δεύτεροι ασθενείς)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

2) Αλλά εάν αντί για ομοφυλόφιλοι οι κεντρικοί ήρωες ήταν αντρόγυνο, θα μιλούσαμε μάλλον για άλλη μία ρομαντική ιστορία, χωρίς πιθανώς κάτι το ξεχωριστό. Οι "γέφυρες του Μάντισον" ήταν σαφώς ένα σκαλί πιο πάνω όμως σε αυτή την κατηγορία

Καποιος διαβασε το αρθρο του (θεικου για τις ατακες του :P ) Δανικα....για τις γεφυρες του Γκεισον! :P

Το διαβασαμε ομως κι εμεις φιλτατε, οποτε .........

Τωρα αν εσυ βρηκες τις Γεφυρες του Μαντισον καλη ταινια κ ουχι μια γλυκο-πατατα (παρολο που το πρωταγωνιστικο ζευγαρι ειναι η αφροκρεμα του Χολυγουντ!).......τι να πω? :splats:

Δεν καταλαβα....σοβαρες ρομαντικες ιστοριες δεν μπορουν να ειναι καλες ταινιες....επειδη απλα τα τελευταια 15 χρονια οι πιο πολλες ρομαντικες κομεντι ειναι πολυ "ροζ" κ φρου κι αρωματα-τι σημαινει? Δεν ειναι σοβαρες ταινιες?

Το χολυγουντ εχει οντως μια ταση να επιβραβευει κουτσους-χιλιοχτυπημενους απ τη μοιρα-ιστοριες πολλων χαρτομαντηλων......Αλλα ποιος θα πει οτι το Monster ή το Boys dont cry δεν αξιζαν τα οσκαρ που πηραν?

Ασφαλως η Ακαδημια κ τα βραβεια δεν ειναι πανακεια! Παμπολλες κορυφαιες ταινιες δεν βραβευτηκαν ποτε! Πολυ φρεσκο παραδειγμα (ναι ναι θα πω παλι :P για τον λατρεμενο μου Μαικλ Μανν) το περσινο Διαδρομη! <_< ...Ενα οσκαρακι β ανδρικου μονο! :splats:

ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΑΚΟΜΑ! ΘΑ ΤΗ ΔΩ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ Κ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

nerdanel, υποτιμάς την πρωτοτυπία των απόψεων μου :P

Με κάθε ειλικρίνεια πρέπει να ομολογήσω πως δεν έχω διαβάσει την κριτική του Δανίκα σχετικά με την ταινία και γενικώς δεν είχα διαβάσει ουδεμία κριτική πριν την δω. Δεν μου κάνει εντύπωση που το είπε και εκείνος, φαντάζομαι πολλοί θα τα παραλληλίσουν μια και το όλο κόνσεπτ είναι, τελικά, το ίδιο και το μόνο που αλλάζει είναι ότι οι βασικοί ήρωες είναι ομοφυλόφιλοι. Και όχι, δεν βρήκα γλυκανάλατες τις Γέφυρες, αντιθέτως πολύ πολύ γλυκιές... Α, και επίσης δεν είπα ποτέ πως δεν την θεώρησα σοβαρή ταινία. Άλλωστε της έδωσα 3/5 και απλά το σχόλιό μου μάλλον φάνηκε πολύ πιο αρνητικό από την άποψή μου γιατί απλά αναφέρθηκα μόνο στα μείον που της βρήκα. Για τα συν όμως διαβάστε NM25, εγώ είμαι πνεύμα αντιλογίας :)

Πνεύμα αντιλογίας είναι σαφώς και η a_panayiotou που έχει φαγωθεί παλαιόθεν να με βγάλει ρατσιστή! Δεν υπάρχει σχέση στις ομάδες που ανέφερα πλην του ότι το Χόλυγουντ βραβεύει από καιρό σε καιρό ταινίες με θέματα ταμπού (και ως τέτοιες ανέφερα τις ομάδες). Η βράβευση αυτή όμως είναι κατά τη γνώμη μου καθαρά υποκριτική, καθότι η Ακαδημία είναι γνωστή για τις συντηρητικές απόψεις της παρά για τον προοδευτισμό της και πολύ συχνά γνήσια προοδευτικές ταινίες ή ριζοσπαστικοί δημιουργοί δεν καλούνται καν ως υποψήφιοι!

Θα αναδιατυπώσω λοιπόν, για να μην παρεξηγούμαστε:

Η ταινία είναι καλή. Απλά βαρέθηκα. Και συν τοις άλλοις μου θύμισε μια άλλη που είχα δει πριν πολύυυ καιρό αλλά που είχε παρόμοιο θέμα και (περίπου) παρόμοια ανάπτυξη. Αυτά :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά όπως και εμένα οι ταφές του Μελκιάδες Εστράδα..Μόνο που δε κοιμήθηκα..Αλλά δε γύρισα να πω τπτ διότι ίσως να ένιωσα ανάξια να το κρίνω(ψωνάρες όλοι εδώ μέσα!! :P )

