Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Underworld: Evolution


bromptonista

Recommended Posts

:mellow: Και τα δυο Underworld είναι κλασικά παραδείγματα ταινιών όπου η διάσταση απόψεων κοινού και κριτικών είναι τεράστια. 6.9/10 στο IMDB, 14% (3.8/10) στο Rotten Tomatoes! Και στα δικά μας, 1 αστεράκι δίνει το Αθηνόραμα, 3 το κοινό του...

:o Πιο ενδιαφέρον και από την ίδια την κριτική της ταινίας είναι η κριτική αυτού του φαινομένου. Μήπως τελικά οι κριτικοί κινηματογράφου είναι μια "άλλη" πάστα ανθρώπων, που εναγωνίως ψάχνουν να βρουν Τέχνη εκεί που δεν υπάρχει εξ ορισμού και απογοητεύονται όταν μένουν με άδεια χέρια; Ήθελαν να γίνουν κριτικοί πινάκων ζωγραφικής, γλυπτών, φωτογραφίας και επειδή δεν τους πήραν βγάζουν ένα μίζερο κομπλεξισμό σε κάθε διασκεδαστική ταινία που βγαίνει στις αίθουσες; Προφανώς, και ο κινηματογράφος είναι τέχνη, και το DVD ίσως, είναι όμως πρώτιστα έξοδος, διασκέδαση, και μάλιστα επιλεκτική διασκέδαση. Σε άλλους αρέσει το "Όσα παίρνει ο Άνεμος" και το "Χορεύοντας με τους Λύκους" και σε άλλους το Star Trek, το Dracula και το Terminator. Κάποιοι μπορεί να διασκεδάζουν με όλα, ενώ μερικές ταινίες έχουν μια τάση να αρέσουν σε όλους ή να μην αρέσουν σε κανένα. Και βεβαίως υπάρχουν άνθρωποι που μίσησαν το Matrix και τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, γιατί άρεσαν σε όλους τους άλλους... Η πολυμορφία, η ποικιλία και η δημοκρατικότητα τελικά του "φαινομένου κινηματογράφος" είναι ότι από τις ταινίες για όλα τα γούστα που κυκλοφορούν διαλέγουμε τι θα δούμε ή νοικιάζουμε DVD τη Βουγιουκλάκη.

:) Εγώ διαλέγω Underworld, γιατί πιστεύω ότι είναι η πιο ευχάριστη ταινία που κυκλοφορεί τώρα. Ο Len Wiseman σκηνοθετεί μια γρήγορη χωρίς να γίνεται εκνευριστική ταινία δράσης, πάνω σε ένα σενάριο πανθομολογουμένως καλύτερο του πρώτου Underworld. Παρότι η Kate Beckinsale :wub: (Selene) είναι σύζυγός του, δε φοβάται ;) να τη δείξει σε αρκετές γραφικότατες ερωτικές σκηνές emblush με τον Scott Speedman (Michael Corvin). Η ηθοποιΐα δεν είναι και για Όσκαρ, αλλά ούτε ο Tony Curran (Marcus, ο πρώτος βρυκόλακας) ούτε Derek Jacobi (Alexander Corvinus, ο πρώτος Αθάνατος) χαλάνε την ατμόσφαιρα.

:wub: Η Κέιτ -αχ η Κέιτ- κυκλοφορεί σε όλη την ταινία με αυτά τα δερμάτινα και τα ασορτί πιστολάκια και τσουρουφλίζει παρά τα 33 χρονάκια της.

:mellow: Η υπόθεση κλασική - συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το πρώτο και προχωρά τη βαμπιροϊστορία, εξηγώντας κάποια από τα παλιά με εντυπωσιακά φλασμπακ (το εύρημα της "μνήμης του αίματος" έχει κάποιο ενδιαφέρον). Τα εφέ εντυπωσιακά, τα τερατάκια ωραία, το τέλος χολιγουντιανό και σχεδόν υπερβολικά σπλάτερ.

empopcorn empopcorn empopcorn empopcorn empopcorn /5, αν είδατε το πρώτο και σας άρεσε έστω και λίγο να τη δείτε οπωσδήποτε. Αλλιώς, δείτε πρώτα σε DVD το πρώτο και μετά αποφασίστε.

http://www.imdb.com/title/tt0401855/

http://www.rottentomatoes.com/m/underworld_evolution/

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο πρώτο Underworld είχα βάλει ένα ενθουσιώδες 10/10. Από τότε το είδα άλλες 3-4 φορές σε DVD και η βαθμολογία χαλαρά συνεχίζει να ισχύει. Χαίρομαι που σχεδόν 3 χρόνια μετά η ταινία έχει αποκτήσει το cult following που της άξιζε. Ακόμη περισσότερο με ικανοποιεί ότι η συνέχειά της δεν ήταν τελικά straight to video γιατί έβγαλε με το παραπάνω τα λεφτά της (κυρίως από τα DVD).

Η πλάκα είναι ότι πέτυχα συμπτωματικά στην αίθουσα που είδα το evolution όλες τις γνωστές φάτσες (μεταλλάδες, goths κ.ο.κ.). Κάποιοι ήξερα ότι γουστάραν τρελά το πρώτο αλλά και για τους υπόλοιπους έπρεπε να το περιμένω...

Το evolution αξίζει τα λεφτά του για όσους ήταν fans του πρώτου. Οι υπόλοιποι καλό είναι να το αποφύγουν γιατί συν τοις άλλοις δε θα καταλάβουν τίποτα καθώς η ταινία είναι ολοφάνερα γυρισμένη για όσους είναι εξοικειωμένοι με την μυθολογία και τους χαρακτήρες του πρώτου. Παρόλο το μεγαλύτερο budget και τα καλύτερα εφέ του το evolution έχει κάποιες διαφοροποιήσεις που το καθιστούν κατώτερο του πρώτου Underworld. Απουσιάζει για παράδειγμα η urban gothic αισθητική του πρώτου. Σε κάποιους επίσης ίσως λείψει και η ταξική κριτική της σχέσης των vampires με τους lycans καθώς και το love story του Lucian και οι ανατροπές του. Ωστόσο, περιλαμβάνεται επιτέλους η ερωτική σκηνή με την Kate Beckinsale που τόσο έλειπε από το πρώτο μέρος :P

8/10 λοιπόν για τους οπαδούς, 1/10 για όλους τους υπόλοιπους...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.