Jump to content

Recommended Posts

Δεν είναι το τέρας του Λόχνες ή της Στυμφαλίας. Είναι το προϊόν "διανόησης", δλδ σχεδιασμού στο τραπεζάκι του Νεου ΕΣΥ.

Ένας σχεδιασμός που έγινε όταν το ΕΣΥ, σκόπιμα ή μη, θεωρούνταν απαξιωμένο και ο ζυγός έκλεινε το μάτι στον Ιδιωτικό τομέα.

Σχετικά με την διαχείρηση της φετινής επιδημίας (κάθε χρόνο έχουμε και απο μια, βλέπε εγκεφαλομαλάκυνση απο πριόνια creutzfeldt-jakob, ο αιμορραγικός πυρετός του ΕΜΠ1 - Εμπολα, ο πυρετός της ρηξιγενούς κοιλάδας “Rift RVF”, ο τυφοειδής πυρετός απο τους επενδυτές Πάκι, ο κίτρινος πυρετός της Σάμπα, ο γιός της Δυτικής όχθης του Νείλου απο κουνούπια χωρίς σύνορα, η χολέρα, η μαύρη πανώλη, η γρίπη των πτηνών, των χοίρων, των εύθυμων χήρων, η Α -απο Η1Ν1 έως Η7Ν9, η Β, κάτι ήξερε ο Ήτα Βήτα που φορούσε γάντια απο το 47, κ.α.).

https://eody.gov.gr/epidimies-symvanta-ston-kosmo-proliptika-metra- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --toys-taxidiotes-martios-2019/?print=print

 

Η διαχείρηση της φετινής επιδημίας, λοιπόν, είχε κάτι το ξεχωριστό. Ανέδειξε οτι η υγεία, μπορεί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και ρηξικέλευθα στο Δημόσιο και μόνο (όχι μονο λόγω κόστους, αλλά γιατί οι ιδιώτες στα δύσκολα σήκωσαν τα χέρια στην αρχή, παρέπεμπταν κάθε 37,1 στα κέντρα αναφοράς του Δημοσίου και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι όταν πλέον υπήρξε η πεπατημένη... Είδαμε  και πώς κάποιοι "κρατικοί λοιμωξιολόγοι" έχουν τον τρόπο τους να στηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα...Θα ήταν ενδιαφέρον να αναρτηθούν τα ονόματα των Ειδικών καθώς και πόσοι απο αυτούς δουλεύουν με αποκλειστικότητα στο Δημόσιο) .

Απο την "φετινή γριπούλα" το ΕΣΥ βγήκε αρχικά κερδισμένο, καθώς συνειδητοποίησαμε όλοι οτι πρέπει να στηριχθεί. Ο ρυθμός στελέχωσης του ΕΣΥ είναι πρωτόγνωρος, όπως αποδεικνύεται απο μια γουγλαρότσαρκα στη διαύγεια για διορισμούς αλλά και για προκηρύξεις θέσεων. Η κινητοποιήση των εχόντων για δωρεές προβλέπει οτι σε κάποια Ελληνική καλένδα θα φτιαχτούν όλα εκσυχρονισμένα καθώς και θα απονεμηθούν φιλεύσπλαχνα εφοπλιστικά φακελάκια, κρεμούλες, λάδια, τηγάνια, παντόφλες, γιγαντοοθόνες, υπολογιστές, μάσκες προστασίας, μάσκες ομορφιάς, μπέρτες του ζορό σε όλους τους υγειονομικούς ήρωες που έστρωσαν με την πειθώ ή με την πειθώ των κλόμπς. Αυτά, καθως και όσα δεν είδαμε ακόμα θα προετοιμάσουν την Δημόσια Υγεία για την επόμενη επιδημία του 2021/22 (ας ελπίσουμε να είναι δια της αναπνευστικής οδού μην πάνε στράφι τόσοι αναπνευστήρες στις αποθήκες)

Όλα δρομολογημένα, όλα καλά. Ωρα για επιστροφή στον στο αρχικό plan,

το Νέο Ε.Σ.Υ.

https://www.dianeosis.org/2020/09/to-neo- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika -/

 

Μόνο που η Έκθεση του 2019 δεν είχε λάβει υπόψιν της οτι πλέον το ΕΣΥ λειτουργεί, απλά χρειαζόταν να αντικατασταθεί μέρος του συνταξιοδοτημένου προσωπικού...

Ας κάνουμε οτι δεν το βλέπουμε και ας συνεχίσουμε με τον αρχικό σχεδιασμό.

Αλλαγή τρόπου εφημέρευσης (κυκλοφορεί  το πόρισμα της 16μελούς ομάδας εργασίας για τις εφημερίες των νοσοκομείων της Αττικής του Φεβρουαρίου επικαιροποιημένο)

Ίδρυση Εθνικού Συστήματος Τραύματος (ήδη  άρχισε να εφαρμόζεται το σχέδιο της επιτροπής για οργάνωση διαχείρισης τραύματος – Εθνικό Σύστημα Τραύματος (ΕΣΤ), και προχωρά  με την αξιολόγηση των Νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα γίνουν κέντρα τραύματος Level1)

https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΡΩΔ465ΦΥΟ-ΠΦ9

 

συγχωνεύσεις, αλλαγές χρήσης, δημιουργία νοσοκομειακών συμπλεγμάτων και δικτύων συνεργαζόμενων νοσοκομείων, καθώς και ανακατανομή κλινών, κλινικών και εργαστηρίων.

δημιουργία Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Αξιολόγησης του ΕΣΥ, ενός ΝΠΙΔ το οποίο θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα από την καθημερινή λειτουργία των μονάδων του συστήματος και θα εισηγείται ανάλογα στα αρμόδια όργανα. Το υπουργείο Υγείας θα ασκεί επιτελικό και εποπτικό ρόλο σε όλη την επικράτεια και αντίστοιχο ρόλο θα ασκούν οι ΥΠΕ στις Περιφέρειες ο αριθμός των οποίων αναμένεται να αυξηθεί από επτά που είναι σήμερα σε δεκατρείς.

Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ (από ΝΠΔΔ που είναι σήμερα) προκειμένου να αποκτήσουν διαχειριστική αποτελεσματικότητα,  ως θυγατρικές εταιρείες των ΥΠΕ (ΝΠΔΔ). Για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών στα νοσοκομεία, προτείνεται η σύνδεση του μισθού τους με το προσφερόμενο έργο και η υιοθέτηση ποικίλων μορφών απασχόλησης, ανάλογα με τη θέση στην ιεραρχία και τις εκάστοτε ανάγκες του νοσοκομείου.

ΣΔΙΤ

 

https://www.dianeosis.org/wp-content/uploads/2020/09/greek_health_system_v17092020.pdf

 

Μήπως να το ξανασκεφτούμε πριν υλοποιήσουμε έναν σχεδιασμό του ΕΣΥ προ COVID19?

Τροποποιήθηκε από το έλυτρο
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.