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω την ταινια δεν την ειδα και ουτε το κοβω να την βλεπω :P ...Γιατι σινεμα παω με τον αδερφο μου,με τον οποιο δεν εχω δει ποτε δραμα,αισθηματικη κτλ.,ασε που θα μας κοιταει περιεργα ο ταμιας :lol: !!!Ουτε για Dvd το κοβω,καθως ουτε η κοπελα του ντιβινταδικου θελω να με κοιταει με μισο ματι,καθως αλλα μηνυματα θα ηθελα να της περασω :wub::D !!Γενικα παντως οι περισσοτερες κριτικες που εχω διαβασει,αν οχι ολες,την εκθειαζουν την ταινια...Απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω βεβαια πώς αυτοι οι καουμποηδες δεν ειναι αδερφες,οπως νομιζω λενε οι ιδιοι και στο βιβλιο και στην ταινια,αφου προηγουμενως εχουν πεταξει εξω ο ενας τα ματια του αλλου :lol: !!!Η ενσταση η δικη μου ειναι στην (αγχωτικη) προσπαθεια πολλων να πεισουν οτι δεν ειναι γκει ταινια...Σιγουρα ενας αδιεξοδος ερωτας δεν ειναι ασυνηθης,αλλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,ειναι μια γκει ιστορια,κατα τη γνωμη μου,ασχετα αν το κοινο στο οποιο απευθυνεται ειναι ευρυτερο...Οσο πιο νωρις αποδεχτουν αυτη τη συνθηκη ολοι,τοτε η ταινια θα παρει τη θεση που της αξιζει στην ιστορια του σινεμα,απενοχοποιημενα γιατι δεν υπαρχει λογος για ντροπες αλλωστε...

ΥΓ.Ειδε κανεις Μητσικωστα?Με τους δυο καουμποηδες,τον Τζον Πουστερ και τον Τομ Λουγκριν?Πολυ γελιο :lol: !!Επισης την παρουσιαση των ταινιων της εβδομαδας που εκανε ενας σοβαροφανης σε Πανουτσο-Καρπετοπουλο...Ελεγε,ελεγε,ελεγε...και πεταγεται ο Πανουτσος και λεει:"Ναι,αλλα τον ψιλοπαιρνανε λιγο!! :lol: "...Μονο που δε σηκωθηκε να φυγει ο σινεματολογος!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατι βρε ειμαι οφ τοπικ?Ειμαι απο τους λιγους που υποστηριξα οτι ΕΙΝΑΙ μια γκει ταινια...τωρα για τα υπολοιπα...νταξει ειμαι καπως πολυλογας :P ...Στηλη του περιοδικου ΣΙΝΕΜΑ ειναι εδω?Λιγη ελαφροτητα δε βλαπτει :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1) Αλλά σε σημεία την βρήκα αφόρητα βαρετή. Αν υπήρχε βαθύτερο νόημα στην επιλογή αυτών των ρυθμών από τον Λι παραμένει για μένα το μεγαλύτερο μυστικό του Brokeback Mountain

emarup Συμφωνώ...κατά τη γνώμη μου, η ταινία είναι βαρετή έως πολύ βαρετή emnystaemnysta, 5 /5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγω την ταινια δεν την ειδα και ουτε το κοβω να την βλεπω :P ...Γιατι σινεμα παω με τον αδερφο μου,με τον οποιο δεν εχω δει ποτε δραμα,αισθηματικη κτλ.,ασε που θα μας κοιταει περιεργα ο ταμιας :lol: !!!Ουτε για Dvd το κοβω,καθως ουτε η κοπελα του ντιβινταδικου θελω να με κοιταει με μισο ματι,καθως αλλα μηνυματα θα ηθελα να της περασω :wub::D !!Γενικα παντως οι περισσοτερες κριτικες που εχω διαβασει,αν οχι ολες,την εκθειαζουν την ταινια...Απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω βεβαια πώς αυτοι οι καουμποηδες δεν ειναι αδερφες,οπως νομιζω λενε οι ιδιοι και στο βιβλιο και στην ταινια,αφου προηγουμενως εχουν πεταξει εξω ο ενας τα ματια του αλλου :lol: !!!Η ενσταση η δικη μου ειναι στην (αγχωτικη) προσπαθεια πολλων να πεισουν οτι δεν ειναι γκει ταινια...Σιγουρα ενας αδιεξοδος ερωτας δεν ειναι ασυνηθης,αλλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,ειναι μια γκει ιστορια,κατα τη γνωμη μου,ασχετα αν το κοινο στο οποιο απευθυνεται ειναι ευρυτερο...Οσο πιο νωρις αποδεχτουν αυτη τη συνθηκη ολοι,τοτε η ταινια θα παρει τη θεση που της αξιζει στην ιστορια του σινεμα,απενοχοποιημενα γιατι δεν υπαρχει λογος για ντροπες αλλωστε...

Πρώτον: Sorry κιόλας, αλλά κάτι τέτοιες κομπλεξικές νοοτροπίες ("θα με κοιτάζει περίεργα") είναι που θα στερήσουν δυστυχώς από το "Brokeback Mountain" την απήχηση από το κοινό που τόσο αξίζει ως ταινία. Εμένα πάντως περίεργα δε με κοίταζε κανένας. Και ήταν και πήχτρα η αίθουσα. Κι όχι από γκέι και γυναίκες (μόνο) όπως είπε ο Λέκτερ.

