Jump to content

ΕΠΙΣΧΕΣΗ 2012-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ-ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!


Recommended Posts

Τετάρτη, 22/02/2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Γ.Ο.Ν.Κ. “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”

Σε απάντηση του δίκαιου αιτήματός μας για έγγραφη δέσμευση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ή του Υπουργείου Υγείας, για την αποπληρωμή των εφημεριών του Νοεμβρίου 2011, εχθές, την 21/02/2012, κληθήκαμε προκειμένου να ενημερωθούμε από τη Διοίκηση για κάτι το οποίο κυκλοφορούσε εδώ και δύο ημέρες στα διάφορα ιατρικά-κοινωνικά φόρουμ στο Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα: Ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας, κ. Πολύζος ανακοίνωσε και γραπτά τη δέσμευση περί πληρωμής των εφημεριών Δεκέμβρη 2011 με το παλιό σύστημα (μισθοδοτικές καταστάσεις). Βέβαια να επισημανθεί ότι, αναφέρει την αναγκαιότητα έκδοσης δύο υπουργικών αποφάσεων προς αυτό το σκοπό, ενώ δεν προσδιορίζει ούτε αδρώς την ημερομηνία καταβολής τους.

Από την πλευρά μας, υπενθυμίσαμε στη Διοίκηση το πάγιο αίτημά μας, για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του Νοεμβρίου 2011, όπου δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανακοίνωση του κ. Πολύζου. Η απάντηση ήταν ότι, «πιστεύουμε ότι θα πληρωθεί μαζί με τον Δεκέμβριο» και ότι «υπάρχουν νόμοι για να τα διεκδικήσουμε». Δηλαδή, η Διοίκηση ή το Υπουργείο φαίνεται πως, όχι μόνο δεν μπορεί να δεσμευθεί εγγράφως για το χρονικό διάστημα στο οποίο θα αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου αλλά πλέον, δεν μπορεί να εγγυηθεί με βεβαιότητα για το αν θα αποπληρωθούν.

Στα πλαίσια της ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ για καταβολή των δεδουλευμένων του Νοεμβρίου 2011 από τη Διοίκηση- την οποία θεωρούμε υπεύθυνη- καθώς και της δυσαρέσκειάς μας απέναντι στη γενικότερη “πολιτική” του Υπουργείου Υγείας (περαιτέρω μείωση του βασικού μισθού, μείωση του ωρομίσθιου εφημερίας, αύξηση της φορολόγησης), και επικαλούμενοι θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές όπως:

1. δεν νοείται εργασία χωρίς αμοιβή

2. μισθός αποτελεί και η αποζημίωση που οφείλεται κατά το νόμο για την πραγματοποίηση εφημεριών, δηλαδή τακτικώς παρεχόμενης υπερωριακής εργασίας

3. όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι από το Νόμο, καθιερούμενης όχι μόνο της ισότητας των Ελλήνων έναντι του Νόμου αλλά και της ισότητας του Νόμου έναντι των πολιτών

4. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

• Την συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, αρχόμενης από 14/02/2012, κι έως την ημέρα καταβολής των δεδουλευμένων ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

• Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο Συντονιστικό με τα υπόλοιπα Νοσοκομεία που έχουν κινητοποιηθεί κάτω από την κάλυψη της ΕΙΝΑΠ (ομόφωνη απόφαση στο ΔΣ 21/02/2012)

• Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε επιπλέον νόμιμου δικαιώματος για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας

Παράλληλα, θα θέλαμε να ζητήσουμε την στήριξη όλων των ειδικών ιατρών του ΓΟΝΚ, Διευθυντών και Επιμελητών, τους οποίους καλούμε να σεβαστούν τον δίκαιο αγώνα μας και να συμπαραταχθούν μαζί μας, έστω ηθικά. Θα πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό από τους συναδέλφους ιατρούς και τη Διοίκηση, ότι ως νέοι ιατροί και πλέον χαμηλόμισθοι, μήν έχοντας άλλες πηγές εισοδήματος, ακόμα και το ποσό των 500 ευρώ είναι σημαντικό για εμάς, τόσο για την κάλυψη των οικονομικών μας υποχρεώσεών (έξοδα διαβίωσης, καύσιμα, δάνεια κτλ), όσο και ως ηθική αναγνώριση, για την ψυχολογική φόρτιση την οποία δεχόμαστε καθημερινά, καλούμενοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες ενός νοσοκομείου με ογκολογικούς ασθενείς.

Άλλωστε, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε εκ νέου σε όλους πως, σεβόμενοι τον ειδικό χαρακτήρα του νοσοκομείου και για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του καθημερινά, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ, εκτελώντας μάλιστα πολλοί μεταξύ ημών, σχεδόν καθημερινά, και συνειδητά, υπερωριακή εργασία αμισθί ( 10ωρο-12ωρο).

Προσκαλούμε λοιπόν την Διοίκηση να μεριμνήσει άμεσα για την αποπληρωμή των εφημεριών αυτών με κάθε νόμιμο τρόπο. Την ενημερώνουμε δε, ότι θα προασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα με κάθε νόμιμο μέσο, επιφυλασσόμενοι κάθε δικαιώματός μας.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΓΟΝΚ “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”

Πέμπτη, 08/03/2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Γ.Ο.Ν.Κ. “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη τελευταία συνάντηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΟΝΚ, περί «εκπαίδευσης των ειδικευομένων» και περί «παράτασης της θητείας μας λόγω απώλειας ωρών εκπαίδευσης» (ευτυχώς ήταν λόγια ενός μέλους, κι όχι επικρατούσα άποψη) θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη μας για την προσπάθεια δημιουργίας «αναχωμάτων» και «κλίματος φόβου» στην συντονισμένη κινητοποίηση των Νοσοκομειακών Ιατρών σχεδόν όλης της Αττικής.

