Jump to content

Προσλήψεις στο ΕΣΥ: αδήριτη ανάγκη ή ουτοπία;


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

https://www.in.gr/2019/08/07/politics/mitsotakis-vazoume-telos-stis-oures-tis-ntropis- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --farmakeia/ « Prime Mi

Συμφωνώ, το να περιμένεις να σε προσλάβει το ΕΣΥ δείχνει το μέγεθος της κατάντιας και πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν άξιζε αυτό την όλη πορεία της Σχολής και της Ειδικότητας με ενδιάμεσες αναμονές, αγ

« Στο σημείο αυτό είπε ότι θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση προστασίας των γιατρών μετά από βιαιοπραγίες πολιτών ή συνοδών κατά των γιατρών. » Χαχαχα συγνώμη αλλά είναι κι αυτό. Κλαυσίγελος το γέλ

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις παθογένειες των Νοσοκομείων και γενικότερα του ΕΣΥ κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας πως απαιτείται επαρκές προσωπικό, κονδύλια, ικανά στελέχη διοίκησης και όχι «κομματικά φερέφωνα» της κάθε Κυβέρνησης προκειμένου να αλλάξουν οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.

 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας στη χώρα μας είναι μεταξύ 4,7 και 5,2% του ΑΕΠ (δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για το έτος 2018). Εξαιτίας αυτού αφενός οι πολίτες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά υπηρεσιών (η ιδιωτική δαπάνη υγείας στη χώρα μας είναι 3,5% του ΑΕΠ εν’ αντιθέσει με τις άλλες χώρες της Ευρώπης που ο μέσος όρος είναι 1% του ΑΕΠ) και αφετέρου υποβαθμίζεται συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Οι υποδομές και ο εξοπλισμός βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Έχουμε 1.627 θανάτους κατ’ έτος από Νοσοκομειακές λοιμώξεις. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα.

 

Στις προγραμματικές δηλώσεις, όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, δεν ανακοινώθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αύξησης των Δημόσιων Δαπανών Υγείας και της χρηματοδότησης των Νοσοκομείων που ειδικά τους τελευταίους μήνες κάθε έτους είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση.

 

Η Κρατική Χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία είναι εφέτος 786 εκ. ευρώ και χρειάζεται γενναία αύξηση.

Η Δημόσια Υγεία δεν προσφέρεται δωρεάν στους πολίτες. Πληρώνουμε στον ΕΟΠΥΥ 6% εισφορά για υγειονομική περίθαλψη επί των μισθών και των συντάξεων και αρκετούς φόρους που θα πρέπει να επενδύεται ένα μέρος αυτών στη Δημόσια Υγεία. Οι υπηρεσίες μετεξελίσσονται σταδιακά σε ανταποδοτικές –ανταγωνιστικές.

 

Αντιδράσεις για τα ΣΔΙΤ

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι διαφωνεί ριζικά με την πρόταση για εγκαθίδρυση στα Νοσοκομεία Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού από τον Ιδιωτικό Τομέα με τη μορφή συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της:

Οι ιδιώτες θα πλουτίζουν εκ του ασφαλούς σε βάρος του Δημοσίου και από τις τσέπες των ασθενών.

Τα Νοσοκομεία χρειάζεται άμεσα να επενδύσουν σε εξοπλισμό, αφού γίνεται απόσβεση της επένδυσης εντός δύο ετών. Έτσι δεν θα επιβαρύνονται, δεν θα ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και εξοικονομούνται πόροι από τον ΕΟΠΥΥ.

Πολλές φορές έχουμε καταγγείλει τις παράνομες, υπέρογκες χρεώσεις των τουριστών που επισκέπτονται το Νοσοκομείο ΑΕΜΥ της Σαντορίνης.

 

Μονόδρομος οι επενδύσεις

Ο Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός είναι σε τραγική κατάσταση, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και να πληρώνουν από την τσέπη τους τα «μαγαζιά γωνία» διαγνωστικά κέντρα του Ιδιωτικού τομέα. Ως εκ τούτω μονόδρομος είναι οι επενδύσεις.

Η αποσυμφόρηση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών από τις πολύωρες αναμονές των ασθενών και τα ράντζα δεν λύνονται με διοικητικά μέτρα. Απαιτείται ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Η κατάσταση στα ΤΕΠ για να διορθωθεί θέλει προσλήψεις Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού Προσωπικού, όπως επίσης απαραίτητη είναι η λειτουργία των Ιατρικών Μηχανημάτων για διάγνωση και θεραπεία, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες και επικίνδυνες διακομιδές.