Δεύτερον: Κανείς δεν αρνήθηκε ότι οι ήρωες της ταινίας είναι ομοφυλόφιλοι. Οι ίδιοι μόνο σε ένα σημείο αναφωνούν "I'm not queer"- κι αυτο γιατί στο χρονικό εκείνο σημείο δεν είχαν αποδεχτεί τη σεξουαλική τους ταυτότητά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάθε ταινία με πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους είναι "γκέι ταινία". Ως "γκέι ταινίες" χαρακτηρίζονται εκείνες που πραγματεύονται θέματα που αφορούν την γκέι κοινότητα (π.χ. γκετοποίηση, outing) και απευθύνονται κυρίως σε γκέι κοινό, επειδή εκείνους/εκείνες θα αγγίξει περισσότερο. Ένας απαγορευμένος, καταραμένος εκ των κοινωνικών συνθηκών έρωτας δεν αφορά μόνο τους ομοφυλόφιλους αλλά σύσσωμο το ανθρώπινο είδος.

Τώρα, όσον αφορά τους ρυθμούς του Λι: προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω γιατί βρήκατε την ταινία αργόσυρτη, μια και σχεδόν είκοσι χρόνια "σχέσης" συμπυκνώνονται άριστα στο δίωρο. Πού είδατε να φλυαρεί; Τι ήταν περιττό κατά τη γνώμη σας;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βασικά, και για να είμαστε πλήρως ακριβολόγοι, gay ταινία θα πει κατά λέξη «χαρούμενη ταινία». Με άλλα λόγια, είναι λίγο μπερδεψεουάρ να λέμε μια ταινία που παρουσιάζει ομοφυλόφιλους ως "gay ταινία". <_<

Βέβαια, απ'την άλλη θα μου πείτε: πώς λέμε «συναισθηματική ταινία» ή «πολεμική ταινία»... emblush

Να προτείνω αν σας άρεσε ο ένας απ'τους δύο πρωταγωνιστές (δεν θυμάμαι πως τον λένε, αυτός του Ντόνι Ντάρκο τέλος πάντων) να δείτε και το Jarhead.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Η κυριολεκτική σημασία της λέξης "γκέι" είναι όντως "χαρούμενος", αλλά νομίζω ότι οι μέρες που ο Σινάτρα τραγουδούσε "the loveliness of paris seems somehow sadly gay" έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αν με πιάνεις :P

Εν πάσει περιπτώσει, δεν έχεις δίκιο. Ως κιν/κος όρος το "Gay/Lesbian" υπάρχει και ανάλογα με το είδος ακριβώς προσθέτουμε "comedy", "drama" κτλ. Σε παραπέμπω στο metacritic π.χ. σε ταινίες όπως τα "Latter Days" και "April's Shower".

P.S. Jake Gylleenhal και μπορείτε επίσης να το δείτε μικρό στο "October Sky" ("Όνειρα του Ουρανού) και στα "Moonlight Mile" ("Πικρά Φεγγάρια" ) και στο "The Good Girl" ("Σαν Καλό Κορίτσι") με τη Τζένιφερ Άνιστον. Είναι αδερφός της Μάγκι ("Η Γραμματέας", "Το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα")

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έτσι όπως τα λες είναι. :)

Θυμάμαι στο γυμνάσιο είχαμε έναν αμερικανό καθηγητή αγγλικών (περί τα 55-60 σε ηλικία) που μας έλεγε πως η μητέρα του (γεννημένη αρχές του περασμένου αιώνα) ήταν αδιανόητο να συλλάβει την αλλαγή της σημασίας της λέξης "gay". Γι'αυτήν εκφράσεις του στυλ "a gay day" ή "a gay boy" ήταν απόλυτα φυσιολογικές και άνευ πονηριάς...

Χεχ, μόλις κατέβηκε το Curious George. Άντε να δούμε πως είναι κι αυτό. :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρώτον: Sorry κιόλας, αλλά κάτι τέτοιες κομπλεξικές νοοτροπίες ("θα με κοιτάζει περίεργα") είναι που θα στερήσουν δυστυχώς από το "Brokeback Mountain" την απήχηση από το κοινό που τόσο αξίζει ως ταινία.

Ως "γκέι ταινίες" χαρακτηρίζονται εκείνες που πραγματεύονται θέματα που αφορούν την γκέι κοινότητα (π.χ. γκετοποίηση, outing) και απευθύνονται κυρίως σε γκέι κοινό, επειδή εκείνους/εκείνες θα αγγίξει περισσότερο. Ένας απαγορευμένος, καταραμένος εκ των κοινωνικών συνθηκών έρωτας δεν αφορά μόνο τους ομοφυλόφιλους αλλά σύσσωμο το ανθρώπινο είδος.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑχχχχ Και σπουδάζετε και γιατροί.......

Φυσιολογία του πεπτικού συστήματος έχετε κάνει ποτέ; Του αναπαραγωγικού; 'Οπως θα καταλάβατε, ουδεμίαν σχέση. Άλλο πράγμα το ένα, και άλλο το άλλο. Το να χρησιμοποιείς το ένα για χρήση του άλλου (απουσία καταλλήλου υποδοχέα), ε πώς να το κάνουμε δεν είναι και ότι πιό φυσιολογικό.