Καταρχήν, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι ημέρες της επίσχεσης δεν είναι υπηρετήσιμες, όσο κι αν ορισμένοι «κόπτονται» για την εκπαίδευσή μας. Αλλά για ποιό επίπεδο εκπαίδευσης μιλάμε;!; Όταν συνάδελφοι ειδικευόμενοι αφιερώνουν ώρες εργασίας, για τη διεκπεραίωση μεγάλου φόρτου γραφειοκρατικής δουλειάς (κοινώς «χαρτούρας» και «λάντζας») προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, και πάντα σε βάρος της εκπαίδευσής τους. Είναι απόλυτα εύλογο, ότι στις επικρατούσες συνθήκες εργασίας (ωράριο, αριθμό ασθενών ανά ειδικευόμενο, χρέωση φαρμάκων στο φαρμακείο και λοιπές «παραϊατρικές» πράξεις) είναι αδύνατη όχι μόνο η εκπαίδευση αλλά και η αρμόζουσα παρακολούθηση και περίθαλψη των ασθενών. Παράλληλα, από την πλευρά μας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι παρά το γεγονός πως το νοσοκομείο χαρακτηρίζεται ως «γενικό» (γι’αυτό άλλωστε κόπηκε και η ογκολογική άδεια), η φύση της παρεχόμενης, θεωρητικά, εκπαίδευσης είναι αποκλειστικά σε ογκολογική κατεύθυνση, πράγμα εξειδικευμένο, καθώς ζητούμενο είναι η αφομοίωση και εφαρμογή γενικών αρχών της Ιατρικής.

Ενημερώνουμε λοιπόν, ότι επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκθέσουμε τις απόψεις μας για την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσής μας.

Κλείνοντας, ειδοποιούμε έγκαιρα ότι , κάθε κίνηση «τρομοκράτησης», με αποφάσεις έκνομες και αυθαίρετες, στη παρούσα φάση ή στο μέλλον, όπως «υπηρέτηση παραπάνω ημερών κανονικής θητείας λόγω της επίσχεσης» ή «απειλής» αναγραφής στο πιστοποιητικό εκπαίδευσης των ημερών της επίσχεση, θα καταγγελθεί ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ στην ΕΙΝΑΠ, στην ΟΕΝΓΕ και τον ΙΣΑ.

Υστερόγραφο: Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως έχετε ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ, την Τρίτη 13/03/2012, αποφασίζουμε προκειμένου να εντείνουμε την κινητοποίηση μας, εφόσον έως τότε δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΓΟΝΚ “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”

YΠΟΓΡΑΦΕΣ

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
  • Απαντήσεις 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να παραδεχθούμε ότι το μεγάλο πρόβλημα του κλάδου είμαστε εμείς οι ίδιοι, το μυαλό μας και η ανεπάρκεια και ανωριμότητα μας να στηρίξουμε τον εαυτό μας και τις οικογένει

Συναδελφοι τα φωτα σας! 4 εφημερειες 2 κυριακες και 2 καθημερινες πως θα πληρωθουν;;;;

Το Βενιζέλειο έχει ελάχιστη συμμετοχή στην επίσχεση, οπότε μη δημιουργείτε εντυπώσεις.

Posted Images

Καταρχήν συνάδελφοι συγχαρητήρια για την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητά σας, αυτά να τα βλέπουν όσοι... κλάνουν μέντες στις απειλές που εκτοξεύουν κάποιοι δήθεν διευθυντές.

Δεύτερον, όπως σωστά λέτε δεν υφίσταται θέμα «παράτασης της θητείας μας λόγω απώλειας ωρών εκπαίδευσης», αυτό έχει ξεκαθαρίσει δια νόμου στις επισχέσεις του 2010.

Τρίτον, οι εφημερίες του Νοέμβρη έχουν μπει σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία (εκτός από κάποια του ΙΚΑ). Μήπως λοιπόν η μη καταβολή τους σε εσάς δεν είναι θέμα Υπουργείων, αλλά καθαρά του συγκεκριμένου νοσοκομείου;

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φιλε Σπυρο,δυστυχως στο νοσοκομειο αυτο και σε αλλα 4 νομιζω της Αττικης δεν εχει καταβληθει ουτε ο Νοεμβριος.Μιλαμε για ξεφτιλα.

ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΥΦΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΕΠΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΕΣΥ.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΚΥΨΙΜΟ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΓΑΛΕΡΑ ΤΟΥ ΕΣΥ.ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνάδελφοι επίσχεση έχει ξεκινήσει και στα 2 νοσοκομεία της Πάτρας: "Άγιος Ανδρέας" και Πανεπιστημιακό.

Τροποποιήθηκε από RedInspired
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνάδελφοι επίσχεση έχει ξεκινήσει και στα 2 νοσοκομεία της Πάτρας: "Άγιος Ανδρέας" και Πανεπιστημιακό.

Ναι!! επισχεση του κώλου......δλδ απο το τακτικο έργο και αν...ετσι ακριβως οπως βολεύει του επιμελητές του ΕΣΥ που δεν δουλευαν έτσι και αλλιως. Τωρα θα πάνε για Πασχαλινες διακοπές απο τωρα!

Ρε είστε παλικαρακια της φακής. Οποιος έχει αρχίδια κανει επισχεση απο εφημερίες (αλλωστε αυτες δεν πληρώνονται)!

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνάδελφοι επίσχεση έχει ξεκινήσει και στα 2 νοσοκομεία της Πάτρας: "Άγιος Ανδρέας" και Πανεπιστημιακό.

Ναι!! επισχεση του κώλου......δλδ απο το τακτικο έργο και αν...ετσι ακριβως οπως βολεύει του επιμελητές του ΕΣΥ που δεν δουλευαν έτσι και αλλιως. Τωρα θα πάνε για Πασχαλινες διακοπές απο τωρα!

Ρε είστε παλικαρακια της φακής. Οποιος έχει αρχίδια κανει επισχεση απο εφημερίες (αλλωστε αυτες δεν πληρώνονται)!

