Jump to content

Γυναικολογική απορία


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος από εσάς, καθότι εξ αντικειμένου αρμόδιοι -να πω εδώ ότι δεν είμαι από Ιατρική, αλλά απόφοιτη Νομικής κι εξού κ η ερώτηση- να μου δώσει μια γνώμη στο εξής πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε τελευταίως:

Σ'ένα τεστ ΠΑΠ που έκανα ανιχνεύθηκε ο μικροοργανισμός Gar. Vaginalis (αιμόφιλος), ο οποίος μου δημιούργησε κολποτραχηλητίδα.

Ο γυναικολόγος μου έδωσε αντιβίωση (Flagyl-μετρονιδαζόλη) και μια κρέμα, (Veldom, Clindamycin phosphate) και μου είπε ότι εν'όψει του ότι παίρνουμε σχεδόν πάντα προφυλάξεις με το φίλο μου, είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να έχει μεταφερθεί η λοίμωξη και σ'εκείνον, γι'αυτό και δε χρειάζεται να πάρει κ αυτός αντιβίωση, αν βέβαια δεν παίρναμε προφυλάξεις θα του έδινε.

Ο παθολόγος απ'την άλλη που ρώτησα μου είπε πως ο αιμόφιλος, όπως και οι μύκητες (είχα κ απ'αυτό πρίν ένα τρίμηνο) δεν μπορέι να αποικήσει στον άνδρα, αλλά δεν είναι κ απόλυτο.

Και η ερώτησή μου είναι, τελικά υπάρχει ΄ή όχι περίπτωση να είναι και ο φίλος μου φορέας? Και σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητο ν κάνει κ αυτός την ίδια θεραπεία μ'εμένα, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος εγώ, έχοντας κάνει τη θεραπεία να μου περάσει, κ ύστερα να επαναμολυνθώ λόγω της επαφής με το φίλο μου? Υπάρχει κάποια εξέταση, η οποία να μπορέι να ανιχνεύσει αν είναι τελικά και ο ίδιος φορέας του μικροβίου αυτού ή άλλων τυχόν μικροοργανισμών για να'μαι κ εγώ σίγουρη ότι τέλος πάντων θα κάνω τη θεραπεία αυτή και θα τελειώνω μ'αυτή την ιστορία (πχ. καποια καλλιέργεια ή εξέταση ούρων..) ?

Ευχαριστώ πολύ όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΙΑΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ.ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΣΕ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ,ΓΙΆΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΑΣΑΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος από εσάς, καθότι εξ αντικειμένου αρμόδιοι -να πω εδώ ότι δεν είμαι από Ιατρική, αλλά απόφοιτη Νομικής κι εξού κ η ερώτηση- να μου δώσει μια γνώμη στο εξής πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε τελευταίως:

Σ'ένα τεστ ΠΑΠ που έκανα ανιχνεύθηκε ο μικροοργανισμός  Gar. Vaginalis (αιμόφιλος), ο οποίος μου δημιούργησε κολποτραχηλητίδα.

Ο γυναικολόγος μου έδωσε αντιβίωση (Flagyl-μετρονιδαζόλη) και μια κρέμα, (Veldom, Clindamycin phosphate) και μου είπε ότι εν'όψει του ότι παίρνουμε σχεδόν πάντα προφυλάξεις με το φίλο μου, είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να έχει μεταφερθεί η λοίμωξη και σ'εκείνον, γι'αυτό και δε χρειάζεται να πάρει κ αυτός αντιβίωση, αν βέβαια δεν παίρναμε προφυλάξεις θα του έδινε.

Ο παθολόγος απ'την άλλη που ρώτησα μου είπε πως ο αιμόφιλος, όπως και οι μύκητες (είχα κ απ'αυτό πρίν ένα τρίμηνο) δεν μπορέι να αποικήσει στον άνδρα, αλλά δεν είναι κ απόλυτο. 

Και η ερώτησή μου είναι, τελικά υπάρχει ΄ή όχι περίπτωση να είναι και ο φίλος μου φορέας? Και σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητο ν κάνει κ αυτός την ίδια θεραπεία μ'εμένα, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος εγώ, έχοντας κάνει τη θεραπεία να μου περάσει, κ ύστερα να επαναμολυνθώ λόγω της επαφής με το φίλο μου?  Υπάρχει κάποια εξέταση, η οποία να μπορέι να ανιχνεύσει αν είναι τελικά και ο ίδιος φορέας του μικροβίου αυτού ή άλλων τυχόν μικροοργανισμών για να'μαι κ εγώ σίγουρη ότι τέλος πάντων θα κάνω τη θεραπεία αυτή και θα τελειώνω μ'αυτή την ιστορία (πχ. καποια καλλιέργεια ή εξέταση ούρων..) ?