Ο έρωτας βέβαια είναι πολύ μεγάλο πράγμα και σε βουκολικές περιοχές (όπως το Brokeback Mountain) ενδέχεται να βρίσκουμε ανικανοποιήτους έρωτες του εκάστοτε νεαρού με την γελάδα του (κατσίκες στην αντίστοιχη ελληνική φύση). Δεν είδα κανέναν να το κάνει ταινία που να προτείνεται για όσκαρ. Αυτά τα ζωντανά δεν έχουν δικαίωμα στον έρωτα; Δεν αφορά αυτός ο απαγορευμένος έρωτας όλο το ανθρώπινο είδος; emcensored τις "κομπλεξικές μου νοοτροπίες" μέσα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σκοπός του σεξ δεν είναι μόνο η αναπαραγωγή. Είναι και α) απόλαυση β) σωματική και ψυχική ένωση δύο ανθρώπων που αγαπιούνται. Αυτές τις πτυχές δυστυχώς τις παραβλέπει κάποιος με ανεπτυγμένη την αίσθηση της "ηθικής", διότι το σεξ γι'αυτόν, όπως και για την Εκκλησία, αποσκοπεί στην τεκνοποίηση και μόνο.

Εσείς χάνετε. :P

Τώρα όσον αφορά την ιατρική μας ιδιότητα: άνοιξε κάποιο βιβλίο Ψυχιατρικής και διάβασε τον ορισμό της ψυχικής νόσου και τις παραφιλίες (στις οποίες θα βρεις την κτηνοβασία). Θα διαπιστώσεις ότι η ομοφυλοφιλία ούτε στον ένα ταιριάζει, ούτε στις άλλες συμπεριλαμβάνεται εδώ και 30 χρόνια.

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ΔΕΝ είναι φυσιολογική, το να κρίνεις μια ταινία από το ποιόν ή τις πράξεις των ηρώων της είναι τουλάχιστον ανούσιο, αν όχι βλακώδες.

Η συζήτηση περί "φυσιολογικού" τελειώνει ΕΔΩ. Αν θέλετε ανοίξτε τόπικ στη "Γενική Αρθρογραφία". Εδώ γράφουν μόνο όσοι είδαν την ταινία και σχολιάζουν ΕΠ' ΑΥΤΗΣ. Με κοσμιότητα παρακαλώ κι επιχειρήματα. By the way, while we're at it, οι λόγοι για τους οποίους ΔΕ ΘΑ ΔΕΙ κάποιος την ταινία (αν και προφανείς) δεν ενδιαφέρουν κανέναν και γι'αυτό λυπηθείτε τα μάτια μας.

Υ.Γ. Άρα να υποθέσω είσαι και κατά της πεολειχίας; Η στοματοφαρυγγική κοιλότητα ανήκει κι αυτή στο πεπτικό, ξέρεις...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μα γιατί να γίνουμε μύλος; :P

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τους σκοπούς του σέξ. Εγώ θα τους έθετα με την εξής σειρά α) σωματική και ψυχική ένωση δύο ανθρώπων που αγαπιούνται β) απόλαυση γ) τεκνοποίηση.

Δεν θεωρώ την ομοφυλοφιλία ψυχική νόσο, αλλά πνευματική.

Εξ άλλου εγώ υπερασπίστηκα τα δικαιώματα του Μήτσου και της Πουλχερίας :wub: να γίνουν βραβευμένη ταινία από την Αμερικανική Ακαδημία :P

Έλα, μην το παίρνεις και τόσο σοβαρα. Το ότι γράφουμε κριτικές για την ταινία δεν σημαίνει ότι τις γράφουμε για σένα. emiloveyou

Υ.Γ. Στην τελευταία ερώτηση αποφεύγω να απαντήσω για προφανείς λόγους

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Το τυρί "μύλος" εννοούσα :P

Λοιπόν, άντε μην το μπαχαλέψουμε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑχχχχ Και σπουδάζετε και γιατροί.......

Φυσιολογία του πεπτικού συστήματος έχετε κάνει ποτέ; Του αναπαραγωγικού; 'Οπως θα καταλάβατε, ουδεμίαν σχέση. Άλλο πράγμα το ένα, και άλλο το άλλο. Το να χρησιμοποιείς το ένα για χρήση του άλλου (απουσία καταλλήλου υποδοχέα), ε πώς να το κάνουμε δεν είναι και ότι πιό φυσιολογικό.

Υ.Γ. Άρα να υποθέσω είσαι και κατά της πεολειχίας; Η στοματοφαρυγγική κοιλότητα ανήκει κι αυτή στο πεπτικό, ξέρεις...

Δεν έχει σχέση με την ταινία, απλά μια παρατήρηση: Το πρωκτικό σεξ (σε ετερο- και ομοφυλόφιλους) είναι γνωστό και ως "παρά φύσιν" συνουσία, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτα σωστό με βάση τη Φυσιολογία. Υποδοχείς ηδονής υπάρχουν και στην περιπρωκτική περιοχή, καθώς και σε όλο το περίνεο. Δεν είναι ασφαλώς το ίδιο αναπτυγμένοι σε όλους τους ανθρώπους, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλους τους υποδοχείς του σώματος, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που αντλούν ευχαρίστηση από τον ερεθισμό των εν λόγω υποδοχέων και δεν είναι ανώμαλοι, ούτε καν παρουσιάζουν κάποια παραλλαγή.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον NM στις απόψεις περί σεξ, όπως επίσης και στο ότι πρέπει να παραμείνουμε στον σχολιασμό της ταινίας, παρότι κι εγώ ξέφυγα με αυτό το post.