 

Ρουσφέτια και ράντζα 

527 Τραυματιοφορείς πρώην σχολικοί φύλακες, που είναι σημαντικοί στην εξυπηρέτηση των περιστατικών στα ΤΕΠ μετατάχθηκαν ρουσφετολογικά προεκλογικά στους Δήμους. Τα κενά είναι δυσαναπλήρωτα.

Για την ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ συμβάλλει ο διαλυμένος εξοπλισμός και υποδομές των Νοσοκομείων. Τα ράντζα που αναπτύσσονται μετά τις εφημερίες, δείχνουν την ανάγκη για στοχευμένη ανάπτυξη νέων Νοσοκομειακών κλινών σε περιοχές που δεν επαρκούν καθότι έκλεισαν Νοσοκομεία το 2013 και η ζήτηση αυξήθηκε 30%.

Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ αναγκάζει διασωληνωμένους ασθενείς να νοσηλεύονται σε ράντζα-φορεία ή σε κοινούς θαλάμους Νοσηλείας.

Η Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα αναλυτική και ξεκάθαρη εικόνα για τις κλίνες ΜΕΘ που πραγματικά λειτουργούν σε κάθε Νοσοκομείο.

Επισημαίνουμε την αναστολή λειτουργίας αρκετών κλινών ΜΕΘ το καλοκαίρι για απολύμανση που μειώνουν πολύ περισσότερο τις διαθέσιμες κλίνες.

Σήμερα λειτουργούν 420 κλίνες ΜΕΘ. Άλλες 150 είναι κλειστές αν και έτοιμες να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Με βάση τα αναπτυγμένα κρεβάτια στα Νοσοκομεία (30.000) θα έπρεπε να λειτουργούν 3.000 κλίνες ΜΕΘ.

 

Τραγικά κενά στη στελέχωση

Τραγική είναι η κατάσταση των Νοσοκομείων σε στελέχωση. Οι κενές Οργανικές θέσεις αγγίζουν τις 45.000. Το Προσωπικό των Νοσοκομείων λιγόστεψε κατά 25.000 τα 10 χρόνια των Μνημονίων. 800.000 είναι τα ρεπό και οι άδειες που οφείλονται στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. 12.000 είναι οι συμβασιούχοι που υπηρετούν στα Νοσοκομεία των οποίων οι συμβάσεις λήγουν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020. Κλινικές 40 ασθενών καλύπτονται από μία ή δύο Νοσηλεύτριες στην καλύτερη περίπτωση σε κάθε βάρδια.

50 Νοσοκομεία στα νησιά και την Περιφέρεια έχουν απολέσει το δευτοροβάθμιο χαρακτήρα τους λόγω έλλειψης γιατρών βασικών ειδικοτήτων και Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Στις 2.500 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση, δεν ξεκαθαρίστηκε εάν συμπεριλαμβάνονται οι 1116 της προκήρυξης 2Κ/2019 που είναι σε αντικατάσταση αντίστοιχου αριθμού υπηρετούντος Επικουρικού προσωπικού. Ο αριθμός των προσλήψεων μετά από τόσα χρόνια μηδενικών προσλήψεων, δεν επιλύουν το μείζον πρόβλημα με δεδομένο ότι 1500 κατ’ έτος συνταξιοδοτούνται και αποχωρούν από τα Νοσοκομεία (1.200 Νοσηλευτές λοιπό προσωπικό και 300 γιατροί).

Νοσηλευτές και συμβασιούχοι

Οι 1.500 Νοσηλευτές οι οποίοι εισέρχονται στα Νοσοκομεία για χορήγηση ειδικότητας δεν ξεκαθαρίστηκε εάν θα εργάζονται με πλήρη ωράρια και θα καλύπτουν βάρδιες, ο τρόπος που θα αμείβονται ή θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την εκπαίδευσή τους;

Δεν ανακοίνωσε η Κυβέρνηση στις προγραμματικές δηλώσεις, τι προτίθεται να κάνει με τους 12.000 συμβασιούχους των Νοσοκομείων που εάν φύγουν με την λήξη των συμβάσεων θα καταρρεύσουν τα Νοσοκομεία. Δεν ακούσαμε τι πρόκειται να γίνει με το πρώην εργολαβικό προσωπικό που υπηρετεί με συμβάσεις εργασίας και εάν προτίθενται το Υπουργείο Υγείας να εκδιώξει τους εργολάβους και στα άλλα Νοσοκομεία που παραμένουν με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η τελική εκδίκαση απομάκρυνσης των εργολάβων στο Συμβούλιο Επικρατείας (Σεπτέμβριος 2019). Οι εργολάβοι που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους και στοιχίζουν πολύ ακριβότερα στο Κράτος.

