Jump to content

Πως διαβάζετε;Στάσεις, συνήθειες, διαλείματα κτλ...


Recommended Posts

Εγώ διαβάζω πάντα μπρούμυτα στο κρεβάτι (δε θέλω εξυπνάδες emnuke ), με συνέπεια το δέρμα στους αγκώνες μου να έχει γίνει σα δέρμα ρινόκερου... αλλά ρε γαμώτο δε μπορώ να διαβάσω καθιστός με τίποτα, ειδικά για πολλές ώρες.

Επίσης, πάντα διαβάζω με μουσική. Το έχω συνηθίσει από πιτσιρικάς και δεν με ενοχλεί καθόλου. Βρίσκω και χρόνο να ακούω τα CD μου, ευτυχώς δηλαδή, αλλιώς τόσα € που φεύγουν στο Metropolis και το Rock City τσάμπα θα πήγαιναν! Συνήθως μετράω και τις ώρες που διάβασα μετρώντας τα CD που άκουσα...

Οι φραπέδες επίσης είναι επιβεβλημένοι, ειδικά από τότε που έκοψα το τσιγάρο...

---------

Κάνας άλλος;

emstarwars

Τροποποιήθηκε από gor
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Το ακριβώς αντίθετο διάβασμα κάνω :D Δηλαδή πάντα στο γραφείο,σηκώνομαι πρωί, δεν πίνω καφέ, απόλυτη ησυχία, καλός φωτισμός. Διαλείμματα κάνω κάθε 2 3 ώρες. Κοιμάμαι νωρίς, δεν ξενυχτάω στο διάβασμα παρά μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Χμμμ τί άλλο...Με βοηθάει πάρα πολύ να έχω παρέα στο διάβασμα (γονείς ας πούμε ή όποιον άλλο να πω μια κουβέντα ) αλλά τόσα χρόνια προσπαθώ μόνη μου :( . Μια πολύ χαρακτηριστική συνήθεια είναι να κάνω τα βιβλία μου χάλια απο στυλό και υπογραμμισμένα,όχι χρώματα αλλά έχω χαλάσει και ένα ολόκληρο στυλό για ένα βιβλίο. emhehe

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΧ και εμενα οι αγκωνες χαλια ειναι ....αλλα δεν μπορω να διαβασω στο γραφειο με πιανει μια καταθλιψη. Επισης συχνα διαβαζω με τηλεοραση (ανωμαλια ε??)

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ ωραίο, θέμα!!! :D

Σταθερό τρόπο διαβάσματος δεν έχω :

Στο γραφείο μου τα τελευταία 5-6 χρόνια δεν μπορώ να διαβάσω ( εχμ…χμ....κι έτσι έχει πια διακοσμητικό χαρακτήρα: βιβλία λογοτεχνικά και αγαπημένα από την ιατρική, ο ημεροδείκτης , τετράδια ,μπλοκάκια, κοκ) και αντ’αυτού έχω φέρει μέσα στο δωμάτιο μου ένα τραπέζι που εύκολα το μετακινώ από δω και από κει ανάλογα με τη θεά που θέλω να έχω και το πού θέλω να βάζω τα πόδια μου, δηλ. αν θέλω να βλέπω μέσα από το παράθυρο ή να είμαι πλάτη σ’αυτό για περισσότερη συγκέντρωση ή αν θέλω να ‘μαι διαγώνια στο δωμάτιο ή αν επιθυμώ να απλώνω τα πόδια μου στο κρεβάτι ή….ή….

Όλο το Γυμνασιολύκειο κι εγώ το έβγαλα διαβάζοντας στο κρεβάτι μου….ήταν ωραία και το διάβασμα αποδοτικό (ναι, σε καταλαβαίνω για του αγκώνες…) …όταν όμως σχετικά πρόσφατα προσπάθησα να επαναφέρω αυτό το σύστημα απέτυχα παταγωδώς….νύσταζα ή είχα όρεξη να διαβάσω λογοτεχνικά βιβλία….

