Όλη η δραστηριότητα

Αυτή η ροή ανανεώνεται αυτόματα   

 1. Τελευταία ώρα
 2. Να τα παρατήσω; Μήπως δεν είμαι για την ιατρική εν τέλει; Από το Λύκειο ακόμα ήθελα να γίνω Εγκληματολόγος. Σε Ελλάδα και Γερμανία δεν υπάρχει σχολή για αυτό - είτε μόνο ιδιωτικές, είτε μόνο ως μεταπτυχιακό - άρα η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό ήταν η Αξιωματικών Αστυνομίας. Δεν πέρασα, με κόψανε λόγω ύψους (είμαι 1.63 και το όριο ήταν 1.70). Οι επόμενες επιλογές μου είχαν σχέση με οικονομικά. Η μητέρα μου, πολύ αυστηρή όπως είναι, με ανάγκασε να βάλω ιατρική δεύτερη επιλογή για να ασχοληθώ από αυτόν τον κλάδο με την εγκληματολογία. Όσο και να προσπάθησα να την πείσω να μην την βάλω αφού ασχολείται τελείως διαφορετικά με την εγκληματολογία, δεν τα κατάφερα. Ύστερα, βγήκαν τα αποτελέσματα. Πέρασα ιατρική - από άλλη κατεύθυνση! - και ήμουν χαρούμενη επειδή κατάφερα κάτι άπιαστο. Άρχισα με όρεξη και περιέργεια, μπήκα στο τριπάκι. Και αυτή ήταν η πρώτη μου εξεταστική. Έχουν βγει αποτελέσματα Βιολογίας Ι και Ιατρικής Φυσικής. Στο πρώτο 2, στο δεύτερο 3. Ένιωσα ότι όλοι μου οι κόποι πήγαν χαμένοι, γιατί πραγματικά διάβασα όσο μπορούσα. Και προφανώς στα επόμενα μαθήματα που διάβασα λιγότερο δεν περιμένω βαθμό πάνω από 4. Και εδώ αναλογίζομαι: Μήπως δεν έπρεπε να μπω εδώ; Δεν το ήθελα πραγματικά, αλλά χάρηκα που μπήκα. Ήταν θέμα υπερηφάνειας και μόνο; Τι να κάνω - να ξαναδωσω πανελλήνιες; Το όριο ύψους της Αξιωματικών έπεσε φέτος στο 1.60, όμως θα τα πάω εξίσου καλά αν δώσω φέτος; (Επειδή είμαι ομογενής δεν δικαιούμαι 10%). Να ξαναπεράσω όλο αυτό το μαρτύριο; Να συνεχίσω να προσπαθώ εδώ που είμαι; Βοήθεια!
 3. Σήμερα
 4. Ρώτα τα όλα μαζί καλύτερα, γιατί ο iceman παρεξήγησε ήδη Ξαναθυμίζω ότι το Θεαγένειο δέχεται γενικό πληθυσμό με καρκίνο. Ο καρκίνος είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που μπορεί να έχει ταυτόχρονα ένας ασθενής. Μαζί με τον καρκίνο μπορεί να έχει σακχαρώδη διαβήτη, διαταραχές θυρεοειδούς, διαταραχές ορμονών κ.τ.λ. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τι καρκίνο μπορεί να έχει ένας ασθενής, εφόσον οι επιμελητές της ενδοκρινολογικής παρακολουθούν κάποιον ασθενή του Θεαγενείου για ένα ενδοκρινολογικό πρόβλημα, τότε αυτός μπορεί να προσέλθει κατά τη διάρκεια μίας εφημερίας στο νοσοκομείο. Επίσης, οι ειδικευόμενοι εφημερεύουν και για τα όποια λίγα, ψυχρά επί το πλείστον, περιστατικά μπορεί να νοσηλεύονται στην κλινική. Κατά τ' άλλα, τα όποια οξέα επείγοντα περιστατικά θα τα αναλάβει είτε η αντίστοιχη κλινική του Θεαγενείου που παρακολουθεί τον ασθενή (Ογκολογική, Χειρουργική, Αιματολογική, Γαστρεντερολογική κ.τ.