:)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρώτον: Sorry κιόλας, αλλά κάτι τέτοιες κομπλεξικές νοοτροπίες ("θα με κοιτάζει περίεργα") είναι που θα στερήσουν δυστυχώς από το "Brokeback Mountain" την απήχηση από το κοινό που τόσο αξίζει ως ταινία.

Oχι βρε μη ζητας συγγνωμη :D ...Αλλωστε στα αστεια το 'πα...Δεν καταλαβαινω γιατι δε χωραει λιγο χιουμορ εδω μεσα,αλλα δεν πειραζει :lol: ...πιστευω πως λιγοι θα ντραπουν για αυτο το λογο να μη δουν την ταινια :P ...οπως δεν ντρεπονται να νοικιασουν τις τσοντες ή να δουν σινεμα στην Αγ.Κωνσταντινου :lol: ...και ας μην ειναι γκει τσοντες...

Εμένα πάντως περίεργα δε με κοίταζε κανένας. Και ήταν και πήχτρα η αίθουσα. Κι όχι από γκέι και γυναίκες (μόνο) όπως είπε ο Λέκτερ

Eισαι σιγουρος?Δεν προσεξες μηπως σου κλεισε το ματι ο ταμιας :D ?(και αυτο αστειο ηταν... :lol: )

Δεύτερον: Κανείς δεν αρνήθηκε ότι οι ήρωες της ταινίας είναι ομοφυλόφιλοι. Οι ίδιοι μόνο σε ένα σημείο αναφωνούν "I'm not queer"- κι αυτο γιατί στο χρονικό εκείνο σημείο δεν είχαν αποδεχτεί τη σεξουαλική τους ταυτότητά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι κάθε ταινία με πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους είναι "γκέι ταινία". Ως "γκέι ταινίες" χαρακτηρίζονται εκείνες που πραγματεύονται θέματα που αφορούν την γκέι κοινότητα (π.χ. γκετοποίηση, outing) και απευθύνονται κυρίως σε γκέι κοινό, επειδή εκείνους/εκείνες θα αγγίξει περισσότερο. Ένας απαγορευμένος, καταραμένος εκ των κοινωνικών συνθηκών έρωτας δεν αφορά μόνο τους ομοφυλόφιλους αλλά σύσσωμο το ανθρώπινο είδος.

Το περιμενα οτι θα αρχιζαν τα λογοπαιγνια περι το "γκει",αλλα ηθελα να αποφυγω τον ορο "λουγκρικη ταινια" :lol: (αλλο αστειο... :D )...Ε,λυπαμαι,αλλα η ταινια αφορα την ομοφυλοφιλια,ειναι κατεξοχην "ομοφυλοφιλη ταινια",τα θεματα που αφορουν τους ομοφυλοφιλους θιγει και αυτους θα αγγιξει περισσοτερο!!Αυτος ειναι και ο λογος της υπερπροβολης της,αλλιως προς τι τοση φασαρια για το θεμα ενος "αδιεξοδου ερωτα",απο τη στιγμη που τοσες φορες εχει παρουσιαστει στο σινεμα απο ετεροφυλοφιλα ζευγαρια,που αφορουν αλλωστε και μεγαλυτερο μερος του κοινου?

Αλλα αυτο που διακυβευεται σε σχεση με αυτην την ταινια ειναι μαλλον κατι αλλο,πολυ πιο σκοτεινο απο την υφερπουσα φημολογια περι "νομιμοποιησης της ομοφυλοφιλιας"...Δε νοιαστηκε ξαφνικα η Ακαδημια για τους ομοφυλοφιλους και τα προβληματα τους...Η επικρατηση των ευαγγελιστων νεοδεξιων στις ΗΠΑ δεν αφηνει πολλα περιθωρια αισιοδοξιας για μια προοδευτικη στροφη στις αντιληψεις της αμερικανικης κοινωνιας...Σε μια περιοδο ομως,που στο σινεμα βγηκαν ταινιες οπως:Συριανα,Τζαρχεντ,Καληνυχτα και καλη τυχη,Μοναχο,μια συγκινητικη ιστορια με λουγκρες ηταν ο,τι επρεπε για να τραβηξει την προσοχη του(αμερικανικου) κοινου απο ο,τι δε συμφερει τον Μπους και τους παρατρεχαμενους του...Οποτε σου λεει "καλος σκηνοθετης ειναι ο Ανγκ Λι,πιπερατο σεναριο εχει,αντε να δειξουμε στα βοδια οτι ειμαστε προοδευτικοι,γιατι αν παρουν χαμπαρι οτι εχουμε χουντα αντι για δημοκρατια και τους αρμεγουμε οικονομικα για να στειλουμε οπλα στο Ιρακ,θα μας παρουν με τις ντοματες"...ειναι πολυ πιο ανωδυνο να κανουν μια "παραχωρηση" προς οφελος των ομοφυλοφιλων(οι διακρισεις σε βαρος των οποιων πανε συννεφο και δε θα αλλαξει τιποτε με την ταινια) προκειμενου να μην προβληθουν η ελλειψη δημοκρατιας,η αυτολογοκρισια,η αποθεωση της πολιτικης ορθοτητας και το τσιμπουσι στη Μεση Ανατολη,θεματα που πραγματευονται οι προαναφερθεισες ταινιες...

