Jump to content

hpv και διαφορετικές απόψεις. τι να αποφασίσω?


Recommended Posts

το πρόβλημα και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής:

-έκανα το καθιερωμένο τεστ παπ τον Απρίλιο και έδειξε αλλοίωση.

κάνω κολποσκόπηση,και μου κάνουν και βιοψία όπου και φαίνεται cin2

Ο συγκεκριμένος γιατρός (1ος), που μου έδωσε τα αποτελέσματα της βιοψίας μου είπε κατευθείαν για loop και ότι δε γίνεται να το αφήσω, πρέπει να γίνει. Του είπα να κλείσω εγώ ραντεβού εγώ, γιατί επέμενε να το κλείσουμε εκείνη τη στιγμή.

-πάω σε άλλη γιατρό-γυναικολόγο (2η), (για να μου γράψει τυποποίηση με pcr) και με ρωτάει και εκείνη τι έχω κάνει και ότι πρέπει να το αφαιρέσω και να κάνω το εμβόλιο ανάλογα το τι θα δείξει η pcr. Η γιατρός αυτή, δε πήρε θέση για την μεταβολή του cin2 σε cin3, είπε ότι μπορεί μέσα σε μήνες, μπορεί σε χρόνια.

-Η τυποποίηση έδειξε τον 59

-Παίρνω τηλ τον 1ο, αρχικό γιατρό να κλείσω ραντεβού για το loop και επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα, μου είπε να περάσω να ξαναδούμε τον φάκελό μου και το ιστορικό μου πάλι, όπως και κάνω.

Αυτή τη φορά μου είπε να μην κάνω loop μιας και δεν ήμουν ποτέ καπνίστρια, μπας και έχει μειωθει. Αυτο που πρότεινε ήταν να ξανακάνω βιοψία, αλλά αυτή τη φορά με τη βιοψία να αφαιρέσει περισσότερα κομμάτια και με αυτόν τον τρόπο να βγάλει την βλάβη και να δούμε με τα αποτελέσματα της βιοψίας αν έχει πραγματικά μειωθεί. Οταν του είπα ότι ξέρω οτι μόνο το cin1 μπορεί να μειωθεί, επέμενε ότι και το cin2 έχει πιθανότητες και το λεει εκ πείρας. Να κάνουμε αυτή τη μεγάλη βιοψία για να γλιτώσω την εκτομή τραχήλου είναι κρίμα. Για να πάει σε cin3 θέλει 4 χρόνια.Εμβόλιο μου είπε να μην κάνω δε θα έχω καμιά προστασία.

-Πηγαίνω σε 3ο γιατρό για να μου γράψει στο βιβλιάριο την επέμβαση για το ταμείο μου (ΙΚΑ), όπου και ακούω τα εξής: γιατί δεν έχω κάνει θεραπεια? χειρουργείο λέω? όχι! με φάρμακα! δε μου είπαν κάτι για φαρμακα μόνο το loop. -έτσι κάνουν γιατί βαριούνται και είναι η εύκολη λύση. Δε σου ξεκινήσανε θεραπεία πρώτα? όχι!

να έρθεις να κάνουμε ένα παπ ξανά (του είχα πάει όλα τα χαρτια και με το παπ, στραβομουτσουνιασε και το σχολίασε αρνητικά που δε βρήκανε κάτι (στο εργαστήριο) Είπε να ξεκινήσω με θεραπεία τοπικά βάζοντας μου κάποιο φάρμακο-ιο που θα σκοτώσει σιγά σιγά τον hpv.(ιογονοθεραπεια νομίζω το είπε) Θα πηγαίνω 2 φορές την εβδομάδα για 2,5-3 μήνες με άσχημα συμπτώματα ότι θα ανεβάζω πυρετό για 3-4 ώρες ειδικά τις πρώτες φορές. Δε το κάνουν συνήθως είπε γιατί είναι χρονοβόρο και ταλαιπωρείσαι αλλά έχει ποσοστό επιτυχίας 80% να εξαφανιστεί ο ιός εντελώς για όλη μου τη ζωή, σα να μην τον είχα ποτέ. Με το loop αφαιρούν το κατεστραμμένο αλλά ο ιός εξακολουθεί και παραμένει, οπότε πάντα θα έχω την αγωνία πότε θα ξαναεκδηλωθέι. Με ρώτησε αν έκανα και τυποποίηση κάτι που ο πρώτος γιατρός είπε να μη τα πολυπιστεύω αυτά (όταν είπα για τον 59). Μετά τη θεραπεία, παπ κάθε 3μηνο για 2 χρονια, μετά 6μηνο μέχρι να βγαίνει καθαρό και μετά κάθε χρόνο. και φυσικά να κάνω και το εμβόλιο εξηγόντας μου και για τις παρενέργιες που τον ρώτησα είπε ότι από όλα τα εμβόλια που έχουμε κάνει είναι το πιο ακίνδυνο.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά

Τι να αποφασίσω εγώ τώρα?

Τι είναι αυτή η θεραπεία με τον ιό? γιατί δε βρίσκω κάτι στο ίντερνετ για τέτοια θεραπειά?

Πόσο επικύνδυνη μπορεί να είναι που θα ανεβάζω πυρετό?

Ο 3ος γιατρός είναι διευθυντής στο τμημα κολποσκοπήσεων κ λειζερ εκεί που πήγα και ο 1ος επίκουρος καθηγητής όπου και είπε ότι στο νοσοκομείο εκεί, έχει χαλάσει το λειζερ και στο ιδιωτικό που δουλεύει κοστίζει 1400 ευρώ . Ο 3ος μου είπε ότι θα κάνουμε θεραπεια γενικά και θα τα κοιτάξουμε όλα (του είπα για το ορθό) θα με θεραπεύσουν τελείως.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες πληροφορίες μου δώσετε, έχω ταλαιπωρηθει πολύ με όλη την ιστορία και μετά τον 3ο γιατρό δε ξέρω τι να κάνω.

Περιττό να σας πω ότι συνεχώς το σκέφτομαι το θέμα και το μόνο σίγουρο που έχω αποφασίσει είναι να μην κάνω απολύτως τίποτα τουλάχιστον μέχρι τέλος του μήνα ή ακόμα και τον Αύγουστο.

Εχω αλλάξει διατροφή το κατά δύναμη, δεν ήμουν ποτέ καπνίστρια, δεν έχω επαφές εδώ και ενα χρόνο περίπου, οπότε μετά από ότι μου έχουν πει, θέλω να πιστεύω ότι δε θα παω στο cin3 σε ένα μηνα από τωρα.

O 3ος γιατρός παρότι μου είπε για την περίεργη θεραπεία (ξέχασα να σας πω οτι μου είπε ότι εφαρμόζεται στην αμερική και εδώ δε την κάνουν λόγω ευκολίας του loop) επέμεινε για τον τύπο και μόνο με pcr ενώ ο 1ος που ειπε για loop να μη τα πολυπιστεύω αυτά και τσάμπα λεφτά θα εδινα!!

Δική μου άποψη είναι ότι το εμβόλιο θα με ωφελούσε, εφόσον έχω έναν και μοναδικό τύπο hpv και δεν είναι αυτός του εμβολίου. Εκείνοι που μου έχουν πει ότι δεν έχει νόημα να το κάνω, προφανώς πιστεύουν ότι έχω κοιμηθεί με κανένα λόχο και έχω κάνει συλλογή από στελέχη!

Επίσης υπάρχει και το θέμα της τεχνικής laser που είναι πολύ ακριβό, αλλά ο 3ος γιατρός είπε ότι στο συγκεκριμένο τμήμα κάνουν και κολποσκοπήσεις και laser και με καλύπτει το ταμείο μου.

Σίγουρα πλεόν θα προσπαθήσω να μη πανικοβάλομαι γιατί από τον Απρίλιο που έχω ξεκινήσει η ψυχολογία μου είναι χάλια.