λ.), είτε θα παραπεμφθούν στο εφημερεύον γενικό νοσοκομείο της πόλης, ανάλογα με την περίπτωση. Υπάρχει μία παρεξήγηση, την οποία την είχα και εγώ πριν δουλέψω εκεί. Το Θεαγένειο δεν έχει καμία Γενική Παθολογική κλινική. Μπορεί να δίνει έως και 3 (τρία) χρόνια Γενικής Παθολογίας, αλλά οι "Παθολογικές" κλινικές που έχει είναι ουσιαστικά μόνο "Ογκολογικές" κλινικές. Αυτό σημαίνει ότι ούτε σάκχαρα ρυθμίζουν, ούτε θυρεοειδή παρακολουθούν, ούτε αγωγές για εγκεφαλικά χορηγούν, και γενικά η όποια "γενική παθολογική" δραστηριότητα των "Παθολογικών" κλινικών του Θεαγενείου υφίσταται μόνο με συνεκτίμηση από τις αντίστοιχες ειδικότητες του ίδιου, ή άλλων νοσοκομείων (Ενδοκρινολογία, Νεφρολογία, Νευρολογία, Καρδιολογία, Γαστρεντερολογία κ.τ.λ.). Οπότε ναι, οι ενδοκρινολόγοι προσφέρουν μεγάλη βοήθεια και η ύπαρξή τους στο Θεαγένειο έχει απόλυτο νόημα. Ωστόσο, λόγω μικρού όγκου δουλειάς τα απογεύματα, οι εφημερίες που γίνονται εκ μέρους των ειδικευομένων είναι αρκετά βατές και ήσυχες. Ο καθημερινός πρωϊνός φόρτος εργασίας τους όμως είναι μεγάλος και η παθολογική διερεύνηση ενός ενδοκρινολογικού περιστατικού αρκετά απαιτητική.
 5. Από το σχετικό τόπικ: [πληροφορίες για ειδικότητα] ειδικότητα σε στρατιωτικό νοσοκομείο Η παρεξήγηση που λέγαμε... Μπα, αν έτρεχε δεν θα τα λέγαμε online...
 6. Βρίσκομαι σε ατμόσφαιρα ορκωμοσίας Α.Π.Θ., οπότε: Το Πτυχίο
 7. Ναι στο 424 έχω μπει και πραγματικά είναι τρομερό... Κάτι άσχετο εντελώς με το ποστ αλλά το είχα απορία (κάπου το είχες γράψει) και όλο ξεχνούσα να ρωτήσω... Για τις εφημερίες ενδοκρινολογίας στο Θεαγένειο αν γνωρίζεις φυσικά, τι περιστατικά έρχονται; Μόνο προβλήματα με καρκινο θυρεοειδούς η και ελαττωμενο-αυξημενο ζάχαρο; Και αυτά τα τελευταία δεν τα βλέπει ο παθολόγος; Είναι εκεί για υπολογισμό επιπέδων ορμονών, για απορρύθμιση διαβήτη; Γιατί δυσκολεύομαι λίγο να καταλάβω την χρησιμότητα(υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην σκαμπαζω και πολλα)
 8. ρε παιδια παιζει κατι???
 9. https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/195172/i-lista-me-ta-23-simeia- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika -- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --parousiazontai- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --oplites-telos-ta-kentra-ekpaidefsis Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό τα Κέντρα Εκπαίδευσης στον Στρατό καταργούνται και έρχονται τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, από την επόμενη ΕΣΣΟ. Με την επόμενη ΕΣΣΟ του Μαρτίου (Β ΕΣΣΟ 2018) τα κέντρα εκπαίδευσης θα αποτελέσουν παρελθόν, καθώς οι νέοι οπλίτες θα παρουσιαστούν σε 23 διαφορετικά σημεία υποδοχής σε ολόκληρη τη χώρα. Ουσιαστικά πρόκειται για μονάδες υποδοχής που βρίσκονται στις περιοχές όπου και θα υπηρετήσουν τη θητεία του οι στρατεύσιμοι. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών οι νεοσύλλεκτοι θα παραμένουν ως 3 ημέρες για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και για να παραλάβουν ιματισμό και στη συνέχεια θα προωθούνται στις μονάδες για την εκπαίδευσή τους σε όπλα και ειδικότητα και το υπόλοιπο της θητείας τους.
