Jump to content

Υποχρεωτικό το αγροτικό (Ελευθεροτυπία)


Recommended Posts

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας προωθείται τροπολογία σύμφωνα με την οποία το αγροτικό ξαναγίνεται υποχρεωτικό, όχι μόνο για διορισμό στο ΕΣΥ, αλλά και για σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ. Μάλιστα διευκρινίζεται ότι το αγροτικό θα μπορεί να γίνει και μετά την ειδικότητα, αλλά πριν τις εξετάσεις για την απόκτηση του σχετικού τίτλου.

Φύγαμε για Γερμανία (ή άλλες δημοκρατικές χώρες);

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
  • Απαντήσεις 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό δεν μου επιτρέπει να δώσω εξετάσεις εάν δεν έχω πρώτα ολοκληρώσει το αγροτικό. Εφόσον έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση, γιατί να πρέπει να έχω τέτοιο μεγάλο ΥΠΟΧΡΕ

@ξενος. Έχω στοιχεία για το αντίθετο. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου παθολογοανατόμων δεν έχει κάνει αγροτικό. Με το ζόρι βρίσκω 2-3 που έχουν κάνει από τους 40-50 που ξέρω. Το πόσο σχετι

1. Γενικός ιατρός μάς είχε πει πριν 20 μέρες για τη συγκεκριμένη τροπολογία, καθώς γνωρίζει προσωπικά αυτόν που την συνέλαβε (διάνοια) 2. Χουντική καλύτερα 3. Εκτός αν το κάνεις στην αρχή. Είναι μια

Posted Images

να ρωτήσω για ποιο λόγο πρεπείς να φύγεις για γερμανία όπως λες επειδή μπορεί να ξαναγίνει υποχρεωτικό το αγροτικό ?

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτό είναι το πρόβλημά σου εσένα; Προσωπικά δε με νοιάζει γιατί έχω τελειώσει με αυτή την υποχρέωση, αλλά με ενοχλεί η χουντική λογική να μας στέλνουν με το ζόρι σε 24ωρη εφημερία 30 μέρες το μήνα με μισθούς πείνας για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους με την απειλή ότι δε θα μπορούμε μετά να δουλέψουμε. Δε μας σπρώχνουν έτσι εκτός χώρας; Ας εξασφαλίσουν πρώτα σωστές εργασιακές συνθήκες στα αγροτικά και μετά το συζητάμε. Όχι μέσω εκβιαστικών τροπολογιών.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

όχι δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου εμένα.

άρα είμαστε δύο που δεν μας νοιάζει προσωπικά miaς και εγώ ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - τελειώσει με αυτήν ιστορία.

αυτό που θέλω να πω αλλά μάλλον δεν έγινα αντιληπτός είναι ότι ούτως η άλλως έπρεπε να κανείς αγροτικό και επομένως δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά. το γράφω αυτό διότι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών (ας με διοθώσει εδώ κάποιος αν κάνω λάθος) ekane αγροτικό προκeiμένου να έχει εξασφαλίσει την οποία πιθανότητα να δουλέψει στο ΕΣΎ. δεν είναι λοιπoν τίποτα καινούργιο στην ousia , το μόνο που αλλάζει είναι ότι πρέπει να τόχεις ολοκληρώσει πριν δώσεις εξετάσεις για ειδικότητα. δεκτό αυτό,αλλά δεν νομίζω ότι υπήρχανε και παρά πολλοί συνάδελφοι που κάνανε υπηρεσία υπαίθρου μετά τiς εξετασειs ειδκότητας.

όσο για τα αλλά, συμφωνώ αλλά αν δεν κινητοποηθείς εσύ,εγώ,όλοι μας, δεν θα πρέπει να περιμένεις κάτι διαφορετικό από αυτούς.δεν βλέπω τον λόγο λοιπoν που εκπλησεσσαι στην τελική.

πρόσεξε λιγάκι το ύφος σου,σου έθεσα απλά μιαν ερώτηση στην οποία στην τελική δεν είσαι υποχρεωμένος να μου απαντήσεις αν δεν ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika -

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1. Η ελευθεροτυπία δεν είναι καμια αξιόπιστη εφημερίδα

2. Αν η τροπολογία περάσει είναι όντως εκβιαστική

3.Το αγροτικό είναι brain damage

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@ξενος, προφανώς παρεξηγήθηκε το ύφος μου όπως και το δικό σου, κανένα πρόβλημα και μηδέν παρεξήγηση.