Θα χαιρόμουν βέβαια αν και κάποιος άλλος έχει κάποια σεβαστή γνώμη. Δεν ξέρω ποιόν να εμπιστευτώ από όλους. Αυτόν που θα μου κάνει πολλαπλές βιοψίες (με τι εργαλείο;) για να μου αφαιρέσει όλη τη βλάβη και πιστεύει ότι μπορεί να έχει μειωθεί απο την πείρα του και ότι δε θα παει cin3, ή τον 3ο που μου εξήγησε πολλά περισσότερα και στο θέμα του loop συμφωνώ και εγώ ότι ο ιός δε θα εξαφανιστεί ποτέ, αλλά είπε για θεραπεία με κρέμες με όλα τα συμπτώματα?

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υπάρχει ένα καλο site, το www.gyn.gr. Εκεί έχει φόρουμ όπου απαντάνε 3 γυναικολόγοι (και μάλιστα μέσα σε 2-3 ημέρες, πολλές φορές και αυθημερόν). Θα πρότεινα να απευθυνθείς εκεί, γιατί στο greekmeds, όπως θα ξέρεις, απαντούν φοιτητές, ανειδίκευτοι, μισοειδικευμένοι κτλ.

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σας ευχαριστώ πολύ, θα απευθυνθώ και εκεί. Ετσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν εμπιστεύομαι κανέναν!!

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους
  • 4 weeks later...

αγαπητη pnpn

διαβασα τυχαια το ποστ σου ψαχνοντας για κατι ασχετο και γραφτηκα αμεσως για να σου απαντησω. Ελπιζω να δεις την απαντηση μου και μακαρι να σε βοηθησει εστω καιλιγο στην αποφαση σου.

Καταρχην δεν ειμαι γιατρος, ουτε φοιτητρια, απλα εχω το ιδιο προβλημα με σενα, δηλαδη HPV.

Διαβαζοντας το ποστ σου θυμηθηκα τι τραβηξα περυσι τετοια εποχη. Αλλα και προπερσι.

Λοιπον ας τα παρω απο την αρχη. Θα γραψω την ιστορια μου κι ελπιζω να σε βοηθησει στην αποφαση σου εστω και λιγο.

Προπερσι το καλοκαιρι εκανα το ΠΑΠ. Αυτο εδειξε cin2. Ο γιατρος (πρωτη φορα πηγαινα σ αυτον καποια φιλη φιλης μου ειπε οτι ηταν καλος) μου εκανε βιοψια και μετα λειζερ (ουτε και ηξερα τι εννουσε λεγοντας λειζερ). Στη βιοψια επισης φανηκε το cin2. Εκεινη την εποχη αυτο μονο ηξερα, τιποτα αλλο. Ουτε το εψαξα, ουτε τιποτα γιατι ειχα ενα σωρο αλλα πανω απ το κεφαλι μου και δεν ειχα διαθεση να τρεχω σε γιατρους

Το επομενο Παπ σε 6 μηνες βγηκε καθαρο. Περνανε αλλοι 6 μηνες (δηλαδη ερχομαστε περυσι το καλοκαιρι) και βγαινει στο .Παπ cin1. Τομπολα.........

Ο γιατρος αρχιζει και μου λεει μαλακιες. Μια μου ελεγε να κανουμε λειζερ. Του λεω γιατρε λειζερ δεν καναμε περυσι? Μου λεει ναι, αλλα οχι λουπ. Τωρα θα κανουμε λειζερ λουπ. (δηλαδη ενα χρονο πριν μου ειχε κανει απλα λειζερ, ουτε και ξερω τι εννοουσε μαλλον κατι σαν καυτηριασμο). Μετα τα μασαγε μου ελεγε κατι μαλακιες του στυλ να βαζω αλοιφες και να μην κανω λουπ, αλλα και παλι δε θα μου φυγει. Κοινως ουτε κι εκεινος ηξερε τι ελεγε,αλλα τη μια και αλλα την αλλη. Εχασα καθε εμπιστοσυνη και ο φιλος μου που ηταν μαζι μου στο γιατρο κουναγε το κεφαλι του.....