 10. Ένα μόνο θα σου πω: Η κλασική ατάκα που κυκλοφορούσε μεταξύ μας όταν ήμασταν πλέον στα κλινικά έτη στο Ιπποκράτειο ήταν ότι "ξύνουμε την αντιβίωση απ' τους τοίχους" (λίγο nerdικο το αστείο, αλλά πάει ως: σαπισμένοι τοίχοι --> μούχλα --> πενικιλίνη --> αντιβίωση;; Ring a bell;; ) Έχω κανα 2 χρόνια να περάσω, αλλά υποθέτω ότι το πολύ πολύ να βάψανε κανα σοβά... Τα κτίρια είναι παμπάλαια, ειδικά το Β΄ (κίτρινο) κτίριο. Δεν θα μιλήσω για καθαριότητα και ενδονοσοκομιακές λοιμώξεις, κυρίως στις χειρουργικές αίθουσες, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και σε ΑΧΕΠΑ και σε Ιπποκράτειο. Τώρα, στο Θεαγένειο που έχει χημειοθεραπευόμενους και ανοσοκατασταλμένους, καταλαβαίνεις υπάρχει μία κάποια μεγαλύτερη προσοχή, παρόλο που και εκεί είναι παλαιά τα κτίρια. Το 424 μία φορά να μπεις μέσα, καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ πιο προσεγμένο από άποψη εγκαταστάσεων.
 11. Χτες
 12. χαχα αυτο για το ιπποκρατειο διαπιστωμενο; ε τι να κανουμε, αφου εισαι το καλυτερο παιδι και απαντας σε ολους😁 ναι για 1-2 χρονια σκεφτομαι παθολογια σ αυτα τα νοσοκομεια! Σ ευχαριστω και παλι😁
 13. Το στηθοσκόπιο δόθηκε. Παρακαλώ τους διαχειριστές να κλείσουν το thread.
 14. Αν συνεχίσω να σου απαντάω θα μας παρεξηγήσουν Σου έχω απαντήσει κάπου αλλού, πλέον δεν θυμάμαι που... , ότι το νομικό καθεστώς δεν το γνωρίζω. Και γενικά δεν έχω καμία προσωπική εμπειρία από στρατιωτικό νοσοκομείο. Αλλά πρόσφατα έτυχε να συζητάω με ΣΑΣΣίτη που είναι εκεί και μου είπε: 1ον) Οι εφημερίες είναι σαν το Θεαγένειο: κλειστές για όσους νοσηλεύεις και ταυτόχρονα ανοικτές για όποιον υπάγεται στη φροντίδα των στρατιωτικών νοσοκομείων. 2ον) Οι ειδικοί είναι όλοι σε ετοιμότητα στο σπίτι τους, πλην των μεγάλων ειδικοτήτων Παθολογίας, Χειρουργικής και νομίζω και Καρδιολογίας. Η Παιδιατρική δεν εφημερεύει. 3ον) Ο αριθμός εφημεριών εξαρτάται από τον αριθμό των ειδικευομένων που έχει η εκάστοτε κλινική. ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν θα τα συνιστούσα γενικά για τις παθολογικές ειδικότητες, γιατί η γκάμα των περιστατικών είναι περιορισμένη. Ωστόσο, για όποιον ζητάει μία ήσυχη αρχή, το 424 νομίζω είναι μια καλή περίπτωση. Γενικά, η Θεσσαλονίκη έχει τεράστια νοσοκομεία στα οποία δεν συμφέρει να πας να κάνεις γενικό μέρος για 1 - 2 χρόνια Παθολογίας ή Χειρουργικής. Ως εκ τούτου, τα ειδικά νοσοκομεία, τύπου Θεαγένειο και 424, νομίζω ότι συμφέρουν περισσότερο. Έχουν και πολύ μικρές αναμονές, ενώ γλιτώνεις τις εφημερίες του χάους σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου και Ιπποκράτειο όπου το σκηνικό θυμίζει πεδίο μάχης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Καλά, για τις εγκαταστάσεις, δεν το συζητώ! Στο Ιπποκράτειο πλέον σαπίζουν οι τοίχοι, στο δε ΑΧΕΠΑ πρόσφατα ένα ασανσέρ έπεσε σχεδόν στο κενό. Σουρεάλ καταστάσεις.
