Jump to content

Clairvoyant

Prominent Members
  • Posts

    297
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    35

Clairvoyant last won the day on 17 Ιουλίου 2023

Clairvoyant had the most liked content!

2 Followers

Πληροφορίες προφίλ

  • Σχολή
    Ιατρική
  • Sex
    Male

Recent Profile Visitors

2.539 profile views

Clairvoyant's Achievements

Ιατρός (επίπεδο V)

Ιατρός (επίπεδο V) (5/16)

101

Reputation

  1. Υπουργείο Υγείας: Πώς θα αλλάξουν μορφή νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας – Τι σχεδιάζεται
  2. στην προκήρυξη έγραφε : "Σε περίπτωση που δηλωθούν περισσότερες της μίας (1) υποψηφιότηταςγια την ανωτέρω ειδικότητα, η επιλογή θα πραγματοποιηθεί με μοριοδότηση." Σκέφτηκα να βάλω ένα wink emoticon 😉 πριν τη λέξη μοριοδότηση αλλά δεν νομίζω να γινόταν περισσότερο σαφές από ότι είναι.
  3. Οπότε επιλεκτικά αναστέλλεται η αναδρομικότητα του νόμου-δηλ. ενδεχομένως είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση(ίσως και στο σύνολό της) ή απλά πρέπει να ψηφίσουμε κατά συνείδηση;
  4. πρόγραμμα "Ανακυκλωνω γιατρούς-αλλάζω το ΕΣΥ" esy_pass.gov.gr
  5. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΤΕΠ & ΚΑΛΕΣΜΑ Αθήνα 6 Μαρτίου 2023 "Με τον πρόσφατο ν. 4999/22 εφαρμόζεται αναδρομικά με απαράδεκτο τρόπο σε ήδη υπηρετούντες Επιμελητές ΤΕΠ που είχαν διοριστεί με προηγούμενη νομοθεσία και άλλους όρους προκήρυξης, καθεστώς που τους επιβάλλει να δίνουν εξετάσεις εξειδίκευσης και να εξελίσσονται βαθμολογικά μόνο αν επιτυγχάνουν. Επίσης με άλλη διάταξη του ίδιου νόμου, τους στερείται ακόμα και το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση σε προκήρυξη θέσης της κύριας τους ειδικότητας αφού δεν έχουν συμπληρώσει το προβλεπόμενο όριο αίτησης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δυστυχώς έχει αγνοήσει ως τώρα τις σχετικές επισημάνσεις της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής, της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και των άλλων Ενώσεων. Η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους Επιμελητές ΤΕΠ των νοσοκομείων της Αττικής για μία πρώτη συζήτηση σχετικά με περαιτέρω ενέργειές μας, την Πέμπτη 9 Μαρτίου και ώρα 3μμ, στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ (Θεμιστοκλέους 34 και Ακαδημίας, Αθήνα, 2ος όροφος)."
  6. επίσης-είναι επίσημο: για να δηλώσεις στην προκήρυξη εφόσον είσαι γιατρός ΕΣΥ πρέπει να έχεις συμπληρώσει πέντε χρόνια υπηρεσίας(αντί για 2 που ήταν) "Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα αναφέρονται:Για τις θέσεις βαθμού Επιμελητή Β ́, Επιμελητή Α ́ και Διευθυντή(α) δεν υπηρετώ σε θέση του κλάδου Ε.Σ.Υ. ή υπηρετώ σε θέση τουκλάδου Ε.Σ.Υ. με βαθμό ...... και έχω συμπληρώσει συνεχή υπηρεσία πέντε (5) ετών στο Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στον οποίο υπηρετώ σήμερα. (β) δεν έχω παραιτηθεί από θέση του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. πριν από τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών από τον διορισμό μου ή σε αντίθετη περίπτωση ότι έχουν συμπληρωθεί δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία παραίτησήςμου, (γ) δεν έχω αρνηθεί διορισμό σε θέση του κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. ή σε αντίθετη περίπτωση, ότι έχουν συμπληρωθεί δύο (2) χρόνια από την παρέλευση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας."
  7. Πάλι καρδιολόγος εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες μετατροπές....εδώ δεν μεταφέρεται οργανική θέση στο ΤΕΠ-απλά χάνεται από το ΤΕΠ.
  8. Έγιναν σήμερα στην Αθηνα, σίγουρα έδωσαν κάποιοι από τους ΤΕΠατζηδες της προκήρυξης του 18.(μπορεί και για πρώτη φορα). Αναρωτιέμαι αν έχει κανένας νεα περί του θέματος. ακούστηκε ότι κόπηκαν 9 στους 12, αλλά δεν το ξέρω από πρώτο χέρι