Τώρα, στα σημαντικά της είδησης, ότι θα πρέπει να κάνουν αγροτικό και όσοι δε θέλουν να μπουν στο ΕΣΥ, αλλά να συμβληθούν απλώς με τον ΕΟΠΠΥ (αν κατάλαβα καλά). Το αγροτικό δεν είναι κακό σαν εμπειρία, όυτε χάσιμο χρόνου, αλλά οι συνθήκες που πλέον πραγματοποιείται είναι απαράδεκτες, όπως επίσης και η εκβιαστική διάθεση του υπουργείου, προκειμένου να μην κάνει καμιά προσπάθεια να βελτιώσει αυτές τις συνθήκες (συμπεριλαμβανομένου του μισθολογικού).

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ πάλι ξένε δεν κατάλαβα το "ούτως ή άλλως έπρεπε να κάνεις αγροτικό". Το αναλύεις λιγάκι? No offence

Τροποποιήθηκε από Dr.Tomy
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό δεν μου επιτρέπει να δώσω εξετάσεις εάν δεν έχω πρώτα ολοκληρώσει το αγροτικό. Εφόσον έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευση, γιατί να πρέπει να έχω τέτοιο μεγάλο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ (!) κενό? Με ποιο δικαίωμα μου αρνείται η δυνατότητα εξέτασης ή η αναγνώριση τίτλου για όσους τον έχουν από το εξωτερικό? Άλλο πράγμα να απαιτείται για την πρόσληψη ή σύναψη σύμβασης εργασίας κι άλλο να μου ΣΤΕΡΕΙ το δικαίωμα να εξεταστώ.

και για να μην νομίζετε, δεν έχω κάνει αγροτικό γιατί η θέση μου άνοιγε 2 μήνες αφού τελείωσα το στρατό και αφού έχω κάνει 2 χρόνια η θέση μου για να συνεχίσω ανοίγει σε 10 μέρες. δηλαδή, θα έχω κάνει τα 5 χρόνια της ακτινολογίας και θα πρέπει να χάσω 1 χρόνο και βάλε για να έχω δικαίωμα εξέτασης? το ίδιο θα ισχύσει για κάθε νέο συνάδελφο που θα πάει για ακτινολογία ή αναισθησιολογία πλέον λόγω των πολλών κενών θέσεων, ιδίως σε επαρχιακά νοσοκομεία που δίνουν από 1-3 χρόνια εκπαίδευσης, αφού στο μεσοδιάστημα ανοίγει η θέση για την ολοκλήρωση.

για ποιο λόγο με ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ να πρέπει να κάνω αγροτικό στα 35 για 800 ευρώ, ενώ μπορώ να εργαστώ κάπου αλλού με απολαβές ανάλογες των προσόντων μου? δεν θέλουν όλοι να εργαστούν στο ΕΣΥ ούτε απαραίτητα να συμβληθούν με τον ΕΟΠΠΥ για να τους έχει απλήρωτους για χρόνια και στη συνέχεια να τους κάνει rebate και να ζητά claw back των δεδουλευμένων. μπορεί εγώ να θέλω να πάω για μετεκπαίδευση/εξείδικευση στο εξωτερικό, τι θα τους πω "δεν έχω τον τίτλο ειδικότητας γιατί δεν πήγα να κάνω αγροτικό?"

ΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?

Τροποποιήθηκε από angelo
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ξεκινωντας απο το τελος λοιπον

ειπα και πριν,σε οτι εχει να κανει με γιατρους που εχουνε αποφασισει οτι δεν θελουνε να ασχοληθουνε με το ΕΣΥ η οτι εχει απομεινει απο αυτο τελοσπαντων, καθως και σε οσους δεν γουσταρουνε να εχουνε ουδεμια σχεση με τον ΕΟΠΠΥ(αν και οφειλω να πω οτι αυτο τωρα το μαθαινω),εκει ναι,ειναι μεγαλη αδικια,χαζομαρα,βλακεια και απερισκεψια του υπουργειου να τους αναγκαζει να κανουνε αγροτικο και μαλιστα στα 35/36 φευγα τους.συμφωνουμε απολυτα.