Σιγουρα κανεις δεν περιμενει τα Οσκαρ να γινουν ξαφνικα το φεστιβαλ Σαντανς ανεξαρτητου κινηματογραφου του Ρομπερτ Ρεντφορντ,ουτε να αρχισουν να δινουν Οσκαρ στον Κεν Λοουτς π.χ. και στους αλλους που ειναι ταγμενοι στον πολιτικο κινηματογραφο...Αλλα πρεπει επιτελους να σταματησει η υποκρισια και το κουκουλωμα...οφειλουν να βραβευουν τους δημιουργους για τα εργα τα οποια αξιζαν τα Οσκαρ και οχι για μεταγενεστερα εργα μετρια ,εξοφλωντας τους παλια γραμματια και χρεη,κανοντας μπακαλιστικους συμψηφισμους...Αν αξιζει λοιπον τοσα Οσκαρ το Μountain(που δε λεω οτι ειναι κακη ταινια) αναρωτιεμαι η "Παγοθυελλα",το "Λογικη και ευαισθησια" η το "Γαμηλιο Παρτυ"(και αυτο με την ομοφυλοφιλια καταπιανοταν και με πιο ελαφρυ τροπο...) του ιδιου σκηνοθετη δεν αξιζαν κατι?Αλλα φαινεται δεν τις βοηθησαν οι τοτε συγκυριες...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σιγουρα κανεις δεν περιμενει τα Οσκαρ να γινουν ξαφνικα το φεστιβαλ Σαντανς ανεξαρτητου κινηματογραφου του Ρομπερτ Ρεντφορντ,ουτε να αρχισουν να δινουν Οσκαρ στον Κεν Λοουτς π.χ. και στους αλλους που ειναι ταγμενοι στον πολιτικο κινηματογραφο...Αλλα πρεπει επιτελους να σταματησει η υποκρισια και το κουκουλωμα...οφειλουν να βραβευουν τους δημιουργους για τα εργα τα οποια αξιζαν τα Οσκαρ και οχι για μεταγενεστερα εργα μετρια ,εξοφλωντας τους παλια γραμματια και χρεη,κανοντας μπακαλιστικους συμψηφισμους...

:splats: Συμφωνώ.Πότε θα βρει την βράβευση που της αξίζει η πλέον gay/βουκολικό δράμα/πορνό ταινία της δεκαετίας,το DVD του βάζελου-ξέρετε,αυτό με την αγνή και άφθορο κορασίδα των γηπέδων που την διακορεύει κατά συρροήν και εξακολούθησιν παρά φύσιν και κατά φύσιν ο διαιτητής και ο έφηβος του Πειραιά,ενίοτε δε ο μεγάλος αδελφός-πρόεδρος-Φιλιππίδης-επίδοξος πολιτευτής της ενδόξου δεξιάς παρεμβαίνει για να δείρει τον κακό διαιτητή Ευθυμιάδη που εξέθεσε την αειθαλή παρθένο αδελφή του μπροστά στο πανελλήνιο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup καμμενος γαβρος,που τον παει πεντε-πεντε να αντιπαρατεθει με επιχειρηματα μαζι μου στο αντιστοιχο τοπικ,οντας μαθημενος στις αναρθρες κραυγες και τα συνθηματα που ταιζει τους οπαδους του ο μαφιοζος προεδρος τους...

Σορυ για το οφ τοπικ...να σβηστει το ποστ μου αυτο απο τον μοδερατο...μαζι με το απο πανω...

ΥΓ.Μ'αρεσει που εισαι και μοδερατος στη γενικη αρθρογραφια...προφανως σε εσενα οφειλεται το υψηλο επιπεδο που επικρατει σε εκεινο το τοπικ τελευταια...στα μουτρα σου οι ντοματες :splats::splats::splats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το περιμενα οτι θα αρχιζαν τα λογοπαιγνια περι το "γκει",αλλα ηθελα να αποφυγω τον ορο "λουγκρικη ταινια" :lol: (αλλο αστειο... :D )...Ε,λυπαμαι,αλλα η ταινια αφορα την ομοφυλοφιλια,ειναι κατεξοχην "ομοφυλοφιλη ταινια",τα θεματα που αφορουν τους ομοφυλοφιλους θιγει και αυτους θα αγγιξει περισσοτερο!!Αυτος ειναι και ο λογος της υπερπροβολης της,αλλιως προς τι τοση φασαρια για το θεμα ενος "αδιεξοδου ερωτα",απο τη στιγμη που τοσες φορες εχει παρουσιαστει στο σινεμα απο ετεροφυλοφιλα ζευγαρια,που αφορουν αλλωστε και μεγαλυτερο μερος του κοινου?

