Jump to content

Προγράμματα Ανταλλαγών


herm

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!

Σκέφτηκα να ξεκινήσω αυτό το topic , ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για όσους έχουν συμμετάσχει σε κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγών να γράψουν τις εμπειρίες τους και να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες σε όσους σκέφτοναι να φύγουν .

Μπορείτε να γράψετε τα πάντα : τρόπο συμμετοχής , κόστος , χρήσιμες επαφές , στέγαση , πως ήταν το νοσοκομείο/πανεπιστήμιο , συνθήκες και ωράριο εργασίας , για Βοστώνη , Erasmus , HelMSIC , freemoving και ότι άλλο θεωρείτε ότι μπορει να φανεί χρήσιμο σε κάποιον που σκέφτεται να φύγει με ανταλλαγή στο εξωτερικό.

Ακόμη , καταθέστε τις απορίες σας , ώστε να δημιουργήσουμε σιγά-σιγά μία συλλογή δεδομένων για τις ανταλλαγές στην Ιατρική Κρήτης.

Καλό βράδυ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλησπέρα!!!

Λίγα λόγια για τις ανταλλαγές της HelMSIC :

-Πρόκειται για ανταλλαγές διάρκειας ενός μήνα

-Αφορούν δουλειά σε κλινική(3ο έτος και πάνω) ή εργαστήριο(όλα τα έτη)

-Κάθε χρόνο υπάρχουν διαφορετικές χώρες (ευρωπαϊκές και μη)

-Η κατανομή των θέσεων γίνεται με βάση εξετάσεις αγγλικών(τα θέματα και η διόρθωση των γραπτών γίνονται από τις καθηγήτριες αγγλικών του τμήματος) ή γαλλικών(Γαλλία,Τυνησία). Οι εξετάσεις είναι επιπέδου Lower(ή DELF για τα γαλλικά) και αφορούν γενικές γνώσεις αγγλικών και όχι ιατρική ορολογία . γίνονται τέλη Νοέμβρη ή άρχές Δεκέμβρη(ανακοίνωση με τη ακριβή ημερομηνία βγαίνει στο γραφείο της HelMSIC , τους πίνακες ανακοινώσεων , το κυλικείο,τη βιβλιοθήκη , κ.α.)

-Εκτός από τις εξετάσεις παίζει ρόλο και ο συντελεστής του έτους . Το αποτέλεσμα των εξετάσεων πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή που αντιστοιχεί στο ετος του φοιτητή(για τις κλινικές ανταλλαγές ο συντελεστής γίνεται πιο ευνοϊκός όσο μεγαλώνει το έτος και για τις εργαστηριακές όσο μικραίνει) .

-10% επιπλέον στα μόρια που συγκεντρώνουν , παίρνουν όσοι είναι contact persons(δλδ όσοι έχουν αναλάβει την επικοινωνία και την υποδοχή ενός φοιτητή από το εξωτερικό)

-Μετά την κατανομή των θέσεων , γίνεται η συμπλήρωση των αιτήσεων ηλεκτρονικά και η επιλογή της πόλης και της κλινική ή του εργαστηριακού προγράμματος (3 πιθανές επιλογές) .

-Αφού στείλουν από τις αντίστοιχες επιτροπές απάντηση ότι δέχονται να φιλοξενήσουν το φοιτητή , σε ποια επιλογή του έγινε δεκτός , που θα μείνει και ποιος είναι το contact person του-δλδ ποιος θα τον παραλάβει κατά την άφιξή του , θα τον πάει εκεί που θα μένει λαι θα τον συστήσει στον αρμόδιο καθηγητή , αλλά και θα τον βοηθήσει άν υπάρξι οποιοδήπτοε πρόβλημα) , ο φοιτητής στέλνει τη φόρμα επιβεβαίωσης με τα στοιχεία της άφιξης και αναχώρησής του .

-Οι περισσότερες επιτροπές του εξωτερικού διοργανώνουν για τους φιλοξενούμενους social program (εκδρομές , ξεναγήσεις , parties , εξόδους , κλπ)

-Το κόστος είναι 200-250euros , με τα οποία καλύπτεται η σίτιση και η στέγαση για ένα μήνα . Τα μεταφορικά έξοδα επιβαρύνουν το φοιτητή .

-Ο μήνας της κλινικής , μπορεί να αναγνωριστεί ως κλινική Αυγούστου

-Για όλες τις ανταλλαγές που έχουν ολοκληρωθεί χορηγείται πιστοποιητικό από την IFMSA

-Πληροφορίες για τις χώρες και τα exchange conditions της καθεμιάς , αλλά και για το πρόγραμμα σε διεθνές επίπεδο , μπορείτε να βρείτε στα sites : www.helmsic.gr και www.ifmsa.org .

Για οποιαδήποτε απορία , μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο helmsic_crete@yahoo.gr ή να περάσετε από το γραφείο της HelMSIC

Σας περιμένουμε!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.