Jump to content

Eπιστροφή των περικοπών των αποδοχών από 1/8/2012 και έπειτα


Recommended Posts

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σωστό, παρά το γεγονός ότι η αίτηση στο site του ΙΣΑ προκαλεί κάποιες αμφιβολίες για το επίπεδο του συντάκτη.

Παράδειγμα: "Επιφυλάσσομαι για την αναζήτησή τους με κάθε νόμιμο ένδικο μέσο, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησής μου." - priceless, λες και υπάρχουν και παράνομα ένδικα μέσα, εκτός του ότι η φράση "ένδικο μέσο" είναι νομικός όρος που αναφέρεται στις εφέσεις κλπ αφού γίνει η πρωτοβάθμια δίκη: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1_%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

η παραπάνω αίτηση μαζί με άλλη μία προς το τμήμα μισθοδοσίας του νοσοκομείου κυκλοφορεί σε κάποια νοσοκομεία εδώ και μια εβδομάδα περίπου, πριν βγάλει ανακοίνωση ο ΙΣΑ...

ΑΙΤΗΣΗ.pdf

Τροποποιήθηκε από dreamchaser
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

http://www.ygeianet.gr/ ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika -o.php?id=44325

ΟΕΝΓΕ: Διευκρινήσεις σχετικά με τις προσφυγές για το Ιατρικό Μισθολόγιο και το αφορολόγητο βιβλιοθήκης

Α. Ιατρικό Μισθολόγιο

Όλες οι Ενώσεις Γιατρών της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασία άσκησης Προσφυγών Ουσίας σε συνεργασία με την ΟΕΝΓΕ, με σκοπό να εισαχθούν στο ΣτΕ, και να υπάρξει ενιαία απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, λόγω του μείζονος ενδιαφέροντος του θέματος, για την περικοπή των αποδοχών του Ειδικού Μισθολογίου των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας.

Με τις προσφυγές αυτές αιτούμαστε από το ΣτΕ να εκδοθεί απόφαση αντισυνταγματικότητας των περικοπών, αξιοποιώντας το δεδικασμένο των δικαστικών και των ενστόλων.

Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης θα απαιτήσουμε από το υπουργείο Οικονομικών νομοθετική ρύθμιση η οποία θα αφορά:

1.- Σε επάνοδο των αποδοχών μας στα προ των περικοπών επίπεδα

2.- Καταβολή των παρακρατηθέντων από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα.

Ορισμένα νομικά γραφεία συνιστούν την άσκηση αγωγών για να διεκδικηθούν οι αποδοχές που παρακρατήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Οι αγωγές αυτές μπορούν να υποβληθούν μέχρι 31/12/2014 και είναι ατομικές, ακόμη κι αν υποβληθούν ομαδικά. Τα νομικά γραφεία αναλαμβάνουν την υποβολή της αγωγής έναντι ποσοστού επί των διεκδικούμενων χρημάτων και προκαταβολή ενός χρηματικού ποσού. Δεδομένου ότι μέσω της προσφυγής μας στο ΣτΕ διεκδικούμε και την επιστροφή των παρακρατηθέντων της τελευταίας διετίας με νομοθετική ρύθμιση καλό είναι οι συνάδελφοι να μη βιαστούν να δεσμευτούν έναντι νομικών γραφείων και να μην παρασύρονται από μηνύματα ορισμένων Ιατρικών Συλλόγων που προκαλούν πανικό.

Σημειωτέον η συνεργασία της ΟΕΝΓΕ με τον ΠΙΣ και τους περισσότερους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας είναι στενή και επιδιώκει το μέγιστο δυνατό όφελος για τους συναδέλφους, χωρίς να τους υποβάλλει σε αδικαιολόγητες δαπάνες και χρονοβόρες διαδικασίες.

Β. Αφορολόγητο αποζημίωσης βιβλιοθήκης

Μετά την απόφαση από το ΣτΕ που θεωρεί αφορολόγητη την αποζημίωση βιβλιοθήκης έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών συνάντηση, προκειμένου να μεταφέρουμε την απαίτησή μας για νομοθετική ρύθμιση του θέματος. Ως γνωστόν, έως ότου υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ δεν αποδέχονται την εκκαθάριση της συγκεκριμένης αποζημίωσης ως αφορολόγητης και απαιτείται η προσφυγή σε Επιτροπή Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια στα φορολογικά δικαστήρια.

Συνεπώς εν αναμονή της συνάντησης της ΟΕΝΓΕ με τον κ. Σταϊκούρα καλό είναι να μην επικρατεί πανικός από τα σχετικά έντυπα που διανέμει ο ΙΣΑ και τα οποία οδηγούν σωρηδόν τους συναδέλφους σε νομικά γραφεία.

Η ΟΕΝΓΕ θα ενημερώνει τακτικά τους συναδέλφους για τα παραπάνω ζητήματα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πιο λογικη μοιαζει η αποψη της ΟΕΝΓΕ

¨" Ως γνωστόν, έως ότου υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ δεν αποδέχονται την εκκαθάριση της συγκεκριμένης αποζημίωσης ως αφορολόγητης και απαιτείται η προσφυγή σε Επιτροπή Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια στα φορολογικά δικαστήρια."

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.