Jump to content

[Θέατρο] Επτά ρίχτερ


tik-tak

Recommended Posts

“Επτά ρίχτερ” του Μπεχιτς Ακ

θέατρο του Νεου Κόσμου ( στάση μετρό Συγγρού-Φιξ)-Κάτω χώρος

παιζουν: Μ.Μητρούσης, Μ.Κασσανδρή, Ε.Παπαδημητρίου

σκηνοθ: Γ.Γενατάς

φοιτητικό: 14 Ε , Τετάρτη-Πέμπτη : 10 Ε

“...μετά το σεισμό στο Ιζμιτ, σε μια πολυκατοικία της Πόλης, οι ένοικοι περιμένουν το .....σεισμό!Με το φόβο του σεισμού η καθημερινότητα, τα συναισθήματα περνούν σε άλλη διάσταση σουρρεαλιστική, γκροτέσκα, κωμική....” (από το φυλλάδιο του θεάτρου)

ο Μπεχιτς ειναι Τούρκος γελοιογράφος.

Υπόθεση: σε διαμέρισμα πολυκατοικίας σε “high” προάστιο της Πόλης βρίσκονται το ζευγάρι των παντρεμένων ,που διαμένει σε αυτό , και ο γείτονας . Περιμένουν το σεισμό!

Για το σεισμό αυτό έχουν αναπτύξει θεωρίες συνομωτικές , θεωρίες μοιρολατρικές , ενω έχουν αφήσει τις φοβίες τους και τις ιδεοψυχαναγκιστικές διαταραχές τους....ανεξέλεγκτες. Όλα αυτά ξυπνούν ανασφάλειες, προκαλούν υστερικά ξεσπάσματα και εκνευρισμό και πυροδοτούν...φονικά ένστικτα.Εγκλωβισμένοι στο σύγχρονο lifestyle καταλαμβάνονται απο πανικό. Ο σεισμός τελικά δεν γίνεται μόνο στο εξωτερικό περιβάλλον , γινεται και μέσα τους , συνταράσσοντας τα θεμέλια των αντιλήψεων και των σχέσεων τους .

Ειναι...μια σουρρεαλιστική κωμωδία.

Οι ηθοποιοί βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση... υπάρχουν έντονες εξάρσεις ...Αυτό ίσως να είναι λίγο κουραστικό στην αρχή . Στη συνέχεια , επέρχεται... “εξοικείωση” και συνηθίζουμε σε αυτό το ρυθμό.

Το κείμενο παρουσιάζει ενδιαφέρον . Εχει αρκετές “έξυπνα αστείες” ατάκες. Με το μανδύα του χιούμορ λέγονται αλήθειες και πικρά συμπεράσματα.

Μου έκανε καλή εντύπωση ο Παπαδημητρίου , ο ασφαλισμένος ...ανασφαλής.

Ωραίο το τέχνασμα με το πανί και τα παιχνιδίσματα φωτός και σκιών , που συνοδεύονται από ηχητικά αποσπάσματα ομιλιων Γεωργίου Παπαδόπουλου, Χιτλερ και Μπους....

Υποβλητικό το βουητό , που υποδηλοί το σεισμό.....τρέμουν τα καθίσματα...σχεδόν αληθινό....

Όταν , προκειμένου να νιώσεις ασφαλής , παραχωρείς την ελευθερία σου στους άλλους , καταλαβαινεις οτι η ζωή σου για να καταστραφεί δεν περιμένει το σεισμό....έχει ήδη καταστραφεί!

3 / 5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.