θεωρω ομως οτι ειναι μια μικρη μειοψηφια αυτοι οι συναδελφοι,χωρις σε καμια περιπτωση να αναιρει αυτο το γεγονος οτι προκειται για καραγκιοζιλικια οπως σωστα λες εις βαρος τους .οσοι και ναναι τελικα,εχουνε το δικαιωμα να δουλεψουνε στο εξωτερικο ξερω γω,χωρις να χρειαζεται να κανουνε πρωτα 1 χρονο αγροτικο.

το ουτως η αλλως το ειπα με την εννοια οτι οπως λες και λιγο πιο πανω,η μεγαλη μεριδα των γιατρων θελουνε να αφησουνε ανοικτη την πορτα που λεγεται δημοσιο διοτι ποτε δεν ξερεις.επειδη λοιπον δεν ειναι σιγουροι αν θα εργαστουνε η τελοσπαντων θα προσπαθησουνε να εργαστουνε στο δημοσιο(λεμε τωρα),γιαυτο σου λεει,κατσε να κανω το αγροτικο και εχουμε το κεφαλακι μας ησυχο.γιαυτο λεω οτι το αγροτικο το καναμε σχεδον ολοι μεχρι τωρα,αυτο που βασικα αλλαζει ειναι το ποτε.στην τελικη,αλλος μπορει να το εκανε/κανει για να γεμισει τον χρονο αναμονης,αλλος για την εμπειρια,αλλος παλια στο αλμπουκερκι για να μαζεψει τιποτα στην ακρη(παλια λεμε ε?),αλλος γιατι ετσι γουσταρε/γουσταρει βρε αδερφε.το απατελεσμα μενει το ιδιο,οι γιατροι που δεν εχουνε καθολου κανει υπηρεσια υπαιθρου ειναι ελαχιστοι.αν καποιος εχει στοιχεια για το αντιθετο,ευχαριστως να μου το πει μπας και κανω λαθος

παρεξηγηση ουδεμια,παμε παρακατω

με το να τα λεμε ομως εδω 4-5 ανθρωποι μεταξυ μας,δεν νομιζω οτι θα αλλαξουνε τα πραγματα.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης.

είμαι διατεθιμένος να στείλω πρωτοκολλημένη επιστολή με το που θα δω την επίμαχη τροπολογία, και να κινητοποιήσω και όσους ακόμα γνωρίζω που να είναι στην ίδια μοίρα. δεν είναι θέμα αριθμών, όσοι βρεθούμε στην κατάσταση αυτή θα είμαστε σε ΟΜΗΡΙΑ για όσο διάστημα πάρει όλη αυτή η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

το ξαναλέω, μήπως και διορθωθεί αυτή η ΑΝΟΗΣΙΑ.

ας βάλουν στα δικαιολογητικά πρόσληψης για το ΕΣΥ ή σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ τη βεβαίωση ολοκλήρωσης του αγροτικού και να την ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΟΥΝ από τη διαδικασία εξέτασης για τον τίτλο ειδικότητας.

Τροποποιήθηκε από angelo
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@ξενος. Έχω στοιχεία για το αντίθετο. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μου παθολογοανατόμων δεν έχει κάνει αγροτικό. Με το ζόρι βρίσκω 2-3 που έχουν κάνει από τους 40-50 που ξέρω. Το πόσο σχετικό θα είναι να κάνουν αγροτικό πριν δώσουν εξετάσεις ειδικότητας είναι όσο σχετικό είναι για εσένα να κάνεις επί ένα χρόνο ταχείες βιοψίες σε όγκους για να δώσεις εξετάσεις για την κλινική σου ειδικότητα

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ angelo ΚΑΙ ΤΟΝ Dr.Tomy!!!!!!.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑΠΕΡΑΣΑ το ΔΙΚΑΤΣΑ,ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ 1 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ 2 ΦΟΡΕΣ(ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟ 95 ΗΜΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ)ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΛΟΓΩ ΜΟΡΙΩΝ ...ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ Η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ,KANAME 1 ΧΡΟΝΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ(ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ.ΟΠΟΤΕ .....)ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΟΠΩΣ ΣΤΑ 25 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ Η ΟΜΑΔΑ.!ΣΤΑ 35,ΝΙΟΠΑΝΤΡΗ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΗ ΟΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 2004....ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ!!!ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Ή ΤΟ ΕΣΥ(Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ).ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕi,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ.ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!!!!ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΝΤΑΡΑ!