AKΡΙΒΩΣ! 'Η Κάνεις επίσχεση(από όλα) ή δεν κάνεις!Αυτό που γίνεται στην Πάτρα είναι κινητοποίηση της πλάκας...

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για τους δύο ανωτέρω: αν είστε ειδικευόμενοι στην Πάτρα, γιατί δεν τα λέτε αυτά και στις συνελεύσεις σας?

Μπορεί να υπάρχει κόσμος που συμφωνεί μαζί σας.

Πάντως, μπορεί να είνια μια στρατηγική για να συμμετάσχει γι αρχή και κόσμος που θα δείλιαζε αλλιώς...και στη συνέχεια μπορεί να το επεκτείνετε..

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ.Ας μην ξεχναμε οτι σε τετοιους δυσκολους καιρους το να χανει κανεις λεφτα απεχοντας απ τις εφημεριες,ισως να ισοδυναμει με οικονομικη καταστροφη για καποιους,ασχετα οτι μπορει να τις πληρωθουν και εξι μηνες μετα.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΟΛΩΝ,ΕΣΤΩ ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΙ Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΝΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ,ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ,ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ,ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ. ΤΑ ΜΜΕ-ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΚΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΦΘΗΝΑ--->ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ(ΒΛΕΠΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ TEVA)ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΥΛΙΚΩΝ,ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΥΙΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗ ΜΑΣ ΕΠΙΠΛΗΞΟΥΝ ΟΙ ΧΟΡΤΑΣΜΕΝΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΜΑΣ,Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ...(

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ,ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ!

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνάδελφοι επίσχεση έχει ξεκινήσει και στα 2 νοσοκομεία της Πάτρας: "Άγιος Ανδρέας" και Πανεπιστημιακό.

Ναι!! επισχεση του κώλου......δλδ απο το τακτικο έργο και αν...ετσι ακριβως οπως βολεύει του επιμελητές του ΕΣΥ που δεν δουλευαν έτσι και αλλιως. Τωρα θα πάνε για Πασχαλινες διακοπές απο τωρα!

Ρε είστε παλικαρακια της φακής. Οποιος έχει αρχίδια κανει επισχεση απο εφημερίες (αλλωστε αυτες δεν πληρώνονται)!

Ο κλασικός γιατρός που αυθόρμητα βάζει θέμα σύγκρισης για να πει οτι αυτός είναι καλύτερος. Και έτσι βέβαια δημιουργούνται διχαστικές συζητήσεις που και πάλι αντί να ενωνόμαστε, βριζόμαστε μεταξύ μας. Εδώ δεν κάνουμε κόντρες ποιος κάνει την καλύτερη και πιο μάγκικη επίσχεση, εγώ απλά ενημέρωσα.

Θα πάνε για πασχαλινές διακοπές. Και οι ασθενείς που νοσηλεύονται θα πάνε μαζί τους; Πόσο καιρό θα λειτουργεί η κλινική χωρίς την κλασική λάντζα (αίματα, προγραμματισμός απεικονιστικών εξετάσεων, αλλαγή τραυμάτων, γραφειοκρατία εξιτήρια κτλ) που αφορά έναν νοσηλευόμενο ασθενή; Πόσο καιρό δε θα γίνονται πρωινά ιατρεία; Που θα πηγαίνει ο κόσμος; Θα πληρώνει να πηγαίνει έξω τέτοιες εποχές που γίνεται το ακριβώς αντίθετο; Και επειδή απ' ότι φαίνεται ξεχνάς τις χειρουργικές ειδικότητες, πόσο καιρό θα κάτσουν οι άρχοντες χωρίς προγραμματισμένα χειρουργεία να πέφτει και κανένα μαύρο; Οι περισσότεροι από αυτούς δε βιάζονται να πάρουν τα χρωστούμενα, έχουν κάνει καβάντζα. Και στη μείωση μισθών θ' απαντήσουν με αύξηση χειρουργείων...

Η επίσχεση γίνεται για να δημιουργηθεί μια αναταραχή στην όποια ροή λειτουργίας του νοσοκομείου, να τραβήξεις την προσοχή διοίκησης και υπουργείου που σ' έχουν γραμμένο και να σε πληρώσουν να ξαναδουλέψεις, προκειμένου να τσουλάει η κατάσταση όπως πριν. Δε γίνεται για να τη σπάσουμε στους επιμελητές για τις μαλακίες τους. Αλλιώς αν ήθελες και ήσουν τόσο μάγκας να έκανες απεργία για την ελλιπέστατη εκπαίδευση να διεκδικήσεις ουσιαστική εκπαίδευση. Και αυτό είναι το γελοίο του κλάδου μας. Στην επίσχεση που δεν έχει επιπτώσεις όλοι οι μάγκες πρώτοι να διεκδικήσουμε τι; τα οφειλόμενα. Σε απεργία όμως με ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα αιτήματα (αναβάθμιση εκπαίδευσης, μισθού, ωραρίου και συνθηκών εργασίας) σφυράνε αδιάφορα τα κοκοράκια ή συμμετέχουν σε μονοήμερες ή διήμερες απεργίες ανάπαυσης... Και όταν πληρωθούν οι εφημερίες λήγει το θέμα και συνεχίζεται η "όμορφη" ζωή στο νοσοκομείο με τα ίδια ακριβώς προβλήματα εννοείται και με τη γκρίνια. Γι' αυτό, επειδή υπάρχει αυτή η υποκρισία από την εποχή που ημασταν φοιτητές, και πολύ λίγοι θέλουν να διεκδικήσουν πραγματικά παρά το οποιοδήποτε πιθανό τίμημα, δε ψαρώνω με τις προσβολές τύπου παλικαράκια της φακής, ξέρω τι παίζει... Πείτε ό,τι θέλετε, στα λόγια είμαστε πρώτοι. Με τους νεους νόμους για την ειδικότητα και το ΕΣΥ τι έγινε; Γκρεμίστηκε κανένας φούρνος και φοβήθηκαν από τις δυναμικές κινητοποίησεις; Και όλη η αντίδραση περιστράφηκε μόνο για τις εξετάσεις. Για τις συνθήκες εργασίας, για την ελλιπή ανεπαρκή εκπαίδευση, για το μισθό κοροιδίας δεν έγινε και τόσο ντόρος.