 15. Να' σαι καλά! Επίσης!!
 16. Χαχα ναι σωστα χτυπαει ενα καμπανακι τωρα που το λες😁καλη σταδιοδρομια να εχεις😋
 17. Η συνέλευση για τον καθορισμό προγράμματος της επόμενης πτυχιακής θα γίνει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στο ΝΑΒΟ. (Από ανάρτηση στο group των επί πτυχίω στο facebook)
 18. Οι πτυχιακές εξετάσεις στην Άσκηση του Πτώματος θα γίνουν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00. Συγκέντρωση στη γραμματεια της Ανατομιας. (Από ανάρτηση στο group των επί πτυχίω στο facebook)
 19. Οι πτυχιακές εξετάσεις στην Άσκηση του Πτώματος θα γίνουν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00. Συγκέντρωση στη γραμματεια της Ανατομιας. (Από ανάρτηση στο group των επί πτυχίω στο facebook)
 20. VITAL THREATS IN : NUCLEAR SAFETY & SECURITY,PSYCHOLOGICAL/ PSYCHIATRICAL WAR TO CRITICAL JOBS SCIENTISTS & OTHERS, FUNDAMENTAL ONCOLOGY RESEARCH,HUMANITY CONTROL,E.T.C. By Joseph-Christos Kondylakis,Nuclear Physicist & Research Scientist, Mikras Asias 13,Agios Nikolaos,Anavissou,19013 Attiki,Greece,tel+fax:+30-2291055275, Monday-19-February-2018 Your relevant reference is : my fax & email entitled “SOURCES OF INFORMATION FOR INVESTIGATION(S) OF VITAL THEMES CONCERNING: THE INTERNATIONAL NUCLEAR SAFETY & SECURITY,FUNDAMENTAL ONCOLOGY RESEARCH,PSYCHOLOGICAL/PSYCHIATRICAL WAR AGAINST SUCCESSFUL CANDIDATE NUCLEAR INSPECTOR OF EURATOM FOR PLUTONIUM CONTROL,EVOLUTION OF HUMANITY,E.T.C. AND CONCERNING JOSEPH-CHRISTOS KONDYLAKIS & OTHERS... “,dated Sat.-17-February-2018 "Just like any Threat,a prerequisite for PREPAREDNESS & PREVENTION is an Understanding of the nature of the Threat Itself..." (written by Dr. Armin Ansari,health physicist) For...UNDERSTANDING OF THE NATURE OF THE THREAT(S) ITSELF... described in our above mentioned Reference & its References , require major scientific research & major criminal investigations,e.t.c. ,from a multi-perceptions Human(s) or/and Committee(s) including relevant knowledge specialties and in a global international “level”. The nature of the Treat(s) Itself may extent from major Nuclear Catastrophe(s) to Control of Humanity leading it to irreversible Huge Catastrophe(s) ,and in the extreme case the destruction of planet Earth... (The technology for it exist and perhaps will be much stronger in the near future) The major problem for our Case(s) is that initially the persons receiving our Vital information and having the capabilities for research/investigation of our Case(s) perhaps they do not understand the NATURE OF THE THREAT(S) ITSELF and this can minimize relevant Preparedness & Prevention for very extreme Catastrophic events...Therefore with this article we hope the receivers of our communications to be stimulated for a very careful research & investigations of our mentioned Case(s)... The author for Scientific & Humanity reasons he allows the communications of his information,as unclassified information(except in very rare cases),to be available to scientists and the public for their education, with his major intention the PREPAREDNESS & PREVENTION of major Catastrophes in present & future times and for Justice reasons... S.N.High qualifications Individual(s) as well as Committee(s) can be Investigators
