Posts

 • Να τα παρατήσω; Μήπως δεν είμαι για την ιατρική εν τέλει; 

  Από το Λύκειο ακόμα ήθελα να γίνω Εγκληματολόγος. Σε Ελλάδα και Γερμανία δεν υπάρχει σχολή για αυτό - είτε μόνο ιδιωτικές, είτε μόνο ως μεταπτυχιακό - άρα η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό ήταν η Αξιωματικών Αστυνομίας. Δεν πέρασα, με κόψανε λόγω ύψους (είμαι 1.63 και το όριο ήταν 1.70). Οι επόμενες επιλογές μου είχαν σχέση με οικονομικά. Η μητέρα μου, πολύ αυστηρή όπως είναι, με ανάγκασε να βάλω ιατρική δεύτερη επιλογή για να ασχοληθώ από αυτόν τον κλάδο με την εγκληματολογία. Όσο και να προσπάθησα να την πείσω να μην την βάλω αφού ασχολείται τελείως διαφορετικά με την εγκληματολογία, δεν τα κατάφερα. Ύστερα, βγήκαν τα αποτελέσματα. Πέρασα ιατρική - από άλλη κατεύθυνση! - και ήμουν χαρούμενη επειδή κατάφερα κάτι άπιαστο. Άρχισα με όρεξη και περιέργεια, μπήκα στο τριπάκι. Και αυτή ήταν η πρώτη μου εξεταστική. Έχουν βγει αποτελέσματα Βιολογίας Ι και Ιατρικής Φυσικής. Στο πρώτο 2, στο δεύτερο 3. Ένιωσα ότι όλοι μου οι κόποι πήγαν χαμένοι, γιατί πραγματικά διάβασα όσο μπορούσα. Και προφανώς στα επόμενα μαθήματα που διάβασα λιγότερο δεν περιμένω βαθμό πάνω από 4. Και εδώ αναλογίζομαι: Μήπως δεν έπρεπε να μπω εδώ; Δεν το ήθελα πραγματικά, αλλά χάρηκα που μπήκα. Ήταν θέμα υπερηφάνειας και μόνο; Τι να κάνω - να ξαναδωσω πανελλήνιες; Το όριο ύψους της Αξιωματικών έπεσε φέτος στο 1.60, όμως θα τα πάω εξίσου καλά αν δώσω φέτος; (Επειδή είμαι ομογενής δεν δικαιούμαι 10%). Να ξαναπεράσω όλο αυτό το μαρτύριο; Να συνεχίσω να προσπαθώ εδώ που είμαι; Βοήθεια! 

 • 57 λεπτά πριν, mrt said:

  Κάτι άσχετο εντελώς με το ποστ αλλά το είχα απορία (κάπου το είχες γράψει) και όλο ξεχνούσα να ρωτήσω...

   

  1 ώρα πριν, iceman said:

  ρε παιδια παιζει κατι??? 

   empopcorn          emlove

  Ρώτα τα όλα μαζί καλύτερα, γιατί ο iceman παρεξήγησε ήδη :P:P

  57 λεπτά πριν, mrt said:

  Για τις εφημερίες ενδοκρινολογίας στο Θεαγένειο αν γνωρίζεις φυσικά, τι περιστατικά έρχονται; Μόνο προβλήματα με καρκινο θυρεοειδούς η και ελαττωμενο-αυξημενο ζάχαρο;

  Ξαναθυμίζω ότι το Θεαγένειο δέχεται γενικό πληθυσμό με καρκίνο. Ο καρκίνος είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που μπορεί να έχει ταυτόχρονα ένας ασθενής. Μαζί με τον καρκίνο μπορεί να έχει σακχαρώδη διαβήτη, διαταραχές θυρεοειδούς, διαταραχές ορμονών κ.τ.λ.

  Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τι καρκίνο μπορεί να έχει ένας ασθενής, εφόσον οι επιμελητές της ενδοκρινολογικής παρακολουθούν κάποιον ασθενή του Θεαγενείου για ένα ενδοκρινολογικό πρόβλημα, τότε αυτός μπορεί να προσέλθει κατά τη διάρκεια μίας εφημερίας στο νοσοκομείο. Επίσης, οι ειδικευόμενοι εφημερεύουν και για τα όποια λίγα, ψυχρά επί το πλείστον, περιστατικά μπορεί να νοσηλεύονται στην κλινική. Κατά τ' άλλα, τα όποια οξέα επείγοντα περιστατικά θα τα αναλάβει είτε η αντίστοιχη κλινική του Θεαγενείου που παρακολουθεί τον ασθενή (Ογκολογική, Χειρουργική, Αιματολογική, Γαστρεντερολογική κ.τ.λ.), είτε θα παραπεμφθούν στο εφημερεύον γενικό νοσοκομείο της πόλης, ανάλογα με την περίπτωση.