Στον Άγιο Ανδρέα από σήμερα αποφασίστηκε να γίνεται αποχή από τις εφημερίες από Δευτέρα αφου ειδοποιήθηκε και η διοίκηση και υπέγραψαν και το σχετικό έντυπο συνάδελφοι που δεν το είχαν φτιάξει. Παράλληλα έληξε η συνέλευση με ασάφεια για το αν θα συνεχιστεί η αποχή από την τακτική δουλειά.

Η γνώμη μου είναι ότι αν γίνει αποχή από τις εφημερίες τότε θ' αρχίσουν οι πραγματικές κόντρες με τους διευθυντές - επιμελητές και σιγά σιγά έως και γρήγορα θα το σπάσουμε και ούτε την επίσχεση που γίνεται τώρα και έχει επιπτώσεις θα κάνουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ορθοπεδική που δεν ξεκίνησαν καν επίσχεση.

Τροποποιήθηκε από RedInspired
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνάδελφοι επίσχεση έχει ξεκινήσει και στα 2 νοσοκομεία της Πάτρας: "Άγιος Ανδρέας" και Πανεπιστημιακό.

Ναι!! επισχεση του κώλου......δλδ απο το τακτικο έργο και αν...ετσι ακριβως οπως βολεύει του επιμελητές του ΕΣΥ που δεν δουλευαν έτσι και αλλιως. Τωρα θα πάνε για Πασχαλινες διακοπές απο τωρα!

Ρε είστε παλικαρακια της φακής. Οποιος έχει αρχίδια κανει επισχεση απο εφημερίες (αλλωστε αυτες δεν πληρώνονται)!

Δυστυχώς στον Αγ. Ανδρέα και το Ρίο τέτοια light επίσχεση είχε γίνει και την άνοιξη του 2010. Οι διευθυντές εκβιάζουν αποτελεσματικά (και οι καθηγητές αποτελεσματικότερα) και η κινητοποίηση δεν ακουμπάει τελικά κανέναν.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νοσοκομεία σε επίσχεση

Νίκαια

ΚΑΤ

Ασκληπιείο Βούλας

Δαφνί, το Λοιμωδών

Αγίους Αναργύρους

Πατησίων

Τζάννειο

Αγλαΐα Κυριακού

προσθέστε και αλλα νοσοκομεία Περιφέρειας η Αττικής που γνωρίζετε..

προσθέστε αν συμμετεχουν ειδικοί και ειδικευόμενοι ή μόνο ειδικευόμενοι, αν απέχουν από εφημερίες και πότε ξεκίνησε η κινητοποίηση.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

δεν μου λες συναδελφε redl..κατι εχεις κανει επισχεση ποτε απο εφημερια?

αν οχι μπορεις να μου πεις γιατι?

Εδω μεσα κανουν επαναστατικη γυμναστικη και συναγωνιζονται στα παχια λογια καποιοι...οπως αλλωστε και στο αμφιθεατρο

του ριου και μετα καρφι για δουλεια,, (ολοι θυμομασται τον Αποστολη το κουμμουνι!!!)

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ.ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΠΡΩΙΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Κ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Τροποποιήθηκε από louloudatos
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

OΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μορφη κινητοποιησης σε τετοιους δυσκολους καιρους ειναι αξιεπαινοι.Η αδρανεια,η οκνηρια και η μεμψιμοιρια ειναι κατακριτεες.Το τελευταιο τους επιχειρημα ειναι οτι τα περισσοτερα νοσοκομεια της χωρας δεν κανουν επισχεση.Ας τους κοψουμε λοιπον τον βηχα κι ας κανουμε τον Λοβερδο και τα φερεφωνα του να χασουν τον υπνο τους.

ΔΥΝΑΤΑ,ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ,ΜΑΖΙΚΑ,ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝ ΙΑΤΡΟΣ

ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ "ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝΕ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ?" ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ "ΤΟΝ Μ@Λ@Κ@"!!!! ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ,ΑΛΛΑ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

Με το έγγραφο 4604/15.3.12, σε συνέχεια του 3999/8.3.12 κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ο Ευαγγελισμός» η απόφαση των Ειδικευόμενων Ιατρών του Ευαγγελισμού να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, μέχρι να καταβληθούν στο σύνολό τους οι οφειλόμενες αποδοχές για τις δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, και Φεβρουαρίου. Παράλληλα απαιτείται από τον εργοδότη η λήψη των νομίμων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και γενικά η συμμόρφωσή του για κάθε νόμιμη ή συμβατική του υποχρέωση.

Οι Ειδικευόμενοι Ιατροί δεν έχουν άλλη πηγή εσόδων πέραν του βασικού μισθού και τις εφημερίες, οι οποίες αποτελούν περίπου το μισό των εσόδων τους. Αποτελούν, λοιπόν, μοναδικό εργασιακό κλάδο του οποίου έχει γίνει περικοπή των μηνιαίων απολαβών του κατά το ήμισυ. Σε αυτό προστίθενται φυσικά οι μειώσεις σε ωρομίσθιο, επιδόματα, και βασικό μισθό, προβλήματα που βιώνουν οι περισσότεροι Έλληνες την περίοδο αυτή.