Παμε λοιπον σε αλλο γιατρο. Κι αυτον δεν τον ηξερα ειχε ομως ξεγεννησει την αδελφη μυο και ητανε λεει καλος......

Μου λεει ο 2ος γιατρος να κανω τεστ τυποποιησης ιου να δουμε καταρχην για ποιον ιο μιλαμε. Οκ, το κανω και μιλαμε για εναν απο τους πιο επιθετικους, συγκεκριμενα οπως ελεγε και η απαντηση του τεστ πανω: "υψηλης ογκογεννητικης ικανοτητας".. ο ιος 16.

Τον παω στο 2ο γιατρο (τα χα κανει πανω μου εννοειται, κλαματα κακο και δε συμμαζευεται) και μου λεει οκ θα κανουμε κρυοπηξια.

Εντωμεταξυ το Παπ το ειχα κανει τελος ιουλιου, ωσπου να βγει το αποτελεσμα και να αρχισω τελικα με τα ραντεβου στους γιατρους ειχε μπει ο αυγουστος. Κλεινω ραντεβου για την επομενη του 15γουστου για κρυοπηξια. Και γυρναμε σπιτι με το φιλο μου (με τον οποιο μενουμε μαζι και εχουμε μονιμη σχεση εδω και 13 χρονια) και ετοιμαζομαστε να φυγουμε 5-6 μερουλες να ηρεμησουμε και να γυρισουμε για τη θεραπεια. Και τοτε λεω δε μπαινω στο νετ να διαβασω τι ειναι η κρυοπηξια?

Και αφου διαβασα δε φυγαμε για διακοπες. Κατσαμε Αθηνα και προτιμησαμε να γυρισουμε γιατρους παρα να περασει αλλη μια χρονια και το επομενο καλοκαιρι να τρεχω και να μη φτανω. Ηταν ηδη το 2ο καλοκαιρι που τραβιομουνα μ αυτο τον HPV. Oson afora tην κρυοπηξια διαβασα οτι δεν την παραδεχονται πολλοι γιατροι, μαλιστα εχουν σταματησει πια να την εφαρμοζουν γιατι "φτιαχνει" μονο την εξωτερικη περιοχη και απο μεσα ο ιος μπορει να υπαρχει και να συνεχισει να δουλευει.. κατι τετοιο τελος παντων, δεν ειμαι και γιατρος και δεν ξερω αν τα γραφω σωστα...

Μεσα σε μια αδεια Αθηνα ψαχναμε πανικοβλημενοι γιατρο. Και βρηκαμε. Ο 3ος γιατρος λοιπον που πηγαμε μου μιλησε για το λειζερ λουπ. Ο 4ος για την κωνοειδη εκτομη. Ο 5ος για την κωνοειδη εκτομη επισης.

Α ξεχασα να σου πω πως ο πρωτος γιατρος που μου ειχε κανει το λειζερ (καυτηριασης πως σκατα να το πω) ενα χρονο πριν μου ειχε πει, τελος τωρα μην το ξανασκεφτεις τον HPV, δεν εχεις τιποτα και δε μου ειχε πει καν να χρησιμοποιουμε προφυλακτικο κατα τη διαρκεια της σεξουαλικης επαφης!!!!. Μεγα λαθος βεβαια.

Δεδομενου λοιπον οτι ειμαι καπνιστρια (φουγαρο), ειχα επαφες χωρις προφυλακτικο (με τον ιδιο αντρα βεβαια, αλλα εννοειται οτι εχει κι αυτος τον HPV ασχετα με το ποιος τον κολλησε σε ποιον κι ας μην εχει συμπτωμα κανενα) και επισης οτι το τεστ τυποποιησης εδειξε τον τυπο 16 πηρα την αποφαση για την κωνοειδη.

Δεδομενου οτι στη φαση αυτη το ΠΑΠ ειχε δειξει cin1 (το προηγουμενο καλοκαιρι ηταν το cin2) ο γιατρος μου ειπε θα βγαλει μικρο κωνο και ολα θα ειναι οκ.