Όταν διαβάζω ,διαβάζω εντατικά με ελάχιστα σηκώματα ,ακόμη και για …τουαλέτα, και με κλειδωμένη την πόρτα (ειδικά τώρα που ο μικρότερος αδερφός μου τελείωσε το σχολείο και βαριέται…) από το πρωί ως αργά το βράδυ, αλλά έχω παρατηρήσει ότι την επόμενη μέρα συγκεντρώνομαι με δυσκολία και διαβάζω λιγότερο ή στη χειρότερη περίπτωση και καθόλου…

Για να το αντιμετωπίσω αυτό ,για να αποφύγω δηλ. το σύνδρομο της «τεμπελίτιδος της επόμενης μέρας» πηγαίνω στο αναγνωστήριο, όπου αναγκαστικά συγκεντρώνομαι , μετέχω της αναγνωστηριακής ….μέθεξης ,αν και μερικές φορές παρασύρομαι κι έχω λογοτεχνικό βιβλίο μαζί μου, οπότε τις 1-2 πρώτες ώρες μέχρι να πείσω τον εαυτό μου να διαβάσει επιδίδομαι στο …εξωσχολικό διάβασμα. :rolleyes:

Γενικά θέλω ησυχία στο διάβασμα….αν και αυτό πάλι παίζεται: μπορώ κάποιες μέρες να διαβάζω με ραδιόφωνο, αλλά στο πολύ σιγανό . Το να ακούω μουσική από CD δεν με βολεύει ,γιατί έχω το νου μου στο να επιλέξω τα αγαπημένα μου τραγούδια …

Κάποτε είχα δοκιμάσει (σε μια προσπάθεια να δημιουργήσω μελλοντικές… αναμνήσεις ) να σημειώνω ποιο τραγούδι άκουγα πάνω-πάνω στην κάθε σελίδα που διάβαζα …περιττό να σας πω ότι περ/ρο ασχολιόμουν με το να βρίσκω και να σημειώνω ποιο τραγούδι είναι αυτό και έτσι το έκοψα … :P

Ξενυχτάω όταν χρειάζεται και για να το επιτύχω αυτό φτιάχνω το μαγικό μου φίλτρο , για το οποίο πολλές φορές έχω γίνει αντικείμενο χλεύης από την παρέα μου : φτιάχνω τσάι και λίγο πριν τελειώσει ρίχνω μέσα περίπου μια κουταλιά ελληνικό καφέ και ,αν το θέλω σούπερ –ντούπερ δυνατό , μια κουταλιά νες καφέ και αυτό το μείγμα το παγώνω με νερό του ψυγείου … :blink:

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εγώ το γραφείο το έχω βγάλει από το δωμάτιο για να φανταστείτε! παλιά, αν άκουγα κάνα τραγούδι που με πόρωνε έγραφα το στιχάκι που μ'άρεσε πάνω στο βιβλίο! βέβαια, από τη στιγμή που μπήκα στη σχολή έχω δίπλα μου ένα πρόχειρο για να τα γράφω γιατί δεν ήθελα πχ. η παθολογία να έχει γεμίσει με "Kill with power!" και τετοια emhehe. Από τον ύπνο δεν κόβω πάντως! Δεν το αντέχω πια. Πολλές φορές δυστυχώς, νίωθωντας ότι όλη τη μέρα την έχασα στο διάβασμα, ξενυχτάω άγρια... το οποίο το πληρώνω το πρωί...

επίσης, πολλές φορές με σώζει να φτιάχνω δικά μου σχήματα, με χρώματα κλπ. Είμαι πέμπτο και θυμάμαι μερικές διαδικασίεσ (πχ κυτταρική/χυμική ανοσία) από το σχήμα που έκανα στο δεύτερο!

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Είμαι ο κλασικός τύπος που η μαμά του πάντα αγανακτούσε με τον τρόπο διαβάσματος! emdevil

Εγώ γραφείο έχω, τραπέζι έχω και καρέκλες έχω αλλά τα σνομπάρω ομαδικώς.Το γραφείο μου το έχω γεμίσει με σκόρπια σιντι γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω ποτέ εκεί.

Θαυμάζω τους ανθρώπους που μπορούν και διαβάζουν σωστά δηλ. στο γραφειάκι τους στη σωστή στάση κλπ κλπ.Εγώ δεν μπορώ με τίποτα!Διαβάζω πάντα στο κρεββάτι ή στον καναπέ όταν τον έχω κάνει κι αυτόν κρεββάτι σε στάση γιόγκα με το βιβλίο πάνω στα πόδια μου (η χειρότερη από όλες τις στάσεις για τη σπονδυλική στήλη ξέρω).Υπογραμμίζω μανιωδώς την κάθε λέξη γιατί μόνο έτσι μου μένουν στο κεφάλι.Τα σημαντικά τα υπογραμμίζω δύο φορές.(είμαι πόντια)Έχω ξοδέψει στις εξεταστικές μου πάμπολλα στυλό, φυσικό είναι με τόση υπογράμμιση σε αυτούς τους ογκόλιθους βιβλία που έχουμε.Βασικά συνέχεια ψάχνω για στυλό!