Οι Ειδικευόμενοι Ιατροί αποτελούν ταυτόχρονα τα γρανάζια, τη μηχανή, και τα καύσιμα στη λειτουργία των νοσοκομείων καθώς και την κόλλα που κλείνει κάθε τρύπα στον όλον αυτόν τον δυναμικό οργανισμό. Το σύστημα των δημόσιων νοσοκομείων καταφέρνει να παραμένει ζωντανό εκμεταλλευόμενο την εργατικότητα, αυτοθυσία, φιλότιμο, και αγάπη των Ιατρών προς τον άρρωστο. Χρέη γραμματειακά, νοσηλευτικά, τραυματιοφορέα, προσώπου ασφάλειας εμποδίζουν από τα σημαντικά ιατρικά τους καθήκοντα τους, τους αδόκιμα αποκαλούμενους, «βοηθούς».

Οι Ειδικευόμενοι Ιατροί που επιλέγουν να στηρίξουν την πατρίδα τους και να μην μεταναστεύσουν, αντιμετωπίζουν στα Ελληνικά νοσοκομεία συνθήκες εργασίας επικίνδυνες και απαξιωτικές. Ελλείψεις σε όλα τα υλικά, ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ακατάλληλοι και ανθυγιεινοί χώροι εργασίας, αυξημένη κίνηση ασθενών που δεν καλύπτεται από τις προδιαγραφές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, απάνθρωπα ωράρια που δεν εναρμονίζονται με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, πενιχρή εκπαίδευση, ακόμα και αυτοεκπαίδευση, και η άτοκη καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων για πολλούς μήνες, περιγράφουν αυτή την δυστυχή καθημερινή πραγματικότητα του Ειδικευόμενου Ιατρού. Του ιδίου του Ιατρού ο οποίος ζει πολλές φορές πλέον των 10 ημερών και νυκτών, μακριά από την οικογένειά του, κάνοντας ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να φροντίζει τους ασθενείς του. Ο ίδιος Ιατρός χρειάζεται άλλες 10 ημέρες και νύκτες προσπαθώντας να ανακτήσει τις ανθρώπινες δυνάμεις του, ισορροπώντας σε όλα αυτά την ανάγκη για μελέτη και έρευνα. Η πραγματικότητα μιας Ειδικευόμενης Ιατρού περιλαμβάνει πλέον των 32 ωρών συνεχούς εργασίας και ορθοστασίας, συχνά χωρίς διαλείμματα για σίτιση. Της ίδιας Ειδικευόμενης Ιατρού που είναι απροστάτευτο θύμα λεκτικής και ψυχικής βίας στον χώρο των επειγόντων περιστατικών, εκτεθειμένη σε άκρως επικίνδυνα παθογόνα και ακτινοβολία, η οποία πρέπει στο τέλος της εφημερίας να επιστρέψει στην οικογένειά της κρατώντας όλες αυτές τις εικόνες μακριά

Οι Ειδικευόμενοι Ιατροί μετά από 6-8 συνολικά έτη σπουδών, Υπηρεσίας Υπαίθρου, και στρατιωτικής θητείας καλούνται να αντιμετωπίσουν λίστες αναμονής για την έναρξη της ειδίκευσής τους που συχνά ξεπερνάνε τα 10 έτη. Οι ίδιο Ιατροί βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας και της υπερπληθώρας Ιατρών για πολλά ακόμα έτη μετά τη λήψη του τίτλου της ειδικότητας. Οι ίδιοι νέοι Ιατροί οι οποίοι μετά από τα παραπάνω 12-16 συνολικά έτη συν όλα τα έτη της αναμονής, να υποχρεωθούν σε εργασία σε κάποιον δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα με ταπεινωτικές αμοιβές.

Από τον ίδιο τον ασθενή και τους συγγενείς του, από τους Επιμελητές, από τη Διοίκηση, και από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητάμε λοιπόν να μας επιστραφεί η αξιοπρέπειά μας.

Ζητάμε την κατανόησή σας και προσφέρουμε το ειλικρινές μας συγνώμη για την ό,ποια άδικη ταλαιπωρία υποστούν οι άρρωστοι.

. Θέλουμε στο πλευρό μας τους Ειδικευμένους Ιατρούς, τους Νοσηλευτές, το προσωπικό των Παραϊατρικών Επαγγελμάτων, και τους ίδιους τους ασθενείς, ώστε από κοινού να αλλάξουμε ριζικά το άρρωστο πρόσωπο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας.

Λόγω συμμετοχής στην επίσχεση εργασίας Ειδικευόμενων και Ειδικευμένων Ιατρών, το νοσοκομείο μας θα λειτουργήσει το βράδυ της εφημερίας της 16/3/12 με προσωπικό ασφαλείας στον Παθολογικό Τομέα, και από τις 20/3/12 με προσωπικό ασφαλείας σε όλους τους υπόλοιπους Τομείς.

Όσοι ασθενείς δεν αντιμετωπίζουν επείγον ζήτημα υγείας ή τραυματισμό, δύναται να εξυπηρετηθούν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία τις προβλεπόμενες ώρες και ημέρες, ζητώντας ραντεβού στο τετραψήφιο αριθμό 1535.

Τροποποιήθηκε από snel
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

σουρεαλιστικες καταστασεις στα Γιαννιτσα!!! ο διοικητης εκμεταλλευεται καταχρηστικα παραθυρακι του νομου περι επισχεσης εργασιας και απολυει 30 ειδικευομενους!!!!!

ανυπομονω για τις αντιδρασεις! φημες αναφερουν οτι ετοιμαζονται τουβλα για να χτισουν το γραφειο του διοικητη!!!!

http://www.ygeianet.gr/box/cal/28580.pdf

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΤΤΙΚΗ

Γ.Κ. Νίκαιας

ΚΑΤ από 14/3 ειδικευόμενοι και από τις εφημερίες

Ασκληπιείο Βούλας

Ψυχιατρικο Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί,

Λοιμωδών

Αγίοι Αναργύροι

Πατησίων

Τζάννειο

Αγλαΐα Κυριακού

Νοσοκομείο Σωτηρία υπό κατάληψη, ξεκινάει επίσχεση από 15/3

Αγ. Όλγα από 19/3

Σισμανόγλειο από 19/3

Αττικόν από 19/3

Ευαγγελισμός από 20/3

Παίδων Αγία Σοφία συνέλευση 16/3 για έναρξη επίσχεσης

Γ.Κ.Α. Γεννηματάς συνέλευση 16/3 για έναρξη επίσχεσης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΓΝ Πατρών από Τρίτη 13/3 ξεκινησε επίσχεση

ΓΝ Πατρών "Ο Αγιος Ανδρέας" από Τρίτη 13/3 ξεκινησε επίσχεση των ειδικευομένων, από 19/3 επίσχεση ειδικευομένων και από την εφημερία.