  9. Ορισμός ημερομηνίας διενέργειας εξετάσεων περιόδου Φεβρουαρίου 2023 για την απόκτηση τίτλου ιατρικής εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική, με έδρα την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. link
  10. Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο «ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ» που προβλέπει μεταξύ άλλων " Η προαγωγή της επείγουσας ιατρικής μέσω 1) της αναγνώρισης του χρόνου άσκησης για την απόκτηση εξειδίκευσης ως χρόνου προϋπηρεσίας που λαμβάνεται υπόψη ως τέτοιος στις κρίσεις ιατρών Ε.Σ.Υ. και για τη βαθμολογική τους εξέλιξη, καθώς και 2) της πρόβλεψης περί εξέλιξης των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, μόνο εφόσον κατέχουν τον τίτλο εξειδίκευσης στην επείγουσα ιατρική." Κοινώς αφού αποδεσμεύτηκε επαναδεσμεύτηκε η εξέλιξη με την εξειδίκευση. Σε νομοσχέδιο που μετατρέπει την υποχρεωτικότητα της 2ετίας σε 5ετία κλπ κλπ κλπ Το παν είναι η σταθερότητα (εκτός από την αδιαμφισβήτητη αριστεία).
  11. Θέσεις ΕΕΕΙ για στελέχωση ΤΕΠ Θέσεις ΕΕΕΙ για καθηκοντολόγιο Ιατρών ΤΕΠ Θέσεις ΕΕΕΙ για την πιστοποίηση στην Επείγουσα Ιατρική των ιατρών που υπηρετούν στα ΤΕΠ και στο ΕΚΑΒ και τη μετάβαση στην ειδικότητα της Επείγουσας Ιατρικής άλλαξε ο μανωλιός....
  12. Αλλάζουν όλα στα «Επείγοντα» των νοσοκομείων - Η φροντίδα του ασθενούς πάνω από όλα κτιριακή αναβάθμιση(=δωρεές) Καταλυτικής σημασίας για την ποιοτική αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών που παρέχουν σήμερα τα ΤΕΠ της χώρας είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των νέων γιατρών σε θέματα Επείγουσας Ιατρικής, αλλά και η πιστοποίηση όλων όσοι στελεχώνουν ήδη τις δομές αυτές(=ξαναγίνεται δηλ. υποχρεωτική η 6μηνη "μετεκπαίδευση"; των ηδη διορισμενων) Θέλουμε περισσότεροι γιατροί να μπορούν να στελεχώσουν τα ΤΕΠ και να μπορούν να εφαρμόσουν τα σχετικά πρωτόκολλα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών, είτε πρόκειται για έναν απλό τραυματισμό ή ένα αναφυλακτικό σοκ .(θα χώσουν αμισθί τους υποψήφιους αγροτικούς να κάνουν εξάμηνο υποχρεωτικής οικειοθελούς εργασίας στα ΤΕΠ;....it's a brilliant idea)
  13. Κάποτε το πίστευα κι εγώ αυτό, αλλά πραγματικά δεν είναι τόσο η επιστημονική αξία κάποιου που τον κανει επιτυχημένο....αλλά οι σωστές εμπορικές κινήσεις, σχέσεις και γνωριμίες σε συνδυασμό με έναν έστω υποτυπώδη ή στοιχειώδη επαγγελματισμό και λίγη δόση τύχης(προ ή μετά γεννήσεως). Και πως θα δουλέψει(με δούλους δηλ) το άμοιρο ΕΣΥ; Σε λίγο δεν θα υπάρχουν ειδικευόμενοι στα ελληνικά νοσοκομεία ειτε με ή είτε χωρίς εξετάσεις...καντούς και λιγότερους για να δουλέψουν οι επικουρικοί και οι νεοι επιμελητές Β σαν ειδικευόμενοι....τους φαίνεται μάλλον λιγότερο δαπανηρό να προσλαβουν 2 επικουρικούς αντί τριών ειδικευόμενων. Και στην τελική....είτε 7-ωρο χειρουργείο με πλήρη ευθύνη των επιπλοκών και της αναισθησίας κάνεις-με 2-3 διασωληνωσεις στον όροφο και τα τεπ εμβολιμα- είτε στα επείγοντα του χειρουργικού είτε στο παθολογικό τεπ είτε στο δερματολογικό ιατρείο ...τα λεφτά που θα πάρεις είναι τα ίδια....ποιος πρακτικα σκεπτόμενος άνθρωπος θα επέλεγε τα πρώτα έναντι του τελευταίου; Οι πτήσεις των ειδικών συνήθως είναι μη επανδρωμένες, ενώ των ειδικευόμενων είναι με αληθινά πυρά...επειδή και οι πρώτοι όταν ήταν ειδικευομενοι πέταγαν επίσης solo...δεν ξέρω αν υπάρχει εκπαίδευση σε κάποια πράγματα,πλην αυτενεργειας αυτοεκπαιδευσης και ενδομυχης φιλοτιμιας και διαχείρισης ρίσκου από την πλευρά των ειδικευόμενων.
  14. τους έκοψε την πελατεία δύο χρόνια με την πανδημία-κάπως πρέπει να "ισιώσουν" κι αυτά τα μαγαζιά-(το είδος ιδιωτικής αμοιβής δεν καταλαβαίνω-θα πληρώνουν σε ethereum?)
×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.