Καταρχήν δεν τοποθετήθηκα σωστά. Όπως έγραψα και στην κριτική μου, ο έρωτας των Ίνις και Τζακ δεν είναι αδιέξοδος μόνο επειδή είναι γκέι, αλλά κυρίως- κι αυτό φαίνεται από την ταινία- από τα μυαλά που κουβαλάνε στα κεφάλια τους. Στη θέση του Ίνις θα μπορούσες κάλλιστα να βάλεις τον Άντονυ Χόπκινς στα "Απομεινάρια Μιας Ημέρας" μόνο που εκείνος θυσίασε τον (ανομολόγητο) έρωτά του για χάρη της αφοσίωσης και της υποταγής στον κύριο του και όχι για να γλυτώσει το τομάρι του ή τα κεκτημένα του. Καταλαβαίνεις λοιπόν φαντάζομαι, ότι αυτή η πτυχή είναι που κάνει το "Brokeback Mountain" να απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό και να μην αγγίζει μόνο ομοφυλόφιλους.

Επίσης, ας μη συγχέουμε τα πράγματα: εγώ μιλάω από πλευράς κινηματογραφικής ορολογίας. Ως "genre" το "Gay&Lesbian" χρησιμοποιείται για να περιγράψει άλλες ταινίες, π.χ. αυτές που ανέφερα και στον Prof., άντε και αυτές του Γκρεγκ Αράκι. Όχι το "Brokeback Mountain". Με τη λογική σου, "γκέι ταινία" είναι από το "La Mala Educacion" του Αλμοδοβάρ και την "Καταραμένη Σχέση" μέχρι το "Φτερά και Πούπουλα" με το Ρόμπιν Γουίλιαμς. Πράγμα το οποίο ΔΕ συμβαίνει. Πάρε παράδειγμα από το metacritic.com:

"Brokeback Mountain"

GENRE(S): Drama | Romance

WRITTEN BY: Larry McMurtry

Diana Ossana

E. Annie Proulx (short story)

DIRECTED BY: Ang Lee

RELEASE DATE: Theatrical: December 9, 2005

RUNNING TIME: 134 minutes, Color

ORIGIN: USA

"April's Shower"

GENRE(S): Comedy | Gay/Lesbian | Romance

WRITTEN BY: Trish Doolan

DIRECTED BY: Trish Doolan

RELEASE DATE: Theatrical: January 13, 2006

RUNNING TIME: 98 minutes, Color

ORIGIN: USA

Αλλα αυτο που διακυβευεται σε σχεση με αυτην την ταινια ειναι μαλλον κατι αλλο,πολυ πιο σκοτεινο απο την υφερπουσα φημολογια περι "νομιμοποιησης της ομοφυλοφιλιας"...Δε νοιαστηκε ξαφνικα η Ακαδημια για τους ομοφυλοφιλους και τα προβληματα τους...Η επικρατηση των ευαγγελιστων νεοδεξιων στις ΗΠΑ δεν αφηνει πολλα περιθωρια αισιοδοξιας για μια προοδευτικη στροφη στις αντιληψεις της αμερικανικης κοινωνιας...Σε μια περιοδο ομως,που στο σινεμα βγηκαν ταινιες οπως:Συριανα,Τζαρχεντ,Καληνυχτα και καλη τυχη,Μοναχο,μια συγκινητικη ιστορια με λουγκρες ηταν ο,τι επρεπε για να τραβηξει την προσοχη του(αμερικανικου) κοινου απο ο,τι δε συμφερει τον Μπους και τους παρατρεχαμενους του...Οποτε σου λεει "καλος σκηνοθετης ειναι ο Ανγκ Λι,πιπερατο σεναριο εχει,αντε να δειξουμε στα βοδια οτι ειμαστε προοδευτικοι,γιατι αν παρουν χαμπαρι οτι εχουμε χουντα αντι για δημοκρατια και τους αρμεγουμε οικονομικα για να στειλουμε οπλα στο Ιρακ,θα μας παρουν με τις ντοματες"...ειναι πολυ πιο ανωδυνο να κανουν μια "παραχωρηση" προς οφελος των ομοφυλοφιλων(οι διακρισεις σε βαρος των οποιων πανε συννεφο και δε θα αλλαξει τιποτε με την ταινια) προκειμενου να μην προβληθουν η ελλειψη δημοκρατιας,η αυτολογοκρισια,η αποθεωση της πολιτικης ορθοτητας και το τσιμπουσι στη Μεση Ανατολη,θεματα που πραγματευονται οι προαναφερθεισες ταινιες...

Χμ....

"Μόναχο": $44,313,605 (USA) (12 February 2006)

"Καληνύχτα Και Καλή Τύχη": $28,190,802 (USA) (12 February 2006)

"Σύρριζα": $62,647,540 (USA) (15 January 2006)

"Συριάνα": $48,723,888 (USA) (12 February 2006)

΄

Με εξαίρεση το "Μόναχο" και το "Σύρριζα", οι δυο πιο πολιτικές ταινίες της χρονιάς διανεμήθηκαν σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών. Και πάλι η μια έβγαλε 4 φορές τον προϋπολογισμό της και η άλλη σχεδόν όσα ξοδέφτηκαν για την παραγωγή της. Και οι άλλες δυο έβγαλαν τα λεφτά τους- κάποιοι τις είδαν! Σίγουρα, καμία από αυτές δεν ήταν μπλοκμπάστερ, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι το αμερικάνικο κοινό προτίμησε να δει το "Big Momma's House 2". Δε φταίει ο Μπους γι'αυτο, ούτε οι συντηρητικοί παρατρεχάμενοί του, αλλά τα μυαλά των Αμερικανών.