Γ.Ν. - Κ.Υ. Κω, από 15/3 επίσχεση εργασίας από ειδικούς, ειδικευόμενους και αγροτικούς

Γ.Ν. Καλαμάτας από 15/3 επίσχεση των ειδικευομένων

Γ.Ν. Αγρίνιου από 15/3 ξεκινάει επίσχεση

Γ.Ν. Βέροιας από 15/3 επίσχεση των ειδικευομένων

Γ,Ν, Έδεσσας από 16/3 επίσχεση

ΠΓΝ Ιωαννίνων από Δευτέρα 19/3 ξεκινάει επίσχεση

ΓΝ Κέρκυρας και στα ΚΥ του νομού από Δευτέρα 19/3 ξεκινάει επίσχεση

ΨΝ Κέρκυρας ξεκινάει επίσχεση από Δευτέρα 19/3

ΓΝ Ρόδου και ΚΥ, ξεκινάει επίσχεση από Δευτέρα 19/3 από το σύνολο των γιατρών.

ΓΝ Χανίων από 19/3 επίσχεση των ειδικευομένων

ΓΝ Φλώρινας ξεκινάει επίσχεση από Τρίτη 27/3 από ειδικευόμενους

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Να δημοσιοποιηθει αμεσα το ονομα του Διοικητη του Νοσοκομειου Γιαννιτσων και να κατακλυστει απ τα τηλεφωνηματα μας ο Δικηγορος της ΕΥΝΑΠ. Συναδελφοι εχουμε αντιπροσωπους και νομικη εκπροσωπηση.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ,ολοι εμεις οι υπολοιποι,να αποστειλλουμε μεσα απ τις γενικες μας συνελευσεις, επιστολη στο Υπουργειο Υγειας οπου θα γινεται απολυτως σαφες,οτι η παραμονη αυτου του ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ στην θεση του(το μαθατε προσφατως οτι ο Λοβερδος τους ανανεωσε τις συμβασεις για 2(!!!!) χρονια), αποτελει CASUS BELLI ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ και θα βαλουμε να το υπογραψουν κι οι ειδικοι.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Ολοι να παρουμε τηλεφωνα στα ΜΜΕ να κοινοποιησουμε το ζητημα,ενω παραλληλα να σταλει το ΣΔΟΕ να "τσεκαρει"τις καταθεσεις του.Τοσες συμβασεις διαχειριζεται...

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ οι ειδικοι του Νοσοκομειου να ΠΑΡΟΥΝΕ ΘΕΣΗ. Ειναι ΥΠΕΡ η ΚΑΤΑ της ιστορικης αυτης αποφασης? Η σταση τους να κοινοποιηθει σε Ιατρικο Συλλογο, ΟΕΝΓΕ, ΕΥΝΑΠ.

ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ "ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ" ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ

Τροποποιήθηκε από episxesi
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

σουρεαλιστικες καταστασεις στα Γιαννιτσα!!! ο διοικητης εκμεταλλευεται καταχρηστικα παραθυρακι του νομου περι επισχεσης εργασιας και απολυει 30 ειδικευομενους!!!!!

ανυπομονω για τις αντιδρασεις! φημες αναφερουν οτι ετοιμαζονται τουβλα για να χτισουν το γραφειο του διοικητη!!!!

http://www.ygeianet.gr/box/cal/28580.pdf

Πώς τους απολύει αφού έχει καταστεί υπερήμερος και βάσει νομοθεσίας δε δικαιούται να λύσει τη σύμβαση;

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Το δικαίωμα της επίσχεσης ή κατάσχεσης ή παρακράτησης, είναι κατ’ ένσταση προσβαλλόμενο ενοχικό δικαίωμα. Στο Εργατικό Δίκαιο και ειδικά στη σύμβαση εργασίας, το δικαίωμα αυτό παρουσιάζει κάποια ιδιομορφία: αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ασκηθεί αυτό από τον μισθωτό, όταν ο εργοδότης καθυστερεί την καταβολή των οφειλομένων αποδοχών του ή δεν εκπληρώνει τις νόμιμες ή συμβατικές του υποχρεώσεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ή με τη συμπεριφορά του ο εργοδότης προσβάλει την προσωπικότητα του

εργαζομένου. Ασκώντας το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας ο μισθωτός δικαιούται να δηλώσει στον εργοδότη ότι διακόπτει την απασχόλησή του μέχρι να του καταβληθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές ή να συμμορφωθεί ο εργοδότης με τις νόμιμες υποχρεώσεις

του και να απέχει από τα καθήκοντα της εργασίας του. Κατά το χρονικό διάστημα της επίσχεσης εργασίας ο εργοδότης περιέρχεται σε κατάσταση υπερημερίας, γι' αυτό οι μισθωτοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν εργασία ούτε και να παρουσιάζονται στην

επιχείρηση, αλλά έχουν δικαίωμα να απασχοληθούν σε άλλο εργοδότη, για αντιμετώπιση βασικών τους αναγκών. Οπωσδήποτε όμως πρέπει ο μισθωτός, που ασκεί το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, να βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση του εργοδότη, εφόσον

αρθεί η υπερημερία του, για να αναλάβει εργασία (Α.Κ. 656, Υπ. Εργασίας 1669/10.09.1982).