Απαιτείται γενναίος επίσης προγραμματισμός περισσοτέρων προσλήψεων που θα καλύπτει τις συνταξιοδοτήσεις και θα αναπληρώνει τα κενά. Επίσης θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπαλλήλων που υπηρετούν με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Οι διαδικασίες των προσλήψεων καθυστερούν 2 χρόνια και άνω στο ΑΣΕΠ από την ημέρα που εξαγγέλλονται.

Θα πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία και οι προσλήψεις να ολοκληρώνονται εντός του έτους που εξαγγέλλονται ώστε να είναι σε θέση να τηρείται ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων.

 

Προγραμματικές δηλώσεις

Δεν ακούσαμε στις προγραμματισμένες δηλώσεις της Κυβέρνησης για την αναγκαιότητα αύξησης των μισθών των Νοσηλευτών και των λοιπών εργαζομένων. Ο νεοδιόριστος Νοσηλευτής Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης λαμβάνει 640 ευρώ μισθό. Δεν ακούσαμε για το δίκαιο αίτημα της ένταξής μας στα ΒΑΕ. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές να εργάζονται 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες. Αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα μετά την 20ετία και 3000 περίπου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (καρκίνο, αυτοάνοσα).

Η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών που διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να προμηθευτούν τα φάρμακα από τα λίγα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που λειτουργούν είναι απίστευτη. Ελπίζουμε τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν (διανομή κατ’ οίκον, Ανάπτυξη φαρμακείων ΕΟΠΥΥ κλπ) να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα.

Δεν ακούσαμε επίσης τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση με το νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι τιμές όπως θεσμοθετήθηκε προεκλογικά από την προηγούμενη Κυβέρνηση με βάση τις δύο χαμηλότερες των χωρών της Ευρωζώνης και όχι τις τρεις χαμηλότερες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγεί σε αυξήσεις των τιμών που επιβαρύνονται εκτός του ΕΟΠΥΥ και οι ασθενείς.

Γι’ αυτό εξάλλου η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν εξέδωσε τον τιμοκατάλογο προεκλογικά.

Επιθυμούμε και επιδιώκουμε τον διάλογο με την Κυβέρνηση, χωρίς όμως να αποποιούμαστε τις πάγιες και διαχρονικές θέσεις μας, όπως καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

https://www.ygeianet.gr

 

31/7 

Γιατι λεει: παγωνουν μεχρι νεωτερας οι προσληψεις;

 

Τροποποιήθηκε από why
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

https://www.healthreport.gr/προς-το-τέλος-αυγούστου-οι-αλλαγές-σε-δ/amp/

 

Πρωτα θα διοριστουν οι διοικητες...κ μετα ιατρονοσηλευτικο προσωπικο...

 

Γιατι καποιοι διοικητες..μπορουν κ εξεταζουν...κ λογω υπερβαλλλλοντος ζηλου μπουκαρουν κ στα εξεταστηρια...

Παραθετω απο περυσι...

https://www.healthreport.gr/νέα-ήθη-και-έθιμα-όταν-οι-διοικητές-μπο/amp/

 

https://www.google.com/url?sa=i&source=web&cd=&ved=2ahUKEwiY8MyXrvDjAhXDJlAKHZ6aAWQQzPwBegQIARAC&url=https%3A%2F%2Fwww.healthreport.gr%2F%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%88%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%2F&psig=AOvVaw3D7LcB76l4DSfq6LmcaMv2&ust=1565253599674045

Τροποποιήθηκε από why
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://medispin.blogspot.com/2019/08/blog-post_81.html?m=1

 

http://medispin.blogspot.com/2019/08/blog-post_83.html?m=1

 

Πρωτα θα κοψουν γατροι/νοσηλευτες/λοιπο προσωπικο το καπνισμα...κ μετα θα ερθουν κ οι προσληψεις..