Το μόνο που μπορούν οι νεο-πουριτανοί να κάνουν είναι α) μέσω του ΜΡΑΑ να ανεβάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το σήμα καταλληλότητας και να κόψουν ό,τι βρίσκουν προκλητικό για την ηθική τους β) να πιέσουν τους διανομείς να μην αναλάβουν τη διανομή μιας συγκεκριμένης ταινίας- πράγμα ανώφελο, διότι όλο και κάποιος πιο underground θα πάρει τη θέση του (Lion's Gate π.χ.). Στο κάτω- κάτω πώς εξηγείς ότι ένα απροκάλυπτο, εξευτελιστικό σχεδόν κατηγορητήριο εναντίον του Μπους όπως το "Φαρεναϊτ 9/11" κατορθώνει να βγάλει 120 εκατ. δολάρια στο box office;

Τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, των Χρυσών Σφαιρών, των BAFTAs και όποιου άλλου πανηγυριού ονομάσεις, συν τις ετήσιες βραβευσεις των P/D/WGA αποφασίζουν ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ, συνάδελφοι των υποψηφίων. Συγκεκριμένα η AMPAS, η γνωστή σε όλους μας "Ακαδημία", αποτελείται ως επί το πλείστον από παλιούς Οσκαρούχους. Τώρα θα μου πεις και δεν είναι αυτοί σε θέση να πολιτικοποιήσουν μια βράβευση; Βεβαίως. Αλλά λάβε υπόψη σου όμως ότι το Χόλλυγουντ είναι προπύργιο Δημοκρατικών κι όχι Ρεπουμπλικανών. Και δε μιλάω μόνο για τους γνωστούς αριστεριστές (Πεν, Ρόμπινς, Σαράντον κτλ). Όλοι, από την Χάλι Μπέρι και τη Νικόλ Κίντμαν μέχρι την Κριστίνα Ρίτσι, τη Μπράις Ντάλλας Χάουαρντ ακόμη και τη Λίντσεϊ Λόαν δήλωσαν και δηλώνουν κατά καιρούς "πόσο ηλίθιος είναι ο Μπους". Μερικοί μάλιστα δεν το κάνουν εκ πεποιθήσεως αλλά για μόδα.

Γι' αυτό και οι ταινίες που ανέφερες, με εξαίρεση το "Σύρριζα" (κι αυτό για λόγους καλλιτεχνικής αρτιότητας και όχι για πολιτικούς) βρίσκονται όλες με δυο τουλάχιστον υποψηφιότητες. Η αξία τους αναγνωρίστηκε, το ίδιο και το πολιτικό τους μήνυμα. Τώρα το αν θα κερδίσουν; Στους καλούς (έως πολύ καλούς) κυριαρχεί ο καλύτερος.

Σιγουρα κανεις δεν περιμενει τα Οσκαρ να γινουν ξαφνικα το φεστιβαλ Σαντανς ανεξαρτητου κινηματογραφου του Ρομπερτ Ρεντφορντ,ουτε να αρχισουν να δινουν Οσκαρ στον Κεν Λοουτς π.χ. και στους αλλους που ειναι ταγμενοι στον πολιτικο κινηματογραφο...

Έχεις δει Σάντανς τελευταία;

Αλλα πρεπει επιτελους να σταματησει η υποκρισια και το κουκουλωμα...οφειλουν να βραβευουν τους δημιουργους για τα εργα τα οποια αξιζαν τα Οσκαρ και οχι για μεταγενεστερα εργα μετρια ,εξοφλωντας τους παλια γραμματια και χρεη,κανοντας μπακαλιστικους συμψηφισμους...Αν αξιζει λοιπον τοσα Οσκαρ το Μountain(που δε λεω οτι ειναι κακη ταινια) αναρωτιεμαι η "Παγοθυελλα",το "Λογικη και ευαισθησια" η το "Γαμηλιο Παρτυ"(και αυτο με την ομοφυλοφιλια καταπιανοταν και με πιο ελαφρυ τροπο...) του ιδιου σκηνοθετη δεν αξιζαν κατι?Αλλα φαινεται δεν τις βοηθησαν οι τοτε συγκυριες...

Τα παλιά γραμμάτια είναι μια αλήθεια σε πολλά φεστιβάλ. Δεν το αρνούμαι. Αλλά:

-Ο Ρίντλεϊ Σκοτ δεν έχει πάρει ποτέ Όσκαρ. Το 2000 (κατά τύχη ήταν συνυποψήφιος ο Λι για το "Τίγρης και Δράκος") ήταν και καλά φαβορί για να πάρει το Βραβείο σκηνοθεσίας- λογικό, του το χρωστούσανε.

Το βραβείο κέρδισε επαξιότατα ο Σόντερμπεργκ για το "Traffic".

- Τόσο το "Γαμήλιο Πάρτυ" όσο και το "Φαϊ, Πιοτό, Αρσενικό, Θηλυκό" έλαβαν υποψηφιότητες για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

-Δεν ήταν υποψήφιος για το "Λογική και Ευαισθησία". Η "Παγοθύελλα" είχε να αντιμετωπίσει τον "Τιτανικό", το "Λ.Α. Εμπιστευτικό" και το "Καλύτερα Δε Γίνεται" προκειμένου να πάρει καν υποψηφιότητα. Ε...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.