Τροποποιήθηκε από olina_pit
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εντελως παραλογο και φασιστικο μετρο. Ο ορισμος του λαικισμου. Το αγροτικο πρεπει ειτε να το κανεις με το που παιρνεις το πτυχιο ειτε να μην το κανεις ποτε, οχι να το κανεις οταν εισαι μεσηλικας.

Πιστευω οτι χιλιαδες συναδελφοι θα εχουν σοβαρο προβλημα με αυτην την τροπολογια, και επισης δεν θα ειναι ασφαλες για τους ασθενεις να τους περιθαλπτουν ιατροι που θα εχουν δεκαετιες να πιασουν στηθοσκοπιο στα χερια τους.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1. Η ελευθεροτυπία δεν είναι καμια αξιόπιστη εφημερίδα

2. Αν η τροπολογία περάσει είναι όντως εκβιαστική

3.Το αγροτικό είναι brain damage

1. Γενικός ιατρός μάς είχε πει πριν 20 μέρες για τη συγκεκριμένη τροπολογία, καθώς γνωρίζει προσωπικά αυτόν που την συνέλαβε (διάνοια)

2. Χουντική καλύτερα

3. Εκτός αν το κάνεις στην αρχή. Είναι μια ομαλή είσοδος στην ειδικότητα (αναλόγως πάντα το ΠΙ ή ΚΥ)

δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης.

είμαι διατεθιμένος να στείλω πρωτοκολλημένη επιστολή με το που θα δω την επίμαχη τροπολογία, και να κινητοποιήσω και όσους ακόμα γνωρίζω που να είναι στην ίδια μοίρα. δεν είναι θέμα αριθμών, όσοι βρεθούμε στην κατάσταση αυτή θα είμαστε σε ΟΜΗΡΙΑ για όσο διάστημα πάρει όλη αυτή η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!

το ξαναλέω, μήπως και διορθωθεί αυτή η ΑΝΟΗΣΙΑ.

ας βάλουν στα δικαιολογητικά πρόσληψης για το ΕΣΥ ή σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ τη βεβαίωση ολοκλήρωσης του αγροτικού και να την ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΟΥΝ από τη διαδικασία εξέτασης για τον τίτλο ειδικότητας.

Που συνυπογράφω?

Εκτός αν -εμείς οι αδαείς- δεν έχουμε συλλάβει το όραμα:

Αναγκάζεις με δόλιο τρόπο να βρεθούν σε ένα ΚΥ κάποιος (σχεδόν) παθολόγος, κάποιος (σχεδόν) χειρουργός, κάποιος (σχεδόν) ακτινολόγος, κάποιος (σχεδόν) ορθοπεδικός και κάποιος (σχεδόν) οφθαλμίατρος.

Ξαφνικά το μετατρέπεις σε (σχεδόν) νοσοκομείο.

Οπως μετατρέπεις τον βιβλιοπώλη σε (σχεδόν) υπουργό

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το πρόβλημα με τους "σχεδόν" ειδικούς όμως είναι ότι δεν αφορά κλινικές ειδικότητες, αφού σε μεγάλο ποσοστό αφορά τους εργαστηριακούς τομείς. όλοι όσοι είχανε σπαστές ειδικότητες στα χρόνια της αναμονής από τη σχολή στο γενικό κομμάτι (παθολογία ή χειρουργική) ή από το γενικό μέρος προς το ειδικό μέρος κάνανε αγροτικό γιατί έπρεπε να γεμίσουν το χρόνο αναμονής. οι εργαστηριακοί όμως ή όσοι θέλανε ειδικότητα με ενιαία τοποθέτηση είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσανε πριν προλάβουν να κάνουν ή να ολοκληρώσουν το αγροτικό. οπότε θα βρεθούνε οι "σχεδόν" ακτινολόγοι, παθολογοανατόμοι, μικροβιολόγοι, κυτταρολόγοι να πηγαίνουν σε αγροτικά ιατρεία 10+ χρόνια μετά την αποφοίτηση και την καθημέρα κλινική πράξη... και σε τελική ανάλυση, ας μας αφήσουν να δώσουμε τις εξετάσεις μας, και στη συνέχεια να πάμε ως ειδικοί να κάνουμε αγροτικό. είναι δύο παντελώς άσχετα μεταξύ τους πράγματα.