Με βοηθάει πολύ να απλώνω όλα τα σχετικά περί του μαθήματος τριγύρω στο κρεββάτι(μια μπαχαλοειδής δηλ. κατάσταση που μόνο εγώ μπορώ και κουμαντάρω).

Δεν μπορώ να διαβάσω χωρίς μουσική.Με πιάνει απίστευτη υπνηλία και δε θέλω και πολύ να ρίξω κανέναν ύπνο με τα υπέροχα αυτά συγγράμματα αγκαλιά!Με μουσική διάβαζα από τότε που με θυμάμαι.Ροκ ή μέταλ και στη διαπασών.Πολλοί αναρωτιούνται πώς συγκεντρώνομαι με τέτοια βαβούρα αλλά εκτός του ότι δεν πιστεύω ότι είναι βαβούρα, είναι και σα να μην το ακούω.

Σημειώσεις κρατάω πολύ σπάνια γιατί δεν προλαβαίνω να τελειώσω το βιβλίο, οι σημειώσεις με μάραναν;Έχω πάντα τριγύρω ένα ποτήρι με χυμό να απασχολούμαι, γιατί αρκετές φορές ξεχνάω να φάω. :blink:

Το γνωστό μεταμεσονύχτιο διάβασμα με τα ωράρια που έχω καθιερώσει πλέον επιβάλλεται, αν και προσπαθώ να το περιορίσω γιατί πόσο θα αντέξει ένας οργανισμός που κοιμάται στις έξι και ξυπνάει στις 12;;; :wacko:

Διαβάζω σερί με πολύ μικρά διαλείμματα(10λεπτα συνήθως) κάθε μια δυο ώρες.Το αναγνωστήριο το απορρίπτω όταν έχω σοβαρά μαθήματα γιατί τελικά μαζευόμαστε μια μεγάλη ρεμαλοπαρέα στο κυλικείο και διάβασμα μπαρμπούτσαλα. :P

Γενικά πάντως μπορώ να διαβάσω οπουδήποτε αρκεί να βρω μια βολική γωνιά, δεν πάει να γκρεμίζεται ο χώρος γύρω μου, είμαι ικανή να μην πάρω χαμπάρι.

Ποιος διαβάζει με πονοκέφαλο όμως;;;Γκιιιιιλ αρρώστησα! emno

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Εγώ διαβάζω πάντα μπρούμυτα στο κρεβάτι (δε θέλω εξυπνάδες  emnuke ), με συνέπεια το δέρμα στους αγκώνες μου να έχει γίνει σα δέρμα ρινόκερου... αλλά ρε γαμώτο δε μπορώ να διαβάσω καθιστός με τίποτα, ειδικά για πολλές ώρες.

Δοκίμασε να βάλεις ένα μαξιλάρι κάτω από το στέρνο σου οπότε δε χρειάζεται να στηρίζεσαι στους αγκώνες :)

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Βασικά συνέχεια ψάχνω για στυλό!

Έχω δισεκατομμύρια στυλό από φαρμακευτικές εταιρίες και συνέδρια. Σου φτάνουν άνετα για να τελειώσεις 2 φορές την κ emcensored λο-σχολή και προσωπικά δε θα ξαναχρειαστεί να γράψω στο τοπικ γιατί πολύ απλά δε θα ξαναχρειαστεί να διαβάσω!!! emdevil (ελπίζω)

Aπλά από'δω και πέρα θα διαβάζω μόνο τραγούδι=βασικά συστατικά πιάνο, παρτιτούρες και στερεοφωνικό με τα αντίστοιχα σιντί :D Όρθια μπροστά στο αναλόγιο με ανοιχτές μπαλκονόπορτες κατά προτίμηση!!! emdevil2

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχω δοκιμάσει άπειρους τρόπους διαβάσματος. Ήταν μάλιστα μια περίοδος (1ο-2ο έτος...) που είχα τόσο τσαντιστεί με το διάβασμα που αντί να διαβάζω έψαχνα για τρόπους αποδοτικότερου διαβάσματος στο Internet! Είναι το περίφημο "study skills", που άμα το βάλετε σε κανένα google θα γεμίσει το PC με άπειρα στιλάκια για να μαθαίνεις τα πολλές φορές βαρετά και ακατανόητα μαθήματα που χρειάζονται για το πτυχίο...