(Κ υστερα ηρθαν οι μελισσες..)

http://medispin.blogspot.com/2019/08/blog-post_7.html?m=1

 

 

Τροποποιήθηκε από why
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

https://www.in.gr/2019/08/07/politics/mitsotakis-vazoume-telos-stis-oures-tis-ntropis- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --farmakeia/

« Prime Minister GR

Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Αρχίζουμε με τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη: το Διυπουργικό νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για διανομή φαρμάκων σε βαριά νοσούντες στο σπίτι, στο χώρο νοσηλείας ή στα φαρμακεία της γειτονιάς. »

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί ο πρωθυπουργός νοιάζεται να βάλει τέλος στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ επιλεκτικά και μόνον,

αλλά δε νοιάζεται να βάλει τέλος στις ουρές ντροπής γιατρών και ασθενών στα νοσκομεία του ΕΣΥ και στους συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ,

η απάντηση είναι ότι διανέμοντας τα ακριβά φάρμακα από «τα φαρμακεία τηε γειτονιάς»

ο πρωθυπουργός μοιράζει διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη στους κερδοσκόπους της εποχής των μνημονίων: στους φαρμακοποιούς «της γειτονιάς» επιλεκτικά και μόνον.

Και μετά εσείς περιμένετε να γίνουν προσλήψεις μήπως πληρωθείτε τα λιγοστά ψίχουλα του κόπου σας.

 

Φίλτατοι συμμερίζομαι την αγωνία όλων, αλλά αν θέλετε να διαφυλάξετε την ψυχική σας ηρεμία και το μέλλον σας

μία είναι η συμβουλή: μην ασχολείστε με το ΕΣΥ και την Ελλάδα γιατί το παιχνίδι έχει ξεπουληθεί από μέσα από τους Ιατρικούς συλλόγους,

ο καθένας στη χώρα μας θα φτάσει η ώρα που θα κοιμηθεί όπως έστρωσε, εσείς όμως δεν έχετε το χρόνο που χρειάζεται για να ζήσετε τη στιγμή αυτή.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για γιατρους προσληψεις

Προκηρυξεις;

Σε ποιο δρομο ειμαστε;

 

https://www.healthreport.gr/ετοιμάζονται-προσλήψεις-σε-χειρουργ/amp/

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
2 minutes ago, oust said:

 

Απο τα χειροτερα site το healthreport.gr. Σχεδον ποτε δεν εχει καμια ειδηση της προκοπης.

Παρα τους φανταχτερους τιτλους αναμασα τις ιδιες "ειδησεις" συνεχεια προκειμενου να κερδιζει "κλικ".

Αν ξαναδιαβασεις το συγκεκριμενο αρθρο δεν λεει ΤΙΠΟΤΑ.

Ολο "θα", "στοχευει" , "σχεδιαζει", "προτιθεται", "διαμηνυει" κτλ

 

Και κατι ακομα. ΟΛΟΙ (πολιτικοι, δημοσιογραφοι, ιατροι) ΠΑΙΖΟΥΝ με την λεξη "ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ".

Οποτε καθε φορα που διαβαζετε αρθρο για προσληψεις μην ψαρωνετε. Μπορει να εννοουν προκηρυξη του 2017 που δεν εχει ολοκληρωθει ακομα ή προκηρυξη που ΘΑ βγει το 2020!!!

Οριστε παραδειγμα https://www.healthreport.gr/έρχονται-οι-προσλήψεις-για-τα-αυτόνομ/ απο Ιουλιο 2017

"Έρχονται οι προσλήψεις για τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες"  εγραφε ο τιτλος του αρθρου και η προκηρυξη βγηκε 9 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ!!!! ενω οι διορισμοι 2 χρονια μετα δεν εχουν ολοκληρωθει.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10449617

 

 ...και ο  υπουργός...εκανε επίσκεψη και στα επειγοντα του νοσ..Χαλκίδας  μεσα ιουλίου...

 

μηπως λειτουργουσαν ολα μια χαρα τοτε?

 

υγ:οσον αφορα την εφημεριδα..δεν θελω να δωσω κομματικό χρωμα...

Τροποποιήθηκε από why
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

https://www.iatropedia.gr/ ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika -seis/apantisi-v-kikilia-se-anartisi-p-polaki- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika --ta-nosileia-tou-ethelonti-dasopyrosvesti/121427/

 

και οι προσληψεις συνεχίζονται....απλα ειμαστε σε φαση αναμονής...

οτι ηταν να πουν εξαλλου για τις προσλήψεις το είπαν..

 

στα τοσα ιντερνετικα που διαβαζω...αλλα σωστα..αλλα λαθος...καπου ειδα οτι θελει να φερει η ΝΔ το 1:5..