Ευχαριστώ πολύ όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει.

ένα μείον στην γυναικολογία

:wacko::wacko:

1. Δεν έχω καταλάβει: Πήγες στον γιατρό για παπ τεστ και βρέθηκε και ο εν λόγω μικροκύριος στο τεστ ή είχες συμπτώματα (φαγούρα, εκκρισεις, οσμή λες και πέθανε ενα ψάρι εκέι μέσα) και πήγες στον γιατρό? Στις ασυμπτωμάτικούς ασθενείς θεραπεία δεν ενδείκνυται, (εξαίρεση εάν θα κάνεις κάποια επέμβαση, έκτρωση, είσαι μικρή για υστερεκτομή). Ενα 50-60% των υγειών γυναικών φιλοξενούν τον εν λόγω μικροκύριο στις εν λόγω περιοχές χωρίς προβλήματα.

2. Θεραπεία των σεξουαλικών συντρόφων δεν χρειάζεται και δεν μειώνει τις υποτροπές που μπορέι να έχεις.

3. Σιγά ρε nikos μην πιάσει Gardnerella vaginalis το πουλί του τύπου, τα έχεις μπλέξει λίγο μου φαίνεται :o:o . Vaginalis λέγεται γιατι προσβάλει τον κόλπο, αλλιώς θα λεγότανε Gardnerella penis.

4. Η αλοιφή δεν πολυ χρειάζεται και μπορεί να σου δημιουργήσει και προβλήματα. Το flagyl φτάνει.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@ miriam

Αν δεν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου και δεν σου φαίνονται ικανοποιητικά αυτά που σου λέει να πας σε κάποιον άλλο γιατρό να πάρεις και δεύτερη άποψη. :)

Πάντως κανένας εδώ μέσα δεν μπορεί να σε βοηθήσει διότι ένας γιατρός δεν μπορεί να βγάλει διάγνωση μέσω internet

(και αν λέει πως μπορεί δεν είναι καλός γιατρός...) :P

Τροποποιήθηκε από usmeds
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Thanx anyway παιδιά :)

Αν και εξακολουθώ να τελώ εν μπερδέματι αλλά τελοσπάντων, είπα μήπως μπορούσατε εσείς να μου δίνατε αυτήν την ..τιμημένη τη δευτερη γνώμη, όμως απ'ότι φαίνεται επικρατεί γενικά σύγχυση ως προς αυτό το θέμα κ έτσι πήρα και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη! Πάντως ο φαρμακοποιός μου είπε πως ενδείκνυται θεραπεία και των δύο συντρόφων και αυτό γράφει και το ίδιο το φάρμακο μέσα, αυτό κατά τη γνώμη μου και την κοινή λογική σημαινει πως κάτι μπορεί να τρέχει και με το πουλί του τύπου!

Πάντως απάντηση στο αν υπάρχει τέτοια εξέταση σαν αυτή που σας ρωτάω παραπάνω δεν νομίζω ότι ισοδυναμεί με διάγνωση, γι'αυτό αν κάποιος γνωρίζει ας μου πει γιατί οι γιατροί μου μου είπαν ότι δεν υπάρχει κ μου φαίνεται περίεργο αυτό..

Και κάτι τελευταίο, λέτε να έχει σημασία αν πάρω την ίδια αντιβίωση σε μορφή χαπιων ή σε υπόθετα (για να μειωθεί η ενόχληση στο στομάχι που προκαλεί)? Είναι τα υπόθετα λιγότερο δραστικά από τα χάπια?

emthanx

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα υποθετα , αν απορροφηθει σωστα η φαρμακευτικη ουσια, εχουν αποτελεσματικοτητα που πλησιαζει την ενδοφλεβια χορηγηση.

Το κακο ειναι οτι ποτε δεν εισαι σιγουρος οτι θα απορροφηθει ολοκληρη η ποσοτητα του φαρμακου, οποτε γενικα συνιστωνται σε περιπτωσεις που ειναι αδυνατη η ληψη του φαρμακου απο το στομα!