 21. Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη ειδικός δεν έχει ανεξάρτητη δική της κλινική, αλλά προφανώς υπάγεται και αυτή στο διευθυντή της αντίστοιχης παθολογικής κλινικής, η όποια απαλλαγή της από τις εφημερίες μπορεί να προκύψει μόνο μετά από συνεννόηση με τον διευθυντή σας. Ομοίως, χρειάζεσαι και εσύ τέτοιου τύπου συνεννόηση για να αποφύγεις τις εφημερίες. Ενδεχομένως, εάν η συγκεκριμένη υπεύθυνη είναι συνεννοήσιμη, μπορείς να τη συμβουλευτείς πάνω στο θέμα. Εάν έχει και σχετική επιρροή στο διευθυντή, μπορεί ακόμα και να μεσολαβήσει για να απαλλαγείς και εσύ από τις εφημερίες. Ή έστω, να διαπραγματευτείς ένα μικρό αριθμό εφημεριών, π.χ. 2 - 3εις κάθε μήνα. Όπως σου είπα, έχω ακούσει ότι δεν υπάρχει πλέον "νόμος" που να προβλέπει κάτι το συγκεκριμένο. Το μόνο νομικά αναγκαίο είναι όταν θα ολοκληρώσεις την άσκησή σου στην ειδικότητα, να πάρεις το σχετικό πιστοποιητικό που να βεβαιώνει επάρκεια ευδόκιμης άσκησης, καθώς και συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες, εκπαιδευτικές και μη, της κλινικής σου. Για τις εφημερίες, τουλάχιστον στα πιστοποιητικά - δικά μου και συναδέλφων - που έχω δει, δεν γίνεται κανένας συγκεκριμένος λόγος περί εφημεριών, υπάγονται στις "δραστηριότητες" και η όποια αξιολόγησή τους είναι καθαρά θέμα του διευθυντή σου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εννοείται ότι εάν έχεις επιρροή στο διευθυντή σου όλα γίνονται... Εξόφθαλμες περιπτώσεις απαλλαγής από εφημερίες σε παλαιότερους με πρωϊνό ωράριο τύπου 10:00 - 14:00, ενώ αντίστοιχα όταν έρθει η σειρά σου εισπράττεις ένα ωραίο "όχι" με πρωϊνό ωράριο τύπου 08:30 - 16:00, πάντα υπάρχουν. Στο ελληνικό Ε.Σ.Υ., τα πάντα είναι θέμα διευθυντή. Και εάν είσαι και σε πανεπιστημιακό και βλέπεις "συναδέλφους" να μπαίνουν σε εργασίες, να παίρνουν θέματα διατριβής, να πηγαίνουν σε συνέδρια κ.τ.λ. και εσύ να μένεις πίσω για τη λάντζα και τις εφημερίες τα Σ/Κ, ε, εκεί εύχεσαι να μην είχες πάει ποτέ σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Γιατί οι παραπάνω "συνάδελφοι" κάνουν βιογραφικό με τις δικές σου τις πλάτες στην ουσία και εσύ παίρνεις... τα αυτονόητα.
 22. Είμαι φοιτητής ιατρικής επι πτυχίο.Αναζητώ ειδικευόμενο ή ειδικευμένο γιατρό για ιδιαίτερα μαθήματα στη Φαρμακολογία και στη Στατιστική. Περιοχή:Νέα Σμύρνη.Στοιχεία επικοινωνίας:toupadakilia@gmail.com.
 23. Δεν εχει ιδιαιτερο νοημα τι ισχυε παλια, αλλα απο οτι θυμαμαι η προυπηρεσια ως επικουρικος σε αγονο μετρουσε και παλι Χ2. Για τις θεσεις των ΤΕΠ πολυ πιθανο να προηγουνται ατομα "με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ" οπως εχει ζητησει (για τις δικες του θεσεις) μεγαλο νοσοκομειο της Αθηνας.
 24. Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας! Να ρωτήσω και κάτι άλλο, γνωρίζει κανείς πως είναι η ειδικότητα της παιδοψυχιατρικης στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και στο Παπανικολάου; Αν κάποιος έχει ασκηθεί η γνωρίζει γενικά θα με βοηθούσε πάρα πολύ, ευχαριστω
 25. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Η φάση είναι ότι η υπεύθυνη ενδοκρινολόγος ειδικός δεν κάνει ποτέ εφημεριες, δεν είναι καν γραμμένη δηλαδή σ αυτές, οπότε για αυτό έλεγα ότι μπορεί να το απέφευγα και εγώ.
 1. Load more activity