Jump to content

Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα     

 1. Τελευταία ώρα
 2. Today
 3. Καλησπέρα, Είμαι Βιολόγος αποφοιτη του ΑΠΘ και έχω περάσει με κατατακτήριες εξετάσεις στην οδοντιατρική ΑΠΘ το 2019. Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα για το μάθημα της κυτταρικής βιολογίας για όποιον ενδιαφέρεται για κατατακτήριες στις ιατρικές σχολές. Είμαι προθυμη να λυσω οποιαδήποτε άλλη απορία. Καλη επιτυχία σε ολους, συμπάσχω! e-mail: zisialex94@gmail.com
 4. Καλησπέρα, Είμαι Βιολόγος αποφοιτη του ΑΠΘ και έχω περάσει με κατατακτήριες εξετάσεις στην οδοντιατρική ΑΠΘ το 2019. Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα για το μάθημα της κυτταρικής βιολογίας για όποιον ενδιαφέρεται για κατατακτήριες στις ιατρικές σχολές. Είμαι προθυμη να λυσω οποιαδήποτε άλλη απορία. Καλη επιτυχία σε ολους, συμπάσχω! e-mail: zisialex94@gmail.com
 5. Παιδιά οι γραμματείς τόσο των κλινικών, όσο και η κεντρική θέλουν απόφαση του ΣΦΙΑ για να μεταφέρουν/ αναβάλουν αυριανές εξετάσεις. Το πρωί δεν θα έχει καν μετρό για να πάμε στο νοσοκομείο. Υπάρχει κάποιος από τον σύλλογο να ενδιαφερθεί καθώς από την κεντρική γραμματεία αναφέρουν ότι παίρνουν τηλέφωνο πολλοί συνάδελφοι για το ίδιο θέμα;
 6. Η καθυστέρηση των σπουδών [...] βλάπτει τους ίδιους τους φοιτητές (πρόσθετη καθυστέρηση έναρξης επαγγέλματος) Σόρρυ αλλά τι κοτσάνα είναι αυτή? Ποιος τη σκέφτηκε ? (Μόλις δόθηκε το καλύτερο επιχείρημα για την επιβολή ανώτατου ορίου για σπουδές.)
 7. Χτες
 8. ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_Ohi_stis_diagrafes_foititon_poy_epithymoyn_na_synehisoyn_tis_spoydes_toys/?akznJkb Δημιουργός ψηφίσματος: M. T. Παραλήπτες: Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Προηγούμενες διατάξεις (ν. Γιαννάκου και Διαμαντοπούλου, που δεν είναι σε ισχύ) προέβλεπαν διαγραφές καθυστερούντων φοιτητών, ανεξάρτητα αν επιθυμούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και λόγω αντικειμενικών προβλημάτων αδυνατούσαν. Η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την επαναφορά του μέτρου και την πρόθεσή της να θεσμοθετήσει ανώτατο όριο προπτυχιακών σπουδών, με μεταβατικές διατάξεις για όσους ήδη φοιτούν. Είναι σημαντικό να δοθεί η ελευθερία και κάθε δυνατή ευκαιρία σε φοιτητές, που το επιθυμούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Η καθυστέρηση των σπουδών, δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους, βλάπτει τους ίδιους τους φοιτητές (πρόσθετη καθυστέρηση έναρξης επαγγέλματος) και η "τιμωρία" της διαγραφής επιβαρύνει ψυχολογικά περαιτέρω τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Σκοπός των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) είναι η μετάδοση, η παραγωγή και η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, η ανάπτυξη της κρίσης, της ανάλυσης και της σύνθεσης, προς όφελος της κοινωνίας και του λαού. Η νοοτροπία της εντατικοποίησης των σπουδών, της πειθαρχίας και περισσότερο της τιμωρίας δεν έχει καμία σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία.