ας βάλουν στα δικαιολογητικά πρόσληψης για το ΕΣΥ ή σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ τη βεβαίωση ολοκλήρωσης του αγροτικού και να την ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΟΥΝ από τη διαδικασία εξέτασης για τον τίτλο ειδικότητας.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

προς Dr.Tomy

μην ξεχνας ομως οτι εσεις ανηκετε στις λιγες εκεινες ειδικοτητες,που δεν εισαστε υποχρεωμενοι να κανετε αγροτικο,μαζι με τους κυτταρολογους και καποιους αλλους.οποτε δεν με εκπλησσει καθολου αυτο που λες για τους συναδελφους σου.

στην τελικη,αν και ξαναλεω δεν με αφορα αμεσα μιας και εχω ηδη κανει αγροτικο,ας αναλαβετε εσεις που θιγεστε απο αυτη την τροπολογια να κινητοποιηθειτε γρηγορα και εγω θα συν-υπογραψω,δυν-διαμαρτυτηθω,συν-αγωνιστω μαζι σας

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

βλεπω πολλες πρωτες αντιδρασεις, το φορουμ αφυπνιστηκε με αφορμη αυτην την ανοησια. ΕΕΕΤΣΙ.

οπότε θα μου επιτρέψετε να προβλέψω οτι δε θα τους περάσει (παναγια μου, σαν αριστερος μιλάω!!).

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν νομίζω να έχει σημασία αν αφορά τον καθένα ή όχι...Σημασία για μένα έχει να πάψουν να μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε τα π@υτανάκια τους...

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

χαιρομαι που επιτελους το καταλαβαμε εστω και καθυστερημενα,ελπιζω να το συνειδητοποιησουμε και σε αλλα θεματα συντομα και να μην μεινουμε μοναχα σε αυτο.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γιατί δεν προκυρήσσουν τις θέσεις αυτές σαν θέσεις ειδικών γενικών ιατρών; Να γεμίζουν και οι θέσεις, να έχουν και δουλειά οι ειδικοί γενικοί ιατροί, να είναι και με συμβάσεις μόνιμες;

Όλα αυτά τα ΚΥ, ΠΙ δεν έχουν ΚΑΙ ειδικό/επιμελητή/υποδιευθυντή/διευθυντή και λοιπούς παπαροτίτλους; Τί τον θέλουν τον αγροτικό; Η γνωστή ελληνική νοοτροπία ότι "ειδικοί χωρίς βοηθούς/αγροτικούς είναι ανάπηροι και δεν μπορούν να λειτουργήσουν" και θέλουν αγροτικούς για την λάντζα και τις εφημερίες στα ΚΥ, ΠΙ...Γιατί οι ειδικοί θέλουν να είναι σπίτια τους και να κοιμούνται αμέριμνοι; Διπλός μισθός σε γιατρούς για να κοιμάται ο ένας;

Πρώτη φορά βλέπω ειδικούς να είναι λοβοτομημένοι και να μην μπορούν να κάνουν την δουλειά του βοηθού...Στην Αμερική ΟΛΟΙ οι επιμελητές μου, από τον πιο νέο μέχρι τον σούπερ chairman, έλεγαν "μπορώ να κάνω την δουλειά μου χωρίς βοηθό, γρηγορότερα, καλύτερα, σωστότερα από ότι αν έχω ειδικευόμενους/αγροτικούς, και ο μόνος λόγος που σας έχω γύρω μου είναι να ΣΑΣ μάθω να τα κάνετε κι εσείς αυτόνομα".

Μόνο στην Ελλάδα ακόμα και ο πιο γκάου επικουρικός νομίζει ότι έγινε γιατράρα και δεν καταδέχεται καν να εξετάσει ασθενή...Αν θέλει να κάνει κάτι το υπουργείο ας θυμίζει σε γιατρούς που ήδη παίρνουν τους μισθούς τους (τους άθλιους δεν διαφωνώ σε αυτό), ότι οφείλουν να είναι πλήρως λειτουργικοί ως γιατροί και όχι μη μου άπτου πριγκήπισσες.