Διαβάζα κι εγώ μπρούμυτα στο κρεβάτι, κυρίως για Πανελλήνιες. Το μαξιλάρι δε βοηθά τους αγκώνες :( been there, tried that. Στο σχολείο διάβαζα στα διαλείμματα, στο όρθιο ή στα παγκάκια στους διαδρόμους... καλή φάση! :D 10 λεπτά θέλει το κάθε μάθημα, μερικά τα στριμώχνεις σε 5 :lol::lol: . Το μόνο πρόβλημα ήταν οι ασκήσεις (πόσο γρήγορα πια να γράφει κανείς) τις οποίες κλασικά έκανα την ώρα του μαθήματος.

Στη σχολή ανακάλυψα πάντως τη μαγεία του αναγνωστηριακού διαβάσματος. Αν δε σε ενοχλούν οι συνεχείς διακοπές (πω πω μ@λ@κ@ τι είναι αυτό το ξανθό που μόλις μπήκεεεεεε), το ψιθύρισμα-σουσούρισμα (ψψψψ... ξέρεις κανένα SOS Παθ.Αν.; ), και μπορείς να αντέξεις τους συνεχείς καφέδες ή/και τσιγάρα στα διαλείμματα, το διάβασμα είναι τέλειο και απίστευτα αποδοτικό.

:rolleyes: 29 κατασκευαστές εδράνων το συνιστούν ανεπιφύλακτα!

Μουσική υπόκρουση; Βιβάλντι ή Μότσαρτ αν θέλετε να διαβάσετε (για Μότσαρτ υπάρχουν πειράματα που αποδεικνύουν βελτίωση μαθησιακής ικανότητας σε ποντίκια!!!, ο Βιβάλντι απλά μ' αρέσει), αλλά για πραγματικά σωστό ΙΑΤΡΙΚΟ διάβασμα απαιτείται ισχυρή μαθησιακή ενίσχυση:

ΜΠΟΥΓΑΣ! "Βάλε το μαύρο σου το στρινγκ, για να γουστάρω όπως πριν...

και έλα κάνε μου κολπάκια, με τα γλυκά σου τα... χειλάκια"

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

χαχαχα...Ειλικρινά νόμιζα πως ήμουν η μόνη που διαβάζει στο κρεβάτι... emblush

Εκτός απο το κρεβάτι το χειμώνα τη βρίσκω και στο πάτωμα... B):P

Οπουδήποτε εκτός απο το γραφείο...

Όσο για το αναγνωστήριο-βιβλιοθήκη που προτείνει ο γιατροδικηγόρος Σαράντος εγκρίνω...έχω γυρίσει βιβλιοθήκες και βιβλιοθήκες... :splats:

Επίσης μ'αρέσουν τα συχνά διαλείμματα...και αν με πιάσει το μπούρου-μπούρου :unsure:emdevil κρίμα σε αυτόν που διαβάζει δίπλα μου... :P:P:P

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
...και αν με πιάσει το μπούρου-μπούρου :unsure:  emdevil  κρίμα σε αυτόν που διαβάζει δίπλα μου... :P  :P  :P

Πόσο μάλλον σε αυτόν, που κοιμάται δίπλα σου!!! Χεχεχε!!! :splaaaats:emiloveyouemiloveyouemiloveyouemoops

Εγώ πάλι δε διάβασα ΠΟΤΕ σε γραφείο, εκτός από το αναγνωστήριο, το οποίο λατρεύω :wub: ... Επίσης δεν μπορώ να διαβάσω μπρούμυτα, γιατί με πιάνει αμέσως πονοκέφαλος :wacko: ...Φυσικά πάντα με μουσική, κατά προτίμηση Rock FM ή Sport FM και πάντα βράδυ (έχω ξεκινήσει και 1π.μ. διάβασμα, καθώς και μεσάνυχτα με τα πόδια, λόγω απεργίας ταξί, για το αναγνωστήριο...)... και φυσικά πλέον ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!! emgoalemgoalemgoal

Τροποποιήθηκε από Basiliki
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Επίσης μ'αρέσουν τα συχνά διαλείμματα...και αν με πιάσει το μπούρου-μπούρου :unsure:  emdevil  κρίμα σε αυτόν που διαβάζει δίπλα μου... :P  :P  :P

Γκουχ γκουχ γκουχ...