 9. ψάχνω επειγόντως νευροανατομια snell, Αθήνα μέχρι την Δευτέρα
 10. Πτυχιακές εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2019 Αττικό Εξεταστές : Γουρνέλλης - Μιχόπουλος Προφορική εξέταση σε καλό κλίμα. Δίκαιη αξιολόγηση. Γενικά, καλό είναι να αιτιολογεί κανείς ο,τι λέει και όχι απλως να αραδιάζει ανεπιθύμητες, το εκτιμούν πολύ, καθώς και στις δράσεις φαρμάκων. 2 ομάδες. Βαθμοί στην ομάδα μου 9,7,<5. -Ανεπιθύμητες SSRIs, με ποιο άλλο σύνδρομο μοιάζει το σερετονινεργικό και ποιο από τα 2 είναι χειρότερο. -Κλοζαπίνη όλα -ΔΕΠY κλινική εικόνα, πορεία -Δράση αντιψυχωσικών και που οφείλεται η υπερπρολακτιναιμία -Κλινική εικόνα διπολικής -Ορισμός Ντελιρίου, δδ από Άνοια, χαρακτηριστικό Ντελίριο (Τρομώδες) και κλινικη εικόνα -Χαρακτηριστικά στέρησης ηρωίνης και εαν είναι πιο επικίνδυνο από των βενζοδιαζεπινών -Ορισμός κοινωνικής φοβίας και μέχρι που μπορεί να φτάσει -Κλινική εικόνα νευρογενούς Ανορεξίας -Θεραπεία ΙΨΔ και πως διαχειριζόμαστε τις δόσεις (ποιοτικά)
 11. Από τη σημερινή δεξιά εφημερίδα " Κυριακάτικη Δημοκρατία" και τη στήλη "Επιστολές" ( πρόκειται για επιστολές αναγνωστών, που στέλνονται στην εφημερίδα και δημοσιεύονται) :
 12. Αυτό τώρα δεν ξέρω αν νομικά τουλάχιστον στέκει. (αν όλα αυτά είναι αλήθεια γιατί τα άκουσα κι από άλλους εκτός greekmeds....) Είναι δυνατό να γυρίσει κρίση που έχει ολοκληρωθεί και υπογραφεί πίσω στο συμβούλιο; ή απλά έχουν γίνει προσβολες (όπως άκουσα αλλαχού) των κρίσεων (οι οποίες γίνονται "ονομαστικά" για κάποιες θέσεις) με αποτέλεσμα την καθυστέρηση όλων; Και μάλιστα με έναν υπουργό να διατυμπανιζει το ΤΕΠ σε κάθε του δήλωση; Εκτός κι αν ετοιμάζεται να παρουσιάσει τους διορισμους σαν δικό του κατόρθωμα αλλά από την άλλη σκέφτεται ότι αν βγουν στην επιφάνεια και παρατυπίες της προηγούμενης κυβέρνησης κερδίσει περισσοτερους επικοινωνία κος ποντους(οι οποίοι φαίνεται να τον απασχολούν πολύ και το κυνηγάει!) Δεν γνωρίζω την νομοθεσία αλλά αυτό μου φαίνεται λίγο αντισυνταγματικο(μπορεί να κάνω και λάθος) Ειδομεν
 13. Last week
 14. Συνηθισμένη κι όχι μόνο περίπτωση αποτυχίας διαπροσωπικών σχέσεων. http://numinous.eu/borderlinedisorder/
 15. Για αλλη μια φορα ομηροι..η απροσδιοριστη καθυστερηση ειναι οι θεσμοι..ας ελπισουμε οτι αυτην την εβδομαδα στη συναντηση με τον υπουργο, να προχωρησουν οι διαδικασιες..
 16. Την Τετάρτη πέρασα από το υπουργείο υγείας. Σε ερώτηση πότε προβλέπονται τα φεκ διορισμού για τις θέσεις ΤΕΠ 1-2 ΥΠΕ μου απάντησαν ότι "διαπίστωσαν" κάποιο πρόβλημα με τις συνεντεύξεις και πως δεν έχουν απόφασίσει ακόμα αν θα επιστρέψουν εκ νέου τους φακέλους στις ΥΠΕ για επανεξέταση;;;; Όταν επισημανα ότι έχουν ζητήσει δηλώσεις αποδοχής των θέσεων από τους επιλεχθέντες η υπάλληλος μου απάντησε οτι ο υφυπουργός θα αποφασίσει. Προσωπικά συμπεραίνω τα εξής: 1) Απροσδιόριστη καθυστέρηση 2) Μαγειρεύεται τροποποίηση των αποτελεσμάτων των κρίσεων
 17. Την Τετάρτη πέρασα από το υπουργείο υγείας. Σε ερώτηση πότε προβλέπονται τα φεκ διορισμού για τις θέσεις ΤΕΠ 1-2 ΥΠΕ μου απάντησαν ότι "διαπίστωσαν" κάποιο πρόβλημα με τις συνεντεύξεις και πως δεν έχουν απόφασίσει ακόμα αν θα επιστρέψουν εκ νέου τους φακέλους στις ΥΠΕ για επανεξέταση;;;; Όταν επισημανα ότι έχουν ζητήσει δηλώσεις αποδοχής των θέσεων από τους επιλεχθέντες η υπάλληλος μου απάντησε οτι ο υφυπουργός θα αποφασίσει. Προσωπικά συμπεραίνω τα εξής: 1) Απροσδιόριστη καθυστέρηση 2) Μαγειρεύεται τροποποίηση των αποτελεσμάτων των κρίσεων
 18. Κάνω εδώ και μερικούς μήνες ειδικότητα στην Παθολογία(γενικό μέρος) με τελικό στόχο Καρδιολογία.Ποια είναι προτιμότερη όσον αφορά αποκατάσταση στο Δημόσιο?