το οτι  τελειωνουν οι  επικουρικοι ιατροι.. (με το εσπα...ή μη..κτλ..) το οτι θα συνταξιοδοτηθουν  πολλοι ιατροι...31/12/2019...δεν αγγιζει το υπουργειο...

δλδ το οτι θα φυγουν χιλια ατομα......(να το αφησω χιλια?)..θα πει θα βγαλουμε προκήρυξη για 200 θεσεις? μαλλον οι 800 ηταν περισσευουμενοι...και αχρειαστοι...

 

τα ιδια λεω για το Συριζα...τα ιδια για τη ΝΔ...

 

και δε ειναι το θεμα...αν ηταν αλλος στην κυβερνηση ή οχι....

 

το θεμα ειναι πως ...μαλλον ο heretai..το ειχε γραψει καλύτερα απο ολους...

Τροποποιήθηκε από why
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στενοχωριέμαι με αυτά που διαβάζω γιατί βλέπω να περνάτε ένα στάδιο άρνησης--οργής-συνειδητοποίησης, από το οποίο είχα παλιά περάσει.

Το θέμα είναι ότι κάποια λιγοστά* λεφτά πέφτουν στην Υγεία , αλλά τη μερίδα του λέοντος καρπώνονται άεργα συμφέροντα που παρασιτούν σε βάρος του ιατρικού έργου.

(* λιγότερα από αυτά που πρέπει, αλλά οι τρίτοι είναι ευχαριστημένοι, κουτοί είναι να πληρώνουν τα δέοντα στους γιατρούς όταν έχοουν πετύχει να τη βγάζουν φτηνά;)

Εν ολόγοις, στο γιατρό μένει η δουλειά, η ικανότητα και η ευθύνη, και το υπερκέρδος πάει στους παρασιτούντες.

Θα έγραφα περισσότερα, αλλά θα μου πουν ιθύνοντες ότι πρέπει να ντρέπομαι, για αυτό επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα αλλου

«πολύ απλά

1. οι πολιτικές ηγεσίες εκμεταλλεύονται το υποζύγιο γιατρός

και

2. ο Ιατρικός Σύλλογος δεν εκπροσωπεί τους γιατρούς αλλά τα ξένα συμφέροντα, και γι' αυτο δεν αναδεικνύε/καταγγέλλει-δεν κυνηγάειτο θέμα δικαστικώς σε Ελλάδα/ΕΕ.

Πιθανότατα οι παραπάνω ηγεσίες - σε επίπεδο προσώπων - τα έχουν βρει μεταξύ τους λόγω κοινών κομματικών αναφορών, ατομικών συμφερόντων και ιδεοληψιών (τόσο αριστερά όσο και δεξιά).

(Πάρε για παράδειγμα τις καταγγελίες που έχουν καα καιρούς γίνει για το ξεπούλημα του ιατρικού κόσμου από τα συνδικαλιστικά του όργανα στο θέμα του ΕΟΠΠΥ.)

Άσε που δε συγκινείς κανένα ως γιατρός. Αν ήσουν καθαρίστρια ή υπάλληλος σε super market, ακόμα και το παρακράτος (βλέπε Ρουβίκωνας) θα ήταν μαζί σου και όχι απέναντί σου.

Και αν έπρεπε να ζητάς τα δικαιώματά σου ως εργαζόμενος, τότε τί θα απέμενε; Να μην κάνεις «λειτούργημα»; Και τότε από τον κλειστό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγειας να μένουν λιγότεροι πόροι για τους επιχειρηματίες του φαρμάκου και των αναλωσίμων; 'Η μήπως θα έπρεπε να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για να πληρωθεί κι ο γιατρός για την αξία της εεγασίας του; Κανείς δε θα το ήθελε αυτό.

Δυστυχώς αυτή είναι ολόκληρη η εικόνα σήμερα στην Ελλάδα.

Και πάνω εκεί έχεις και τα ΜΜΕ που σφυροκοπούν τον ιατρικό χώρο (διατεταφμένη δολοφονία χαρακτήραωντο λένε), επειδή εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντα αντιμαχόμενων επαγγελματικών κλάδων της Υγείας. Και φυσικά η «ηθικοποίηση» στην Υγεία πουλάει για ιδεοληπτικούς λόγους και περνάει μέσα από την ισοπέδωση της εργασιακής θέσης του γιατρού.