Η επίσχεση εργασίας έχει ως αποκλειστικό και μόνο σκοπό να υποχρεώσει τον εργοδότη να καταβάλει στο μισθωτό τις δεδουλευμένες και καθυστερούμενες αποδοχές. Δεν μπορεί να

ασκηθεί επίσχεση εργασίας με σκοπό τον εξαναγκασμό του εργοδότη για αυξήσεις αποδοχών ή άλλες παροχές που δεν είναι ληξιπρόθεσμες.

Η επίσχεση εργασίας αποτελεί μονομερή δικαιοπραξία που ισχύει από τη στιγμή που περιέρχεται σε γνώση του εργοδότη. Το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας μπορεί να ασκηθεί και όταν ο εργοδότης προσκαλεί τον μισθωτό, που άκυρα απέλυσε να αναλάβει εργασία, χωρίς όμως να εξοφλεί ταυτόχρονα και τους μισθούς υπερημερίας, δηλαδή, τις αποδοχές από την άκυρη απόλυση μέχρι επάνοδο στην εργασία. Όταν ο μισθωτός απέχει από την εργασία του, ασκώντας το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας για βάσιμες αξιώσεις του, ο εργοδότης δεν μπορεί να θεωρήσει λυμένη τη σύμβαση εργασίας και γίνεται υπερήμερος ως προς την αποδοχή των υπηρεσιών του εργαζόμενου, εφόσον αποκρούει την προσφορά του χωρίς να προβαίνει σε νόμιμη καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας από πολλούς μαζί (ομαδική επίσχεση) υποστηρίζεται ότι μπορεί να ασκηθεί, γι αυτό και εμφανίζει ομοιότητες με την απεργία, με την οποία δεν πρέπει να συγχέεται.

Προϋποθέσεις

Απαραίτητες προϋποθέσεις ασκήσεως δικαιώματος επίσχεσης εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 325 του Α.Κ. κ.λ.π. είναι οι κατωτέρω:

α) Πρώτη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ενεργός εργασιακή σύμβαση εργασίας (έγκυρη ή άκυρη).

β) Να υπάρχει αξίωση απαιτητή ή ληξιπρόθεσμη.

γ) Να γίνεται ρητώς και σαφώς (γραπτώς ή προφορικώς εγκαίρως) ότι αρνείται να παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι να εκπληρώσει ο εργοδότης την υποχρέωση που τον βαρύνει. Η δήλωση του μισθωτού, ότι ασκεί το δικαίωμα της επίσχεσης είναι βασικότατη και πρέπει να είναι ασαφής γραπτή ή προφορική, και να γίνεται έγκαιρα.

δ) Να ασκείται εντός των ορίων της καλής πίστεως, των χρηστών και συναλλακτικών ηθών και του κοινωνικοοικονομικού σκοπού του δικαιώματος.

ε) Η αξίωση να είναι συναφής προς την οφειλή και να στρέφεται κατά του προσώπου του εργοδότη.

Άρση – Ματαίωση Επίσχεσης Εργασίας

Οι συνέπειες της επίσχεσης εργασίας αίρονται βεβαίως με τη συμμόρφωση του εργοδότη. Δηλαδή, με την καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών (μισθοί ή ημερομίσθια, δώρα εορτών, άδεια και επίδομα άδειας κ.λ.π.) ή τη λήψη των νομίμων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας ή γενικά τη συμμόρφωσή του για κάθε νόμιμη ή συμβατική του υποχρέωση, που κρίνεται ότι είναι αξιόλογη και όχι ασήμαντη.

Ο εργοδότης μπορεί να ματαιώσει την επίσχεση εργασίας με την παροχή πραγματικής ασφάλειας στον εργαζόμενο π.χ. με κατάθεση των οφειλομένων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όχι όμως και την παροχή απλής εγγύησης.

Αποτελέσματα Επίσχεσης Εργασίας

Η άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης είναι δυνατόν να οδηγήσει, σύμφωνα με εύλογη κρίση της αρμόδιας υπηρεσίας, σε τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας, των εργαζομένων που άσκησαν το δικαίωμα αυτό (άρθρο 5 Ν.549/77), από τον Ο.Α.Ε.Δ.

ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Άκυρη Απόλυση: Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας χωρίς καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης ή του εγγράφου καταγγελίας, ή σε περίπτωση καθυστέρησης μιας από τις τριμηνιαίες δόσεις της αποζημίωσης, καθώς και σε περίπτωση μη αποδοχής από το

μισθωτό της βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας, η σύμβαση εργασίας θεωρείται ότι εξακολουθεί να ισχύει, και ο εργοδότης καθίσταται υπερήμερος σύμφωνα με τις διατάξεις 349-350 Α.Κ. και υποχρεούται στην καταβολή αποδοχών του μισθωτού από την ημέρα

της άκυρης απόλυσης και έως ότου αρθεί η υπερημερία. Επίσης, σε κατάσταση υπερημερίας περιέρχεται ο εργοδότης σε περίπτωση μη αποδοχής της εργασίας του μισθωτού. Εάν ο εργοδότης περιέλθει σε υπερημερία είναι υποχρεωμένος στην καταβολή όλων των αποδοχών του μισθωτού που θα ελάμβανε εάν ο εργοδότης δεν αρνείτο την εργασία του. Παράλληλα όμως ο υπόχρεος εργοδότης, δικαιούται να εκπέσει από τις αποδοχές υπερημερίας, ό,τι ο μισθωτός ωφελήθηκε από τη ματαίωση της εργασίας του ή από την παροχή αυτής αλλού, εφ’ όσον όμως αυτή παρασχεθεί μέσα στον ίδιο χρόνο που θα παρείχε την εργασία του ο