Και φτανουμε αισιως τελη Σεπτεμβριου, κανω την κωνοειδη εκτομη και φευγουμε ησυχοι πια για λιγες μερες να ξεκουραστουμε λιγο μετα απο τοσο στρες.

Γυρναμε Οκτωβρης πια και εχει βγει η βιοψια. Τα ορια εκτομης (του κωνου που αφαιρεθηκε) ΔΕΝ ειναι καθαρα και ενω στην επιφανεια φαινοταν μονο cin1 (αυτο που φανηκε στο ΠΑΠ) στο βαθος του κωνου υπηρχε και cin2. Kαι δεδομενου οτι τα ορια εκτομης δεν ηταν καθαρα η δυσπλασια προχωρουσε βαθυτερα (ενας θεος ξερει εως που).

Αστα να πανε δηλαδη. Ξανα χειρουργειο για βαθυτερη κωνοειδη εκτομη. Εγω να τα χω κανει πανω μου οτι μπορει να εχει προχωρησει πολυ βιαθια και να εχει ηδη γινει καρκινος. Τον επομενο μηνα ξανα κωνοειδη και φτανουμε πια χριστουγεννα να παρουμε τη βιοψια στα χερια μας απο τη δευτερη εκτομη που εδειχνε επιτελους καθαρα ορια εκτομης οπως επισης εδειχνε και κατι αλλο πολυ σημαντικο: cin3!!!!

Ναι ο πιο μεγαλος κωνος που αφαιρεθηκε ειχε ΚΑΙ cin3!.

O γιατρος μου ειπε οτι η περιπτωση μου αν ειχε παει για κρυοπηξια θα ειχε πολυ ασχημη καταληξη και δεν ηθελε ουτε να σκεφτει τι θα ειχα παθει.

Ουφ αυτα, συγνωμη για το τεραστιο ποστ. Ελπιζω να το διαβασεις και να σε βοηθησει στην αποφαση σου.

Οποιαδηποτε απορια εχεις στειλε μου εδω η΄ στο pind12345@yahoo.gr

Ευχομαι ολα να σου πανε καλα και να θυμασαι πως ο,τι κι αν αποφασισεις να κανεις

να προσεξεις στη βιοψια(μετα το λουπ η΄την κωνοειδη)να βεβαιωθεις για τα ορια εκτομης οτι ειναι καθαρα. Επισης να ξερεις οτι ο κωνοςπου αφαιρουν μπορει να ειναι μικροτερος η' μεγαλυτερος αναλογα με το πως το κρινει ο γιατρος. Οχι μπαμ και κατω βγαζουμε κατευθειαν μεγαλο κωνο αν δεν ειναι αναγκη.

Νομιζω (δεν ειμαι σιγουρη για αυτο) οτι με το λουπ το κομματι που αφαιρειται δεν ειναι το πιο καταλληλο για να εχεις μια σιγουρη βιοψια. Σ αυτο μπορει να κανω και λαθος, δεν τα θυμαμαι και καλα. Θυμαμαι ομως οτι οι 2 γιατροι που επεμεναν για την κωνοειδη κατι μου ειπαν, σα να αμφισβητουσαν τη βιοψια που προερχεται απο το λουπ. Γενικα θεωρουσαν την κωνοειδη σαν την πιο σιγουρη λυση.

φιλικα και με τις ευχες μου για το καλυτερο

με ησυχια και χωρις αγχωμενες κινησεις παρε την καλυτερη αποφαση για τον εαυτο σου ( εννοειται οτι για ενα μηνα δεν τρεχει κανενας κινδυνος, χαλαρωσε)

Η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη, υπαρχουν ενα σωρο στατιστικες για τα παντα, αλλα αν εισαι το 1% της κακης εκβασης για τον εαυτο σου θα εισαι το 100%.

Τροποποιήθηκε από zerox
Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

τι να πω?κοριτσια περαστικα,να περασει οσο πιο ανωδυνα η περιπετεια σας αυτη...συγκινηθηκα με τα οσα περασατε...να προσεχετε τους εαυτους σας...

Σύνδεσμος στη δημοσίευση
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.