Όσο για το πώς διαβάζω...θα απαντήσω του χρόνου, που θα αρχίσω το σοβαρό -ελπίζω- διάβασμα, γιατί ως τώρα... :splaaaats:

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

χμ... τελικά εγώ είμαι ο περίεργος... στο μόνο μέρος που μπορώ να διαβάσω είναι στο γραφείο μου.. αράζοντας σην καρέκλα μου.. μπροστά στο pc... άντε και λίγη μουσική...

αυτό όμως που μπου αρέσει είναι η απόλυτη ηρεμία και γι'αυτό συχνά διαβάζω τα βράδια... μετά τις 12...

παλιότερα μου άρεσε πολύ να διαβάζω στο τραπέζι τησ τραπεζαρίας..:blink: καθώς και στην κουζίνα... :huh: λέτε να είχε σχέση με το food.. :rolleyes::rolleyes: χμ... πάντως μιλάμε φοβερή συγκέντρωση και φοβερά αποδοτικό διάβασμα!! emrockon

προς το παρόν το έχω κόψει γιατί βλάπτει σοβαρά την υγεία....

ακολουθό το δρόμο της "τρέλας" :):D:lol: απλά περνάω καλά.. να δω πότε θα καταφέρω να αγχοθώ... χμ.... :withstupid::splaaaats::splaaaats::splaaaats:emeleos

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
  • 8 months later...

Κάποτε δεν μπορούσα να διαβάσω πουθενά αλλού πέρα από το γραφείο μου. Ήμουν μικρό και μυαλωμένο (τώρα που μεγάλωσα, α στο διάλο χάλασα... emblush ). Πλέον δεν μπορώ να διαβάσω παρά μόνο στο κρεβάτι μου, είτε ξάπλα, είτε καθισμένη οκλαδόν. Σταμάτησα βεβαίως να βάζω μουσική, γιατί παρασύρομαι και τραγουδάω ή... ονειροβατώ emoops και το διάβασμα συνεπώς πάει περίπατο...

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
  • 10 months later...

Kαλά από αγκώνες δεν παίζομαι ! Έχουν μετατραπεί σε άκρως ανθεκτικό καουτσούκ. Διαβάζω ξάπλα μπρουμύτως με ένα μαξιλάρι να στηρίζει θώρακα. Μετά από πιάσιμο (σε περιόδους εξεταστικής ), καθήμενη ευρίσκομαι επί τον κρέββατον μου, με τη πλάτη σε μια μεγάλη μαξιλάαααααρα που βλέπει τοίχο και τα βιβλία στα λυγισμένα μου γόνατα. Ε, και όταν έχει πολύ γράψιμο (βλ. διάβασμα Παθαν.) επισκέπτομαι το γραφείο, το οποίο αποτελούσε μοναδική θέση μελέτης στο Λύκειο. Όσο γερνάμε όλο και πιο ξάπλα η κατάσταση. Χ#σ# μέσα δηλαδή, αφού σε λίγο οι αγκώνες μου θα έχουν επικάλυψη δέρματος ελέφαντα !! :P

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ να επισημάνω τη χρησιμότητα του αναγνωστηρίου και κυρίως της βιβλιοθήκης... Από τότε που πέρασα στη σχολή, μόνο εκεί μπορώ να διαβάσω... :o Πραγματικά όμως ΜΟΝΟ εκεί!!! :blink:

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Εγώ να επισημάνω τη χρησιμότητα του αναγνωστηρίου και κυρίως της βιβλιοθήκης... Από τότε που πέρασα στη σχολή, μόνο εκεί μπορώ να διαβάσω... :o Πραγματικά όμως ΜΟΝΟ εκεί!!! :blink:

εγω παλι μονο εκει ΔΕΝ μπορω να διαβασω,με τιποτα ομως και το δοκιμασα αρκετες φορες, στη βιβλιοθηκη της ιατρικης,στο αναγνωστηριο της ιατρικης,στο αναγνωστηριο στο κεντρο,στη βιβλιοθηκη του πολυτεχνειου, με τιποτα δε μπορουσα να συγκεντρωθω, κα8ε πεντε λεπτα εκανα διαλειμμα,για τσιγαρο,για τυροπιτα για κουβεντουλα (ειναι και παντου γνωστοι τι να κανω,να μην τους χαιρετησω?) τελικα τη βρηκα τη λυση,μενω σπιτι,ξυπνω οτι ωρα θελω (χωρις αγχος για το αν θα βρω θεση σε αναγνωστηριο κ βιβλιοθηκη) κα8ομαι στο κρεβατι μου, (γιατι το γραφειο ειναι μονιμως γεματο πραγματα) σκεπασμενη με την κουβερτα για να μην κριωνω, διπλα μου πεταμενα τα απαραιτητα, το κινητο το στα8ερο σοκολατακια πατατακια και χυμος (για να μη σηκωνομαι) και διαβαζω με την ανεση μου.... φυσικα μεχρι να τελειωσει η εξεταστικη θα εχω παρει 2-3 κιλα,αλλα δε βαριεσαι...

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σίγουρα με απόλυτη ησυχία...παλιά με μουσική μα τώρα δεν μπορώ με τίποτα... :mellow:

Μαρέσει πέρα από το γραφείο να διαβάζω στο πάτωμα πάνω σε κάτι μαξιλάρες.. :splats:

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μόνο στο σπίτι παρέα με το χαλάκι μου :P

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σπιτι , στο γραφειο , με μισοκλειστα τα παντζουρια (για να μην χαζευω την θεα :P ),και χρειαζομαι απολυτη ησυχια ..ουτε μουσικες , ουτε τηλεορασεις , ουτε τπτ τετοιο ...τον τελευταιο χρονο αναγκαζομαι να φοραω ωτοασπιδες αφου οι σπιτονοικοκυρηδες που μενουν διπλα κανουν πολυ φασαρια ολη μερα καθε μερα (μαλλον πως ειναι κουφοι για αυτο και μιλανε δυνατα και παρακολουθουν τηλεοραση στη διαπασων ) emeleos

Θελω ησυχια λεμεεεεεε

(το κρεβατι και το πατωμα τα εχω συνδιασει με οτιδηποτε αλλο ;) ..εκτος απο διαβασμα )

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κι εγώ δε μπορώ να διαβάσω καθισμένη στο γραφείο. Αλλά ούτε και ξάπλα στο κρεβάτι δε μπορώ.

Η βασική τεχνική διαβάσματος που ακολουθώ από την εποχή των Πανελληνίων, είναι το περιπατητικό διάβασμα. Δηλαδή κρατώντας στο χέρι το βιβλίο γυρίζω γύρω-γύρω μέσα στο δωμάτιο γύρω από το γραφείο, μετά μπορεί να βγαίνω και στο διάδρομο , μετά στο σαλόνι ή στο μπαλκόνι και μετά πάλι να γυρίζω πίσω κοκ... Συγχρόνως ό,τι πρέπει να μάθω απέξω, το διαβάζω δυνατά, με βροντερή φωνή. Έχω λιώσει παντόφλες και παντόφλες ως τώρα… Πέρα από ότι έχω βγάλει πολλούς κάλους στα πόδια έχω μαδήσει και τις φωνητικές μου χορδές… emstupid Πάντως με βοηθάει στο να συγκεντρωθώ καλύτερα και μου δίνει ρυθμό. Έχω επιχειρήσει στο παρελθόν να διαβάσω καθιστή ή ξάπλα , μα στην καλύτερη περίπτωση ξεχνιέμαι και χάνομαι στις σκέψεις μου και στη χειρότερη με πιάνει νύστα και κοιμάμαι επί τόπου. :wacko:

Τροποποιήθηκε από steppa
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Ξενυχτάω όταν χρειάζεται και για να το επιτύχω αυτό φτιάχνω το μαγικό μου φίλτρο , για το οποίο πολλές φορές έχω γίνει αντικείμενο χλεύης από την παρέα μου : φτιάχνω τσάι και λίγο πριν τελειώσει ρίχνω μέσα περίπου μια κουταλιά ελληνικό καφέ και ,αν το θέλω σούπερ –ντούπερ δυνατό , μια κουταλιά νες καφέ και αυτό το μείγμα το παγώνω με νερό του ψυγείου … :blink:

:blink::blink: ....πως το σκεφτηκες αυτο? emanakatevomai

Με το ζορι διαβαζω!