 19. Συνάδελφε ξέρω ότι πολλοί επωφελούνται από τις συζητήσεις που γίνονται ανοικτά, αν θες όμως στείλε πμ, μόλις πέρασα την διαδικασία. Μόλις τελειώσουμε και οι δύο, καλό είναι να επιστρέψουμε με feedback/οδηγό. Βασικές ερωτήσεις για να επωφεληθούν συνάδελφοι: 1. Τα Gespräche σου είναι σε Regionalkrankenhaus, Unikliniken ή Privatkonzern(Helios, Asklepios, Sana κοκ) ? 2. Κρατίδια? 3. Ειδικότητα? Εδώ σε αυτό το thread γράφουν Γερμανοί τις εμπειρίες τους από Vorstellungsgespräch. Εγώ προσωπικά βρήκα και προετοιμάστηκα για ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ με βάση τις πρώτες και τις τελευταίες σελίδες του thread.
 20. Μακριά από Ιπποκράτειο Αττικό, Ερυθρό και Ευαγγελισμό. Στο τελευταίο μάλιστα παραιτήθηκαν όλοι οι ειδικευμένοι πριν κάτι μήνες. Επίσης ελπίζω να μην χάψατε το διθύραμβο του Μεταξά, πλέον υπάρχει μόνο ένας ειδικός και προφανώς κάποιος ψάχνει για ειδικευόμενους. Προτιμήστε μικρές κλινικές και πάντα να ρωτάτε όλους του ειδικευόμενους πριν πάτε. Γεννηματά ίσως να ναι καλύτερα τα πράγματα. Μακριά από τα δύο πανεπιστημιακά!!
 21. PV

  Ουρολογία

  Πτυχιακή Λαϊκό 20/9/2019 Ήταν 10 ερωτήσεις όπου θέλανε να απαντάμε αν γίνεται και μονολεκτικά. Όποιος θυμάται συμπληρώνει 1. Στενώματα ουρητήρα 2. Σωστό λάθος 4 προτάσεις (δεν τις θυμάμαι αλλά η μία ήταν για το συχνότερο μικρόβιο που προκαλεί κυστίτιδα στις γυναίκες ) 3.Χειρουργικές ενδείξεις μερικής νεφρεκτομής 4. Χειρουργικές ενδείξεις Καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (ΚΥΠ) 5. Χειρουργείο εκλογής σε α) Ca νεφρού β) Ca προστάτη γ) ΚΥΠ δ) μη μυοδιηθητικό καρκίνο ουροδόχου κύστης 6. Σε πόσους βαθμούς χωρίζεται η κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση και εξέταση εκλογής 7.Αντιστοίχηση φαρμάκων - παθήσεων α1 αποκλειστές έγχυση BCG αντιχολινεργικά ??? (ακόμα ένα) 8. Σε Ca όρχεως: 1 συγγενή ανωμαλία που είναι στους προδιαθεσικούς παράγοντες και 3 καρκινικούς δείκτες 9. 49 χρονος με πόνο Δε , πυρετό, λίθο κλπ (βασικά περιέγραφε αποφρακτική πυελονεφρίτιδα )Τι επεμβατική προσέγγιση κάνουμε (τοποθέτηση ουρητηρικού καθετήρα για τη διατήρηση της απορροής των ούρων από το νεφρό στην κύστη . Με μόνο ουρητηρικό καθετήρα - pigtail- ήταν οκ για απάντηση ) 10. ένα 16 χρονος έρχεται με έντονο πόνο στον αρ όρχι. να πείτε 2 πιθανές παθήσεις και τι απεικονιστικό θα κάνετε (συστροφή και επιδιδυμίδα/ υπέρηχο)
 1. Load more activity
×
×
 • Δημιουργία νέας...