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Thanx anyway παιδιά :)

Αν και εξακολουθώ να τελώ εν μπερδέματι αλλά τελοσπάντων, είπα μήπως μπορούσατε εσείς να μου δίνατε αυτήν την ..τιμημένη τη δευτερη γνώμη, όμως απ'ότι φαίνεται επικρατεί γενικά σύγχυση ως προς αυτό το θέμα κ έτσι πήρα και δεύτερη και τρίτη και τέταρτη!  Πάντως ο φαρμακοποιός  μου είπε πως ενδείκνυται θεραπεία και των δύο συντρόφων και αυτό γράφει και το ίδιο το φάρμακο μέσα, αυτό κατά τη γνώμη μου και την κοινή λογική σημαινει πως κάτι μπορεί να τρέχει και με το πουλί του τύπου!

Πάντως απάντηση στο αν υπάρχει τέτοια εξέταση σαν αυτή που σας ρωτάω παραπάνω δεν νομίζω ότι ισοδυναμεί με διάγνωση, γι'αυτό αν κάποιος γνωρίζει ας μου πει γιατί οι γιατροί μου μου είπαν ότι δεν υπάρχει κ μου φαίνεται περίεργο αυτό..

Και κάτι τελευταίο, λέτε να έχει σημασία αν πάρω την ίδια αντιβίωση σε μορφή χαπιων ή σε υπόθετα (για να μειωθεί η ενόχληση στο στομάχι που προκαλεί)? Είναι τα υπόθετα λιγότερο δραστικά από τα χάπια?

emthanx

1. Αφού ρε κοπέλα μου έχεις δική σου γνώμη τι τους θες τους γιατρούς?

2. Δεν επικρατεί καμία σύγχυση στο θέμα.

3. Ελλάς το μεγαλείο σου: έχουμε και λέμε....η πρώτη άποψη ήταν του γυναικολόγου, η δευτερη του παθολόγου, η τρίτη του φαρμακοποιού....η τέταρτη? του μάγου? emeleos

4. Κάποιος κακομοίρης θα φάει τσάμπα αντιβιωση εφενός, γκρίνια ατελείωτη αφετέρου (δεν ξέρω ποιό από τα 2 είναι το χειρότερο).

5. Η διάγνωση της κολπίτιδας είναι κλινική (κριτήρια Amstel).

6. Μήπως....λέω μήπως .....μπερδευουμε την κακόμοιρη την Gardnerella ( :wub: ) με τον γονόκοκκο ( :bloodomen: ) και τα χλαμύδια ( :bloodomen::bloodomen: ) ?

7. Μια βδομάδα θα πάρεις θεραπεία. Δεν μπορείς να το ανεχτείς? Εδω στο κάτω κάτω δεν είσαι σίγουρη για την διάγνωση, το αν είναι υπόθετο ή χάπι σε πείραξε? (πές μου οτι δεν θα δώσεις υποθετο και στον κακομοίρη που "έχει" Gardnerella στο πουλί του....)

Τροποποιήθηκε από Alfonso
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μαριαμ ,νομίζω πως όλα αυτά που ρώτησες εδώ καθώς και οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις, θα ήταν καλύτερα να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου κι αν θέλεις κάποια δεύτερη γνώμη ,να πας σε κάποιον άλλο γυναικολόγο.

Απο τη θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη διαφορά.

Συμφωνώ με τον υσμεντς.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

H ιατρική συμβουλή στο internet είναι για έναν κάποιο προσανατολισμό, μα δεν προσφέρεται για λύσεις, γιατί λείπει η αμεσότητα της ευθύνης.

Ο γιατρός σου (στη συγκεκριμένη περίπτωση γυναικολόγος) είναι υπεύθυνος της διάγνωσης και των θεραπευτικών επιλογών, οπότε και ο πλέον καταλληλότερος να σου προσφέρει λύσεις.

Η κάθε γυναίκα άλλωστε θα πρέπει να έχει ένα γυναικολόγο για τις περιοδικές προληπτικές εξετάσεις (Παπ test κλπ), κυρίως όταν έχει αρχίσει τη σεξουαλικής της δραστηριότητα.

Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβεις πως τα προβλήματα για τα οποία μιλάς δεν είναι να τρέχεις στο νοσοκομείο που εφημερεύει... μα να προγραμματίσεις από πρίν τη γυναικολογική επίσκεψη, έτσι ώστε με ηρεμία να γίνει η όλη μελέτη της δική σου κλινικής υπόθεσης και των ερωτήσεων που θέλεις να θέσεις.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation


Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.