Να κοιτάξουν πόσοι υπηρετούν ως ειδικοί σε κάθε μικρή υγειονομική μονάδα (ΠΙ, ΚΥ), τί πληθυσμό εξυπηρετούν, και μετά να αποφασίσουν ΑΝ χρειάζονται αγροτικοί. Γιατί είναι ικανοί για χωριό 30 κατοίκων να υπάρχει Διευθυντής, Υποδιευθυντής, Επιμελητής Α ΚΑΙ (bonus σκλάβος) o αγροτικός. Και τότε να προκυρήξουν θέση ειδικού ή επικουρικού.

Πραγματικό περιστατικό προηγούμενης εβδομάδας για την νοοτροπία των ειδικών - little princess: Τηλέφωνο για διακομιδή αιμορραγίας πεπτικού από νομαρχειακό νοσοκομείο επαρχίας σε γενικό νοσοκομείο αθηνών. Η επιμελήτρια (παθολόγος) "σας στέλνω το περιστατικό γιατί έχω μείνει ΜΟΝΟ με 5 ειδικευόμενους"..."ε...γαστρεντερολόγο και χειρουργό έχει το νοσοκομείο σας; Υποστηρίζεται από αιμοδοσία;" " Ναι αλλά σας λέω έχω ΜΟΝΟ 5 ειδικευόμενους"..."Λυπάμαι αλλά αυτός δεν είναι λόγος διακομιδής"...τί σημασία έχει πόσους ειδικευόμενους έχει μία κλινική στο να αντιμετωπισθεί ένα περιστατικό δεν ξέρω.

Άντε όλο φαεινές ιδέες...

Τροποποιήθηκε από notbad
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν νομίζω να έχει σημασία αν αφορά τον καθένα ή όχι...Σημασία για μένα έχει να πάψουν να μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε τα π@υτανάκια τους...

πουτανάκια εννοείς; ή πρυτανάκια;

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομικά μια τέτοια απόφαση στέκει? Δεδομένου της ευρωπαϊκής ένωσης...

Κάνεις ξέρει να πει?

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ακομα δεν εχει βγει προσχεδιου νομου και καθεστε και ρωτατε αν στεκουν νομικα ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

αν καποιος ξερει ας μας και αν στεκει νομικα οτι πετανε οι γαιδαροι

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συναδελφοι ειμαι κι εγω ειδικευομενος στο εξωτερικο και μολις με ενημερωσαν απο την Ελλαδα για το συγκεκριμενο αρθρο που δημοσιευτηκε χτες.

Η σελιδα ειναι η παρακατω:

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=392917

Η πρωτη μου αντιδραση ηταν φυσικα να μπω στο greekmeds, στην οποια το παρον τοπικ φιγουραρει στην πρωτη θεση! Μπραβο για τα ανταλακλαστικα μας!

Δεν αρκει ομως να το συζηταμε μεταξυ μας. Μολις εστειλα email στον Ιατρικο Συλλογο (μεσω της ηλεκτρονικης φορμας της σελιδας του ΙΣΑ) ενημερωνοντας τους για το συγκεκριμενο αρθρο και καλωντας τους να αντιδρασουν πριν να ειναι αργα.

Σας προτρεπω να κανετε το ιδιο, οσο πιο μαζικη η αντιδραση, τοσο γρηγορα θα τους φυγουν τετοιες σκεψεις!

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδη ολα αυτα τα αγροτικα ειναι στη Μαυρη Λιστα, για να καλυφθουν..αυτες ειναι οι 2 μοναδικες λυσεις και ας τις λαβουν σοβαρα υποψη:

1. Τουλαχιστον διπλασιος μισθος και πληρωμενη στεγη (κοινοχρηστα-ΔΕΗ-νερο) και η 2η που αφορα μονο αντρες ειναι η εξης

2.Η θεση σε αγροτικα της μαυρης λιστας να προσφερει ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ (να θεωρειται ως εκπληρωθεισα δηλαδη)

Αυτα ειναι κινητρα, ολα τα αλλα ειναι απλως παπατζιλικια και αλχημειες της πλακας.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.