ΥΓ: Αν ψάξεις στο φόρουμ, θα βρεις «διαμαρτυρία» (ξεχέσιμο το λένε) από νησιώτη που δεν υπάρχουν γιατροί στα νησιά. Ξέρεις ότι τα ακούς αυτά από τους ίδιους νησιώτες που τα δικά τους παιδιά δεν τα στέλνουν γιατρούς (γιατί βγάζουν με λιγότερο κόπο ένα σκασμό λεφτά στον τουρισμό), και που όταν βρεθεί επί θητεία γιατρός στο νησί τον εκμεταλλεύονται στα νοίκια με τιμές AirBnb . Ναι απορούν γιατί αντιδρούν τα υποζύγια έπειτα, φανταζόντουσαν ότι έχουν συνηθίσει να μην αντιδρούν. »

Και για να κλείνουμε,

ο γιατρός στην Ελλάδα είναι σαν το ανέκδοτο με την τελευταία ιερόδουλο Ποντία που αυτοκτόνησε όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονταν.

Η λύση είναι το εξωτερικό χωρις να γυρίσετε να κοιτάξετε πίσω, αφήστε τους άλλους να ζηλεύουν παρά να σάς λυπούνται.

Τροποποιήθηκε από heretai
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

https://www.google.com/amp/s/www.eleftherostypos.gr/ellada/450133-eneseis-anakoufisis- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --dimosia-nosokomeia- ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --allages- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --proothei-to-ypourgeio-ygeias/%3famp

Και ναι.. δυομιση χιλιαδες προσληψεις...

Ποτε φτανουμε τις δυομοση χιλιαδες φορες που θα το εχουν πει...για αρχη καμια εκατοστη σιγουρα τα τελευταια ετη...

 

Ξανα υποτροπιαζω....φαση αρνησης-οργης μαζι...

Υγ: heretai; μηπως ...προερχεται απο το χαιρετα μας τον πλατανο;;?;?

Τροποποιήθηκε από why
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σωστά έπραξε η ψυχίατρος κυρία Ρέτζιου δημοσιοποιώντας το περιστατικό με αστυνομικούς, οι οποίοι εισήλθαν οπλοφορώντας στην Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου. Πριν λίγους μήνες ανάλογο περιστατικό στο Νοσοκομείο του Ρίο είχε θανατηφόρο κατάληξη, όταν ψυχικά ασθενής άρπαξε το περίστροφο αστυνομικού και αυτοκτόνησε.
Οι αστυνομικοί στην περίπτωση του Θριασίου, αντί να συμμορφωθούν στη υπόδειξη, έδειξαν πρωτοφανή συμπεριφορά: απείλησαν να συλλάβουν τη γιατρό και να την προσαγάγουν στο αυτόφωρο!
Σωστά έπραξε και η ΟΕΝΓΕ, η οποία κατήγγειλε αμέσως το περιστατικό, μιας και η κυρία Ρέτζιου τυγχάνει πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.
Όμως καλό είναι να θυμάται η κυρία Ρέτζιου τη θέση της ως Προέδρου της Ομοσπονδίας και σε άλλες περιπτώσεις, που αφορούν ομοίως στο σύνολο των Νοσοκομειακών γιατρών. Λέξη δεν ψέλλισε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στα ζητήματα υγείας. Κουβέντα δεν έχει πει για το πάγωμα της προκήρυξης των 904 θέσεων γιατρών, οι οποίες μετατράπηκαν σε θέσεις αστυνομικών. Σιγή για την αναστολή της υπουργικής Απόφασης που αφορά στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.
Επιβάλλεται λοιπόν, έστω και μ΄ αυτή την αφορμή, να πάρει θέση η ΟΕΝΓΕ για όσα συμβαίνουν στο τοπίο της υγείας από τις 7 Ιουλίου και εντεύθεν. Η σιωπή αποτελεί θρεπτικό υλικό για κάθε είδους αυθαιρεσίες, αστυνομικές ή κυβερνητικές..

 

copy paste...https://ygeianet.gr/

 

Ας αποφασίσουν τι θα λενε και τα ΜΜΕ...θα βγουν ή οχι οι 904 θέσεις? θα πανε για το 2020 για να πιαστουν για του χρονου?

 

και παρακατω για αλλη μια φορα παρατιθεται  https://www.ygeianet.gr/images/site/1501/62754_large/20aygh2.pdf

Τροποποιήθηκε από oust
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κοιτα με μπλοκακια διμηνα...

Λες και ειμαστε οι ιατροι...(χωρις λογια)

Λες κ ειναι ο συγκεκριμενος κοσμος που θα δεχτει τις οποιες υπηρεσιες...(χωρις λογια..)

Κ του χρονου... το 2020...τα ιδια θα λεμε..τετοια περιοδο...

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.