μισθωτός στον υπερήμερο εργοδότη. Σαν ωφέλεια λαμβάνεται υπόψη ό,τι έλαβε ο μισθωτός από κάθε απασχόλησή του. Για το λόγο αυτό δεν εκπίπτουν από τις αποδοχές που οφείλει ο εργοδότης, το επίδομα ανεργίας, ασθενείας και συντάξεις. Ενώ αντίθετα, στις αποδοχές υπερημερίας που οφείλει ο εργοδότης περιλαμβάνονται οι αποδοχές αδείας και επιδόματος αδείας. Σε περίπτωση που ακυρωθεί η γενόμενη απόλυση, η αποζημίωση που

καταβλήθηκε στο μισθωτό δεν επιστρέφεται στον εργοδότη αλλά συμψηφίζεται με τις αποδοχές που οφείλονται για το χρονικό διάστημα της υπερημερίας του. Παράλληλα από τις αποδοχές που οφείλει ο εργοδότης, θα παρακρατηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του μισθωτού.Επίσης παρακρατούνται τα επιδόματα ανεργίας που έλαβε ο μισθωτός και αποδίδονται από τον εργοδότη στον Ο.Α.Ε.Δ. εντός προθεσμίας 15 ημερών (άρθρο 31 Ν.Δ. 2698/53).

Εάν ο εργοδότης παραλείψει να παρακρατήσει το επίδομα ανεργίας υποχρεούται πλέον ο ίδιος να καταβάλει το ποσό αυτό στον Ασφαλιστικό Οργανισμό σαν να το παρακράτησε.

Άρση Υπερημερίας: Η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι η υποχρέωση του εργοδότη να καταβάλλει τις αποδοχές στο μισθωτό του που απολύθηκε άκυρα, παύει μόνο όταν επέλθει άρση της υπερημερίας κατά νόμιμο τρόπο, είτε δηλαδή με δήλωση του, ότι αποδέχεται το μισθωτό στην εργασία του με τους ίδιους όρους, είτε με μεταγενέστερη έγκυρη καταγγελία σύμβασης εργασίας. Η εργασία του μισθωτού σε άλλο εργοδότη δεν αίρει την υπερημερία

του εργοδότη, αλλά πρέπει να προκύπτει σαφώς ότι ο μισθωτός αποδέχεται την απόλυση.

Επίσης την άρση της υπερημερίας δεν επιφέρει η αδυναμία του μισθωτού να προσέλθει στην εργασία του, κατά το διάστημα της υπερημερίας λόγω ασθενείας, αλλά πρέπει η αδυναμία παροχής εργασίας να οφείλεται σε υπαιτιότητα του μισθωτού, οπότε για το διάστημα αυτό αίρεται η υπερημερία (Αρ. Πάγου 569/92).

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάντως εδώ (http://www.pellanet.gr/index.php?com=news&id=4915) λέει αυτό:

Επίσχεση 30 ειδικευομένων και όχι απολύσεις, λέει ο διοικητής

Φημολογήθηκε ότι απολύθηκαν δύο άτομα από το νοσοκομείο των Γιαννιτσών. Ο διοικητής, Παύλος Μάρκου, απάντησε σήμερα ότι υπήρξε φήμη για λύσεις συμβάσεων…

«30 ειδικευόμενοι από τους 47 στο νοσοκομείο, κάνουν επίσχεση εργασίας λόγω του ότι δεν πληρώθηκαν τις υπερωρίες τους και δεν έχει να κάνει με απολύσεις... Βρίσκονται στις εφημερίες, αλλά είναι σε επίσχεση στα εξωτερικά ιατρεία. Δεν έχουν καταγγελθεί συμβάσεις και δεν υπήρξε θέμα απολύσεων. Δεν μπορείς να κάνεις άλλωστε όταν βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Το θέμα δημιουργήθηκε λόγω των απλήρωτων υπερωριών, για τον Δεκέμβριο του 2011, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012. Εμείς κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες και τους έχουμε ενημερώσει ότι από πλευράς του νοσοκομείου έχει αποσταλεί ήδη στη ΣΙΔΕ, στους επιτρόπους και από κει θα πληρωθούν τα εντάλματά τους» υποστήριξε ο κ. Μάρκου.

ΧΑΧΑΧΑ!ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ,ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ...ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!!!

ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ??...ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ!!!ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΤΤΙΚΗ

Γ.Κ. Νίκαιας

ΚΑΤ από 14/3

Ασκληπιείο Βούλας

Ψυχιατρικο Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί,

Λοιμωδών

Αγίοι Αναργύροι

Πατησίων

Τζάννειο

Αγλαΐα Κυριακού

Νοσοκομείο Σωτηρία υπό κατάληψη, ξεκινάει επίσχεση από 15/3

Αγ. Όλγα από 19/3

Σισμανόγλειο από 19/3

Αττικόν από 19/3

Ευαγγελισμός από 20/3

Παίδων Αγία Σοφία συνέλευση 16/3 για έναρξη επίσχεσης

Γ.Κ.Α. Γεννηματάς συνέλευση 16/3 για έναρξη επίσχεσης

Παίδων Πεντέλης συνέλευση περί επίσχεσης στις 19/3

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΓΝ Πατρών από Τρίτη 13/3 ξεκινησε επίσχεση

ΓΝ Πατρών "Ο Αγιος Ανδρέας" από Τρίτη 13/3 ξεκινησε επίσχεση των ειδικευομένων, από 19/3 επίσχεση ειδικευομένων και από την εφημερία.

ΓΝ Δράμας από 13/3 οι ειδικευόμενοι

Γ.Ν.Αιγίου απο 16/03 επίσχεση των ειδικευομένων και από την εφημερία

Γ.Ν. - Κ.Υ. Κω, από 15/3 επίσχεση εργασίας από ειδικούς, ειδικευόμενους και αγροτικούς

Γ.Ν. Καλαμάτας από 15/3 επίσχεση των ειδικευομένων

Γ.Ν. Αγρίνιου από 15/3 ξεκινάει επίσχεση

Γ.Ν. Βέροιας από 15/3 επίσχεση των ειδικευομένων

Γ.Ν. Έδεσσας από 16/3 επίσχεση

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.