Απο κει και περα εξαρταται.....οταν αποφασισω να διαβασω για τη σχολη παντα στο γραφειο, με ολα τα βιβλια γυρω γιατι ολο κ κατι θα χω αορια κ θα πρεπει να ανοιξω παλιοτερα μαθηματα.....μετα αφου υπογραμμισω ο,τι εγω θεωρω σημαντικο (κ παντα το ιδιο ακριβως οι εξεταστες θεωρουν μη σημαντικο <_< ) παιρνω απειρα χαρτια και τα αντιγραφω για να τα μαθω, αλλιως δε θυμαμαι τιποτα, παντα απ τις δικες μου σημειωσεις θυμαμαι και γραφω....Επισης, απαραιτητως πρεπει μεσα να ειναι καποιος, να ακουω τηλεοραση, κινηση, αλλιως νιωθω emnysta .....Ολα τα αλλα τα διαβαζω στο κρεββατι, ανασκελα :rolleyes:

Παντως αυτο με τη βιβλιοθηκη ποτε δεν το καταλαβα...Αφενος ειμαι λιγακι αγοραφοβικη και το να εχω διπλα, απεναντι, πισω κοσμο που τις πιο πολλες φορες χαζολογαει δεν ΜΠΟΡΩ μου σπαει τα νευρα :angry: ...Αφετερου μεγαλυτερο νυφοπαζαρο δεν εχει...Ασε που αν πετυχεις καναν του ετους βλεπεις το διπλο-διαβαμενο βιβλιο κ σε πιανει ενας πανικος! :wacko:

Και εννοειται πως παντα στις emexetaseis θα με πιασουν τα υπαρξιακα μου και θα σκεφτομαι γιατι αυτο και εκεινο emfurious !

Τροποποιήθηκε από nerdanel
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το αναγνωστήριο βοηθάει διότι νιώθει κανείς τον ανταγωνισμό και φιλοτιμιέται.

Για τις τελευταίες ημέρες πριν τις εξετάσεις η καλύτερη μέθοδος είναι στο σπίτι.Λάμπα και γραφείο.

Σημασία έχει ο ύπνος,η διατροφή και η σχέση με διεγερτικά π.χ. καφέδες.

Η πιο καλή μέθοδος απομνημόνευσης αφού η από στήθους του Λυκείου καθίσταται αδύνατη είναι οι συντομογραφίες.Εάν κάποιος συντμήσει την ύλη με κάποιο τρόπο μπορεί να θυμάται οπτικά ένα απίστευτο πλήθος λεπτομερειών.Πάντα παραξενευόμουν με την αδυναμία απομνημόνευσης των συμφοιτητών μου πράγμα που φαινόταν πολύ στα προφορικά.

Το πρόβλημα στην Ιατρική είναι τα SOS και εν μέρει η Ιατρική είναι μια επιστήμη των SOS με την έννοια οτι έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο να απομνημονεύεις αλλά και το τι απομνημονεύεις και αυτή η επιλογή της ύλης θεωρείται επιπλέον μια ικανότητα.

Αν λοιπόν κάποιος ξέρει τα SOS και χρησιμοποεί συντομογραφίες,έχει σίγουρα τρομερό πλεονέκτημα.

Αν όμως έχει καλή μνήμη,δύσκολα θα του δώσουν τα SOS.(εκτός αν βοηθάει άλλους).

Δηλαδή η όλη υπόθεση αποκτά κοινωνικό χαρακτήρα.

Εν πάσει περιπτώσει το διάβασμα μέχρι τελικής πτώσεως (ώστε κάποιος να κοιμηθεί μετά βαθιά),νομίζω είναι η καλύτερη λύση.Αν κάτι τον κουράζει,ας διαβάσει κάτι άλλο.

Αν βαριέται,ας διαβάσει πιο γρήγορα.Γενικά όσο πιο μηχανικά διαβάζει,τόσο καλύτερα.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
emarup το αναγνωστήριο σε βοηθάει να χάσεις περιττά κιλά. Κ εξηγούμαι... Σήμερα στο αναγνωστήριο της Ιπποκράτους, είχε χαλάσει το ανσασέρ. Όπως καταλαβαίνεις μέχρι να ανέβεις στον 4ο, είχες πεθάνει
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άντε και χτυπιέμαι στα γυμναστήρια. Δεν είναι άσχημο emdoc

Κατά τα άλλα είναι πολύ σημαντικό παράλληλα με το διάβασμα να υπάρχει και μια σωματική δραστηριότητα

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.