  57 λεπτά πριν, mrt said:

  Και αυτά τα τελευταία δεν τα βλέπει ο παθολόγος; Είναι εκεί για υπολογισμό επιπέδων ορμονών, για απορρύθμιση διαβήτη; Γιατί δυσκολεύομαι λίγο να καταλάβω την χρησιμότητα(υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην σκαμπαζω και πολλα:D)

  Υπάρχει μία παρεξήγηση, την οποία την είχα και εγώ πριν δουλέψω εκεί. Το Θεαγένειο δεν έχει καμία Γενική Παθολογική κλινική. Μπορεί να δίνει έως και 3 (τρία) χρόνια Γενικής Παθολογίας, αλλά οι "Παθολογικές" κλινικές που έχει είναι ουσιαστικά μόνο "Ογκολογικές" κλινικές. Αυτό σημαίνει ότι ούτε σάκχαρα ρυθμίζουν, ούτε θυρεοειδή παρακολουθούν, ούτε αγωγές για εγκεφαλικά χορηγούν, και γενικά η όποια "γενική παθολογική" δραστηριότητα των "Παθολογικών" κλινικών του Θεαγενείου υφίσταται μόνο με συνεκτίμηση από τις αντίστοιχες ειδικότητες του ίδιου, ή άλλων νοσοκομείων (Ενδοκρινολογία, Νεφρολογία, Νευρολογία, Καρδιολογία, Γαστρεντερολογία κ.τ.λ.).

  Οπότε ναι, οι ενδοκρινολόγοι προσφέρουν μεγάλη βοήθεια και η ύπαρξή τους στο Θεαγένειο έχει απόλυτο νόημα. Ωστόσο, λόγω μικρού όγκου δουλειάς τα απογεύματα, οι εφημερίες που γίνονται εκ μέρους των ειδικευομένων είναι αρκετά βατές και ήσυχες. Ο καθημερινός πρωϊνός φόρτος εργασίας τους όμως είναι μεγάλος και η παθολογική διερεύνηση ενός ενδοκρινολογικού περιστατικού αρκετά απαιτητική.

  Τροποποιήθηκε από mihiatrik
  Προσθήκη πληροφοριών
 • Από το σχετικό τόπικ: [πληροφορίες για ειδικότητα] ειδικότητα σε στρατιωτικό νοσοκομείο

  13 ώρες πριν, mihiatrik said:

  Αν συνεχίσω να σου απαντάω θα μας παρεξηγήσουν :D:D

  Σου έχω απαντήσει κάπου αλλού, πλέον δεν θυμάμαι που... , ότι το νομικό καθεστώς δεν το γνωρίζω. Και γενικά δεν έχω καμία προσωπική εμπειρία από στρατιωτικό νοσοκομείο. Αλλά πρόσφατα έτυχε να συζητάω με ΣΑΣΣίτη που είναι εκεί και μου είπε:

  1ον) Οι εφημερίες είναι σαν το Θεαγένειο: κλειστές για όσους νοσηλεύεις και ταυτόχρονα ανοικτές για όποιον υπάγεται στη φροντίδα των στρατιωτικών νοσοκομείων.

  [...]

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Καλά, για τις εγκαταστάσεις, δεν το συζητώ! Στο Ιπποκράτειο πλέον σαπίζουν οι τοίχοι, στο δε ΑΧΕΠΑ πρόσφατα ένα ασανσέρ έπεσε σχεδόν στο κενό. Σουρεάλ καταστάσεις.

  1 ώρα πριν, iceman said:

  ρε παιδια παιζει κατι??? 

   empopcorn          emlove

  Η παρεξήγηση που λέγαμε... :D:P

  Μπα, αν έτρεχε δεν θα τα λέγαμε online... B)

 • Βρίσκομαι σε ατμόσφαιρα ορκωμοσίας Α.Π.Θ., οπότε:

  Το Πτυχίο

   

  Τροποποιήθηκε από mihiatrik
  Προσθήκη πληροφοριών
 • Ναι στο 424 έχω μπει και πραγματικά είναι τρομερό... 

  Κάτι άσχετο εντελώς με το ποστ αλλά το είχα απορία (κάπου το είχες γράψει) και όλο ξεχνούσα να ρωτήσω...

  Για τις εφημερίες ενδοκρινολογίας στο Θεαγένειο αν γνωρίζεις φυσικά, τι περιστατικά έρχονται; Μόνο προβλήματα με καρκινο θυρεοειδούς η και ελαττωμενο-αυξημενο ζάχαρο; Και αυτά τα τελευταία δεν τα βλέπει ο παθολόγος; Είναι εκεί για υπολογισμό επιπέδων ορμονών, για απορρύθμιση διαβήτη; Γιατί δυσκολεύομαι λίγο να καταλάβω την χρησιμότητα(υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην σκαμπαζω και πολλα:D)