Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Memoirs Of A Geisha


notbad

Recommended Posts

Πολύ συμπαθητική αλλά girlie moovie. Είναι ενα δυστυχισμένο κοριτσάκι που το παίρνουν και το πουλάνε σε ένα σπίτι με γκέισες. Δεν εκπαιδεύεται για να γίνει γκέισα αλλά δούλα τους. Τελικά, όταν μεγαλώνει, ως άλλη νεράιδα μια διάσημη γκέισα, παίρνει την σταχτοπούτα και την καθοδηγεί στο να γίνει πολύ επιθυμητή και επίσης διάσημη γκέισα. Μέσα σε όλα αυτά είναι κι ένας γοητευτικός πελάτης, με τον οποίο είναι αιωνίως και μυστικά ερωτευμένη. Το τέλος είναι αναμενόμενο...αξίζει για να δείτε πώs περιγράφει την ζωή μιας γκέισας, άν και ένα ντοκυμαντέρ που είχα δει στην ΕΤ3 ήταν πιο ενδιαφέρον. Αν και μου αρέσουν οι ρομαντικές ταινίες και οι εποχής κλπ δεν με ενθουσίασε.

1/5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το εργο βασιζεται στο βιβλιο του Arthur Golden.Επειδη το ειχα διαβασει πριν 6 χρονια αναρωτιεμαι αν θα απογοητευτω βλεποντας το εργο <_<

Το ειδε κανενας που εχει διαβασει και το βιβλιο;Θυμαμαι πως το βιβλιο το ειχα διαβασει σε χρονο dt!

Ακουσα οτι εχει ωραια φωτογραφια και κουστουμια.

Να παω ή να περιμενω να βγει σε dvd;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πολυ ωραία γυναίκα η γκέισα η εκκολαπτόμενη γκείσα της ταινίας αλλά μέχρι εκεί!

ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

Όταν έγινε γκέισα έπρεπε να πάει με κάποιο πλούσιο της εποχής ο οποίος θα έδινε ένα μεγάλο χρηγματικό ποσό για να είναι...ο πρώτος.Όταν λοιπόν της το είπε η μεγάλη γκέισα αυτη δεν ήξερε και απόρησε!

Οπότε η έμπειρη γκέισα αναρωτηθηκε:"ΚΑΛΑ ΔΕ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΛΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΠΗΛΙΑ" :blink:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλό το εργάκι, όντως πολύ καλή φωτογραφία και κοστούμια, αλλά βιαστικό χάπυ εντ "άντε ωρέ να τελειώνουμε" και πολύ καμουφλαρισμένο τοπίο. Και καλά οι γκέισες είναι καλλιτέχνες (ναι μεν αναγκάζονται να εκδίδονται, αλλά εκδίδουν την τέχνη τους και ουχί το κορμί τους). Ναι καλά. Πόρνες πολυτελείας ήταν, τελεία και παύλα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και καλά οι γκέισες είναι καλλιτέχνες (...). Ναι καλά. Πόρνες πολυτελείας ήταν, τελεία και παύλα.

:o ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!!Τι έχουν δλδ να ζηλέψουν απ'το Καλομοιράκι ή τη Πιερίδη και λοιπό συνάφι??Τουλάχιστον οι γκέισσες έχουν κάποια ιδέα από μουσική!!(Παίζουν τρίχορδο) :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:οι γκέισσες έχουν κάποια ιδέα από μουσική!!(Παίζουν τρίχορδο) :P

Πως με το πες :D ?Δε σ'επιασα!Κανε ενα ιξπλειν γιατι εγω ειμαι απο χουριο και δεν τα ξερω αυτα :lol: !!

Παντως η Πιεριδη εχει χαλασει πολυ τελευταια(εμφανισιακα εννοω,γιατι απο φωνη αστα καλυτερα)και δεν ξερω γιατι <_< ...Επισης η Μερκουρη εχει γινει πολυ σκυλε,απο ολες τις πλευρες!!Αυτη κανει σιγουρα για γκεισα :lol: !!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με συγχωρείτε, αλλά οι γκέισες απαγορευόταν να πηγαίνουν με τους πελάτες τους. Βέβαια κάποιος πλήρωνε αδρά για το ξεπαρθένεμα αλλά μόνο αυτό. Αυτό που προσέφεραν οι γκέισες ήταν συντροφιά και ψυχαγωγία πολυτελείας και εκπαιδεύονταν χρόνια γι' αυτό. Για πηδήματα υπήρχαν και οι πουτάνες. Αλλά ο όρος γκέισα είναι απαγορευτικός του σέξ. Τώρα επειδή την ταινία δεν την είδα, δεν ξέρω αν υπαινείσεται κάτι διαφορετικό, εγώ μίλησα για τις γκέισες βάση των όσων ξέρω από λαογραφικής πλευράς, από ντοκυμαντέρ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Προφανως οι κινεζοι μαλλον για κοινες πορνες τις ειχαν τις γκεισες, αφου προσβληθηκαν τοσο που κινεζες ηθοποιοι επαιζαν το ρολο των γκεισων στην ταινια αυτη, που την απαγορευσαν στην Κινα, (μαλλον, η προβολη της "αναβληθηκε επ'αοριστο" ) Ακομα και μια τετοια ταινια μπορει να κατηγορηθει για κρυμμενα πολιτικα νοηματα, απιστευτο!! και αντε τωρα να εξηγει η αλλη (η πρωταγωνιστρια κινεζα-προδοτρα) οτι προκειται για μια απλη ιστορια αγαπης. Αρνητικη διαφημιση η ολη ιστορια, μεχρι να βγει και σε dvd, μονο οι κινεζοι δε θα την εχουν δει :P και για να επανελθουμε στο θεμα μας, καλη ταινια, βασικα εμενα μου αρεσε γιαυτον το διαφορετικο αερα που αποπνεει,η ολη φαση με τις γκεισες και με την παραδοση ειναι γοητευτικη, αλλα νταξει, στο τελος το παραχεσανε και το κανανε αλλη μια ιστορια αγαπης. κριμα.

της βαζω 3/5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.